- 13 Mayıs 2017
- 1.651
- 7.339
- 158
- Konu Sahibi lalezaranne
-
evet gecen sene gorusmustum eskisi gibi degil dedi gecen sene 3. sinifti zaten ondan oncesi pandemiydi canli derslerde cok beklenti icine girmis sanirimÖğretmenle görüştünüz mü, bunları oğlunuz mu anlattı?
yuz yuze gorustugumuzde eskisi gibi degil diyor ama gecen sene piknikte velilerin yaninda bu sene olan sinif toplantisinda iyi diyorÖff ortaokulda vardı böyle bir öğretmenim, senden hiç beklemezdim dedi dedi gık desem bana deli gibi bağırırdı. Ben de tersim, bağırıldıkça kudururdum. Boş derslerimizde voleybol oynardık hocalarla birlikte, sen çok sert oynuyorsun diye oyundan çıkardı beni de topu okulun dışına uçurmuştum.
Sonuç olarak okulun en yüksek lise giriş puanını alarak mezun oldum. O hocayla da bir daha görüşmedik ama gerçekten o yaştaki çocukla neden dikleşirsin? Anneme de söylemedim kadın zaten çalışıyordu. Siz konuşun muhakkak nedir yani sorun. Böyle ayak üstü uyarı ile olacak bir konuşma değil, onun bu davranışının arkasındaki nedeni öğrenmeye çalışın.
Galiba oğlunuzu kamçılamaya, senden memnun değilim mesajı vererek daha çok çalışmaya zorluyor aklınca. Bazı öğretmenlerin iletişim şekli yanlış da olsa böyledir. Sabrım tükendiğinde ben de maalesef bu yanlışa düşüyorum zaman zaman. Olumlu dil yerine olumsuz dil kullandığım oluyor. Ben lisede olduğum için çok içerlemiyorlardır tabiievet gecen sene gorusmustum eskisi gibi degil dedi gecen sene 3. sinifti zaten ondan oncesi pandemiydi canli derslerde cok beklenti icine girmis sanirim
Elle tutulur örnek verecek o zaman değişen ne? Bu değişimi göz önünde bulundurarken de çocuğun bir yetişkin olmadığını, hızla büyüdüğünü (hem fiziksel hem de zihinsel) değerlendirecek.yuz yuze gorustugumuzde eskisi gibi degil diyor ama gecen sene piknikte velilerin yaninda bu sene olan sinif toplantisinda iyi diyor
peki sizce yarın ögretmenimizle gidip konusayimGaliba oğlunuzu kamçılamaya, senden memnun değilim mesajı vererek daha çok çalışmaya zorluyor aklınca. Bazı öğretmenlerin iletişim şekli yanlış da olsa böyledir. Sabrım tükendiğinde ben de maalesef bu yanlışa düşüyorum zaman zaman. Olumlu dil yerine olumsuz dil kullandığım oluyor. Ben lisede olduğum için çok içerlemiyorlardır tabii
1. sinifin ikinci donemi pandemi oldu 3. sinifta da sen degistin demeye baslamis bir kac ay once ogretmeniyle gorustugumdede gecen seneki gibi degil diyor halbuki gecen senede sen degistin diyormus siniftaElle tutulur örnek verecek o zaman değişen ne? Bu değişimi göz önünde bulundurarken de çocuğun bir yetişkin olmadığını, hızla büyüdüğünü (hem fiziksel hem de zihinsel) değerlendirecek.
Ayrıca negatif bir yönlendirme ile de geçmişe dönük pozitife yönelik bir dönüş beklemesinin olanaksız olduğu da aşikar.
“Yasin evde bunları anlatıyor x hanım. ben sizden de dinlemek istedim değiştin ne demek, ne değişti Yasinle ilgili” şeklinde kibarca sorabilirsiniz. Ama değişen bir şey olmazsa oğlunuz daha çok etkilenir mi…1
peki sizce yarın ögretmenimizle gidip konusayim
peki degisti diye degilde oglumun sinif ici durumu nasil diye sorayim ozaman“Yasin evde bunları anlatıyor x hanım. ben sizden de dinlemek istedim değiştin ne demek, ne değişti Yasinle ilgili” şeklinde kibarca sorabilirsiniz. Ama değişen bir şey olmazsa oğlunuz daha çok etkilenir mi…
Evet daha iyi olur. Direkt konuyu açmak hesap soruypr gibi gösterir sizi, öğretmen de size iyi yaklaşmaz. Siz genel sorun, konuşmanın gidişatına göre asıl mevzuya da girersiniz gerekirsepeki degisti diye degilde oglumun sinif ici durumu nasil diye sorayim ozaman
peki cok tesekkur ederimEvet daha iyi olur. Direkt konuyu açmak hesap soruypr gibi gösterir sizi, öğretmen de size iyi yaklaşmaz. Siz genel sorun, konuşmanın gidişatına göre asıl mevzuya da girersiniz gerekirse
Rica ederim. İnşallah sonuç alırsınızpeki cok tesekkur ederim
mesela turkceden 82 aldigind sen degistin demis bi arkadasida 82 aldi almis onunda diger dersleri iyi ama turkceden 82 almasina bisey dememis annesi surekli okula gider gelir acaba onun velisinden mi cekiniyor diye kurgular aklima geliyor4. Sınıfa giden bir çocuğun ifadelerine ne kadar güvenilir bilmiyorum ama gerçekten bir dışlanma söz konusuysa durum çok vahim. Küçücük çocuktan ne istiyosun yaaa??
Öğretmenle ya da müdürle sert bir şekilde konuşulmalı.
Sonra haber yapıyolar bir de, neymiş öğretmenler dayak yiyor. Şimdi böyle bi öğretmen sopa haketmiyor mu????
Öğretmenler kadar midebulandırıcı bir meslek grubu daha yok.
Sözde kutsal mesle.
Yersen.
Peki başka bir öğretmenin sınıfta ahlaklı arkadaşınız kim diye sorması ve gelen cevaplar üzerine alkışlatması normal geldi mi size onla ilgili bir şey dememişsiniz.peki degisti diye degilde oglumun sinif ici durumu nasil diye sorayim ozaman
Hak etmez mi ya?4. Sınıfa giden bir çocuğun ifadelerine ne kadar güvenilir bilmiyorum ama gerçekten bir dışlanma söz konusuysa durum çok vahim. Küçücük çocuktan ne istiyosun yaaa??
Öğretmenle ya da müdürle sert bir şekilde konuşulmalı.
Sonra haber yapıyolar bir de, neymiş öğretmenler dayak yiyor. Şimdi böyle bi öğretmen sopa haketmiyor mu????
Öğretmenler kadar midebulandırıcı bir meslek grubu daha yok.
Sözde kutsal mesle.
Yersen.
tabikide din dersi hocasinin ahlakli diye alkislatmasi hosuma gitmedi ben orda.sadece arkadaslari oglumu secmis cok degisik bi cocuk olsa arkdaslri secmezdi diye dedim ayrica ogretmenle ekim ayinda gorustum toplantidan once degisti beni dinlemiyor diyor toplantida gorustugumde ben durumunu sordugumda cok iyi diyorPeki başka bir öğretmenin sınıfta ahlaklı arkadaşınız kim diye sorması ve gelen cevaplar üzerine alkışlatması normal geldi mi size onla ilgili bir şey dememişsiniz.
Bana o da çok mantıksız geldi.
Öğretmeni savunmuyorum her anlattığınız doğru da olabilir.
Zaten çocuğunuz anlatırken inanmalısınız ama sonra öğretmenle de iletişimde bulunmalısınız ama siz daha bulunmamışsınız mış,miş,Muş olarak anlatmışsınız hep.
Böyle anlattı çocuğum inanıyorum ama sizden de dinlemek istiyorum diyebilirsiniz.
Hanımefendi yetişkin bi insanın küçük bir çocuğu dışladığının farkındasınızdır umarım??Hak etmez mi ya?
Şaka mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?