- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
- Konu Sahibi sunshine900
-
konu sahibi ne yaptınız?
ben de dahil bir çok kişi sınıf değişikliği dedik ama bu değişiklik sadece o öğrenciyi koruyacak bu öğretmen diğer öğrencilere de böyle abes davranmaya devam edebilir.
bir de bazı öğretmen arkadaşlar konuyu gerçekçi bulmamış da sizlerin okulunda hiç mi yok böyle tipler? neden gerçek olmasın?
ben hiç unutmuyorum bir öğretmen arkadaşım kaynaştırma öğrencisini koridorda al şu gerizekalıyı benim sınıfımdan diye önüme fırlatmıştı.bu da mı yalan? yapmayın lütfen gereksiz yere savunmaya geçmeyin.geçen gün ki doktor konusuna dönmesin bu da.
her meslekte çok berbat insanlar var.o yüzden ben de öğretmenim diye savunmaya geçmek yerine tam tersi davranılmalı.O kadar cok ki boyle ogretmenler. Ogretmenligi sirf rahat meslek gordukleri icin secip rahati bozuldugu her durumdan sikayet edenler. Benim down sendromlu abim var o yuzden kaynastirma ogrencilerine daha hassas davranirim ama ben bununla ugrasmak zorunda degilim diyen o kadar cok ogretmen duydum ki.
Halbuki toplumun ozel cocuklari kabullenmesi icin ne kadar onemli bir proje kaynastirma projesi ama gelde bunu bazilarina anlat.
merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
benim babamla aramda neredeyse 50 yaş var.
ben doğduğumda babam emekliymiş.
ne iş yaptığını şu gün daha hala bilmem çeşitli yerlerde çalışmış.
baban ne iş yapıyor derdi tabi öğretmenler (ne anlamsız bi soru) ben de emekli derdim. "mesleği ne, nerden emekli" ya ben bilmiyorum ki zaten! 7-8 yaşında çocuğum. ne bileyim nerden emekli.
sonra bi kaç hocamız vardı sınıfa ilk geldiklerinde "HANGİLERİNİZİN ANNE YA DA BABASI ÖĞRETMEN?" derlerdi. sadece onlarla ilgilenirlerdi. :/ düşündükçe sinirim bozuluyor.
Inanmayan arkadaslara ben inanamiyorum su an...
hazirlik sinifinda (6. Sinifa denk geliyor) ogretmenimiz yazili sonuclarini acikladiktan sonra, siniftan bir kizi tahtaya cikarip, "bakin arkadasinizin haline de sukredin, yirtik ayakkabilarla, onun bunun eskisi formalarla okula geliyor, hepinizden yuksek not aliyor, kapici kizi kadar olamiyorsunuz" diye uzun bir nutuk atmisti, 20 seneden fazla gecti uzerinden, kizin yuzundeki o ifade, gozyaslari hala aklimdan cikmiyor.
kıyamam ya. ne terbiyesiz öğretmenmiş omerhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?