öğretmen kasım anneleri

Düm okulda son günümdü.Çok stresli bir gündü.Yeni öğrenciler geldi.Biri geleli bir hafta oldu.Diğeri dün geldi.Beni çıldırttılar.Off ya iyisi gelmiyo bi türlü.
İkiside birbirinden kötü.Hele dün gelen tüm sınıfı birbirine kattı.Velisini çağırdım.Ama ben tatildeyken sınıfım ne olacak çok merak ediyorum.Altını üstüne getirir bu çocuk.

Pazartesi raporumu yazdırmaya Doktora gidiyorum.Bakalım neler olacak.Bebişim kaç haftalık çıkacak.
Belki doğum tarihi de alırım.
Kimler izne ayrılmıştı kızlar? Bana kim eşlik edecek :)))

Bende evdeyim arkadaşlar.Ben temmuz 1 den bu yana hiç gitmedim okula.Başka şehirde görev yerim.Açıkçası gitmeye cesaret edemedin.Şimdi annemin evindeyim. Tabiri caizse 4 aydır yatıyorum...

Doğumdan sonra benim gibi ücretszi izin almayı düşünen var?

ben de 35. haftamda ayrıldım izne. 1 haftadır evdeyim. bebişi bekliyorum sabırsızlıkla. artık burda beraber geçiricez bu zamanıhihoyyyt
dilokscum yazın ben de evdeydim ama okullar acılınca 1 ay gittim okula. o kadar zaman nası izin aldın. rapor falan mı ayarladın. bu arada ben doğumdan sonra ücretsiz izin almayı düşünüyorum. mart, nisan ve mayıs ayları için.

Sevindim elifdem .Burada görüşürüz artık.
Benim 32. haftam 24 eylülde doluyordu.Ben 15 günlük rapor aldım bu tarihe kadar.12Eylülde de 32haftalık raporumu aldım.Şuan 36 haftalığım. .Görev yerim uzak ve eşim de yanımda değildi.Gitsem de gelemem zor olacaktı vs. vs.Aslında çok isterdim2-3 hafta daha çalışayım diye.Aktarma açısından.Neyse böyle oldu işte.

Benim ocak ayı kalıyor.Acaba rapor alabilirmiyim Şubat tatiline kadar diye düşünüyorum.Çünkü 2kere üst üste rapor almam gerekiyor.sonra tatilde başlamış görünüp tatil bitimi ücretsiz almak istiyorum.Bakalım öğreneceğiz zamanı geldiğinde..

Doğumlarımız yakın görünüyor..Ama şu bi gerçekki dinlenmek gibisi yookk...

32. haftam 24 eylülde doluyor demişim .Yanlış yazmışım yaa.14 eylülde doluyor diye düzelteyim:eek:

ben ayrıldım şekerim izne ve evde sıkıntıdan patlıyorum:)

Bende evdeyim arkadaşlar.Ben temmuz 1 den bu yana hiç gitmedim okula.Başka şehirde görev yerim.Açıkçası gitmeye cesaret edemedin.Şimdi annemin evindeyim. Tabiri caizse 4 aydır yatıyorum...

Doğumdan sonra benim gibi ücretszi izin almayı düşünen var?

32. haftam 24 eylülde doluyor demişim .Yanlış yazmışım yaa.14 eylülde doluyor diye düzelteyim:eek:

Aaa ne güzel kızlar hepimiz izindeyiz:) Takılırız artık.
Benim aklım sınıfımda olacak galiba.Sizde böylemisiniz?
Ben tüm evrak işlerini bitirdim sayılır.Yeni gelene fazla iş bırakmayayım dedim.O sınıfla ilgilensin yeter ki.
Bi performans projeleri kaldı.Hafta içi onu da hallederim.Uzaktan kumanda edicem ben doğuma kadar sınıfımı galiba :)))

dilokscum;
15 gün almışsın alabilirsen 25 gün daha rapor alma hakkın var bildiğim kadarıyla. (eğer devlet memuruysan) ocak ayı içindekullanırsın hakkını rahatlıkla. benim de görev yerim cok uzak. 2. dönem ücretsiz alıcam. ama şimdiye kadar hiç rapor kullanmadım. subat aynı raporla halledip, mart nisan mayıs için almayı düşünüyorum. seneyi kapatırız heralde böyleliklerkaydirigubbakcemile5
ama dediğin gibi dinlenmek gibisi yok bence de:lepi

darkcım;
Ben de sınıfın bütün evrak işlerini bitirdim. her türlü hazır, yeni gelene hiç bi iş kalmadı ama proje performans falan daha erken değil mi. bi çok dersten ilerlesin bakalım konular diye düşündüm. yeni gelen öğretmenimizin takdirine bıraktım. her işe karışmak istemiyorum ben valla. kendi işime karışılsa kızardım heralde. CADIARZUidarecilerimiz halleder sanırım kontrol işini.
yine de bu senin sınıfına karşı duyarlılığını gösterir, ki bence cok güzel bişey. takdir ettim yani a.s.a.s.a.s.

ben branşcıyım matematık, daha konular yenı yenı başladı ayrıldık işte , öğretmeni de ayarladık mudurle ondan sora iznimi aldım. yeni gelen öğretmen de ilgilenir e benımkıler de cocuk sonuçta...işimiz bu değil mi??
ben sımdı sabırsızlıkla kızımı beklıyorum. hepiniz gibi:):jeyyar:

hüsran sınıfcıyım ben de. ama matematik ya da fenci olmayı isterdim doğrusu :)

ELİFDEM evet 25 gün var gibi görünüyor ama zaten ocak 1 de yeni rapor hakkımbaşlıyor.40 gün hakkım var.Ancak 1 seferde en fazla 20 alınır diye biliyorum.Üzerine de 10 alırım olur ama emin olamadığım birşey var.iki kere üst üste rapor alınca başlama k gerekiyor göreve.Hadi başladım ücretsiz izne ayrılabilirmiyim hemen onu bilmiyorum.Bir de göreve başlamak için sanırım orada olmam gerekir.Oraya da gidemem.Bebeğim çok küçük.

Dark belki sen bilirsin bu formalite işlerini..Bu arada görev aşkını ve sorumluluk duygunu taktir ettim.bravo..

Bilmiyorum anlayacağın..Zamanla olacak herşey.Hele bi sağlıkla doğsunlar.Gerisi hallolur bir şekilde.Bu arada evet kadrolu sınıf öğretmeniyim.Ama bende ingilizceveya matematik öğretmeni olmayı çok isterdim...

ben de tam olarak bilemiyorum ama memurlar.net te bunun gibi bişeye rastlamıştım. rapordan sonra ücretsiz izne ayrılabiliyosun. ama orada olman gerekiyor evet. müdürün nasıl biri bilemiyorum belki kolaylık sağlar. millet neler yapıyor. zaten 1 gün göreve başlasan da boş boş okulda oturup gelmeyecek misin? belki müdür yardımcı olur da gelme der. neyse ben memurlar nette ki linki koyayım.
http://www.memurlar.net/haber/9297/

bir de yine doğum izniyle ilgili değişik bilgiler var onları da koyayım.
http://sorucevap.memurlar.net/kategori/41/

işte böle canım. neyin ne olduğunu okuyup araştırıp bilmek lazım. linkler işine yarar inşallah

merhaba öğretmen hanımlar ben çocuk gelişimciyim ve olgunlaşma ens. görev yapıyorum ama 657 ye tabiiyim, senede 40 gün rapor hakkımız var ve bunu en fazla 20 şer günlük olarak iki seferde kullanabiliriz, iki rapor yada ücretsiz izin arasında 1 gün göreve başlamak gerekiyor, ancak size birşeyi hatırlatmak isterim tüm rapor hakkınızı ocak yada şubat ayında doldurursanız sonra hiçmi ihtiyacınız olmayacak? keşke olmasa ama allah korusun başımıza heran herşey gelebilir en azından bir 10 günü bırakın derim 10 günde mazaret iznimiz var idare edilir,
bu arada ben hala çalışıyorum 3 kasıma kadar devam edicem aslında 2008 in 40 günlük rapor hakkım duruyor ama okul uygun olmadı kullanmak için,

ELİFDEM teşekkür ederim linkler için.Yeni gördüm.Henüz okumadım ama birazdan bakacağım. Bende öğrenirsem farklı bigiler paylaşırım burada.

DENİZANASI haklısın raporlarımı bitirmek istemiyorum.ben şubat tatiline bağlayıp 2 haftamın ücretsiz izne girmesini istemiyorum.2 hafta ve öncesindeki raporlu 25-30 günümün.Biraz karıştı sanırım.

Ben 1 yıl alabilirim belki izin.Çünkü eşim yanımda olamayacak.ben de ailemin yanında kalmak istiyorum.doğuda bir yerde görevleyim.Umarım anlatabilmişimdir.Bakalım hayırlısı artık..
Dediğim gibi önce sağlıkla doğsunlar da bebişlerimiz gerisi elbet hallolacaktır.

anlıyorum seni canım doğuda olsaydım ve eşimde yanımda olmasaydı bende aynı şeyi yapardım, allah kolaylık versin

Diloks iki rapor arasında göreve başlaman gerekli diye biliyorum canım.
Tabi müdürün nasıl biri bilmiyorum ama bu konuda sana kolaylık sağlayabilir belki.Önemli olan başlama yazın zaten.Başlama yazını verip tekrar sevk alıp rapor alcaksın.

Ücretsiz iznini istediğin zaman alırsın.

Benim bildiğim bu kadar.Aklına takılan bir şey olursa yine araştırırız hepbirlikte.
Ben linklere bakamadım şimdi.Net çok yavaş.Vaktim olursa yarın bakayım uzunca.

Bugün doğum öncesi 3 haftalık raporumu aldım.Eşim dilekçesini hazırladı.Yarın okula teslim edeceğim.

Ya kızlar benim yerime bakacak olan kişi arkadaşım :))) Çok istiyordu benim yerime bakmayı.Görevlendirmesi çıkmış bugün.Zaten kendisi panik olur.Ben yapmasam bile gelir bana sorardı.Yani ben yapayımda ikimizde rahat edeyim dedim.Bu arada kendisi biyoloji mezunu haliyle ister istemez kontrol sende olmuyor.
Oturup bigün senle neyi nasıl yapacağımızı konuşalım dedi.Ben zaten geçen yıldan çeşitli fotokopileri biriktiriyordum.Bu senede epey indirdim.Onlarıda kendisine vericem.Yeterki sınıfım iyi olsun.Sonra yine uğraşacak olan benim.
Arkadaşım bu durumdan şikayetçi değil,aksine çok memnun işlerini hallediyorum diye.Ben bu dönemin konularını bile özellikle matematik verdim nerdeyse.İlerideler çok şükür.

Ben SSK'lı özelde çalışan bir öğretmenim gerçi ama böyle birşeyi hiç duymadım. Daha dün muhasebecimizle konuştum burada böyle bir yasa olsa haberi olurdu sanırım, hadi onu geçtim bugün doktorumu gördüm o da böyle birşeyden bahsetmedi. Öyle birşey olduğunu sanmıyorum. Ama Milli Eğitimde yani emekli sandığında farklımı onu bilmiyorum, öyle bir yasa varsa da nette de yazıyordur mutlaka arkadaşına bir sor nereden duymuş sen de netten bir araştır.

beyazmelek,
ben de dershane öğretmeniyim, haziran 30 da işten ayrıldım daha sonra eşimin üzerine geçtim,( bu arada aon sigorta girişim 2007 eylül çıkışı 2008 haziran )

şu ande tekrar sigortalansam doğum parası alabilirmiyim ,
bu konuda değişik fikirler duydum ama senin çevrendekiler ne diyo
birisi 1,5 milyara yakın doğum parası alabileceği söyledi,
ama bunu onaylayan başka duyum alamadım ...

bu konuda bana yardımedebilirmiisn çok teşükkürler.......

X