• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Aklıma gelmişken belirteyim, ben de bu durumları söyleyip baştan uyarmamıza rağmen inatla istediği malzemeyi alan veliye hastayım. Diyorum ki depolu kalem açacak alın, sebebi malum; gitmiş inatla normal kalem açacağı almış çantasının içi, kalemlik ve yerler çöp. Diyorum ki telli defter almayın hem kopuyor hem telleri yamuluyor,size zarar, hocam ama almıştım kullansa olmaz mı, hocam heves etti aldım kullansın boşa gitmesin; iyi peki sen bilirsin diyorum ve defter kopuyor, ödevler gidiyor. Sivri uçlu makas almayın tehlikeli diyorum alıyor. Basmalı kalem almayın ucunu kırıyorlar kırılan uçlar gözlerine gelebiliyor diyorum, alıyor ve kullanamıyorlar. Çocukları değil de velileri toplayıp azarı basmak istiyorum bazen çünkü çocuklar velilerden daha anlayışlı:KK51:
Öğretmenlerin de şu derste öğrenci rencide etme huylarına hastayım, çek kenara söyle yani.
hocam dıyen dıllerını yırım senın
sırası gelmısken soru sorucam
sımdı benım mınıgım 1 sınıfa basladıya ,defter dagıtmıslar dun benımde babam kırtasıyecı ama yanı gıdıp buyuk gonullu olmasın dıye yenı defter almıcam verılenı kullanıcam fakat kapları kotu ya beledıyenın fılan adı yazıyor , uzerılerıne seffaf kap yerıne kırmızıyla kırmızı yesılse yesıl hafıf desenlı veyahut bulursak duz ama seffaf olmayan kırmızı ya da yesıl vs olur mu acaba?

öğretmenlerin hepsi birer melek değil

bazıları asla ama asla saygıyı hak etmiyor
öğrencilerini rencide eden şiddet uygulayan öğretmenlerden nefret ediyorum
çok şükür öğretmenleri tarafından fazlasıyla sevilen hep takdir edilen bir öğrenciydim
ama ilk okul 1.sınıftaki bir öğretmenim hariç
ilk okula başladığımda çok sevdiğim saydığım öğretmenim ilk dönemden sonra doğum iznine ayrıldığından
ötürü o gelmişti sınıfımıza ailelerini tanıdığı öğrencilerin dışındaki öğrencilere
acımasız cezalar veren kadın
ismi sınıf başkanı tarafından tahtaya yazılan öğrencilere şiddet uyguluyordu
okumayı geç öğrenen öğrencilere öyle
bir gün bir kız öğrenci okumayı tam sökemedi beceremedi diye kızın başını gözümüzün önünde tahtaya vurmuştu:KK57:
yaramazlık yapanların parmaklarını birleştirmesini isteyip cetvelle vuruyordu bende bir iki kere nasiplendim bu durumdan
bir kerede sınıf arkadaşım kızla kavga ettim diye beni azarladı annemi okula çağırıp şikayet etti
o kızın ailesini çağırmadı ama çünkü onun ailesiyle samimiydi bu durumda günah keçisi bendim
neyseki 2. sınıfta kurtuldum ve bir daha bu tarz bir öğretmene rastlamadım şükürler olsun
her meslekte çürük elmalar var

Bir Kere Ilkokuldayken Bizim Sınıfta Da Sormuşlardı Hatta Sınıfta Bir Kız Vardı Öğretmen Kızıydı Prenses Gibi Davranıyorlardı Güzel Olmamasına Rağmen Pamuk Prenses Yapmışlardı ,saçları Kıvırçıktı Sınıfta En Güzel Saç Onun Diyorlardı Bazen Düşünürdüm Neden O neden Ben Değil Diye O kadar Zaman Geçmiş Unutamamışım :||

Bizim malum öğretmenin kızı da bizim sınıftaydı hem de bizden 3 yaş büyüktü. Neden mi? 2 defa sınıf tekrarı yapmış çünkü. OKUMAYI SÖKEMEMİŞ ÇÜNKÜ. Çirkin sevimsiz sürekli de burnunu çeken bir tipti. Gittiler onu sınıf başkanı yaptılar daha heceleyerek okuyan kızı.

Aklıma gelmişken belirteyim, ben de bu durumları söyleyip baştan uyarmamıza rağmen inatla istediği malzemeyi alan veliye hastayım. Diyorum ki depolu kalem açacak alın, sebebi malum; gitmiş inatla normal kalem açacağı almış çantasının içi, kalemlik ve yerler çöp. Diyorum ki telli defter almayın hem kopuyor hem telleri yamuluyor,size zarar, hocam ama almıştım kullansa olmaz mı, hocam heves etti aldım kullansın boşa gitmesin; iyi peki sen bilirsin diyorum ve defter kopuyor, ödevler gidiyor. Sivri uçlu makas almayın tehlikeli diyorum alıyor. Basmalı kalem almayın ucunu kırıyorlar kırılan uçlar gözlerine gelebiliyor diyorum, alıyor ve kullanamıyorlar. Çocukları değil de velileri toplayıp azarı basmak istiyorum bazen çünkü çocuklar velilerden daha anlayışlı:KK51:
Öğretmenlerin de şu derste öğrenci rencide etme huylarına hastayım, çek kenara söyle yani.

Benim bulunduğum yerde kırtasiye pek yoktu, hatta depolu kalemtraş hiç yoktu. Arada gidilir toplu alınırdı. Öğretmen de biliyor bunu, nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını. Öğretmenin sözünü dinlemeyip otomatik kalem alanlar hiç sıkıntı yaşamadı mesela. Keşke benim ailem de dinlemeseydi.

Benim babamin beyaz esya mobilya magazasi vardi, butun ogretmenler indirim isterdi, babam da yapardi, o yuzden hep iyi davranirlardi bana, kardeslerime de oyle. O yuzden simdi kardesim velilerden gelen hicbir hediyeyi kabul etmiyor borclu hissetmemeyim diye. Öğretmenle ogrenci arasindaki sınır asla asilmamali diye dusunuyorum, hele de boyle alışverişlerden mumkun oldugunca kacinilmali.

yanlis anlasilmasin, ogretmenleri zan altinda birakmak istemem, yeni nesil ogretmenlerimiz cok daha bilincli duzgun, temiz insanlar. yani ben oyle goruyorum.
ama eski nesillere biraz kizginim ben. eskiden bu baba meslegi sormalarin bi amaci vardi diyorum hep.
bizim de ilkokul sinif ogretmenimiz sorardi, babasi meyveci olandan meyve isterdi, heykeltras olandan biblolar heykeller isterdi. Bizim biraz varliklica oldugumuzu ogrendikten sonra ismimi ogrenmisti.
Bir tane arkadasim, 5 kardesler diye, baban size hepinize bakabiliyor mu demisti. cocuk da "biz zenginiz ogretmenim" demisti, ne kadar ayip bir cocuga bunu soyletmek.
benim babamda, bu soruya hep "serbest meslek" diye cevap vermeyi ogretmisti bana :KK53:

Sadece o cocuk degil butun sinif hayatimizin ilk berbat dersini yasadik, anadolu lisesiydi o zamanlar ilkokuldan sonra baslardik ve 7 sene birlikteydik, kiz da cok caliskandi cidden, ortaokuldan sonra fen lisesini kazandi kurtuldu, ama hayati boyunca unutamamistir ben bile unutamadigima gore...
Bu arada asla ogretmen dusmani degilim, kardesim de gorumcem de öğretmenler, ama her meslekte oldugu gibi bu meslekte de cok sayida pislik var ve maalesef hayatimizin gidisatini bile etkileyebiliyorlar.

Doğru söylüyorsun küçükken yaşadıklarımız bilinçaltımızda çok kalıyor bu yüzden öğretmenmenlerin daha dikkatli olması gerekiyor hele ki ilkokul öğretmenlerinin .

Benim babamin beyaz esya mobilya magazasi vardi, butun ogretmenler indirim isterdi, babam da yapardi, o yuzden hep iyi davranirlardi bana, kardeslerime de oyle. O yuzden simdi kardesim velilerden gelen hicbir hediyeyi kabul etmiyor borclu hissetmemeyim diye. Öğretmenle ogrenci arasindaki sınır asla asilmamali diye dusunuyorum, hele de boyle alışverişlerden mumkun oldugunca kacinilmali.

benim babam da benim okuduğum okulda öğretmendi, o yüzden hepsi iyi davranırdı ama benden alamadıkları hınçları hep en yakın arkadaşlarımdan çıkarırlardı.. öylede bir egoydu işte..

Benim bir ilkokul öğretmenim vardı iyi öğretmendi aslında bir gün yan sınıfın hocası bizim sınıftan birine soru sormuş bilememiş çocuk bu öğretmende bizim sınıf hocasına söylemiş Bizim hoca da sinirlenip tahtaya yazdı ve bizim sıradaki çocuğa dedi ki kalk yap diye çocuk yapamadı sırayla bana geliyordu yapamayanlar tahtada duruyor tabi ben de çocuk aklımla çantamı karıştırırmış gibi yaptım ki bana sormasın yanımdaki kızda aynı taktiği uyguladı ama taktik başarısız:)) neyse tahtaya çıktık ben ve yanımdaki kız yapamadı biz yapamayınca bize tepki verdi kızdı filan e tabi biz yapamayınca sınıfın biricik öğrencisi öğretmen kızını tahtaya çıkardı ki yapsın o da yapamadı -bende içimden sevindim ohh ona da kızacak diye onun da bir kere azarlanmasını istiyordum fakat sonuç istediğim gibi çıkmadı ona kızmamıştı . O günü hiç unutamıyorum nedense çünkü bir başkası soru çözemedi ben azar yemiştim fakat o kız yapamamasına rağmen benim duyduğum azarı yememişti ://///

Hani öğretmenlik kadın mesleği olarak bilinir ama, hep sanki kadın öğretmenler bi problemli olur sanki

benim babam da benim okuduğum okulda öğretmendi, o yüzden hepsi iyi davranırdı ama benden alamadıkları hınçları hep en yakın arkadaşlarımdan çıkarırlardı.. öylede bir egoydu işte..

aynen öyle, lisede 4 kız sigara içerken yakalandık, müdürün odasına aldılar bizi, direk bana sen çık dışarı dediler, neden dedim, çık git sınıfına dediler ve diğer 3 arkadaşımın ailesini arayıp 3 gün de uzaklaştırma cezası verdiler, benim kabak onlara da patladı :KK43: çok çirkin bir durum...

Kendi öğretmenimin de , 4. sınıfa giden oğlumun 28 yaşındaki erkek öğretmenin de elini değil ayağını öpmek lazım...Aşkla yaptılar mesleklerini...Hele oğlumun öüğretmeninin hakkı ödenmez, çok borçluyuz ona.Sırf bir gece arayıp ''Çocuklar dışarı çıkıyormuş, demirin biri kırıkmış'' dedim diye benle konuşurken arabasına atlayıp gece 11 de okulun çevresini kontrole gitmiştir.Ertesi gün hemen tamir ettirmiştir.Sınıfta 3 tane annesiz çocuk var diye, onları bir bahaneyle bir yere gönderip tüm çocuklara '' tek bir soru dahi sormayacaksınız'' diye uyarıp tembih eden bir adam... Adam gibi adam.....Verdiği eğitimi saymıyorum, ücretsiz kurslarını anlatmıyorum bile...Allah 2 tane yavrusuna çoook daha fazlasını versin

Biz de veliler olarak öğretmeni hiç üzmeyiz, ne derse yaparız.Allah bozmasın

Olabiliyorsa okulu değiştirin, çocuklar birbirlerine karşı çok acımasızdır.
Baştan özgüven eksikliği yaşamasın.

benim de böyle kötü anım var maalesef..

hala unutamam üstünden geçmiş 15 yıl.. konu farklıydı ama rencide edilmiştim.. aklıma geldikçe ağlarım..
3 yıl o eziyeti çektim neden çektiysem?? sonra okulumu değiştirdim hayatım değişti vallahi.. Mehmet'e iyilik yapmak istiyorsanız, okulunu kesin değiştirin.
bimer'e şikayet edin. işin içinde olduğumdan biliyorum hemen dönülecektir size.. ama güzel okunulacak bir dilekçe yazın.. burda yazdıklarınızı da ayrıntılı olarak anlatın..

hocam dıyen dıllerını yırım senın
sırası gelmısken soru sorucam
sımdı benım mınıgım 1 sınıfa basladıya ,defter dagıtmıslar dun benımde babam kırtasıyecı ama yanı gıdıp buyuk gonullu olmasın dıye yenı defter almıcam verılenı kullanıcam fakat kapları kotu ya beledıyenın fılan adı yazıyor , uzerılerıne seffaf kap yerıne kırmızıyla kırmızı yesılse yesıl hafıf desenlı veyahut bulursak duz ama seffaf olmayan kırmızı ya da yesıl vs olur mu acaba?
Biz şeffaf kapları çocuklar görsün zorluk çekmesin diye istiyoruz. Okuma yazma bilmedikleri için kitap ve defterleri kapaklarından tanıyorlar. Öğretmeni özellikle şeffaf istemediyse kaplayın sorun olmaz hatta renginden ayırt eder:)

Benim bulunduğum yerde kırtasiye pek yoktu, hatta depolu kalemtraş hiç yoktu. Arada gidilir toplu alınırdı. Öğretmen de biliyor bunu, nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını. Öğretmenin sözünü dinlemeyip otomatik kalem alanlar hiç sıkıntı yaşamadı mesela. Keşke benim ailem de dinlemeseydi.
O zamanlar bulunmaz belki ama artık her yer kırtasiye dolu. Kalem konusunda benim öğrencimin birinin gözüne gelmişti ve kaşıdığı için de çizik oluşmuştu. Ciddi bir şey değildi ama yine de korkuttu ve ondan sonra 4. sınıfa kadar kullandırmamaya karar verdim. Her şey çocuklar için yoksa uçlu kalem kullanmış, tükenmez kullanmış bize ne.

Böyle bi insana öğretmen demek içimden gelmiyor böyle bi insan çocuklara ne öğretebilir ki bence onunla hiç muhattap olmadan direk şikayet edin çünkü böyle bi varlık çocuğa daha da takar bence . Şiddete karşıyım öğretmene şiddetede karşıyım ama demek ki böyleleri gerçekten hakediyor savunmasız birine nasıl böyle birşey yapabilir ya ben böyle canavarlar eskide kaldı sanıyordum o çocukla konuşup Özür dilese ne olur ki inanın çocuk bunu hayatı boyunca asla unutmaz ve içinde hep yer eder kendimden biliyorum ilkokuldaki öğretmenim denen insan yüzünden okuldan soğumuştum ve bu yaşima geldim hala unutmadım. Enişten gidip ona herkesin içinde sen öğretmen misin neden yalan söylüyorsun desin araştırdım senin hıyarın tekisin hıyarla öğretmen aynı şeymi desin Ayy şuan çok sinirlendim ya şuan karşımda olsa onu linç ederim .

GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPAN ÖĞRETMENLERİMİZE LAF YOK !!!!
ama sene başında öğrencinin velisine evinin mobilyalarını ,beyazeşyalarını,perdelerini vs yenileten çok öğretmen gördük.
haliyle bunların karneleri hep dolu dolu 5 ti ...
bu zihniyetteki öğretmenler olduğu sürece daha çok yaşanır böyle durumlar..
sanırım öğrencilerden beklentilerde farklı artık

bir öğretmen olarak utanarak okudum.
gerçekten bu lafları sarf ettiyse haram zıkkım olsun aldığı paralar.
3yıldır sınava giriyorum bu sefer 0,10 puan ile kaçtı...
bu işi yapabileyim diye senelerdir sarfettiğim çabaya allah şahit. öğretmenliğini yaptığım her çocuk benden ayrılırken ağladı. en kıymetlisi budur. çocuk eğitimini artık kendi internetten bile yürütür gerekirse, dağ başındaki çoban çocuklarımız imkanları yokken nasıl öss birincisi olabilyor? her şey şevkle ilgili çünkü.

ben şahsen beni 5 sene okutan ilkokul öğretmenimden nefret ediyorum.yolda görüyorum,yaşlanmış. ama minnet bile duymuyorum.
sınıfta ailesi zengin olanları ayırırdı, ailesi maddi yardım yapanları ayrıca severdi. başaramayanları küçümserdi. başaranlara aferin demeyi beceremezdi.

o kadın yüzünden seçtim bu mesleği.
insanlar bilmiyor.
bir çocuğun ne kadar hüzünlü olabileceğini bilmiyor, anlamıyor. ama sen öğretmensin sen anlamak zorundasın. yapamıyorsan bırak bu işi, yapabilen, yapmak için tutuşana yer aç bari...

Back