Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Öğretmenin doğum günü için çok fazla bir miktar.
Arkadaşımın çocuğu ilkokuldan mezun oluyor sınıf öğretmenine gösterişli bir hediye diğer öğretmenlere küçük hatıralık almışlar kişi başı 1000 tl dememişti yani

Maalesef ki durumlar böyle mekana gittiğiniz zaman öğretmenin hesabını da ödersiniz. 8bin tl lik hediye de yüksek mebla yani ayrıca öğretmenler gününde ve anneler gününde zaten alınıyor doğum gününde de alınırsa vay kine vay
Bak o ayrıntıyı unuttum doğru bide onun yemesini içmesini de ödicen gercekten gene sinir geldi

Cok doğru ama ben bunu daha önce yaptım. Suçlu olan ben oldum . İnsanlar oyle birsey olmuşki oyle bir itaatkar olmuşuz ki millet olarak herseyi kabul ediyoruz. Benim yanımda olanlar ertesi gün arkamdaydi. Evet başkaları bu durumda olsun istemem ama herkesin de aklı beyni var . Gitmesinler . Disqrda olduğu için suç değil belliki onlara göre naklen yayın yapıyorlar. Müdür diyecek veliler istemks bizlik birsey yok . Velilerde yalakalık yapmak için istedi . Ama belki okul tatil olunca soylerim içimde tutabilcek gibi değilim cunku
Okul bittikten sonra özel okul ya Google yorumlarından yıldız vererek yorumunuzu yazın oldukça katkısı oluyor bu yorumların

Özel okul diye böyle davranmış olabilirler mi ? Bende tam tersi düşünüyorum. Özel okul zaten emeklerinin karşılığını veriyoruz ustune üstlük bu nedir ? Eşimde Özel olduğu için herkes verir doye dusunmuslerdir diyor . Konu para değil ki burda yalakalık var ortada . Siz ne diyorsunuz bu konuyla ilgili ?
Özelde de böyle bir şeyi talep edemez. Size ne yani öğretmenin doğum gününden. Bin lira sosyal etkinlik için istesin eyvallah gönder servisle yapsın gelsin. Bana ne hocanın doğum gününden , öğretmenler gününde bile maddi değeri olan hediye almama konusunda uyardı bakan. Doğum günü tamamen ego tatmin etme mevzusu.

devlet okulunolsa direkt ceza sebebi valla. maaşla yaptıkları iş için bir de pohpohlanma istiyorlar çıldıracam. ben de öğretmenim ve bence yanlış. çocuklarla sınıfta beraber kutlansa daha tatlı değil mi bi pastayla illa kutlamak zorundaysa zat-ı şahaneleri. illa çırağan sarayları mı? ayy valla boşverin. gidin okul yönetimine de bildirin yani. para veren sizsiniz orda hizmet alması gereken sizin çocuğunuzken, öğretmen hanımı mı eyleyecez ya. sinirlendim. şikayet edin, çirkefleşin. diğer hocalar da yaaani. neyse

Özelde de böyle bir şeyi talep edemez. Size ne yani öğretmenin doğum gününden. Bin lira sosyal etkinlik için istesin eyvallah gönder servisle yapsın gelsin. Bana ne hocanın doğum gününden , öğretmenler gününde bile maddi değeri olan hediye almama konusunda uyardı bakan. Doğum günü tamamen ego tatmin etme mevzusu.
Haklısınız hocam

devlet okulunolsa direkt ceza sebebi valla. maaşla yaptıkları iş için bir de pohpohlanma istiyorlar çıldıracam. ben de öğretmenim ve bence yanlış. çocuklarla sınıfta beraber kutlansa daha tatlı değil mi bi pastayla illa kutlamak zorundaysa zat-ı şahaneleri. illa çırağan sarayları mı? ayy valla boşverin. gidin okul yönetimine de bildirin yani. para veren sizsiniz orda hizmet alması gereken sizin çocuğunuzken, öğretmen hanımı mı eyleyecez ya. sinirlendim. şikayet edin, çirkefleşin. diğer hocalar da yaaani. neyse
İşte sinirlenme sebebim bu biz kendimize bunu yapmıyoruz. Ne oluyoruz yani . Bazı öğretmenler gercekten dünyayı kurtardiklaroni düşünüyorlar ve gercekten cok egolu oluyorlar . Her öğretmen için söylemiyorum öğretmenlere saygım sonsuz ama bu kadarda meslek kirletilmez yani . Cirkeflesince de pek birsey olmuyor . Sen fakir olup çıkıyorsun onlarin gözünde:)

Ogretmenin tutumu cok sacma bilerek biaeyler yapilsin diye boyle davraniyor cocuklara soylemesi demek zaten cocuklar istesin yaptirain diye. Anasinifi oglum var ogretmenler gununde para topladik cok guzel hediye ve cicek aldik sene sonu icin toplandik 1300 tllik akilli saat aliyoruz dogum gununde hicbise yapmadik sadece piknikte mum uflettik sarki falan actik zaten hepsinde cok mutlu oldu daha ne istiyolar bence okul mudurune falan sikayet bile edebilirsiniz nasilsa seneye oraya vermiyorsunuz

Var böyle denyo temsilciler.
Bizim öğretmen geçen sene 4 bin TL'lik saat hediye edilince önümüzü kesti alamıyoruz hediye çok şükür.
Ama aynı öğretmen için bu sene sınıf grubunda şey yazıldı temsilci tarafından, karneden sonra sınıfça serpme kahvaltı edelim, öğretmenimize pasta yaptıralım, karısını ve çocuklarını da davet edelim. Öğretmenin doğum günü de 3 ay sonra bu arada, benim kız gidip burcunu sormuştu adama :KK70:
Direkt yazdım valla SAÇMALAMA İSTERSEN diye.

Serpme 250 bile olsa 20 veli 20 çocuk katılsa 10 bin TL o
40 kişilik pastayı en kötü yerden alsan 2-3 bin tl ama kesin figürlü falan isteyecekti önünü kesmesem. Bilmem kaç para o.
İlla okul dışı olsun istiyor ki hediye alabilelim o ayrı.
Ki sonuçta öğretmenin ve ailesinin kahvaltısını falan da biz ödeyeceğiz bu durumda. Nerden baksan 1500-2000 TL vermiş olacaktım.

Ki tekrar ediyorum bizim öğretmen hediye bile istemiyor, sevmiyor böyle şeyleri ve 20-30 tane kadının arasında tek erkek canı sıkılmasın diye de karısını çağıracakmışız ajsjahshahsh. Eşli kahvaltı değil.

Gruptan çıkmadım ama benim yazdığımdan sonra kapandı gitti konu normal olarak.

Valla yüz verince astarını istiyorlar, seneye aynı okula gitmeyecekmiş çocuk. Defolsun gitsinler. İnsan karısına kocasına çat diye 8 bine hediye almıyor bu devirde.

Var böyle denyo temsilciler.
Bizim öğretmen geçen sene 4 bin TL'lik saat hediye edilince önümüzü kesti alamıyoruz hediye çok şükür.
Ama aynı öğretmen için bu sene sınıf grubunda şey yazıldı temsilci tarafından, karneden sonra sınıfça serpme kahvaltı edelim, öğretmenimize pasta yaptıralım, karısını ve çocuklarını da davet edelim. Öğretmenin doğum günü de 3 ay sonra bu arada, benim kız gidip burcunu sormuştu adama :KK70:
Direkt yazdım valla SAÇMALAMA İSTERSEN diye.

Serpme 250 bile olsa 20 veli 20 çocuk katılsa 10 bin TL o
40 kişilik pastayı en kötü yerden alsan 2-3 bin tl ama kesin figürlü falan isteyecekti önünü kesmesem. Bilmem kaç para o.
İlla okul dışı olsun istiyor ki hediye alabilelim o ayrı.
Ki sonuçta öğretmenin ve ailesinin kahvaltısını falan da biz ödeyeceğiz bu durumda. Nerden baksan 1500-2000 TL vermiş olacaktım.

Ki tekrar ediyorum bizim öğretmen hediye bile istemiyor, sevmiyor böyle şeyleri ve 20-30 tane kadının arasında tek erkek canı sıkılmasın diye de karısını çağıracakmışız ajsjahshahsh. Eşli kahvaltı değil.

Gruptan çıkmadım ama benim yazdığımdan sonra kapandı gitti konu normal olarak.

Valla yüz verince astarını istiyorlar, seneye aynı okula gitmeyecekmiş çocuk. Defolsun gitsinler. İnsan karısına kocasına çat diye 8 bine hediye almıyor bu devirde.
Temsilci ne sinif annesine yeni kilif mi?

Merhaba. Ben 11 yıllık öğretmenim bu tarz olaylardan midem bulanıyor. Hediye insanın içinden gelmeli çocuklara duyurup baskı oluşturmuş bir de yazık. Daha önce yeğenimin öğretmenine çeyrekli bileklik tarzı değerli bi hediye almışlardı o zamanda çok şaşırmıştım öğretmen bunu nasıl kabul eder diye. Sizin yerinizde olsam kabul etmem bi saksı çiçeği gibi bişey alıp veririm öğretmene. Sorunun hediye almak olmadığını öğretmenin tavrı olduğunu da herkes anlar. Katılmak ve almak zorunda değilsiniz herkes görevini yapıp o görev için maaş alıyor.

Her yerde böyle saçma sapan organizasyon yapan kişiler çıkıyor demek ki, ben öğretmen olsam bu şeyleri duysam çok kızarım ve yaptırmam. İnsan kendini mahcup hisseder ya öğretmen de ayrı bir garip. Bizde de aynı muhabbet oldu onu alalım bunu alalım herkes ne istiyorsa onu alsın birde küçük pasta alırız diye konuştuk öyle de oldu kimisi kahve fincanı aldı kimisi resim yapmış bizimki de tek gül aldı götürdü, böylesi daha mantıklı oldu hatta öğretmen mahcup hissetti kendini sonradan bize kahvaltı hazırladı konuşmasında da böyle şeylerden rahatsız olduğunu çocukların kendi duygularıyla resim mektup yazmalarının onun için daha değerli olduğunu söyledi, ama bizim velinin biri durur mu öğretmenler gününde yine aynı şeyi yapmaya kalktı bu sefer kimse yanaşmadı. Yerinizde olsam katılmam çocuğunuz istiyorsa ki söylemişler heveslenir bir resim yapabilir, size duygularıyla mektup yazdırabilir gerçi öğretmen için ne kadar etkileyici olur bilemem

Merhaba. Ben 11 yıllık öğretmenim bu tarz olaylardan midem bulanıyor. Hediye insanın içinden gelmeli çocuklara duyurup baskı oluşturmuş bir de yazık. Daha önce yeğenimin öğretmenine çeyrekli bileklik tarzı değerli bi hediye almışlardı o zamanda çok şaşırmıştım öğretmen bunu nasıl kabul eder diye. Sizin yerinizde olsam kabul etmem bi saksı çiçeği gibi bişey alıp veririm öğretmene. Sorunun hediye almak olmadığını öğretmenin tavrı olduğunu da herkes anlar. Katılmak ve almak zorunda değilsiniz herkes görevini yapıp o görev için maaş alıyor.
Benim anlamadığım sınıfta haftaya DGM kutlicaz hep beraber demesi. Yani bu ne cüret nasil böyle birsey soylersin ben gelmicem ve benim çocuğum da orda . Kizim bana bütün arkadaşlarım orda dedi lunaparkla kandırdım ama çocuk bu ya birden tutturursa.Ben çocuğumu eğitmeye çalışırken böyle konularda o nasil kafasina göre ders dışı ve özel bir konuda bizi yönlendirir ve beni böyle zor bir durumda bırakır

Her yerde böyle saçma sapan organizasyon yapan kişiler çıkıyor demek ki, ben öğretmen olsam bu şeyleri duysam çok kızarım ve yaptırmam. İnsan kendini mahcup hisseder ya öğretmen de ayrı bir garip. Bizde de aynı muhabbet oldu onu alalım bunu alalım herkes ne istiyorsa onu alsın birde küçük pasta alırız diye konuştuk öyle de oldu kimisi kahve fincanı aldı kimisi resim yapmış bizimki de tek gül aldı götürdü, böylesi daha mantıklı oldu hatta öğretmen mahcup hissetti kendini sonradan bize kahvaltı hazırladı konuşmasında da böyle şeylerden rahatsız olduğunu çocukların kendi duygularıyla resim mektup yazmalarının onun için daha değerli olduğunu söyledi, ama bizim velinin biri durur mu öğretmenler gününde yine aynı şeyi yapmaya kalktı bu sefer kimse yanaşmadı. Yerinizde olsam katılmam çocuğunuz istiyorsa ki söylemişler heveslenir bir resim yapabilir, size duygularıyla mektup yazdırabilir gerçi öğretmen için ne kadar etkileyici olur bilemem
Allah aşkına bu ogretmeni bu içten hediye tatmin eder mi ? Ne kutladım ne de başka birsey yaptırdım kızıma. İnat için.

X