Ögretmeni oğlumu istemiyor mu?

öğretmenleri allah gibi görüyoruz da normal insan iyisi de var kötüsü de.

küçücük bir çocukla inatlaşan ve saçma bir şekilde böyle cezalandıran kötü öğretmendir.

kardeşimin de öğretmeni de nazi gestapo gibi ceza verirdi, kimse bir gün boyunca konuşmayacak kardeşimle diye. sonuç annem yıktı ortalığı.

öğretmenle sakin bir dille konuşun ama asla geri basmayın. kimse çocuğunuzu böyle harap edemez. çocuk diyoruz ama asla unutulmuyor bunlar.

gerekirse okulunu değiştirin. kıyamam ya çocuk nasıl üzülmüştür.
her konusmamda hocam siz dislamissiniz sunu demissiniz demedim oglum mutsuz eve gelince agliyor dedim oda eskisi gibi degil diyor hani eskisi gibi degilse niye rehberlige gondermiyor zaten oncesi pandemiyde 1 . sinifta pandemi basladi diger ogretmenlerle problemli degiliz

din dersu hocasinin yaptigi yanlis olabilir sinif ogretmenide basknlik seciminde sinif baskani secildi cok ters ogrenci ols arkadaslari sevmezdi diye ben her seferinde konustum gecen senede konustum ogretmenimizle oglumun yalani cikmadi cocuk yalanda soyleyebilir dikat cekmek icin bugunki konuyuda konuscam ogretmeniyle ogretmeni bu sefer her seyi annene soyluyorsun diye cocugumun ustune gelmesinden cekiniyorum nasil konusmam gerek olurun birakayim diyorum icim rahat etmiyor
Valla herşeyi söylüyorsun demesinden çekiniyorsanız,sizinle konuştuğumu oğlum bilmiyor,istemedi konuşmamı,sizde belli etmeyin lütfen tarzında söyleyin.
Öyle birşey yapamaz. Bildiğinizi bilmesi gerek okulda ne olup bitiyor. Aksi halde değişmez durum.

Bence gidip oğlum bunları anlattı,değişimden kastıniz nedir? Yapilabilecek birşey var mı? Birde sizden dinlemek isterim diye nazikce sorun. Bildiğinizi bilsin. Anlatsın ne kastettiğini. Yaşı itibariyle ergenlik vb durumlar olabilir. Belki öğretmeni sevmediği icin derse ilgisini kaybetmiştir. Anlatınca da "dersiniz siz motive etmek amaçlı uyanıyorsunuz belki ama tersine işliyor durum oğlumda ,dikkat ederseniz sevirim" vs şeklinde konuşun.
haklısınız ogretmenini cok seviyordu her gece uyumadan once rahatsiz olan babasi icin dua ederdi ama simdi oyle degil ogretmenle tekrar kknusmak gerekecek

Valla herşeyi söylüyorsun demesinden çekiniyorsanız,sizinle konuştuğumu oğlum bilmiyor,istemedi konuşmamı,sizde belli etmeyin lütfen tarzında söyleyin.
Öyle birşey yapamaz. Bildiğinizi bilmesi gerek okulda ne olup bitiyor. Aksi halde değişmez durum.
evet oglumun yaninda ogretmeniyle bu konulari konusmayacagim oglum yoken konuscagim

öğretmen çocuğunuzu gaza getirmek için yanlış bir dil kullanıyor galiba... oğlunuz hakkında bilgi aldıktan sonra oda doğrularsa oğlum çok üzülüyor deseniz olmaz mı?

evet ekim ayinda konustugumda ogluma cok kizginim sana soz hakki vermicem ve oglumdan dolayi beden dersine cikarmamis arkadaslarida oglumun ustune gelmis beden dersine cikamadik diye ogretmeniyle konustugumda ben Yasin den beklemiyordum dedi oyuzden ona ceza verdim oglumda daha fazlasi olana vermiyor cezayi ceza verebilir ama cezalarda esit olmaliki cocuk dislanmis hissetmesin
Gitsin kendine başka kum torbası bulsun, ya da sinirini çıkaracak başka bir yol bulsun.
Hiç unutmam bir gün bir veli gelmişti, sen benim oğlumu dövemezsin diye, bizim edepsiz öğretmen adama bir kızdı. Veli o kadar haklıydı ki en son dövdüğünde çocuğu ben korkmuştum çocuğa bişey olacak diye, savruluyordu cocuk tahtanın önünde.

Adam sınıfı bastı. Aralarında itiş kakış oldu.
Şu an olsa kesinlikle öğretmenlik yapamazdı o kadın. Biri kameraya çeker öğretmenlikten atılırdı.

Benim o stres üzerimde kaldı.
İlkokula giden cocuk her gun stresle gider mi Allh aşkına.

Şimdi devamlı içimde bi huzursuzluk var bastırmaya çalışıyorum. Bi kac ogrenci disinda hepimiz tu kakaydık.

Simdi de okuyorum konulardan sekil degistirmis bu tutum devam ediyor, ogrencilerin psikolojileri maf oluyor.

Bn cezaya karşıyım kardeşim ama nasıl ceza biliyor musun kimse benim evladımı toplum önünde hele de akranlarının yanında rencide edemez alnını karışlarım onun adı ÇOCUK demi bu çocuk hata da yapacak yanlışta yapacak bn sizin yerinizde olsam öğretmen öyle birşey dediğinde tepkimi ortaya koyardım size benim tavsiyem öğretmeniyle yüzyüze görüşün gerekirse müdüre gidin çocuğu okuldan dersten soğutur bn size söylüyorum
çocuk bu hata yapar diye bir mantık yok başkasına zarar verip başkalarının çocuklarının özgüvenini zedeliyorsa ceza verilmeli uyarı almalı tabiki, yoksa hem size hem topluma zarar,ama eğer diyorsanızki öğretmenin anlını karışlarım bişe diyemez çocuğunuzu düzgün yetiştirirsiniz gerekli uyarıyı siz verirsiniz,ama çocuk deyip geçmeyin...

iyi akşamlar hanımlar, 4. sınıfa giden oğlum var sınıfta en ufak bi hata yapsa ögretmeni sınıfta rencide ediyormus diger arkdaslarina da yapiyor mu oglum dedigimde hayir bana daha sert cıkıyor diyor ögretmeniyme konustugumda ben Yasin den beklemiyordum o yuzden diger cocuklara degil Yasin e ceza verdim diyor sana cok kizginim sana söz hakki vermicem demis en dusuk notu türkce 82 hemen ogluma sen degistin demis surekli sen degistin diyormus diger cocuklara hicbisey demiyor mesela sınıfinda Oguz diye bi cocuk var ogretmeni sormus kim oturmak ister Oguzla diye kimse parmak kldirmamis benim oglumda üzülmüs Oguz a ben otururum demis dun Oguz benim oglumun kartlarini montunun cebinden calmis o yuzden biraz rahatsizlik duymus oglum Oguzda ögretmenim Yasin ofluyor ben baska yere gitcem demis ogretmende hemen ogluma o ceza yalniz basina oturcaksin cezalisin demis ogretmeni oglumun sevkini kiriyor sinif baskani secildi onu devam ettirtmedi daha iki gun once Din dersi hocasi sinifinizda ahlakli arkadasinizi soyleyin demis siniftakiler Yasin le Halil demis erkeklerden sinifta alkislatmis pandemide bizim tablet bozulunca ogretmeni tablet verdi ama eski tablet oldugu icin ogretmeninin tabletide ise yaramadi canli ders varken bir kac sefer kurban kesmis et verdi bende altta kalmamak icin annemler gelen 5 litre zeytin yagini verdim acaba ben size verdim etrafimda dolanin mi demek istiyor bi tane daha kucuk oglum var ogretmenimiz surekli etkinlik yapar kucuk cocugum oldugu icin erkinliklere katilamiyorum neden herkese adaletli dvranmiyor ben cezaya karsi degilim ama diger cocukta fzlsiyla yaparken benim cocuguma ceza vermesi zoruma gidiyor daha dogrusu iki senedir diger ogretmenlerden velilerden arkadaslarindan basarili sakin cocuk denilen oglum bu ogretmen tarafindan dislaniyor yarim donemimiz kaldi napicm oglumdaki yarayi nasil kapaticam
belki diğerlerinede ceza veriyordur ama o algıda secicilik sadece kendisi için olan kısımlara dikkat ediyordur,yalnız bırakılan çocuk daha ciddi psikolojik olarak eziliyordur eminim yani yanında kimse oturmak istememiş,ögretmen sanırım idare edemiyor bu gibi durumları,kim oturmak ister deyip yalnızlaştırmak yerine herkesi kendisi planlı oturtsa bu sıkıntılar olmazdı yazık yavrum üzülmüştür,sizin oğlunuzada haksızlık etmiş başkasının hatasını oğlunuza ödetmiş o da ayrı bi saçmalık ama ceza konusunda bazı çocuklar disiplin edilmeli çünki aileler bu konuda cok yetersiz diğer çocuklarada zarar veriyorlar o konuda ögretmen ve idarelere hak veriyorum,bence ögretmenine psikolojik olarak etkileniyor deyin fazla sert çıkmayın o sınıfta yarım dönemi var daha, maalesef herkes mantıklı olamıyor o da olamamış...

Okul etkinliklerine gerekirse bebeğinizle katılın.Yani varlığınızı hissettirin.Çocuk içinde güzel olur bu durum.
Ratsizliginizi mutlaka anlatın öğretmenine düzgün bir dille.Eminim farkına varır.
Ne yazımı bazı öğretmenlerde bu durum var.Nasilsa aile ilgilenmiyor yargısı oluşuyor.
Siz kendinizi varlığınızı oglunuzun arkasında olduğunuzu hissettirin daha temkinli yaklaşacaktır

arkadaslar ogretmeniyle konustum eskisi gibi degil diyor hic verecegi örnekte yok ders notlarida düsük degil benim arada görünmem lazım okulda sanırım cocugum icin

çocuk bu hata yapar diye bir mantık yok başkasına zarar verip başkalarının çocuklarının özgüvenini zedeliyorsa ceza verilmeli uyarı almalı tabiki, yoksa hem size hem topluma zarar,ama eğer diyorsanızki öğretmenin anlını karışlarım bişe diyemez çocuğunuzu düzgün yetiştirirsiniz gerekli uyarıyı siz verirsiniz,ama çocuk deyip geçmeyin...
Kadının konusunu okudunuz mu? Kadın çocuğum şunu yaptı öğretmeni ceza verdi dememiş öğretmen çocuğu arkadaşları arasında bi hata yapmadığı halde rencide ediyor eğer hatalı olursa tabiki ceza vericek ben cezaya karşıyım demedim ama haksız yere benim çocuğumu rencide edip küçük düşürürse orada az yazmışım alnını karışlarım demişim evladıma söylediğim o sözleri ona yediririm anlatabildim mi?

arkadaslar ogretmeniyle konustum eskisi gibi degil diyor hic verecegi örnekte yok ders notlarida düsük degil benim arada görünmem lazım okulda sanırım cocugum icin
Somut bir örnek veremiyorsa aynen dediğiniz gibi yapın. Tabii bunu kimse öğretmenin gözünü korkutmak olarak anlamasın ama bir yargı varsa arkasında gerekçe de olmalıdır ve gerekçe yok.

Bundan sonra dikkat edeceğini falan söyledi mi en azından?

Kadının konusunu okudunuz mu? Kadın çocuğum şunu yaptı öğretmeni ceza verdi dememiş öğretmen çocuğu arkadaşları arasında bi hata yapmadığı halde rencide ediyor eğer hatalı olursa tabiki ceza vericek ben cezaya karşıyım demedim ama haksız yere benim çocuğumu rencide edip küçük düşürürse orada az yazmışım alnını karışlarım demişim evladıma söylediğim o sözleri ona yediririm anlatabildim mi?
sakin olun bu ne sinir,stres atmayamı geldiniz buraya önceki yorumunuzda boyleydi,bu şekilde tepki vermek dogrumu sizce?ben tepkiyi size verdim konuya değil yoksa konuyu okudum tabiki onada yorum yaptım zaten,ama anlını karışlarım fln o nasıl bir yaklaşım öyle memnun değilseniz konuşursunuz,okul değiştirirsiniz herşeyin bir oluru var yakışanı var...

4. Sınıfa giden bir çocuğun ifadelerine ne kadar güvenilir bilmiyorum ama gerçekten bir dışlanma söz konusuysa durum çok vahim. Küçücük çocuktan ne istiyosun yaaa??
Öğretmenle ya da müdürle sert bir şekilde konuşulmalı.
Sonra haber yapıyolar bir de, neymiş öğretmenler dayak yiyor. Şimdi böyle bi öğretmen sopa haketmiyor mu????

Öğretmenler kadar midebulandırıcı bir meslek grubu daha yok.

Sözde kutsal mesle.
Yersen.
Burrrssss yavaş haddinizi aşmayın :sinirli:

İlk girdimi tekrar okursanız varsayım üzerine konuştuğumu anlarsınız.
Evet haklısınız sopa haketmez. Eğer gerçekten dışlama varsa böyle bi insanın acilen meslekten ihrac edilip ruhsal tedavi merkezine yatırılmalı.
Bence siz önce tedavi olun korkunç bir çözüm yolu önermişsiniz döv ne demek ya siz dağda mı yaşıyorsunuz ormandanmı çıktınız ne bu öfke kontrolsüzlük

Konu sahibi böyle potansiyel katilleri dinlemeyin hakkınızı hukuk yollarından arayın haklıyken haksız olmayın gereken konuşmayı yapın

Olmaz ise milli eğitime şikayet edin

4. Sınıfa giden bir çocuğun ifadelerine ne kadar güvenilir bilmiyorum ama gerçekten bir dışlanma söz konusuysa durum çok vahim. Küçücük çocuktan ne istiyosun yaaa??
Öğretmenle ya da müdürle sert bir şekilde konuşulmalı.
Sonra haber yapıyolar bir de, neymiş öğretmenler dayak yiyor. Şimdi böyle bi öğretmen sopa haketmiyor mu????

Öğretmenler kadar midebulandırıcı bir meslek grubu daha yok.

Sözde kutsal mesle.
Yersen.
Bu nedir ya ? Hiç bişey bilmiyorsunuz çok belli ama Haddinizi de bilin biraz zahmet olacak ama !!!

Cehalet kadar mide bulandırıcı bişey yok yemin ediyorum ki yok!!!!

Bende sınıf öğretmeniyim hepsini çok severim mutlu olmaları içinde her sınıf öğretmeni gibi maddi manevi bircok şey yaparım ama bende yeri gelince gayet kızıp bağırıyorum. Tüm öğrencilere yapıyorum birine özel değil. ama çalışkan öğrenciler kötü yapınca onlara daha fazla kızarım. Ben öğretmenin ağzından dinleme taraftarıyım çocuklar olayı büyütebiliyor. Bir velim bir keresinde öğrencisine küfür ettiğimi söylemişti kimbilir ne dedim de çocuk yanlış anladı. Hiçbir sınıf öğretmeni özel olarak öğrenciye kin gütmez

iyi akşamlar hanımlar, 4. sınıfa giden oğlum var sınıfta en ufak bi hata yapsa ögretmeni sınıfta rencide ediyormus diger arkdaslarina da yapiyor mu oglum dedigimde hayir bana daha sert cıkıyor diyor ögretmeniyme konustugumda ben Yasin den beklemiyordum o yuzden diger cocuklara degil Yasin e ceza verdim diyor sana cok kizginim sana söz hakki vermicem demis en dusuk notu türkce 82 hemen ogluma sen degistin demis surekli sen degistin diyormus diger cocuklara hicbisey demiyor mesela sınıfinda Oguz diye bi cocuk var ogretmeni sormus kim oturmak ister Oguzla diye kimse parmak kldirmamis benim oglumda üzülmüs Oguz a ben otururum demis dun Oguz benim oglumun kartlarini montunun cebinden calmis o yuzden biraz rahatsizlik duymus oglum Oguzda ögretmenim Yasin ofluyor ben baska yere gitcem demis ogretmende hemen ogluma o ceza yalniz basina oturcaksin cezalisin demis ogretmeni oglumun sevkini kiriyor sinif baskani secildi onu devam ettirtmedi daha iki gun once Din dersi hocasi sinifinizda ahlakli arkadasinizi soyleyin demis siniftakiler Yasin le Halil demis erkeklerden sinifta alkislatmis pandemide bizim tablet bozulunca ogretmeni tablet verdi ama eski tablet oldugu icin ogretmeninin tabletide ise yaramadi canli ders varken bir kac sefer kurban kesmis et verdi bende altta kalmamak icin annemler gelen 5 litre zeytin yagini verdim acaba ben size verdim etrafimda dolanin mi demek istiyor bi tane daha kucuk oglum var ogretmenimiz surekli etkinlik yapar kucuk cocugum oldugu icin erkinliklere katilamiyorum neden herkese adaletli dvranmiyor ben cezaya karsi degilim ama diger cocukta fzlsiyla yaparken benim cocuguma ceza vermesi zoruma gidiyor daha dogrusu iki senedir diger ogretmenlerden velilerden arkadaslarindan basarili sakin cocuk denilen oglum bu ogretmen tarafindan dislaniyor yarim donemimiz kaldi napicm oglumdaki yarayi nasil kapaticam
Bir öğretmen olarak ne demek istediğinizi anladım. Kaç yaşında öğretmeniniz? Şu yüzden soruyorum yeni nesil öğretmenler duygular konusunda daha duyarlı sanki eskilere nazaran. Ne kötü bir şey ya ‘ben size bir iyilikte bulundum karşılık bekliyorum’ u hissettirmek.. ayrımcılık seziyorum diyorsunuz bunun da sebebi sizin durumunuz mu demek istiyorsunuz? Yani yanlış anladım ise kusura bakmayın ama hepimiz yaşadık bunları, şu babaların ne iş yaptığını soran öğretmen türünden bana da denk gelmişti; sınıfın en başarılı öğrencisiyken en gözdesi neden olamıyorumu o zamanlar anlamazdım da şimdi anlıyorum.. 🥺açıkça konuşun, anlarsa…

Ben de öğretmenlik yaptım. Çok beli geldi böyle, oğluma kızıma farklı davranıyormuşsunuz diye halbuki alakası yokkk. Hatta bir öğrencimi ayrı severdim tabi adla davranışlarıma yansımaz onu kayırmam ama kalben çok bağlanmıştım. Onun annesi geldi bana siz benim kızımı daha az seviyorsunuz daha az Başkan seçiyorsunuz düşünme köşesine yollamışsınız arkadaşını yollamamışsınız dedi. Gerçekten kırıldım, sonra kızına hep mesafeli yaklaştım annesi ile ters düşmemek adına.
Öğretmeninizi tanımıyorum ama çocuklar olayı çok taraflı anlatabiliyor. Mesela etkinlik yaptırdım çekilişle her öğrenci bir organ oldu, kalp ortada durdu kan gönderdi. Çocuk demişki benim arkadaşımı öğretmen kalp yaptı beni de pipi yaptı… sonra onu ortaya koydu beni kenara attı… halbu ki çocuk bağırsaktı ve boşaltım sisteminde rol aldığını anlatmıştım😅
Aynı şekilde bir öğrencim engelliler haftasında çocukların ayaklarını bantlayıp zıplayıp eğlenmiştik, gözlerimizi bağladık, ağzımızı kapattık vs. Eve gidip öğretmenim konuşmayım diye ağzımı bantladı yürümeyim diye ayaklarımı bağladı demiş.
Bunlar uç örnekler çok daha fazlası yaşanıyor. Benim kızıma az aferin diyormuşsunuz, benim oğlumun ödevine hiç yıldız atmadınız eve gelince ağladı arkadaşına atmışsınız, benim oğlumu hiç Başkan sevmiyormuşsunuz( önceki gün o çocuk Başkan) …
Sert çıkmadan dile getirin tabi ki ama çok abartmayın derim. Yoksa öğretmen çocuğa içten içe soğuyabilir ve istemeden davranışlarına yansıyabilir. Bir öğrencimin velisi o kadar eleştiriyordu ki kızına rahat rahat sarılıp iltifat edemiyordum annesi yanlış anlar falan diye. Dikkatli mesafeli konuşun🙏🏻

Bende sınıf öğretmeniyim hepsini çok severim mutlu olmaları içinde her sınıf öğretmeni gibi maddi manevi bircok şey yaparım ama bende yeri gelince gayet kızıp bağırıyorum. Tüm öğrencilere yapıyorum birine özel değil. ama çalışkan öğrenciler kötü yapınca onlara daha fazla kızarım. Ben öğretmenin ağzından dinleme taraftarıyım çocuklar olayı büyütebiliyor. Bir velim bir keresinde öğrencisine küfür ettiğimi söylemişti kimbilir ne dedim de çocuk yanlış anladı. Hiçbir sınıf öğretmeni özel olarak öğrenciye kin gütmez
ögretmenimiz 50 yaslarında sinifimizda doktor savci nerdeyse sinifin yarisi ögretmen velilerden olusmakta

Back