• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Ya ALLAH aşkına sizde öğretmensiniz diye her öğretmen Sizin gibi değil !
Nasıl inanmiyorsunuz ?
Her öğretmen melek sıfatına mı sahip..

Konuya inanmiyorsaniz bende anlatayim biseyler..

2001de ilkokula başladım..

1/B sinifi.
Öğretmen

Şuan kekeleme sorunum varsa Nezahat yüzünden..

Sinifta maddiyata göre ayiran en ala hoca Nezahat.
Hak meselesine hic girmiyorum helal etmediğim için..
Küçücük bi çocuk ilerde öğretmen olayimda sunun torunu bana düşsün bak neler yapiyorum dicek kadar sevmiyorum..
Gerisini siz düşünün..

Okul başladı tam 26gun oldu.
Nezahat annemi cagirdi..
CatlakB okumayi öğrenemedi !!
Annem tepki verdi hoca okulda tepki verdi
Sonuç mu ?
Kekeliyorum..

O 26gunde de anaokuluna gidenler çözmüştü okumayı..

2. Sinif toplanti var..
Annem durumumu soruyor..
İyi ama kekeliyor diyor..

Ama su var arkadaşlarla kekelemeyen ben o nezahat gelince tutamıyorum kendimi..
Abarttigim düşünüldü..

Sesli kitap okuyamazdim..
Kekelemekten kimse De zevkle dinlemezdi.

3.sinifta..
3 mart bunun doğum günü..
Annem gitti hediye aldi abimle gönderdi..
Verdim sevindi..

Çünkü o sadece mala mülke önem verirdi..

Öğretmenler günü...
Sinifta 3 kişi vardi aileleri maddi acidan iyi ve yalaka.
Öğretmenler gününde altin bilezik getirmişler..
Bunda bi mutluluk sormayin..
O bileziği alan ailelerin çocuklarına ayri bi ilgi..
Sevgi..
Çiçek alanlari disladi..

Bi sinir başkani vardi konuşana cetvelleri vururdu..
Nezahat bilir ama konuşmazdı.
Severdi ya..

Bi gün çok yakin arkadasimi tuttuğu gibi tahtaya firlatti Nezahat..

Okuma yarisi var.
Benim dişim kekeleme ama için jet..
Bitirdim kafayi kaldirdim gülümsedim..
Sonra döndüm inanmafi çünkü sonra çatlakb bitirmedin sen dedi..
Nasik bu kadar hizli olursun..

5.siniftayim..
Matematik Simavi var.
Bende daire ve çemberi karistirip yazmisim..
Söylendi söylendi söylendi..
Dalgalak olmadigim kalmisti konuda oldum..
Neyse.. Ayni gün kagitlara bakiyor bende onu izliyorum..
Kim bu salak boyle mi yapilir carpim tablosu ??
Sayfanin arkasini çevirdi..
Beyza n... B...
Yaaa canım bu boyle mi yapilir bak şöyle olucak ..

Ayrimi gördünüz mü ?
Benimki çember daire yi karistirmak
Onunkisi carpim tablosu..
Benim yaptigimi yapamamis..

Ama ayrimin nedeniyse şu..

O altin bileşiklerin kaynağının kizi bu..
Bense normal gelirde biriyim..

Her toplantıda anneme dediği şey..
İyi ama kekeliyor...

Çok yakin kiz arkadaşım
Doğulu diye ezerdi..

Biz 3.siniftayiz ameliyat oldu..
Onca ah aldi ki..
Neyse bi tek giden salak bendim..
Ama hala eziklenen bendim..
Altincilar kıymetli..
Keramet altin..

Ve hakim helal değil

Sinifimdan birine denk geldiyse eğer bu yazi benim kim olduğumu çok çok iyi anlar..
Buna rağmen her bilgiyi verdim..

Nezahatta geberdi mi öldü mü bilmiyorum.
En son beşevlerde oturuyor diye duydum..

Öğretmenleri sevmeme nedenim..
Mal mülk meraklisi..

Buda mı fake ?

Son düzenleyen: Moderatör:
uyuz olurdum zaten o ilk gün tanışma merasimlerine baban ne iş yapar vs benimde babam vefat ettiğinden çok gücüme giderdi öldü demek,şimdi birkez daha uyuz oldum öğretmenin tavrıda hiç hoş değil, madem fark ettin çocuk yalan söylüyor çek köşeye anlat, babanın utanılacak bir mesleği yok doğruyu söylemeliydin diye, gidin görüşün bence .

ben 6. sınıftaydım okulun ilk haftası
ingilizce öğretmeni bi yazı yazdırdı herkese (kendini tanıtan 1 paragraf yazı) tatilden sonra çok hatırlayamamış olmalıyım ki düzgün yazamamışım pek.
topladı bunları haftaya derse getirdi

dedi ki SINIFIN İNGİLİZCESİ EN KÖTÜ 3 KİŞİSİNİ SEÇTİM.
önceee 3. dedi. bi çocuğun adını söyledi çocuk ayağa kalktı. çocuğa tüü sana dedi oturttu
sonra 2. dedi. bi kız. yine aynı şeyler
veeeee şimdi EN KÖTÜ zeytinagaci kalk tahtaya dedi.

verdi bana yazdığım yazıyı. bunu tahtaya yaz dedi.
neyse yazdım.
sonra "arkadaşınız hiç bişey bilmiyor, her yeri yanlış bunun. nasıl öğrendin sen bu ingilizceyi". vs vs. zaten çekingen bir çocuktum çok sevdiğim ingilizceden nefret ettim.

sınavlarında kötü almaya başladım. karneden önceki son hafta sınıfa not defteriyle geldi.
adını söylüyo öğrenci ayağa kalkıyo Ahmet TWO = sana tüüü diyor deli kadın :D

sonra noldu biliyo musunuz ben ikinci dönem bu kadınla savaştım resmen. inadına çalıştım kendi kendime ama içimdeki o kırgınlık hiç geçmedi.

Şu anda mesleğim ne biliyor musunuz? İngilizce öğretmeni.
ama senden hala nefret ediyorum pis kadın.

merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
valla daha tamamını okumadım yazdıklarının. ben sizin yerinizde olsam mehmetten özür dilettirene kadar peşini bırakmazdım bu olayın..

ingilizce öğretmeni bi yazı yazdırdı herkese (kendini tanıtan 1 paragraf yazı) tatilden sonra çok hatırlayamamış olmalıyım ki düzgün yazamamışım pek.

önceee 3. dedi. bi çocuğun adını söyledi çocuk ayağa kalktı. çocuğa tüü sana dedi oturttu

neyse yazdım.
sonra "arkadaşınız hiç bişey bilmiyor, her yeri yanlış bunun. nasıl öğrendin sen bu ingilizceyi". vs vs. zaten çekingen bir çocuktum çok sevdiğim ingilizceden nefret ettim.

sınavlarında kötü almaya başladım. karneden önceki son hafta sınıfa not defteriyle geldi.
adını söylüyo öğrenci ayağa kalkıyo Ahmet TWO = sana tüüü diyor deli kadın :KK70:

sonra noldu biliyo musunuz ben ikinci dönem bu kadınla savaştım resmen. inadına çalıştım kendi kendime ama içimdeki o kırgınlık hiç geçmedi.

MaşALLAH..
Ya azminize hayran kaldım

Nefret geldi heriften. Pislik herif. Ben de nefret ederdim bu tanışma ayağına babanın mesleğini soran öğretmenlere. Sana ne lan babamın mesleğinden? Soracaksan teke tek sor. Kusura bakmayın aşırı sinirlendim.

Bence en güzeli öğretmenleri yıllık performans değerlendirmesine sokmak, sene boyunca yapılan çalışmalara bakıp ona göre gerekliyse kursa, gerekliyse psikoloğa göndermek; olmuyorsa da görevden uzaklaştırmak, almak.

Birkaç kişiden daha duydum bu Öğrencilerinin ebeveyninin mesleğiyle dalga geçme olayını
Amaç ne çözemedim
Öğretmen olmuş ama insan olamamış haspa :KK67:

Off ya anlatmayın içim acıyor:KK43:((

Sadece o cocuk degil butun sinif hayatimizin ilk berbat dersini yasadik, anadolu lisesiydi o zamanlar ilkokuldan sonra baslardik ve 7 sene birlikteydik, kiz da cok caliskandi cidden, ortaokuldan sonra fen lisesini kazandi kurtuldu, ama hayati boyunca unutamamistir ben bile unutamadigima gore...
Bu arada asla ogretmen dusmani degilim, kardesim de gorumcem de öğretmenler, ama her meslekte oldugu gibi bu meslekte de cok sayida pislik var ve maalesef hayatimizin gidisatini bile etkileyebiliyorlar.

MaşALLAH..
Ya azminize hayran kaldım

:)
dengesizin biri yüzünden hayatım mahvolacaktı ki çok şükür öyle olmadı.
senin yaşadıkların da çok zor.
bir de ilkokul öğretmeninmiş yani. çocuğu ailesinden sonra en çok şekillendiren kişi.
sen de atlat artık o travmayı. değmez bir kendini bilmez yüzünden böyle izler taşımaya...

:)
dengesizin biri yüzünden hayatım mahvolacaktı ki çok şükür öyle olmadı.
senin yaşadıkların da çok zor.
bir de ilkokul öğretmeninmiş yani. çocuğu ailesinden sonra en çok şekillendiren kişi.
sen de atlat artık o travmayı. değmez bir kendini bilmez yüzünden böyle izler taşımaya...

Bi gün 10.siniftayim..
Pazarda denk gelmişiz..
Annem söyledi..
Bende kimse için kin tutmam çok derin yaralar acicak anca..
Annemde sevmediğini biliyor ama üstünden 5 6 yil geçmiş ya kinim bitmiştir diye düşünmüş..
-Çatlakb bak nezahat hanım.
-Nerde ?
Döndüm baktim o sonra önüme döndüm.
-boşver dedim.
-konuşmak istersen gidelim yanina
- gerek yok dedim.
Ama annem bi an önce eve gideyim diye dediğini sanmış.
Eve gidene kadar ağladım..
Yasadigim şeylerden dolayı..
Hacca gitmiş ALLAH kabul etsin ama üzerinde kul hakki var..
Düşünün kaç yil geçmiş üzerinden..
Hala aci ayni..
Yasta 20 şuan..

Burada sokaktaki herhangi birinden bahsetmiyoruz, öğretmenden bahsediyoruz, hani şu çocuklara eğitim vermek için eğitilmiş, insan psikolojisinden en iyi anlamak zorunda olan meslek grubundan. Böyle hatalar yapma lüksleri yok.

Benim de ilkokul öğretmenim 5. sınıftaydık ders sırasında çöpe gidip kalem açmayı yasaklamıştı. Otomatik kalemlere de izin vermiyordu illa ki açılanlardan olacak. Benim de kalemim körelmiş, mecburen kalemliğimin içine açmıştım kalemimi. Sonra görür görmez aldı eline yukarıya kaldırdı kalemliğimin içini ters yüz etti,haliyle kalem çöpleri düştü. "Bakın bu wolfrog arkadaşımızın kalemliği. Görüyorsunuz pislik içinde. Şuna bakın ne kadar da kirli. İçinden çöpler çıkıyor. Sakın onun gibi olmayın tamam mı..."

O zaman yaşadığım üzüntü, eziklik, rezil olma ve tarif edemediğim duygular, ve öğretmenin bu tip hareketleri tekrarlaması sonucu olarak 33 yaşına geldim hala anksiyete tedavisi görüyorum. Hala birşey yaparken "acaba yanlış yapar mıyım, beni eleştirirler mi" korkum var. Şuan uzman olduğum bir işim var, konusunda akıl alınan biriyim. Buna rağmen diken üstündeyim. Hatta rahatsızlığımın başında ilacımı almadan iki kelime konuşamıyordum. Sınıfta ilk okumayı ben öğrenirdim, konuları ilk ben çözerdim. Ondan sonra eğitim hayatım tepetaklak oldu zaten.

Hala aklıma geldikçe derim ki Allah o öğretmenin belasını versin.

Alın size empati...

Aklıma gelmişken belirteyim, ben de bu durumları söyleyip baştan uyarmamıza rağmen inatla istediği malzemeyi alan veliye hastayım. Diyorum ki depolu kalem açacak alın, sebebi malum; gitmiş inatla normal kalem açacağı almış çantasının içi, kalemlik ve yerler çöp. Diyorum ki telli defter almayın hem kopuyor hem telleri yamuluyor,size zarar, hocam ama almıştım kullansa olmaz mı, hocam heves etti aldım kullansın boşa gitmesin; iyi peki sen bilirsin diyorum ve defter kopuyor, ödevler gidiyor. Sivri uçlu makas almayın tehlikeli diyorum alıyor. Basmalı kalem almayın ucunu kırıyorlar kırılan uçlar gözlerine gelebiliyor diyorum, alıyor ve kullanamıyorlar. Çocukları değil de velileri toplayıp azarı basmak istiyorum bazen çünkü çocuklar velilerden daha anlayışlı:KK51:
Öğretmenlerin de şu derste öğrenci rencide etme huylarına hastayım, çek kenara söyle yani.

neyse yazdım.

adını söylüyo öğrenci ayağa kalkıyo Ahmet TWO = sana tüüü diyor deli kadın :KK70:

helal olsun bravo sana

Back