- 16 Şubat 2016
- 1.580
- 726
- Konu Sahibi tiyatral_34
Okul bitsin edicem sanirimSikayet edin kesinlikle cimerden falan. Ogretmeninki dilencilik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okul bitsin edicem sanirimSikayet edin kesinlikle cimerden falan. Ogretmeninki dilencilik
Yerden göğe kadar haklısınız bu öğretmenler günü arifesinde ve doğum günlerinde yaptıkları o saçmalıkdan ölesiye nefret ediyorum. Benim de eşim öğretmen ancak bu tür özel günlerde kesinlikle öğrencilerinden maddi hediye kabul etmiyor şiir yazarlarsa alır . Zaten maaşınızı alıyorsunuz yav utanmazlar küçücük çocuğu ne diye mecbur bırakıyorsunuz ay cildirdimHerkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
Sem birde gecen sene den bahsediyirsin . Oyunevli yer bakıyorlar. Oyle yerleri biliyoruz onlar saat başı para aliyorlar. Ekstra bide bunun parası var .olacak iş değil gercekten gösteriş budalası olduk ciktikVar böyle denyo temsilciler.
Bizim öğretmen geçen sene 4 bin TL'lik saat hediye edilince önümüzü kesti alamıyoruz hediye çok şükür.
Ama aynı öğretmen için bu sene sınıf grubunda şey yazıldı temsilci tarafından, karneden sonra sınıfça serpme kahvaltı edelim, öğretmenimize pasta yaptıralım, karısını ve çocuklarını da davet edelim. Öğretmenin doğum günü de 3 ay sonra bu arada, benim kız gidip burcunu sormuştu adama
Direkt yazdım valla SAÇMALAMA İSTERSEN diye.
Serpme 250 bile olsa 20 veli 20 çocuk katılsa 10 bin TL o
40 kişilik pastayı en kötü yerden alsan 2-3 bin tl ama kesin figürlü falan isteyecekti önünü kesmesem. Bilmem kaç para o.
İlla okul dışı olsun istiyor ki hediye alabilelim o ayrı.
Ki sonuçta öğretmenin ve ailesinin kahvaltısını falan da biz ödeyeceğiz bu durumda. Nerden baksan 1500-2000 TL vermiş olacaktım.
Ki tekrar ediyorum bizim öğretmen hediye bile istemiyor, sevmiyor böyle şeyleri ve 20-30 tane kadının arasında tek erkek canı sıkılmasın diye de karısını çağıracakmışız ajsjahshahsh. Eşli kahvaltı değil.
Gruptan çıkmadım ama benim yazdığımdan sonra kapandı gitti konu normal olarak.
Valla yüz verince astarını istiyorlar, seneye aynı okula gitmeyecekmiş çocuk. Defolsun gitsinler. İnsan karısına kocasına çat diye 8 bine hediye almıyor bu devirde.
Bende öyle düşündüm ama kızınız için gönlü kalmasın diye söyledim, gerçi tepkisi ne olabilirdi kestiremiyorum iyi yapmışsınız, eğitimi hakkında bir şey diyemem ama böylesine öğretmen demek içimden gelmiyor. Her zaman şunu savunurum evet öğretmen kaliteli eğitim vermelidir ancak yanında araştırılması gereken kişiliğidir.Allah aşkına bu ogretmeni bu içten hediye tatmin eder mi ? Ne kutladım ne de başka birsey yaptırdım kızıma. İnat için.
Çocuklar bu tarz şeylerde çok hevesli oluyorlar. Bana kaç kere sordular öğretmenim doğum tarihiniz ne zaman diye asla söylemedim söylemem de. Bazen öğreniyorlar kutluyorlar onu bile teşekkür edip geçiştiriyorum. Bence doğru olanı yapmışsınız. Benim çocuğuma da yapılsa ben de katılmam asla.Benim anlamadığım sınıfta haftaya DGM kutlicaz hep beraber demesi. Yani bu ne cüret nasil böyle birsey soylersin ben gelmicem ve benim çocuğum da orda . Kizim bana bütün arkadaşlarım orda dedi lunaparkla kandırdım ama çocuk bu ya birden tutturursa.Ben çocuğumu eğitmeye çalışırken böyle konularda o nasil kafasina göre ders dışı ve özel bir konuda bizi yönlendirir ve beni böyle zor bir durumda bırakır
Yani böyle konuşsam simdi olduğumdan fazla gerilecektim. Direk cikmayi tercih ettim napim .ama söyleyeceklerim içim de kaldıYerden göğe kadar haklısınız bu öğretmenler günü arifesinde ve doğum günlerinde yaptıkları o saçmalıkdan ölesiye nefret ediyorum. Benim de eşim öğretmen ancak bu tür özel günlerde kesinlikle öğrencilerinden maddi hediye kabul etmiyor şiir yazarlarsa alır . Zaten maaşınızı alıyorsunuz yav utanmazlar küçücük çocuğu ne diye mecbur bırakıyorsunuz ay cildirdim
Ablamın oğlunun gittiği okulda sınıf annesi denilen kezban yalaka grub açıp Gucci çanta linki atmıştı alalım diye ay cinnet…. Ablam tartışıp grubdan çıkmıştıHerkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
İçimi rahatlattiniz çok teşekkür ederim.Çocuklar bu tarz şeylerde çok hevesli oluyorlar. Bana kaç kere sordular öğretmenim doğum tarihiniz ne zaman diye asla söylemedim söylemem de. Bazen öğreniyorlar kutluyorlar onu bile teşekkür edip geçiştiriyorum. Bence doğru olanı yapmışsınız. Benim çocuğuma da yapılsa ben de katılmam asla.
Ay sadece ben değilmişim demek benim gibi olanlar var :) ama ben laf söylemedim kaldı içimde:)Ablamın oğlunun gittiği okulda sınıf annesi denilen kezban yalaka grub açıp Gucci çanta linki atmıştı alalım diye ay cinnet…. Ablam tartışıp grubdan çıkmıştı
Çocuğunuzu seneye oraya göndermeyeceğinizi söylerken müdüre bunu da belirtin bence içinizde kalmasınYani böyle konuşsam simdi olduğumdan fazla gerilecektim. Direk cikmayi tercih ettim napim .ama söyleyeceklerim içim de kaldı
Evinde kullanıyorAma öğretmen kendi kişisel bilgisayarini kullanmak zorunda değil ki . Bizim de yazıcı alınacakti bir velinin calistigi kurum bağış yaptı. Çocukların sınıfına dolap yaptırdık. Bunları çocuklar kullanıyor. Seneye oğlum 4 . Sınıf dolap ve yazıcı okula kalacak haliyle. Bunda öğrenci yararına kullanım soz konusu
Okul bitsin edicem sanirim
Çok haklısınız sacma sapan şeyler çıkarıyorlar. GitmeyinHerkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Sanarsın doğumu Hz. İsa gibi dünyada milat sayılacak kadar önemli.Bu ne be ha doğdum ha doğacam. Bi doğ da kurtulak be kardeşimmerhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Tecrübeli annelerin fikirleri benim için çok önemli. Ben asilik yaptim diye düşündüm bi an ama gordumki çok iyi karar vermişim. Çocuğunuz anlamış o da çok güzel. Benimkide anlamış gözüküyor inşallah değişmezDevlet okullarındada var böyle tipler hep öğretmenin dibinde biten ota poka para toplayıp şunu alalım bunu yapalım diyen.
Hatta para verenleri listeleyip ,hediyeyi de kendi çocuğuna verdirip listeyi yanında ekleyen.
Vermeyenleri rencide etmek için yapılan bir liste bence
Siz katılmayınca size uzaylı muamelesi yapıp aralarında grup oluşturmak.
Neyse zamanında bizde gördük maalesef.
Hiçbirine katılmadım . Her seferinde kendi emeğim göz nurum olan şeyler taktim ettim öğretmenimize
Bu bazen bir şal oldu , Bazen bebeğine yelek
Katılmamam bana fikrimin sorulmaması
Kusura bakmasın kimse biri birine yaranacak diye girmeyin böyle şeylere
Çocuğum asla turturmadı konuştuk anlattım durumu
Daha yolun başındasınız çok şeyler göreceksiniz
Yani. Bu ihtimal hiç aklıma gelmedi . Ama sanmiyorim öğretmen gidiyor olsa bu tayfanın yalakalık yapacağını sanmamOkul idaresine şikayet ettiniz mi? Tam sözleşme yenilenme döneminde bir öğretmenin bunu yapması ilginç. Acaba öğretmen gideceği için böyle bir şey yapılıyor olabilir mi?
Onlar ne derse desin biz senin madırfakır olmadığını biliyozDüşün sen ona sinirleniyorsun benim gerilemesi düşün. Eşimde diyor çok takıyorsun. Ya nasıl takmam bildiğin beni fakir ilan ettiler :)