- 1 Haziran 2009
- 14.516
- 25.748
- 798
- Konu Sahibi sunshine900
böyle eğitimcininde bunu bunu o okullardan mezun edenindee... anası da terbiye vermemiş demek ki koskoca öğretmene...... şiddete karşıyım ama bir dövülür ki böylesi neyse...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hocam dıyen dıllerını yırım senınAklıma gelmişken belirteyim, ben de bu durumları söyleyip baştan uyarmamıza rağmen inatla istediği malzemeyi alan veliye hastayım. Diyorum ki depolu kalem açacak alın, sebebi malum; gitmiş inatla normal kalem açacağı almış çantasının içi, kalemlik ve yerler çöp. Diyorum ki telli defter almayın hem kopuyor hem telleri yamuluyor,size zarar, hocam ama almıştım kullansa olmaz mı, hocam heves etti aldım kullansın boşa gitmesin; iyi peki sen bilirsin diyorum ve defter kopuyor, ödevler gidiyor. Sivri uçlu makas almayın tehlikeli diyorum alıyor. Basmalı kalem almayın ucunu kırıyorlar kırılan uçlar gözlerine gelebiliyor diyorum, alıyor ve kullanamıyorlar. Çocukları değil de velileri toplayıp azarı basmak istiyorum bazen çünkü çocuklar velilerden daha anlayışlı
Öğretmenlerin de şu derste öğrenci rencide etme huylarına hastayım, çek kenara söyle yani.
anası babası ayrı çocuklara ne muamele yapıyorlar acaba...
Bir Kere Ilkokuldayken Bizim Sınıfta Da Sormuşlardı Hatta Sınıfta Bir Kız Vardı Öğretmen Kızıydı Prenses Gibi Davranıyorlardı Güzel Olmamasına Rağmen Pamuk Prenses Yapmışlardı ,saçları Kıvırçıktı Sınıfta En Güzel Saç Onun Diyorlardı Bazen Düşünürdüm Neden O neden Ben Değil Diye O kadar Zaman Geçmiş Unutamamışım :||
Aklıma gelmişken belirteyim, ben de bu durumları söyleyip baştan uyarmamıza rağmen inatla istediği malzemeyi alan veliye hastayım. Diyorum ki depolu kalem açacak alın, sebebi malum; gitmiş inatla normal kalem açacağı almış çantasının içi, kalemlik ve yerler çöp. Diyorum ki telli defter almayın hem kopuyor hem telleri yamuluyor,size zarar, hocam ama almıştım kullansa olmaz mı, hocam heves etti aldım kullansın boşa gitmesin; iyi peki sen bilirsin diyorum ve defter kopuyor, ödevler gidiyor. Sivri uçlu makas almayın tehlikeli diyorum alıyor. Basmalı kalem almayın ucunu kırıyorlar kırılan uçlar gözlerine gelebiliyor diyorum, alıyor ve kullanamıyorlar. Çocukları değil de velileri toplayıp azarı basmak istiyorum bazen çünkü çocuklar velilerden daha anlayışlı
Öğretmenlerin de şu derste öğrenci rencide etme huylarına hastayım, çek kenara söyle yani.
Sadece o cocuk degil butun sinif hayatimizin ilk berbat dersini yasadik, anadolu lisesiydi o zamanlar ilkokuldan sonra baslardik ve 7 sene birlikteydik, kiz da cok caliskandi cidden, ortaokuldan sonra fen lisesini kazandi kurtuldu, ama hayati boyunca unutamamistir ben bile unutamadigima gore...
Bu arada asla ogretmen dusmani degilim, kardesim de gorumcem de öğretmenler, ama her meslekte oldugu gibi bu meslekte de cok sayida pislik var ve maalesef hayatimizin gidisatini bile etkileyebiliyorlar.
Benim babamin beyaz esya mobilya magazasi vardi, butun ogretmenler indirim isterdi, babam da yapardi, o yuzden hep iyi davranirlardi bana, kardeslerime de oyle. O yuzden simdi kardesim velilerden gelen hicbir hediyeyi kabul etmiyor borclu hissetmemeyim diye. Öğretmenle ogrenci arasindaki sınır asla asilmamali diye dusunuyorum, hele de boyle alışverişlerden mumkun oldugunca kacinilmali.
benim babam da benim okuduğum okulda öğretmendi, o yüzden hepsi iyi davranırdı ama benden alamadıkları hınçları hep en yakın arkadaşlarımdan çıkarırlardı.. öylede bir egoydu işte..
Biz şeffaf kapları çocuklar görsün zorluk çekmesin diye istiyoruz. Okuma yazma bilmedikleri için kitap ve defterleri kapaklarından tanıyorlar. Öğretmeni özellikle şeffaf istemediyse kaplayın sorun olmaz hatta renginden ayırt eder:)hocam dıyen dıllerını yırım senın
sırası gelmısken soru sorucam
sımdı benım mınıgım 1 sınıfa basladıya ,defter dagıtmıslar dun benımde babam kırtasıyecı ama yanı gıdıp buyuk gonullu olmasın dıye yenı defter almıcam verılenı kullanıcam fakat kapları kotu ya beledıyenın fılan adı yazıyor , uzerılerıne seffaf kap yerıne kırmızıyla kırmızı yesılse yesıl hafıf desenlı veyahut bulursak duz ama seffaf olmayan kırmızı ya da yesıl vs olur mu acaba?
O zamanlar bulunmaz belki ama artık her yer kırtasiye dolu. Kalem konusunda benim öğrencimin birinin gözüne gelmişti ve kaşıdığı için de çizik oluşmuştu. Ciddi bir şey değildi ama yine de korkuttu ve ondan sonra 4. sınıfa kadar kullandırmamaya karar verdim. Her şey çocuklar için yoksa uçlu kalem kullanmış, tükenmez kullanmış bize ne.Benim bulunduğum yerde kırtasiye pek yoktu, hatta depolu kalemtraş hiç yoktu. Arada gidilir toplu alınırdı. Öğretmen de biliyor bunu, nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını. Öğretmenin sözünü dinlemeyip otomatik kalem alanlar hiç sıkıntı yaşamadı mesela. Keşke benim ailem de dinlemeseydi.