öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

konu sahibi ne yaptınız?

ben de dahil bir çok kişi sınıf değişikliği dedik ama bu değişiklik sadece o öğrenciyi koruyacak bu öğretmen diğer öğrencilere de böyle abes davranmaya devam edebilir.

bir de bazı öğretmen arkadaşlar konuyu gerçekçi bulmamış da sizlerin okulunda hiç mi yok böyle tipler? neden gerçek olmasın?

ben hiç unutmuyorum bir öğretmen arkadaşım kaynaştırma öğrencisini koridorda al şu gerizekalıyı benim sınıfımdan diye önüme fırlatmıştı.bu da mı yalan? yapmayın lütfen gereksiz yere savunmaya geçmeyin.geçen gün ki doktor konusuna dönmesin bu da.

kardeş şikayet hiç işe yaramaz gidip döveceksin böylelerini akılları başına gelsin hala varmı o ya sormak belki babası yok ne garip işte bu yüzfden çocuğu özele göndereceğim..

Çocuğun okulunu değiştirilsin imkan varsa en azından sınıfı...çok yara almıştır yazık..
ilkokul 1 de buna benzer bir öğretmenim vardı. Dergi parasını aidat vs. toplana paraları getirmedim diye herkesi içinde rezil ederdi. Bizim maddi durumumuz da hiç iyi değildi. Kıyafetlerim önlüğüm eskiydi bana pasaklı derdi. Tahtada bir soruyu bilemedim diye kitapla yüzüme vurmuştu.
Hala hatırlayınca içim cız eder. Kaldı ki ben okuma yazma bilerek okula gitmiştim, okul hayatımda da başarılıydım.Sınıfta tembeller ve çalışkanlar diye ayrı oturma düzeni yapmıştı. Derste bazen makyaj malzemelerini çıkartıp süsleniyordu. Kadını nasıl öğretmen yapmışlar bilmiyorum...Bazen face den bakıyorum da şimdilerde emekli olmuş paylaşımlarına resimlerine vs bakıyorum da ne kadar basit vizyonsuz bir insanmış...pazarda mal diye satsan kimse almaz. Ama işte böyleleri öğretmen olup güya çocuk eğitiyor...o kadın da onlardan biri işte rezil kadın nasıl der küçücük çocuğa böyle bir şeyi...müdüre söyleyin. Ya da milli eğitime çocuğun psikolojisi bozuldu diye dilekçe ile şikayet edemez misiniz? Birşey çıkmaz ama en azından kadının kulağına gider biraz daha dikkatli olur.

Son düzenleme:

O kadar cok ki boyle ogretmenler. Ogretmenligi sirf rahat meslek gordukleri icin secip rahati bozuldugu her durumdan sikayet edenler. Benim down sendromlu abim var o yuzden kaynastirma ogrencilerine daha hassas davranirim ama ben bununla ugrasmak zorunda degilim diyen o kadar cok ogretmen duydum ki.

Halbuki toplumun ozel cocuklari kabullenmesi icin ne kadar onemli bir proje kaynastirma projesi ama gelde bunu bazilarina anlat.

Arkadaşlar okul değişikliği zor şu durumda. Milli Eğitimde Temel Eğitimdeyim. Teferruatı çok fazla. Hem öğrencinin okul değişikliği neden olsun. Öğretmen çeksin cezasını. Hem bu minikimiz bir şekilde öğretmenden kurtuldu diyelim belki ama kalan öğrenciler ne yapacak peki?

her meslekte çok berbat insanlar var.o yüzden ben de öğretmenim diye savunmaya geçmek yerine tam tersi davranılmalı.

Ne kadar çok çocuk sevmeyen öğretmen tanıdığımız var bir bilseniz. Sırf rahat meslek ve düzenli maaş gibi gören çok fazla öğretmen var. Ama bunlar işte sdc öğretmen. Asıl olan eğitimcilerimiz. Hakkını vererek yapan ne kadarda azınlıkta. O yüzden bizim ülkemizden çıkan dehaların sayısı azınlıkta. Yoksa ne cevherler var çıkarılmayı bekleyen. Hadi bunu keşfedemiyorsan ne diye yıldırıyorsun çocukları?

benim babamla aramda neredeyse 50 yaş var.
ben doğduğumda babam emekliymiş.
ne iş yaptığını şu gün daha hala bilmem çeşitli yerlerde çalışmış.
baban ne iş yapıyor derdi tabi öğretmenler (ne anlamsız bi soru) ben de emekli derdim. "mesleği ne, nerden emekli" ya ben bilmiyorum ki zaten! 7-8 yaşında çocuğum. ne bileyim nerden emekli.

sonra bi kaç hocamız vardı sınıfa ilk geldiklerinde "HANGİLERİNİZİN ANNE YA DA BABASI ÖĞRETMEN?" derlerdi. sadece onlarla ilgilenirlerdi. :/ düşündükçe sinirim bozuluyor.

Keşke okumasaydım çok sinirlendim şu an inanamıyorum böyle bir şey olamaz dava açsan ve yeterli şahidin varsa tabiki kazanırsın . Moralim bozuldu gerçekten amele nedir yahu adam alnının teriyle para kazanıyor ve o öğretmenden 10 kat üstün olduğunu düşünüyorum işçiyi neden küçük görüyolar ki bu ülkede tek dürüst çalışan sınıf işçi sınıfı ve onlara her türlü saygı duymamız gerekiyor derhal dava açın ve o çocuğun hakkını yedirmeyin .tazminat davası da açabilirsiniz çocuğa manevi yönden zarar vermiş.

yurtdisinda form var onu doldurursun annenin ev hanimi babanin makine tamircisi vs oldugu yazar.
bi arkadas yazmis zaten türkiyede de varmis.

bu nasil bir düsüncesizliktir.
ayrica pedagojik ders aldiklarini umuyorum (zaten diger türlü ögretmen olunmuyor bildigim kadariyla üniversitelerde bu ders zaten programda mevcut) - bu yüzden zaten bi cocuga yalan konusma denilmez, yalan kelimesini cocuklar o yasta bilmez.
cocuk psikolojisini anlamadan ögretmen olmus. Hemde bi kadin - ilerde sende anne olacaksin !!!!!!!!!!!!!!!! düsünmelisin, düsünmeliydin, hassas olmaliydin!!!!!!!!!!!!

Bir Kere Ilkokuldayken Bizim Sınıfta Da Sormuşlardı Hatta Sınıfta Bir Kız Vardı Öğretmen Kızıydı Prenses Gibi Davranıyorlardı Güzel Olmamasına Rağmen Pamuk Prenses Yapmışlardı ,saçları Kıvırçıktı Sınıfta En Güzel Saç Onun Diyorlardı Bazen Düşünürdüm Neden O neden Ben Değil Diye O kadar Zaman Geçmiş Unutamamışım :||

Inanmayan arkadaslara ben inanamiyorum su an...
hazirlik sinifinda (6. Sinifa denk geliyor) ogretmenimiz yazili sonuclarini acikladiktan sonra, siniftan bir kizi tahtaya cikarip, "bakin arkadasinizin haline de sukredin, yirtik ayakkabilarla, onun bunun eskisi formalarla okula geliyor, hepinizden yuksek not aliyor, kapici kizi kadar olamiyorsunuz" diye uzun bir nutuk atmisti, 20 seneden fazla gecti uzerinden, kizin yuzundeki o ifade, gozyaslari hala aklimdan cikmiyor.

Off ya anlatmayın içim acıyor((

kıyamam ya. ne terbiyesiz öğretmenmiş o

gerçekçi değil diyenler.
ilkokul 1. okuma yazma öğreniyoruz. öğretmen olacak yaratık nasıl zorluyor. yanına çağırıp okutuyor birşeyler önündeki kitaptan. bende birde çekingenlik var. koca sınıfta herkesin önüne çıkınca kilitleniyorum. okuyamıyoruım.
okuyorum içimden,ama çıks ses çıkmıyor. nasıl zorluyor. nasıl sert. . nasıl aşağılıyor.
bir anda heryer karardı. bayılmışım.
hayatıımın ilk ve tek bayılması. ertesi sene sınıf değiştirdim

Son düzenleme:
ilk olarak gider bende o öğretmeni öğretmenler odasında bir güzel aşağılar sonra müdüre sonra da farklı yerlere şikayet ederdim çocuğuma böyle bir aşağılamayı yapanın yanına bırakmazdım....benim oğlumda ana sınıfına yeni başladı inş böyle tipte öğretmen olduğunu zanneden aşağılık yaratıklarla karşılaşmaz.....

Hayretle okudum.
O insanlıktan nasibini almamış lahsı şikayet edin ve çocuğun sınıfını değiştirin lütfen
Her önüne geleni öğretmen olarak alırlarsa olacağı bu zaten herzaman söylüyorum öğretmen olmanın aşamaları olmalı psikolojik testten geçirilmeliler,sokaktan toplayıp öğretmen yapıyolar resmen bu kadar önemli bi mesleği becerebilenler öğretmen olmalı

147 yi arayın. şikayetinizi anlatın. onlar ilçe Milli Egitime 3 gün içerisinde iletiyor. çok hızlılar bu konuda...Milli Egitim okuldan savunma istiyor. Hatta Müdür den de savunma alıyorlar. Savunma biraz onu silkeler kendine getirir. Aynı tutum ve davranışlar devam ederse sınıfını degiştirin.

3 gün içerisinde 147 sizi arayıp ögretmenin savunması okuyup bildilendiriyorlar. 147 bu konuda en hızlısı. dilekçeyle 1 ay da dönüş olurken, 147 olayı 3 günde bitiriyor.

densiz !!! herkesin içinde sormak ne demek madem sen bir eğitimcisin 2.sınıfta okuyan çocuğu yanına alan tatlı çocuk diye başla gizliden sor diğerlerine duyurmadan rencide etmeden yavrucuğum yalan kötü birşey diye sırala rabbim evlatlarıızı bu tarz zihniyetli insanların eline düşürmesin eğitimciliği batsın ...direk şikayet etsin .yavrucuğum ben,m şimdi nasıl üzülüyordur kendisinin yedi ceddi öncesi ne işle meşgullermiş acaba hepsi anadan doğma mühendis,öğretmen veya doktormuymuş..sorumsuz kadın...

öğretmen müsveddesi. direk şikayet edin canım sürüyorlar mı ne yapıyorlarsa yapsınlar bu müsveddeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…