Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir anda benim velimsiniz sandım sanki beni anlatmışsınız :))) şaka bir yana hediye konusu bence rüşvete girmez hele ki anasınıfımda, not kaygısı yok torpil kaygısı yok, ben velilerime lütfen bişey istemiyorum dediğim zaman inanılmaz üzülüyorlar bizden hatıra kalsın istiyoruz diyorlar , bu zamana kadar altın kolye de aldılar , tencere seti de , kahvaltı takımı da , hepsini de kullanıyorum ve kullandıkça da onları hatırlıyorum ..

Bahsettiğiniz gibi öğretmenler kolay kolay bulunmuyor ,bence takdirinizi gösterme amaclı hediye edebilirsiniz. Eminim sevinecektir,mahçup olur ama sevineceginden eminim.

Öğretmenim ve öğretmenler günümün kutlanması beni mutlu eder. Çocuğunuzla el emeği yaptığınız hediye bence tüm fikirlerden daha güzel gelecektir öğretmene.

Haklisiniz ogretmenim. Ama dedigim gbi ogretmsnimizj zammn altinda birakmak istemiyorum kirmak istemem. Yarin ben arkadaslara soylicem hatali bir davranis olur
löseve bağış da çok güzel fikir. ben şahsen coookca mutlu olurdum :) ama altın işinden vazgeçin derim, gerek yok bu kadar maddiyatı yüksek bir hediyeye

sizin bu şekilde düşünmeniz bile bence yeterli bir hediyedir ... Açıkçası bana bu düşünceler yeterdi

Anasınıfı öğretmenine ne gibi rüşvet düşünülebilir ki yani pahalı bi hediye alınca ekstradan yıldızlı pekiyi mi verecek bir de devamlılığı Yok öğretmenin bu sene sadece sizin çocuklarınızı eğitiyor seneye olmayacak... altın kolye çok iyi düşünülmüş bence... kardeşimin öğretmenine her sene pahalı hediyeler alındı ama kişisel olmadığı için yanlış da anlaşılmadı... hediyelerde takım elbise, saat, ayakkabı ve en son sene telefon almayı düşünüyorlardı hocanın çok eskiydi tuşluydu alındı mı bilmiyorum... bence öyle öğretmenlere ne yapılsa az benim düşüncem böyle tabi

Peki bir yere bağış yapıp sertifikalatıp vermeyi düşündünüz mü ? En az 10 ₺ toplayıp bi derneğe vakıfa bağış yapıp onu belgelete bilirsiniz kurumdan... bence en güzel hediye bu olurdu tabi ama sizin kararınız yinede

Toplu verilince rüşvet olmayabilir ama pahalı hediyelerin devamlılığı için aba altından sopa gösterir gibi şantaj malzemesi de olabiliyor.
Mesela benim ilkokul öğretmenim altın kolye küpe gibi hediyelere sınıfça katılındığında yüksek not verirdi. Yüksek nota ihtiyacı olmayan ben gibi katılamayanlara haksız yere düşük not verirdi. 5. Sınıfta mezun olduktan sonra itiraf etmiş bir öğretmenim var.
Kadın resmen haraca bağlamıştı.

En güzeli öğretmenin haline tavrına bakın.
Cidden ziynet eşyası kabul ediyorsa alın zaten istiyordur.

Bir tanidigim da cocuklarınin ogretmenleri icin ogretmenler gününde gecen yıl yine boyle bir yöntem denemişti herkes kafasina gore öğretmenin kullanmayacağı birsuru şey almak yada sürekli çiçek alıp 2 gunde kuruyup çöpe atılacak şey yerine sınıfca para toplayıp yaklaşık 500-600 civarı cok sik saat almışlardı sınıfca bence bu daha mantıklı hem guzel hem az ve öz hemde kişisel degil topluca hemde daha memnun edilir tabi öğretmenler sonuç itibariyle emeklerini alıyorlar ama boyle jestler bence onların hakkı biz evde 2 çocuğa katlanamazken onlar birsuru çocuğun herşeyine katlaniyolar

Ana sınıfı öğretmeninden ne gibi bir beklenti karşılığı rüşvet verilirki ? Toplu olarak gönlünüzden kopan her ne olursa olsun rüşvet sayılmaz . Hediyenin rüşveti mi olur ?

En değerlinizi emanet ettiğiniz birine değerli bir hediye almak neden rüşvet olsun ki. Rüşvet dediğiniz gibi karşılığında bir şey beklerseniz oluşur ki sizlerin hiçbir beklentisi yok. Fazla düşünmeyin ve alın gitsin:)
Not: Öğretmen değilim

Oğlumu yetiştiren muhteşem bir öğretmenimiz vardı ve hiç bir hediyeyi de kabul etmedi mezuniyette alalım dedik asla dedi
Bende mezun olurken ona çok şık bişey aldım altın değil günlük kullanabileceği bişey Kabul etmeyeceğini bildiğim için oğlumla yolladım sadece bu yaptığım
Ama ben öğretmenlere altın falan almayı doğru bulmuyorum yaptıkları çok kutsal bir görev sözüm yok ama sonuçta herkes yaptığı işin karşılığı bir maaş alıyor kolyesini altınını da alabilirler...
Bir de pahalı bir hediye memur oldukları için sorun olabilir
İleride şikayet konusu olabilir şimdi tamam diyenler sonrasında şikayet konusu haline getirirlerse veya başka bir öğretmen şikayet ederse sizin öğretmeniniz zora girebilir
Biz her sene çocuklara topluca bişeyler yaptırıyorduk koca bir kağıdı resimler şiirlerle doldurup asıyorlardı panoya pasta yaptırıp çocuklarla yediler ama daha farklı bişry yapılmadı
Veliler önce tamam diyor sonra şikayet ediyorlarmış okadar saçma sapan konular milli eğitime gitmiş ki öğrendiğimde şok olmuştum
Yani velilere güvenmeyin öğretmen figürlü kalem defter kitap figürlü bir pasta yaptırın hem çocuklar mutlu olsun hem de herkesin karnı doysun derim

Devlet okuluysa sıkıntı olabilir. Öğretmen değilim ama yeri geldiğinde devlet memurlarında çikolata bile sıkıntı oluyor.
Bizim kreşin öğretmenlerini ve velilerini biz de çok seviyoruz, öğretmenler gününde bireysel hediyeler alıyoruz. Ama bizimki özel olduğu için hiç düşünmedik rüşvet gibi algılanır mı diye.

Bu arada ilkokul öğretmenim vardı Dürdane Tüfekçi ben ona hiçbir zaman hediye alamasam da o beni hep el üstünde tuttu annem gibi ilgilendi okul boyunca. Yani bazı öğretmenler var ki hakları ödenemez. Ve onlar niyetleri ayırtedebilecek olgunluktadırlar. İmkanınız varsa alın gitsin

Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.

Kizim anasinifina gidiyor.
Ogretmenimiz cook ama cok tatli ve cocuklara herseyi ogreten bir ogretmen .
Oyle oyun alaninda oynatmakla kalmiyor harfleri rakamlari görgü kurallarini vs vs herseyi dort dortluk ogreten bir ogretmen ayni zamanda cocuklarimiza gercek bir anne sevgisiyle yaklasan saygideger birisi. Yani ne desem bilemiyorum boyle anlayisli ve cocuklar uzerinde tatli tatli otorite kuran muhtesem bir kadin. Ayninzamanda sınıfımızın velileri ve cocuklari da cok iyi anlasiyor pek zitlastigimiz bir konu yok.

Yani kisaca butun sinif velileri olarak ogrermenimizi cook icten seviyoruz. Ve herseyin en iyisini hak ettigini dusunuyoruz.
Bu nedenle ogretmenler gununde cicek cikolata vs alıp ta bis yere para vermektense 30 kisilik bir sinif herkes 20 ser lira katip 600 tl ediyor soyle guzel hafif ama kullanisli bir kolye hediye etmeyi ve guzel bir pasta alip hep birlikte kesmeyi dusunduk.
Neyse iste siniftan bazi arkadaslar altin kolyenin rusvet kabul edilebilecegini ve ogretmenimizi zor durumda birakabilecegimizi söylüyor. Ogretmenimizin zor durumda kalmasini hic istemem.
Hoş kabul edermi altin kolye onu da bilemiyorum cok naif bir insan.

Neyse bazi arkadaslar da toplu olarak kolye alirsak oyle rusvet falan olayi olmaz kisisel olursa oyle algilanir diyor.

Bende el emegi igne oyalari lifler vs vs hediyelik seyler yapiyorum.
Bir yandan evet kullanabilecegi ve kullandikca bizi hatirlayabilecegi bisey olsun istiyorum.
Bir yandan yanlis anlar mi kolye alirsak hani yada zor durumda kalirmi acaba diyorum.

Bir yandan da kizimla guzel bir mektup yazip bir de guzel bir resim cizip bide el emegi oyalarimdan bitane koyup klsik ama hos bir hediye mi hazirlasam diyorum.

Ogretmen arkadaslarim lutfen fikir verirmisiniz
Bana da çok çeyizlik gelmişti velilerimden. Hiç rüşvet aklıma bile gelmedi. Hicbir sorun da yaşamadım. Halen daha onların verdiği havluları kullanıyorum. Bilmem beni cok severlerdi. Her özel günde hatırlarlardı. Aradan seneler gecti. Bazilari ile halen daha görüşüyorum .

Rüşvet iğrenç bir itham. Naif bir insansa aklına zaten o gelmez.

Peki altincidan yada lux bir giyim magazasindan hedi ceki versek yani bu da yanlis anlasilirmi. Bizi. Icin onemli olan ogretmenimizin kullanabilmesi isine yarar bisi olmasi yada kullandikca bizi anmasi

Neden illa isine yarar birsey ? Ogretmeninizin buna ihtiyaci mi var ? Sizin cocugunuzu ve siniftaki digerlerini animsayacagi birsey yalniza lux bir magazadan alinan hediye cekiyle mi olur? Ogretmenler gunu hediye verme yarisina girilen bir gun degildir ya.Cocuklarin ruhunun bile duymayacagi bir hediye.Boyle dusunun bir de.

Sizce hediyeye katılanların listesi ogretmene verilmeli mi? Biz de altin bi takı ve çicek aldik.

Bu arada rüşvet olarak görmez bence çok sevinir toplu bir hediyeyse.
Haklarini ne yapsak ödeyemeyiz ki ne rüşveti.
Ama baştan hediye konusunda tavrini katı olarak koyan ve hediyeye karsi bi öğretmense mutlaka gecmiste üzücü bir durum yasamistir.ya da kişisel bir karar almistir bilemiyorum.Zaten toplantida da tavrini koyar.Oyle bir durum yoksa kabul eder sanirim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X