Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 senedir okullu cocugum var.4.sınıfa gidiyor suanda. Bu toplu hediyeleri cocuklar vermiyor haz alamıyorlar
Oglum bu sene sınıf ogretmenı ne seramik kupa boyadı, seramik boya ile.
Baska bir ogretmenımız daha var ona fincan yaptık yine seramik boyası ıle
Böyle bir hediyeye mutluluktan bayılırdım. Kahve delisiyim :)

Muhteşem gelişmiş e okul sistemimizin velilere mesaj olarak atması gerekir umarım atılmıştır yoksa işlemez bu uygulama
Sosyal medyada paylasilmasina bakar bence.
Ancak ben hediye almak icin yarisan velilerin (konu sahibi sizi cok iyi anladim, lafim size değil) buna ilgi gostereceklerini sanmam. Sirf markasi gorunsun diye paket yaptirmadigini ovune ovune anlatan cehalet kraliceleri yine yarista.

Bu kadar ucacaginiza bi resimli pasta bi çiçek buketi ve yanina bir kaç yiyecek,içecek alıp hep beraber kutlasanız. Yine ufak bir hediye daha alın.

Bugüne dek evleneceğim sene fırın, okuma bayramında bileklik gibi büyük hediyeler aldım.
Kırmamak için reddetmesi de zor, insan mahcup oluyor.
Sağ olsun düşünmüş, değer vermişler ancak aldığım en güzel hediye bunlar değildi.
Bir velim okula sürpriz fotoğrafçı getirmiş sınıf pozu çerçeveletip hediye etmişti.
Hala durur, görev yaptığım okuldan güzel bir hatıra..
En güzel, en pahalı düşüncesinden uzaklaşmanızı tavsiye ederim..

Ancak ben hediye almak icin yarisan velilerin (konu sahibi sizi cok iyi anladim, lafim size değil) buna ilgi gostereceklerini sanmam. Sirf markasi gorunsun diye paket yaptirmadigini ovune ovune anlatan cehalet kraliceleri yine yarista.

En fazla bakanlık sayfasında vardır durup dururken kim girip bakar oraya da tuhaflıklar ülkesiyiz işlemeyen bi çok şey var malesef.

Öğretmen olup da çocuğunun öğretmeninin mali durumuna göre hediye planlayanlar daha da vahim. O okulun öğretmenleri üst tabaka daha iyi almak lazım diğeri vasat ne alacağımı bilemedim diyeni kulaklarımla duydum.

Bana öğrencilerimin içinden gelerek yapıp verdiği canım öğretmenimli resimler yetiyo gerçekten. İlla maddi bişeyler yapılacaksa pasta börek kolye vs şeylerden ziyade sivil toplum kuruluşlarından birine destek sağlansa en şahanesi olur.

Aslında ben olsam böyle bir hediye daha çok hoşuma gider

Gül yaprakları dökmek ,pasta ve gümüş kolye almak .Gerçekten abartı değil mi ? Bu kadar şeye ne gerek var ? Bu veli profilini anlamak zor gerçekten .

Aslında ben olsam böyle bir hediye daha çok hoşuma gider
Elbette. Bu mesajlari yaziyla bize bildirip tesekkur ediyor bakanlik. Okullara resmi yazilar gidiyor. Mudurunden ogretmenine herkes okuyor o mesajlari. :) Bu gercekten gozlerini dolduruyor insanin. Hele idareyle sikintiliysaniz :))

Bende böyle bir günde herkese ne hediyeler ne hediyeler ben hediye kabul etmediğimi bildikle ri için bana gelmez neyse bi çocuk bi lif getirdi ısrar kıyamet kabul ettim hani rengi dehoşmuş derken diğer tenefüs öğretmenim hediyeyi size almamıştım geri verin demez mi hala çok gülerim aklıma geldikçe

Rüşvet falan değildir.. Bu devirde iyi bir eğitimci bulmak o kadar zor ki bulduğumda her şeye değer bakışıyla bakıyorum.. veli grubuplarıyla çok işim yok o yüzden hep bireysel takılırım.. ama hiç altın tarzı bir hediye de almadım.. çok daha şık şeyler var o parayı verdikten sonra.. altın yerine pandoraya falan bakın, hem yatırımlık değil hediye gibi olur :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X