- 12 Ocak 2023
- 31
- 13
- 3
- 34
- Konu Sahibi lalezaranne
-
belkide kasitli yapmiyor zor bir meslek ogretmenlik adaleti saglamak bugun konustum yine eskisi gibi degil dedi gecen senede eskisi gibi degil diyordu zaten ondan oncesi pandemiydiBen de öğretmenlik yaptım. Çok beli geldi böyle, oğluma kızıma farklı davranıyormuşsunuz diye halbuki alakası yokkk. Hatta bir öğrencimi ayrı severdim tabi adla davranışlarıma yansımaz onu kayırmam ama kalben çok bağlanmıştım. Onun annesi geldi bana siz benim kızımı daha az seviyorsunuz daha az Başkan seçiyorsunuz düşünme köşesine yollamışsınız arkadaşını yollamamışsınız dedi. Gerçekten kırıldım, sonra kızına hep mesafeli yaklaştım annesi ile ters düşmemek adına.
Öğretmeninizi tanımıyorum ama çocuklar olayı çok taraflı anlatabiliyor. Mesela etkinlik yaptırdım çekilişle her öğrenci bir organ oldu, kalp ortada durdu kan gönderdi. Çocuk demişki benim arkadaşımı öğretmen kalp yaptı beni de pipi yaptı… sonra onu ortaya koydu beni kenara attı… halbu ki çocuk bağırsaktı ve boşaltım sisteminde rol aldığını anlatmıştım
Aynı şekilde bir öğrencim engelliler haftasında çocukların ayaklarını bantlayıp zıplayıp eğlenmiştik, gözlerimizi bağladık, ağzımızı kapattık vs. Eve gidip öğretmenim konuşmayım diye ağzımı bantladı yürümeyim diye ayaklarımı bağladı demiş.
Bunlar uç örnekler çok daha fazlası yaşanıyor. Benim kızıma az aferin diyormuşsunuz, benim oğlumun ödevine hiç yıldız atmadınız eve gelince ağladı arkadaşına atmışsınız, benim oğlumu hiç Başkan sevmiyormuşsunuz( önceki gün o çocuk Başkan) …
Sert çıkmadan dile getirin tabi ki ama çok abartmayın derim. Yoksa öğretmen çocuğa içten içe soğuyabilir ve istemeden davranışlarına yansıyabilir. Bir öğrencimin velisi o kadar eleştiriyordu ki kızına rahat rahat sarılıp iltifat edemiyordum annesi yanlış anlar falan diye. Dikkatli mesafeli konuşun
yok soylemedi eskisi gibi degil dedi cabuk toparlar dedi benim uzgn oldugumu gorunce sanirimSomut bir örnek veremiyorsa aynen dediğiniz gibi yapın. Tabii bunu kimse öğretmenin gözünü korkutmak olarak anlamasın ama bir yargı varsa arkasında gerekçe de olmalıdır ve gerekçe yok.
Bundan sonra dikkat edeceğini falan söyledi mi en azından?
Siz devamlı görünün bu adama, oğlunuz her size bu adamla ilgili bişey anlattığında gidip hayırdır bişey mi var gene oğluma ters davranılıyorum aba altından sopa gösterir gibi, aynı onun yaptığı gibi yapın…arkadaslar ogretmeniyle konustum eskisi gibi degil diyor hic verecegi örnekte yok ders notlarida düsük degil benim arada görünmem lazım okulda sanırım cocugum icin
Eskisi gibi değil ne anlamadım onu, çocuklar hey ay değişir gelişir evrilir, kocamız gibi eskisi gibi değilsin triplerine giremeyiz yani. Ne kastediyor öğretmeniniz tam olarak anlayamadım ancak öğretmen çeşitliliği iyidir. Çocuğunuz bu vesile ile öz saygısını her şartta korumayı öğrenebilir çünkğ ileride idarecisiyle veya başka üstünde kişilerle böyle şeyler yaşayacak. O zaman bunları atlatması çok zor ama şimdiden böyle durumlarla başa çıkmayı öğrenirse ileride çok rahat eder. Bu yüzden öğretmenimi hedef almayarak, kim ne derse desin sen değerlisin. Hayatta bazen haksızlıklar ve yanlış anlaşılmalar olabilir ancak bunlar unutulup gider… sen hakkını savunduğun ve doğrusunu bildiğin sürece sorun yok.. bu gibi cümlelerle çocuğunuz için bu olayları fırsata çevirebilirsiniz belkibelkide kasitli yapmiyor zor bir meslek ogretmenlik adaleti saglamak bugun konustum yine eskisi gibi degil dedi gecen senede eskisi gibi degil diyordu zaten ondan oncesi pandemiydi
yok zaten problem yasadigi ogrenciler surekli rehberlige gidiyor bende kaynakli oldugunu düsünüyorum arada okula gidip ögretmrnle görüsmdm gerekliEskisi gibi değil ne demek, somut neler sundu size? Dahası sizlerle rutin görüşmeler yapmıyor mu çocukların durumları ile ilgili?
Çocuklar zaten 1. sınıftasn 4. sınıfa geçerken yavaştan asileşme, dikkati toplayamama gibi durumlar oluyor. Bunun haricinde ciddi bir değişim olduysa çoktan sizi bilgilendirmiş olması gerekirdi. Artı rehberlik ile görüşmüş veya ona yönlendirmiş olması gerekirdi. Bence bir dahaki görüşmenize madem çok değişti rehberlik ne diyor bu konuda diye soruverin.
dün ögretmenle görüstükten sonra oglum ögretmenin senden cok memnunmus dedim motive etmemiz lazim cocuklara cok haklisiniz daha yolun basindalar her zamsn biz yaninda olamayacagiz hayati ogrenmeleri gerekEskisi gibi değil ne anlamadım onu, çocuklar hey ay değişir gelişir evrilir, kocamız gibi eskisi gibi değilsin triplerine giremeyiz yani. Ne kastediyor öğretmeniniz tam olarak anlayamadım ancak öğretmen çeşitliliği iyidir. Çocuğunuz bu vesile ile öz saygısını her şartta korumayı öğrenebilir çünkğ ileride idarecisiyle veya başka üstünde kişilerle böyle şeyler yaşayacak. O zaman bunları atlatması çok zor ama şimdiden böyle durumlarla başa çıkmayı öğrenirse ileride çok rahat eder. Bu yüzden öğretmenimi hedef almayarak, kim ne derse desin sen değerlisin. Hayatta bazen haksızlıklar ve yanlış anlaşılmalar olabilir ancak bunlar unutulup gider… sen hakkını savunduğun ve doğrusunu bildiğin sürece sorun yok.. bu gibi cümlelerle çocuğunuz için bu olayları fırsata çevirebilirsiniz belki
sevkinin kırilmasi beni cok uzdu sizin yasadiginiz orneklerde yasadikyok bu şekilde olmaz. çok üzücü öğretmenin yaptığı. daha sert bir dille konuşun olmazsa idareyle konuşun. ben de ilkokulda benzerini yaşadım hep. sınıfın en başarılısıydım. buna rağmen öğretmenim beni tebrik etmezdi sonuncuyu tebrik ederdi. çok gayret gösteriyorsun aferin gibilerinden. ben de çok üzülürdüm hep şevkim kırıldı nasıl olsa tebrik edilmeyeceğim diyerekten. muhakkak konuşun.
her anne cocugunun mutlu olmasini ister ben cocugumdaki dislanmisligi hissettigim icin uzuldum hayatimiza cikan tek ogretmen bu degilmiş muş.. Çocukların kendilerini sürekli haklı gördüklerini biliyoruz. Sizd anlattığına hemen inanmışsınız. Siz sordukça abartacaktır. Herkese iyi bir tek bana kötü diyecektir..
Siz de kendi çocuğunuzu sınıftaki herhangi bir çocuk olarak değil de sizin çocuğunuz olduğu için özel görmek istiyorsunuz.
Şimdi şöyle bir şey var gerçekten hep akıllı olan çocuk yaramazlık yapınca daha çok dikkat çekiyor ceza vermiyorum tabi ama şaşırıyorum sana ne oluyor sana yavrum niye değiştin sen diyorum kastı bir şey yoktur niye olsun ki konuşun sorun isterseniziyi akşamlar hanımlar, 4. sınıfa giden oğlum var sınıfta en ufak bi hata yapsa ögretmeni sınıfta rencide ediyormus diger arkdaslarina da yapiyor mu oglum dedigimde hayir bana daha sert cıkıyor diyor ögretmeniyme konustugumda ben Yasin den beklemiyordum o yuzden diger cocuklara degil Yasin e ceza verdim diyor sana cok kizginim sana söz hakki vermicem demis en dusuk notu türkce 82 hemen ogluma sen degistin demis surekli sen degistin diyormus diger cocuklara hicbisey demiyor mesela sınıfinda Oguz diye bi cocuk var ogretmeni sormus kim oturmak ister Oguzla diye kimse parmak kldirmamis benim oglumda üzülmüs Oguz a ben otururum demis dun Oguz benim oglumun kartlarini montunun cebinden calmis o yuzden biraz rahatsizlik duymus oglum Oguzda ögretmenim Yasin ofluyor ben baska yere gitcem demis ogretmende hemen ogluma o ceza yalniz basina oturcaksin cezalisin demis ogretmeni oglumun sevkini kiriyor sinif baskani secildi onu devam ettirtmedi daha iki gun once Din dersi hocasi sinifinizda ahlakli arkadasinizi soyleyin demis siniftakiler Yasin le Halil demis erkeklerden sinifta alkislatmis pandemide bizim tablet bozulunca ogretmeni tablet verdi ama eski tablet oldugu icin ogretmeninin tabletide ise yaramadi canli ders varken bir kac sefer kurban kesmis et verdi bende altta kalmamak icin annemler gelen 5 litre zeytin yagini verdim acaba ben size verdim etrafimda dolanin mi demek istiyor bi tane daha kucuk oglum var ogretmenimiz surekli etkinlik yapar kucuk cocugum oldugu icin erkinliklere katilamiyorum neden herkese adaletli dvranmiyor ben cezaya karsi degilim ama diger cocukta fzlsiyla yaparken benim cocuguma ceza vermesi zoruma gidiyor daha dogrusu iki senedir diger ogretmenlerden velilerden arkadaslarindan basarili sakin cocuk denilen oglum bu ogretmen tarafindan dislaniyor yarim donemimiz kaldi napicm oglumdaki yarayi nasil kapaticam
idareyle konuşun ilkokulda çocuk soğursa bir daha zorsevkinin kırilmasi beni cok uzdu sizin yasadiginiz orneklerde yasadik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?