- 12 Ağustos 2013
- 8.601
- 5.099
- 248
- Konu Sahibi sunshine900
-
valla daha tamamını okumadım yazdıklarının. ben sizin yerinizde olsam mehmetten özür dilettirene kadar peşini bırakmazdım bu olayın..merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
ben 6. sınıftaydım okulun ilk haftası
ingilizce öğretmeni bi yazı yazdırdı herkese (kendini tanıtan 1 paragraf yazı) tatilden sonra çok hatırlayamamış olmalıyım ki düzgün yazamamışım pek.
topladı bunları haftaya derse getirdi
dedi ki SINIFIN İNGİLİZCESİ EN KÖTÜ 3 KİŞİSİNİ SEÇTİM.
önceee 3. dedi. bi çocuğun adını söyledi çocuk ayağa kalktı. çocuğa tüü sana dedi oturttu
sonra 2. dedi. bi kız. yine aynı şeyler
veeeee şimdi EN KÖTÜ zeytinagaci kalk tahtaya dedi.
verdi bana yazdığım yazıyı. bunu tahtaya yaz dedi.
neyse yazdım.
sonra "arkadaşınız hiç bişey bilmiyor, her yeri yanlış bunun. nasıl öğrendin sen bu ingilizceyi". vs vs. zaten çekingen bir çocuktum çok sevdiğim ingilizceden nefret ettim.
sınavlarında kötü almaya başladım. karneden önceki son hafta sınıfa not defteriyle geldi.
adını söylüyo öğrenci ayağa kalkıyo Ahmet TWO = sana tüüü diyor deli kadın
sonra noldu biliyo musunuz ben ikinci dönem bu kadınla savaştım resmen. inadına çalıştım kendi kendime ama içimdeki o kırgınlık hiç geçmedi.
Şu anda mesleğim ne biliyor musunuz? İngilizce öğretmeni.
ama senden hala nefret ediyorum pis kadın.
Aynen...Bizim ailede de öğretmenler çok.Herhangi bir şey olunca " bizim....işi yapan veli var" diye başliyorlar. İyiymis..uygun yada ucuz degil de "bedava" tatil ha...
Off ya anlatmayın içim acıyor((
MaşALLAH..
Ya azminize hayran kaldım
:)
dengesizin biri yüzünden hayatım mahvolacaktı ki çok şükür öyle olmadı.
senin yaşadıkların da çok zor.
bir de ilkokul öğretmeninmiş yani. çocuğu ailesinden sonra en çok şekillendiren kişi.
sen de atlat artık o travmayı. değmez bir kendini bilmez yüzünden böyle izler taşımaya...
Burada sokaktaki herhangi birinden bahsetmiyoruz, öğretmenden bahsediyoruz, hani şu çocuklara eğitim vermek için eğitilmiş, insan psikolojisinden en iyi anlamak zorunda olan meslek grubundan. Böyle hatalar yapma lüksleri yok.
Benim de ilkokul öğretmenim 5. sınıftaydık ders sırasında çöpe gidip kalem açmayı yasaklamıştı. Otomatik kalemlere de izin vermiyordu illa ki açılanlardan olacak. Benim de kalemim körelmiş, mecburen kalemliğimin içine açmıştım kalemimi. Sonra görür görmez aldı eline yukarıya kaldırdı kalemliğimin içini ters yüz etti,haliyle kalem çöpleri düştü. "Bakın bu wolfrog arkadaşımızın kalemliği. Görüyorsunuz pislik içinde. Şuna bakın ne kadar da kirli. İçinden çöpler çıkıyor. Sakın onun gibi olmayın tamam mı..."
O zaman yaşadığım üzüntü, eziklik, rezil olma ve tarif edemediğim duygular, ve öğretmenin bu tip hareketleri tekrarlaması sonucu olarak 33 yaşına geldim hala anksiyete tedavisi görüyorum. Hala birşey yaparken "acaba yanlış yapar mıyım, beni eleştirirler mi" korkum var. Şuan uzman olduğum bir işim var, konusunda akıl alınan biriyim. Buna rağmen diken üstündeyim. Hatta rahatsızlığımın başında ilacımı almadan iki kelime konuşamıyordum. Sınıfta ilk okumayı ben öğrenirdim, konuları ilk ben çözerdim. Ondan sonra eğitim hayatım tepetaklak oldu zaten.
Hala aklıma geldikçe derim ki Allah o öğretmenin belasını versin.
Alın size empati...
bir de inanmayanlar çıkmış.. ee tabi ne de olsa kalitede İsveç ile yarışıyoruz haklısınız..
helal olsun bravo sanaben 6. sınıftaydım okulun ilk haftası
ingilizce öğretmeni bi yazı yazdırdı herkese (kendini tanıtan 1 paragraf yazı) tatilden sonra çok hatırlayamamış olmalıyım ki düzgün yazamamışım pek.
topladı bunları haftaya derse getirdi
dedi ki SINIFIN İNGİLİZCESİ EN KÖTÜ 3 KİŞİSİNİ SEÇTİM.
önceee 3. dedi. bi çocuğun adını söyledi çocuk ayağa kalktı. çocuğa tüü sana dedi oturttu
sonra 2. dedi. bi kız. yine aynı şeyler
veeeee şimdi EN KÖTÜ zeytinagaci kalk tahtaya dedi.
verdi bana yazdığım yazıyı. bunu tahtaya yaz dedi.
neyse yazdım.
sonra "arkadaşınız hiç bişey bilmiyor, her yeri yanlış bunun. nasıl öğrendin sen bu ingilizceyi". vs vs. zaten çekingen bir çocuktum çok sevdiğim ingilizceden nefret ettim.
sınavlarında kötü almaya başladım. karneden önceki son hafta sınıfa not defteriyle geldi.
adını söylüyo öğrenci ayağa kalkıyo Ahmet TWO = sana tüüü diyor deli kadın
sonra noldu biliyo musunuz ben ikinci dönem bu kadınla savaştım resmen. inadına çalıştım kendi kendime ama içimdeki o kırgınlık hiç geçmedi.
Şu anda mesleğim ne biliyor musunuz? İngilizce öğretmeni.
ama senden hala nefret ediyorum pis kadın.
ne bizim öğretmenimiz çocuk rencide eder,ne bizim doktorumuz yanlış teşhis koyar,ne bizim polisimiz haksız davranır vs..cıks cıks olmaz öyle şey.
altın çağ diyorsun yani :)işte bunlar hep lale devri..
altın çağ diyorsun yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?