Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Ayrıca hiç hoş bir durum da değil. Zorla çocukları işin içine sokarak hediye ve kutlama baskısı olmuş. Kurumun müdürüyle bu konuda konuşabilirsiniz. Belki çocuğunu ucu ucuna o kuruma gönderen insanlarda vardır. Sırf çocukları istiyor diye katılmak zorunda kalacaklar

Çocuğunuza arkadaşları sorarsa 'biz o gün aile günü yapıyoruz, lunaparka falan gidicez, tüm gün eğlenicez'desin.Dolayli yoldan duyan velilerde hem tepki gösterdiğinizi anlar hem iş durumluk değilmiş anlarlar.Cok saçma şeyler koca kadın veya kız öğretmen her kimse küçül de cebime gir ne doğum günümus git ailenle kutla zorla organizasyon, gönüllülük esaslidır bu işler

Bu şekilde para toplanarak hediye alınması MEB ce yasak diye biliyorum. Öğretmenler günün de bile toplu hediye almamız yasak olduğunu söylemişti müdür bey. Herkes bireysel hediye alıp götürdü . Hatta bu şekilde başka sınıfta para toplanıp hediye kartı alınma olayından dolayı cimere şikayet gitmisti.
Uğraşmak istemiyorum gercekten çünkü seneye cocugum bu okulda olmayacak zatenn direk kestirip atma sebebimde bu oldu

Genelde böyle kreş tarzı kurumlarda çalışan insanlar çocuk gelişimi mezunu oluyor, bu da onları öğretmen yapmaz. Çocuğunuzu bir okula yazdırırken gerçekten eğitim fakültesi mezunu mu ya da formasyon almış mı diye bir sorgulamalısınız. Yoksa böyle amatör durumların içinde kalabilirsiniz.

Çocuğunuza arkadaşları sorarsa 'biz o gün aile günü yapıyoruz, lunaparka falan gidicez, tüm gün eğlenicez'desin.Dolayli yoldan duyan velilerde hem tepki gösterdiğinizi anlar hem iş durumluk değilmiş anlarlar.Cok saçma şeyler koca kadın veya kız öğretmen her kimse küçül de cebime gir ne doğum günümus git ailenle kutla zorla organizasyon, gönüllülük esaslidır bu işler
Bende ayni şekilde soyledim zaten . Çocuğumda kabul etti . Haftaya iki günde okula göndermicem konuşurlarsa diye . Zaten seneye cocugum bu okulda olmayacak

Genelde böyle kreş tarzı kurumlarda çalışan insanlar çocuk gelişimi mezunu oluyor, bu da onları öğretmen yapmaz. Çocuğunuzu bir okula yazdırırken gerçekten eğitim fakültesi mezunu mu ya da formasyon almış mı diye bir sorgulamalısınız. Yoksa böyle amatör durumların içinde kalabilirsiniz.
Cok guzel bir cevaptı. Teşekkür ederim .

2000'lerin başında ilkokuldaydım
5 sene boyunca aynı öğretmen okuttu bizi
doğum günü ne zamandı asla bilmem, söylemiş olsa kesin aklımda kalırsı ama %100 eminim söylemediğine
zaten velilerle içli dışlı da değildi, çok severdik bayılırdık ama kararında mesafeli, harika bi kadındı
öğretmenler gününde de hediye olarak sadece çiçek veya ufak tefek süs eşyası falan alırdık
öyle toplu hediye verelim kutlama yapalım tarzı şeyler yoktu
yeni nesil öğretmenler ve veliler her şeyi batırmış durumda
burada bile kaç kere şahit oldum öğretmenlere bilmem kaç bin liralık hediye alıyorlar 24 kasımda falan
o parayı verebilen var veremeyen var
öğretmenin doğum günü için böyle kutlama organizasyon yapıldığını ve para toplandığını ilk kez duydum
öğretmenin bunu kendi ağzıyla söylemesi zaten fecaat
neresi ilgileniyorsa mutlaka şikayet edilmeli

velilerin bu hareketi yalakalık ama öğretmenin de işine gelmiş belli ki
bizim annelerimiz birbirleriyle arkadaşlardı ve altın günleri yaparlardı, ev oturması tarzı misafirlikler çok olurdu
benim annem de katılırdı biz her 2 haftada bir bi arkadaşımızın evinde toplanırdık
neyse birkaç veli sürekli bizim öğretmeni bu ev oturmalarına davet ediyordu. işte şu gün bizde toplanacağız sizi de bekliyoruz vs
öğretmen katılmayıp kibarca reddediyordu. bir gün ısrarlara dayanamayıp katıldı, geldi bi yarım saat kısır yedi çay içti 3-5 sohbet etti gitti
allahımm sonrasında o evinde toplanılan veli ve çocuğu o kadar havasını attı ki size anlatamam
yok öğretmen bizim evimize geldi bizimle vakit geçirdi yemek yedi bilmem ne
yalakalık kötü bişey ya :KK70:
Cok teşekkür ederim cevabınız için. Bende yalakalığın kötü birsey olduğunu çocuğuma öğrenebilirsem çok rahatlicam

2000'lerin başında ilkokuldaydım
5 sene boyunca aynı öğretmen okuttu bizi
doğum günü ne zamandı asla bilmem, söylemiş olsa kesin aklımda kalırsı ama %100 eminim söylemediğine
zaten velilerle içli dışlı da değildi, çok severdik bayılırdık ama kararında mesafeli, harika bi kadındı
öğretmenler gününde de hediye olarak sadece çiçek veya ufak tefek süs eşyası falan alırdık
öyle toplu hediye verelim kutlama yapalım tarzı şeyler yoktu
yeni nesil öğretmenler ve veliler her şeyi batırmış durumda
burada bile kaç kere şahit oldum öğretmenlere bilmem kaç bin liralık hediye alıyorlar 24 kasımda falan
o parayı verebilen var veremeyen var
öğretmenin doğum günü için böyle kutlama organizasyon yapıldığını ve para toplandığını ilk kez duydum
öğretmenin bunu kendi ağzıyla söylemesi zaten fecaat
neresi ilgileniyorsa mutlaka şikayet edilmeli

velilerin bu hareketi yalakalık ama öğretmenin de işine gelmiş belli ki
bizim annelerimiz birbirleriyle arkadaşlardı ve altın günleri yaparlardı, ev oturması tarzı misafirlikler çok olurdu
benim annem de katılırdı biz her 2 haftada bir bi arkadaşımızın evinde toplanırdık
neyse birkaç veli sürekli bizim öğretmeni bu ev oturmalarına davet ediyordu. işte şu gün bizde toplanacağız sizi de bekliyoruz vs
öğretmen katılmayıp kibarca reddediyordu. bir gün ısrarlara dayanamayıp katıldı, geldi bi yarım saat kısır yedi çay içti 3-5 sohbet etti gitti
allahımm sonrasında o evinde toplanılan veli ve çocuğu o kadar havasını attı ki size anlatamam
yok öğretmen bizim evimize geldi bizimle vakit geçirdi yemek yedi bilmem ne
yalakalık kötü bişey ya :KK70:
Cok teşekkür ederim cevabınız için. Bende yalakalığın kötü birsey olduğunu çocuğuma öğrenebilirsem
Senelerdir çalışırım kimse doğum günümü bilmez. Bilen de pop kek falan getirir mum yakar sembolik kutlar iş yerinde :KK70: bu öğretmen olayı abartmış. Oranın müdürü ile görüşün. Böyle bir şey talep edemez ister özel ister devlet hepsi milli eğitime tabii. Neresinde yazıyormuş anlaşmasının öğretmeninin doğum gününü mekanda kutlar diye.. ayrıca okul saatinde dışarı çıkaracak ise etkinlik raporu izni dilekçesi olmalı. Zaten kaymakam vali bu saçma etkinlik için izin vermez.
Okul müdüründen iş çıkmıyor ise verin dilekçe delillerle MEB'e uyarısını bir alsın kurum.. diskoya da götürsün çocuklar :KK70:

Okulda pasta kesse ona da tamam diyeceğim organizasyon nedir kına gecesi gibi 😂😂 biz bu işi bilmiyoruz yeminle
Çok iyiliği dokunur öğrenciye veli sever bir şey yapmak ister anlarım ağzı ile istemek de üst seviye olmuş.
Devlette misiniz ?

Sizi anlıyorum bende karşıyım ama çocugunuzu cezalandırıyorsunuz sadece şuan.
Öğretmende diger velilerde yapacak.Onların çocukları eğlenecek ama sizin çocugunuz o günü buruk geçirecek.
Bu açıdan bakın lütfen.
Sizi çok sarsmayacaksa katılın.
Yok ben çocuğumla anlastim . O gün ailecek vakit geçirecez lunaparka gidicez buna ne dersin dedim hemen kabul etti :)

Okurken fenalık geldi. Bizde özel anaokulundayız. Doğum gününde haberimiz bile yoktu öğretmen kendi pastasını alıp okulda kutlamış,sonradan haberimiz oldu. Sizinki tamamen saçma.

Bu şekilde para toplanarak hediye alınması MEB ce yasak diye biliyorum. Öğretmenler günün de bile toplu hediye almamız yasak olduğunu söylemişti müdür bey. Herkes bireysel hediye alıp götürdü . Hatta bu şekilde başka sınıfta para toplanıp hediye kartı alınma olayından dolayı cimere şikayet gitmisti.
Olması gerekende bu. Herkes kendi bütçesine göre bisey alır. 1000 lira çok

Kızımla aynı okuldayız yani ogretmeniyle arkadaşız.gecen hafta doğum günüydü,ben pasta falan aldım bazı veliler de kurabiye falan yapıp getirmiş bide çiçek verdik.ogretmen çok mutlu oldu ne gerek var böyle saçma pahalı hediyelere.

Özel okul diye böyle davranmış olabilirler mi ? Bende tam tersi düşünüyorum. Özel okul zaten emeklerinin karşılığını veriyoruz ustune üstlük bu nedir ? Eşimde Özel olduğu için herkes verir doye dusunmuslerdir diyor . Konu para değil ki burda yalakalık var ortada . Siz ne diyorsunuz bu konuyla ilgili ?

Böyle öğretmen mi olur yahuu bana hediye alın demiş resmen :KK51:

Ben ilkokuldayken öğretmenine sürpris şekilde veliler para toplayıp öğretmenler gününde almıştı, onda da zorlama yoktu vermek isteyenler vermişti sanıırsam. Çocuklara çok emek koyan gerçek bir eğitimciydi bana onu alın bunu allın diyecek bir kadın zaten değildi. Ellerinden öperim

Okurken fenalık geldi ne küçük hesaplar bunlar. Burdaki tüm öğretmen arkadaşlardan da özür dileyerek bu kadın öğretmen olmuş devlete atanmış sınıf hediye alsın diye ek kadar çocuklara doğumgününü anons etmek, hediye istemek ne ucuzluk.
Bi de kraldan çok kralcılar var hediye alalım yetmez pasta keselim yetmez yemek yiyelim. Gerçekten insanlar çok işsiz.
Hayır yani hepsini geçtim 2 gün tatilim var zorunda mıyım sizi görmeye? Asıl öğretmen olsam pazar pazar ne Veli çekerim ne çocuk

Böyle öğretmen mi olur yahuu bana hediye alın demiş resmen :KK51:

Ben ilkokuldayken öğretmenine sürpris şekilde veliler para toplayıp öğretmenler gününde almıştı, onda da zorlama yoktu vermek isteyenler vermişti sanıırsam. Çocuklara çok emek koyan gerçek bir eğitimciydi bana onu alın bunu allın diyecek bir kadın zaten değildi. Ellerinden öperim
Evet ustu kapalı talep etti resmen . Bende böyle birsey ilk defa gordim . Daha neler gorucem acaba

X