Ben de öğretmenlik yaptım. Çok beli geldi böyle, oğluma kızıma farklı davranıyormuşsunuz diye halbuki alakası yokkk. Hatta bir öğrencimi ayrı severdim tabi adla davranışlarıma yansımaz onu kayırmam ama kalben çok bağlanmıştım. Onun annesi geldi bana siz benim kızımı daha az seviyorsunuz daha az Başkan seçiyorsunuz düşünme köşesine yollamışsınız arkadaşını yollamamışsınız dedi. Gerçekten kırıldım, sonra kızına hep mesafeli yaklaştım annesi ile ters düşmemek adına.
Öğretmeninizi tanımıyorum ama çocuklar olayı çok taraflı anlatabiliyor. Mesela etkinlik yaptırdım çekilişle her öğrenci bir organ oldu, kalp ortada durdu kan gönderdi. Çocuk demişki benim arkadaşımı öğretmen kalp yaptı beni de pipi yaptı… sonra onu ortaya koydu beni kenara attı… halbu ki çocuk bağırsaktı ve boşaltım sisteminde rol aldığını anlatmıştım
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
Aynı şekilde bir öğrencim engelliler haftasında çocukların ayaklarını bantlayıp zıplayıp eğlenmiştik, gözlerimizi bağladık, ağzımızı kapattık vs. Eve gidip öğretmenim konuşmayım diye ağzımı bantladı yürümeyim diye ayaklarımı bağladı demiş.
Bunlar uç örnekler çok daha fazlası yaşanıyor. Benim kızıma az aferin diyormuşsunuz, benim oğlumun ödevine hiç yıldız atmadınız eve gelince ağladı arkadaşına atmışsınız, benim oğlumu hiç Başkan sevmiyormuşsunuz( önceki gün o çocuk Başkan) …
Sert çıkmadan dile getirin tabi ki ama çok abartmayın derim. Yoksa öğretmen çocuğa içten içe soğuyabilir ve istemeden davranışlarına yansıyabilir. Bir öğrencimin velisi o kadar eleştiriyordu ki kızına rahat rahat sarılıp iltifat edemiyordum annesi yanlış anlar falan diye. Dikkatli mesafeli konuşun