Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailelerden para toplayıp altın kolye almak yerine her öğrenci kendi emeğiyle bir resim bir elişi yapsa onu da beraber sınıfta sergileseler daha hoş olur bence. Pasta işi zaten hoş bir düşünce. Topladığınız para 3-5 lira olsun onunla da pasta alıp çocuklarla beraber kutlama yapmalarını sağlayın derim ben.

Ablam öğretmen, ilk öğretim öğretmeni 20 yılı geçirdi , ne kadar hediye istemiyorum dese de geliyor. Küçük yerlerde genelde görev yaptı el emeği herşeyi kabul etmek zorunda kaldı ki yıllar önce hediye edilen patiklerden biri şuan ayağımda, o kadar çok geldi ki etrafına dağıtmak zorunda kaldı bir yerden sonra. Ama yıllardır özen gösterdiği hediyeler var ne zaman evine gitsem her zaman aynı yerdeler. Çocukların yaptığı resimlerini dolap süsü haline getirdi. Hele öyle kitap ayraçları var ki kesinlikle kimseye vermedi çünkü hepsi çocukların kendi elleriyle yaptığı harika şeyler. Kitap ayraclarindan istediklerim var hepsi birbirinden güzel ama yok veremiyor o kadar değerli onun için .
Alacağınız altın yada başka birşey çocuklarınızın kendi başına yapacağı hediyenin önüne hiçbir şekilde geçemez bence karşınızdaki öğretmen maddiyatci degilse

İlkokuldayken sınıf öğretmenimizin evlilik yüzüğü derste kırılmıştı (nasıl olduğunu hatırlamıyorum). Bir sonraki yıl öğretmenler gününde yine böyle 50 şer milyon gibi bir para toplayıp (gücü olmayan ailelerinin yerine görece daha zengin aileler vermişti) öğretmenimize zarif bi tektaş almıştık. Geçen gün avmde karşılaştım kendisiyle ve yüzüğünü gösterdi, hiç çıkarmıyorum baktıkça sizleri hatırlıyorum demişti. Bence güzel bir jest olabilir. Rüşvet kabul edilmesi için de tüm sınıftan değil de bireylerden böyle hediye alması gerekirdi diye düşünüyorum.

bizimkiler kolyeyi altın almak istemedi marka bi kolye saat alalım dediler onu da viz isyemedik çanta falan alındı galiba 20 verdik bizde ama bizim sınıf az içinden çiçek parasını da ayırınca tabi çiçeğimiz de olaylı terraryum mu neyse ondan olsun dedik biz yok illla bi demet kocaman bi çiçek yakışırmış kucapına neyse bizde karışmıyoruz artık sınıf annesi halletsin ne diyelim

ama siz çok iyi düşünmüşsünüz o kadar paraylagereksiz bişey alacağınıza değerli bi hediye alıyosunuz ne güzel rüşvet falan da sayılmaz bence ona kalsa çanta da rüşvet derler yani çekeöeyen der boşverin çok iyi bişey yapmışsınız güle güle kullansın

Bence öğretmenler gününde maddi değeri olan hediyeden ziyade maneviyatı daha yüksek bir hediye seçilmeli. Kızınızın el emeği hazırladığı bir resim kartondan kitapçık süslemeler sizin el emeği ürünleriniz ve yukarıda arkadaşın bahsettiği adına fidan bağışlamak, onun adına başka bir yere bağış yapmak gibi gibi çok güzel seçenekler var bence siz gruba bir fikir sunun bunları derim

İlk yorumu konuyu okuyarak yaptım ama diger yorumlari okudukça aklıma gelenler, bir kuzenimin oğlu ilk okuldayken velilerin kararlastirdiklari altın bir hediyeye ortak olmadıklari için ailesinden soğuyan ve okula gitmek istemeyen birini hatırlattı bana, yada kendi yeğenim engelli diye öğretmeni tarafından bile dışlanan öğretmenler gününde iki yıl boyunca öğretmenini mutlu etmeye çalışan ama bir türlü başaramayan yeğenimi hatırlattı . Arkadaşlar görevini hakket yerine getiren öğretmenleri ozledigimiz için mi bu hale geldik su olsaydı bu olsa diyoruz. Onların işi bu, hayatta kucumsemiyorum işlerini ama abartmamak lazım kutlamaları çocuklara bırakmak lazım bunları diye düşünüyorum

600 liralık hediyeye gerek var mı ki ? Bence de çocuklar hediyelerini kendi hazırlasın. Ben öğretmen olsam 600liralık hediyeyi kabul etseydim içten içe her sene yüksek değerli hediye beklerdim gelmeyince de hayal kırıklığı yaşardım. Hem 1 tane kolye yerine bir sürü miniğin yaptığı çizdiği şeyleri almak beni daha çok mutlu ederdi. Onların dilleriyle yazılan mektup da güzel fikir tam saklamalık olurdu o hediyeler.

Ben öğretmenlere (veya başka meslek grubuna) çok pahalı hediyeler alınmasını doğru bulmuyorum.

Bir örnek vereyim. Ben yurtdışında hemşireyim. Bizde de var hemşireye teşekkür etmek için verilen şeyler. Ha bu ne olur? Teşekkür kartı vs maliyeti düşük şeyler. Bize işe yeni gidriğimizde maddi değeri olan hediyeler kabul etmemizin uygunsuz olduğu bilgisi veriliyor. Kabul etmek yasak. Asla istemezdim biri bana mesleğimi icra ettim diye altınlar gümüşler alsın. Ne münasebet...

Ben de uygun bulmuyorum kısacası paralı hediye vermeyi.
El emeği ufak tefek hediye olur en fazla, amenna.

Bizim brans ogretmenleriyle birlikte 11 ogretmenimiz var, kendi aramizda para topladik her öğretmene bir kitap aldik (Mustafa Kemal) Tema'dan her birinin adina ayri ayri fidan bagisi yaptik ve kalanla da cikolata yaptirdik,
Bana maddi degeri olan hediyelerden cok manevi degeri yuksek olan hediyeler anlamli geliyor. öğretmenlik yapabilseydim beni kolyeden cok cikolata mutlu ederdi :)

Temaya bağış falan gerçekten süper. Böyle bir şey gözlerimi doldururdu. Ömür boyu hatırlanacak, özel bir şey.

Altın işine girmeyin. Anaokulu öğretmeniyim. Annem de öğretmen. Hiçbir öğretmenler gününde hediye istemedi annem. Annem sene başında diyor Veli toplantısında. Hiçbir şey istemiyorum. İnanın 20 tl bile verebilecek durumu olmayanlar var. Bende ilk toplantıda hediyeleri sevmediğimi özellikle vurguladım. Rüşvet açısından bakılınca şöyle düşünüyorum. Altın kolye rüşvet olmaz ama öğretmen kendi açısından mutlu olmaz. Ama 600 liralık hediye çok fazla olur. Daha küçük bir hediye düşünseniz.

Dün bir altın kolyeyi çocukların kırılmasına rağmen reddettim.
Yapmayın böyle şeyler. Ben şahsen zor durumda kalıyorum, öğretmeniniz zaten işini yapıyor. Hoş değil böyle şeyler. Mesleki çabasını görmeniz ve onu takdir etmeniz çok güzel ama bunu ödüllendirecek olan veli değildir.

Yurtdişinda yaşiyorum ve burdada ögretmenler günü oluyor ve çocuklar en fazla kendi çizdiklerini yada "en iyi öğretmen" diyen kupa veriyorlar.
600 liralik kolye bana çok eğreti ve arabesk geliyor. Türkiyede niye herşey maddiyat ile ölçülüyor? Burda böyle birşey anlatsam şok olurlar.

Mesela çocuklar resim çizebilirler, yada ne bilim beraber bir şarki öğrenip öğretmene söyleyebilirler. Eğer para harcamak istiyorsaniz okul yada sinifin bir ihtiyacini giderin. Bir vakifa bağişlayan, fakir bir okula kitap defter yollayin.

En güzeli ama manevi bir hediye, çocuklarinda emeği oldu, onlarinda haz aldiği. Işini iyi yapana ille pahali hediye almamali. Ben olsam mahçup olurdum ve kesinlikle istemezdim.

Burdaki öğretmenlere inanamiyorum. Takim elbise, tencere alan var ve normal buluyorlar!!! Günde 12 saat çalişip 1000 lira alan tüh keşke öğretmen olsa!

Toplum olarak niye bu kadar maddiyata değer veriliyor? Insanlar maddiyat ile ölçülüyor. Evlenmek yilardir borç demek, niye gelin ille en az 5 bilezik istiyor, gereksiz pahali bohça istiyor diye.

Kadinin mesleği o. Nice doktor, hemşire, işçi, garson,.. işlerini iyi yapiyor fakat kimse onlara 600 liralik hediye vermiyor. Umarim buna karşi bir kanun çikar çünkü bizim toplum asla öğrenmzez, ilerlemez.

Çocuklara bu şekilde herşeyin maddiyat olduğu öğretiliyor. 0 20 lirayi veremeyen çocukta. Seneye başlayan çocuklar ve velileri baski altinda birakiyor. Yorumlari okuyunca şok oldum gerçekten.

Bir öğretmen olarak hediye kabul etmiyorum. Ben işimi iyi yapıyorsam, yıllar sonra da benimle ilgili aynı fikirdeyseniz en güzel hediye... Öğretmenler gününde öğretmenler odasında dönen muhabbetlerden çok sıkıldım. Ay bu yıl da berbat hediye almışlar, markasına bakanlar çok eğreti... Öğrencilerimle etkinlik yapmak daha keyifli...

Iyi de zaten adam basi 20tl veriyorsunuz bu parayı vermekte zorlanacak biri var mı?
Eğer varsa o vermesin.
Ben hiç de rüşvet gibi algılamazdım ben de bir öğretmenim.
Ama dedigim gibi gelir düzeyi düşük bi semttir o 20 lirayı verirken insanlar zorlanir o zaman ben de çok üzülürdüm .

Ayy bende travma bu öğretmenler günü. Ilkokuldayken öğretmenler gününde ogretmenimi opup kutlamak için heyecan doluyken , ogretmenimiz sıra yaptı ve hediye alanlar öne geçsin dedi beni koydu en arkaya. Ben ki inanılmaz düskündum ogretmenime. O kadar kötü oldum ki su an yazarken bile o ana o sınıfa gittim. Anneme anlatınca hemen okula gidip ayıp değil mi falan kızmıştı. O yüzden hediye falan hiçç sıcak bakmıyorum ve öğretmenin de kabul etmesini doğru bulmuyorum .

Ben ilkokuldayken sinif ogretmenimize ogretmenler gununde, anneler gununde sinifca bilezik alindi 5 yil, istisnasiz. Benim gibi ailesi fakir olanlara da ozenle mobbing yapildi. Ben de ogretmenim, bence gereksiz. Arkadaslar yazmis, Tema vakfina fidan bagisi yapilmis, bu cok guzel fikir. Sokak hayvanlarina, barinaklara, kendi imkanlariyla hayvanlara bakmaya calisan kisilere mama bagisi da yapilabilir.

Patifood diye bir site var, oradan mama bagisi yapilabiliyor mesela.

Beni de bunlar mutlu ederdi. Ya da sinifca para toplayin, gercekten ihtiyac sahibi bir cocugun ihtiyaclarini giderin. Hem de cocuklariniza yardimlasmayi yasayarak ogretmis olursunuz.

Bağış isini bir düşünün bence, LÖSEV olur TEMA olur ne bileyim bir sürü gerçekten bağış bekleyen kurum var.
Ya da okulunuza çocukların aktif kullanabileceği büyük bi oyuncak seti alabilirsiniz yani öğretmeninizin sınıfının bir ihtiyacını giderebilirsiniz. Hem de sizden sonraki yavrular da kullanmış olur, öğretmeninizin de mutlaka işine yarar.
El emeği hediyenizi mutlaka ekleyin bence onlar en kıymetlileri:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X