Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rüşvet gizli kapaklı, birinin çıkarı için yapılan ödemedir ya, ne alakası var öğretmene alınan hediyenin rüşvetle. =))
Hediyenin yerlisi, yersizi olabilir ancak. Sınıfça alınan, kimsenin kesesini zorlamayan her hediye makbuldür bence. O kolyeyi tek başınıza alsaydınız, farklı bir anlam içerebilir, yersiz olabilirdi de, şu durumda gayet zararsız ve güzel.

Begenmenize cok sevindim.
Umarim guzel bir fikir olur okuyan arkadaslara,
Yillardir kizima da her dogum gununde tema bagisi ve www.wwf.org.tr uzerinden nesli tukenmekte olan yaban hayvanlarini evlat ediniyorum (temsili tabi) bagislarda sertifikanin yani sira bagis miktari 150 tl ve uzeriyse bez canta ve bilgi kitapcigi gibi kucuk hediyeler de gonderiliyor.
Bu tavsiyemiz de burda dursun :)
bu site bi harika, sanırım şu an bi panda evlat ediniyorum :KK36:

Anasınıfı öğretmenine neden rüşvet verilsin ki :KK70:
Kendi çocuğunun kayrılması, daha fazla özen gösterilmesi, yapılan etkinliklerde, özel gün kutlamalarında ve organizasyonlarda çocuğunun ön plana çıkarılması ve daha göz önünde etkin rollerin verilmesini isteyen veli dolu etraf.

Bu sabah oğluma sordum öğretmenler günü için para istediler mi diye, (vatsap grubuna Perşembe gecesi başlayan ve ardı arkası kesilmeyen hayırlı cumalar geleneği yüzünden tahammül edemedim) istemişler. Sen ne düşünüyorsun, dedim. Anne birinci sınıfta yaptığım gibi ayraç yapalım bir de papatya alalım, sınıf annesi hep küpe ve nevresim alıyor, ne saçma, dedi. Velhasıl bizim hediye belli olmuş oldu. Çiçek için kartı da birlikte hazırlayacağız.

Yazmayayım dedim ama olmuyor. Sanırım kimse rüşvetin ne olduğunu tam bilmiyor.

Rüşvet bir işin yapılması veya yapılmaması için doğrudan veya aracılarla, kamu görevlisine veya onun gösterdiği bir kişiye menfaat sağlama veya menfaat sağlatma suçudur.

Yolsuzluktur, mali suçtur.

Öğretmenlerimizde bunu bilmiyor olabilir. Öğrenin bari.

657 ye tabi ise bir kişi mal bildirimi yapıyordur. Neden yapılır bu bildirimler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir öğretmen olarak bende cevaplamak istedim :) daha öncede yazılmış ama tekrar etmekte fayda var hediye bireysel olmadığı için topluca alındığı için bende bir sakınca görmüyorum.. eğer bir öğrencim kişisel olarak bana altın bi kolye etseydi kabul etmezdim ama tüm sinifim olunca farklı olurdu.. bence bir sakınca yok, 2 sene önce velilerimin toplanıp aldıkları saatimi hala severek kullanıyorum ve manevî değeri yüksek bi hediye benim için :)

Kendi çocuğunun kayrılması, daha fazla özen gösterilmesi, yapılan etkinliklerde, özel gün kutlamalarında ve organizasyonlarda çocuğunun ön plana çıkarılması ve daha göz önünde etkin rollerin verilmesini isteyen veli dolu etraf.

Ki bunlar bazı veli profili için gerçekten hayatı oneme sahip

sınıf annesiyim 400 tl topladık çeyrek al diyorlar nasıl ne mantıkla teslim edecekler bilmiyorum hayatta veremem

Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.

Kizim anasinifina gidiyor.
Ogretmenimiz cook ama cok tatli ve cocuklara herseyi ogreten bir ogretmen .
Oyle oyun alaninda oynatmakla kalmiyor harfleri rakamlari görgü kurallarini vs vs herseyi dort dortluk ogreten bir ogretmen ayni zamanda cocuklarimiza gercek bir anne sevgisiyle yaklasan saygideger birisi. Yani ne desem bilemiyorum boyle anlayisli ve cocuklar uzerinde tatli tatli otorite kuran muhtesem bir kadin. Ayninzamanda sınıfımızın velileri ve cocuklari da cok iyi anlasiyor pek zitlastigimiz bir konu yok.

Yani kisaca butun sinif velileri olarak ogrermenimizi cook icten seviyoruz. Ve herseyin en iyisini hak ettigini dusunuyoruz.
Bu nedenle ogretmenler gununde cicek cikolata vs alıp ta bis yere para vermektense 30 kisilik bir sinif herkes 20 ser lira katip 600 tl ediyor soyle guzel hafif ama kullanisli bir kolye hediye etmeyi ve guzel bir pasta alip hep birlikte kesmeyi dusunduk.
Neyse iste siniftan bazi arkadaslar altin kolyenin rusvet kabul edilebilecegini ve ogretmenimizi zor durumda birakabilecegimizi söylüyor. Ogretmenimizin zor durumda kalmasini hic istemem.
Hoş kabul edermi altin kolye onu da bilemiyorum cok naif bir insan.

Neyse bazi arkadaslar da toplu olarak kolye alirsak oyle rusvet falan olayi olmaz kisisel olursa oyle algilanir diyor.

Bende el emegi igne oyalari lifler vs vs hediyelik seyler yapiyorum.
Bir yandan evet kullanabilecegi ve kullandikca bizi hatirlayabilecegi bisey olsun istiyorum.
Bir yandan yanlis anlar mi kolye alirsak hani yada zor durumda kalirmi acaba diyorum.

Bir yandan da kizimla guzel bir mektup yazip bir de guzel bir resim cizip bide el emegi oyalarimdan bitane koyup klsik ama hos bir hediye mi hazirlasam diyorum.

Ogretmen arkadaslarim lutfen fikir verirmisiniz

Rüşvet niye olsun ki, elden para mı veriyorsunuz sonuçta? Ben bankacıyım bana her gün parfüm, çikolata,çiçek, fındık ceviz, yemek, el örgüsü ürünler,bahçesinden meyve,kahve, vs...bir şeyler geliyor. İnsanların içinden kopmuş almam diyemiyorum, ayrıca çok da işime yarıyor bazen meyve alamayacak kadar yoğun yorgun oluyorum ilaç gibi geliyor:) Ki param olmadığından değil vaktim takatim olmadığından:)

Yaa arkadaslar :) guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ama kafam daha bi karıştı.

Ilk fikrim evet ortak toplanan parayla şık bir kolye ve guzel bir pasta
Ki zaten paramz toplandı.

Ben ayriyetten kendin ve kizimla hediye kutusu hazirlamak istiyorum gercekten icinden geliyor.

Öğretmenimiz zor durumda kalmasin ve yanlış anlasilma olmasin diye bu konuyu açmıştım.

Ama bugün arkadaslarla toplanip hediyemizin ne olacagina dair son kararimizi vericez.
Umarim ogretmenimiz mutlu olur

Rüşvet niye olsun ki, elden para mı veriyorsunuz sonuçta? Ben bankacıyım bana her gün parfüm, çikolata,çiçek, fındık ceviz, yemek, el örgüsü ürünler,bahçesinden meyve,kahve, vs...bir şeyler geliyor. İnsanların içinden kopmuş almam diyemiyorum, ayrıca çok da işime yarıyor bazen meyve alamayacak kadar yoğun yorgun oluyorum ilaç gibi geliyor:) Ki param olmadığından değil vaktim takatim olmadığından:)

:KK57::KK57::KK57:

Yazmayayım dedim ama olmuyor. Sanırım kimse rüşvetin ne olduğunu tam bilmiyor.

Rüşvet bir işin yapılması veya yapılmaması için doğrudan veya aracılarla, kamu görevlisine veya onun gösterdiği bir kişiye menfaat sağlama veya menfaat sağlatma suçudur.

Yolsuzluktur, mali suçtur.

Öğretmenlerimizde bunu bilmiyor olabilir. Öğrenin bari.

657 ye tabi ise bir kişi mal bildirimi yapıyordur. Neden yapılır bu bildirimler?
Ama biz bir is yaptirmak icin hediye almiyoruz ki. Adi ustunde ogretmenler gunu ve sinif 30 kisi. 30 tane cicek alınacağına para toplayip mantikli bisey mi alsak dedik. Asla bir menfaat gozetmiyoruz. Ben ve diger 29 kisi dahil ogretmeni gercekten cok icten seviyoruz degerli biset almak istedik. Ama sonuc olarak asil konu su ki ogretmenimiz zor durumda kalir mi. Yani laf edilir mi ogretmenler arasinda konusu vs olur mu

Ne var bu kadar şaşıracak? Bunları getirenler 70 yaşındaki teyzeler amcalar..Elimle sana dolma sardım afiyetle ye diyen teyzeler...Kızları gibi görüyorlar. Ben getirdiklerinden çok bu içten sevgilerini seviyorum.
Benim esim de memur surekli cikolata baklava getiriyorlar. Daha dun baklava kutusuyla geldi.
Ama bir isi yaptırabilmek icin almiyorlar vatandaslar. Ortada esimin yaptığı bir is varsa tesekkur ederiz mahiyetinde alıyorlar. Bu ayni dogum yapan kadinin doktoruna ve hemsirelere cikolata tatli dagitmaak gbi bisey

600 liralık kolye bana fazla geldi. çiçek çikolata ve onun adına yapılmış bi bağış (tema) daha uygun gibi sanki. belki yanına da mağazaların hediye çekinden koyabilirsiniz 200 liralık filan.

ancak zaten topluca hediye alınacaksa sizin ayrıca hediye vermeniz uygun olmaz. veliler hoş karşılamayabilir.

Benim esim de memur surekli cikolata baklava getiriyorlar. Daha dun baklava kutusuyla geldi.
Ama bir isi yaptırabilmek icin almiyorlar vatandaslar. Ortada esimin yaptığı bir is varsa tesekkur ederiz mahiyetinde alıyorlar. Bu ayni dogum yapan kadinin doktoruna ve hemsirelere cikolata tatli dagitmaak gbi bisey

Aynen bana da öyle. Kredi çıkar bana diye almıyorlar; yıllardır ilişkimiz olan insanlar aramızdaki samimiyet, muhabbetten dolayı ve onlara çok yardımcı olurum ben. Bekletmem, acil hallederim, telefonla yardımcı olurum, hal hatır sorarım ondan dolayı getiriyorlar.

Hem veliyim hem de öğretmen, uzun yıllar okul öncesi öğretmenliği yaptım, açıkçası ben de hediyenin her zaman çocuğun yaptığı bir resim,çiçek, bir vakfa bağış vb şekilde manevi değeri olan ürünlerden oluşması gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğunuzun öğretmenini takdir etmeniz çok güzel bir davranış ama o öğretmen zaten işini yapıyor, etrafımızda o kadar çok kötü örnek görmeye alışmışız ki mesleğini doğru ve iyi yapmaya çalışan birilerini hemen farklı bir yere koyuyoruz gözümüzde.
Öğretmeninizi illa da altın kolye ile takdir etmek zorunda değilsiniz, içine güzel bir not yazılmış bir buket çiçek eminim öğretmenizi çok mutlu edecektir.sınıf olarak da öğretmenimizin adına bir vakfa bağış yapmanız bence en güzel çözüm.
Not: Ben hep özel sektörde çalıştım, özel okulların büyük bir kısmında kitap, çiçek ve çikolata dışındaki hediyelerin kabul edilmesi yasaktır.
Evet bende bu sekilde dusunmustum. Ogretmenimiz oyle guzel bir kisiligi varki ve oyle duzgun bir insan ki acaba aldigimiz hediyeye bozulur mu. Yani ben isimi severek yapiyorum altin kolye vs beni uzer diye dusunur mu

Ama biz bir is yaptirmak icin hediye almiyoruz ki. Adi ustunde ogretmenler gunu ve sinif 30 kisi. 30 tane cicek alınacağına para toplayip mantikli bisey mi alsak dedik. Asla bir menfaat gozetmiyoruz. Ben ve diger 29 kisi dahil ogretmeni gercekten cok icten seviyoruz degerli biset almak istedik. Ama sonuc olarak asil konu su ki ogretmenimiz zor durumda kalir mi. Yani laf edilir mi ogretmenler arasinda konusu vs olur mu

Bence öğretmeniniz çok memnun kalır. Yani bir nevi yaptıklarım görülüyor insanlar bana değer veriyor der. Çünkü malum bizim sistemimizde kendini parçalasan da aferin diyen olmaz. İnsanlar da ince bir düşünceyi görünce memnun olurlar.

Rüşvet tamamen farklı ne alaka yahu.

Yaa arkadaslar :) guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ama kafam daha bi karıştı.

Ilk fikrim evet ortak toplanan parayla şık bir kolye ve guzel bir pasta
Ki zaten paramz toplandı.

Ben ayriyetten kendin ve kizimla hediye kutusu hazirlamak istiyorum gercekten icinden geliyor.

Öğretmenimiz zor durumda kalmasin ve yanlış anlasilma olmasin diye bu konuyu açmıştım.

Ama bugün arkadaslarla toplanip hediyemizin ne olacagina dair son kararimizi vericez.
Umarim ogretmenimiz mutlu olur

Ben ogretmenim. 2 yil once ogrencilerimi mezun ederken, velilerim guzel bir orkideye altin takip gediye etmişlerdi. Aklimdan hic rusvet gibi bir sey gecmedi. Zaten mezun olan ogrencilere artik napabilirdim ki. Velilerimin ince dusuncesi diyerek memnun olmuştum.
Ogretmenler gununde de maddi degeri olan ya da olmayan hediyeler geldi ama ne velilerimden farkli bir dusunceyle geldigini hissettim ne de ben hediyeye gore muamele ettim.

Sizde cok guzel dusunmussunuz. Nitekim pirlanta elmas kolye almayacaksiniz degeri cok yuksek olan.
600 tl makul bir rakam. Tum veliler raziysa, gonulluyse bence boyle bir hediye alabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X