öğretmen kasım anneleri

kızlar dün öğrendim ki; 2 hafta önce izne ayrılıp bıraktığım sınıfıma hala yeni bir öğretmen vermemiş ilçe mem. köy okulu diye kimse gitmek istemiyo heralde, anlayamadım ki:KK43:
öğrencilerim arkadaşlarla mektup falan yollamışlar, çok moralim bozuldu çok üzüldüm dün. yazık değil mi benim çocuklarıma yaa, benim izne ayrılacağımı aylar öncesinden biliyolardı halbuki. offf<!!
inşallah bugün gelir yeni öğretmenleri...

inşallah canım
üzüntünü anlayabiliyorum sonuçta onca emek harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyorsun
çocuklar için her gün ayrı önemli bu kadar boş kalmaları da doğru değil tabiki
inşallah en kısa zamanda hallederler bu sorunu

kızlar bir şey sorucam şu doğum parası hakkında bilgisi olan varmı?
ne zaman nereden alabileceğiz ve acaba ne kadar ödeyecekler
eşim öğretmen değil bende yeni doğum yaptığımda bu işlerle uğraşamam eşimi yönlendirmem açısından bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba?a.s.

Fatercim doğum belgesiyle kurmuna başvuruyorsun.Onlar hesabına aktaracak.Bana öyle dediler.Başka da detay bilmiyorum..

Elifdem sınıfının duruma üzüldüm ama şaşırmadım..Böyle örneklerçok duydum.İnşallah bir an önce hallolur.En büyük sorunlarından biri eğitim olan ülkede bu durummlar inanki insanı deli ediyor..:eek:klava:

dilokscum;
teşekkür ederim ilgilendiğin için.
fater;
doğum belgesini idarene veriyorsun, yanına da bir dilekçe yaz. şu tarihte doğum yaptım, şu kanun gereğince doğum yardımından faydalanmak istiyorum. gereğini falan filan diye.
gerisini onlar halleder. maaş hesabına yatırırlar. sende farklı bi uygulama olmazsa benim müdürüm bana aynen böle anlattı. ben böle yapıcam. 120 milyon mu öle bişey galiba doğum yardımı da.
kolay gelsin şimdiden.

bilgiler için teşekkürler elifdem ve dilokscum
kolaymış o zaman problem yok sağolun

Elifdemcim üzüldüm hala öğretmen verilmemesine canım.
Burdada benden önce ayrılan arkadaşların yeri bi kaç hafta boş kaldı.
Ama ben daha ayrılmadan beni kovacaklardı nerdeyse.Sürekli eşimi,müdürümü arayıp sordular ilçe mem den ne zaman ayrılcağımı.
Resmen bir an önce ayrılmam için çabaladılar.
Ama eşim ya bunun kanuni bi süresi var,öyle ha deyince ayrılamaz eşim dedi.
Benim yerimi de daha ben ayrılmadan ayırtmışlardı çünkü.
Neyse ki sınıfım boş kalmadığı için sevindim ama bu baskı da hoş değildi.

Sen onca emek ver sınıfın boş kalsın.Gel de doğumdan sonra ücretsiz izin al di mi :KK43:

Fatercim,doğuma giderken sevkini 6 tane al canım.
1 sağlık ocağına
1 hastaneye
1 eczaneye ilaç yazılırsa
1 yollluk için
1 doğum parası için
1 de doğum sonrası izin dilekçen izin lazım olcak.

Tam yetiyor.Aman 4 tane alırsan bi de fotokopi çekip onaylatman gerekir ki bazen mal müdürlükleri orijinali olmazsa ödeme yapmıyorlar.

teşekkür ederim darkcım sende olmasan bu prosedür işlerinin kör cahili ben bir halt yiyemicem
sağol canım
bir sevk de yolluk için demişsin nerede kullanılıyor ki bu yolluk meselesini anlamadım

Rica ederim canım.
Eğer köy,kasaba,ya da ilçede çalışıyorsan ve doktorun ilde felansa yolluk alıyorsun ya.Ona kullanılacak.
Ben mesela ilçede çalışıyorum.Doktora il e gidip geldiğimden yolluk alıyorum.
refakatli gidenler 2 kişilik alıyorlar.Doğuma giderken refakatli gitmekte fayda var.

Ama çalıştığın yerdeyse gittiğin hastane alamıyosun bunu.

...............................................................................................
mesaj iki kez gelmiş de...

Son düzenleme:
arkadaşlar ben eylül annesiyim ama bu doğum parası nedir acaba hiç böyle birşey duymadım.açıklarsanız sevinirim teşk.

DOĞUM PARASI ALACAK ÖĞRETMENLER:

Her ayın 1 ile 8 i arasında kurum yetkilisi tarafından maaş değişiklik formu yapılır.
Okul müdürünüz maaş değişikliği formuna sizin çocuğunuz olduğunu belirtecek.
Siz de doğum evrağının aslını ve doğum parasını istediğinizi belirten dilekçeyi maaş değişiklik formuna ekliyorsıunuz.

Doğum yardımına bu şekilde başvurabilirsiniz.

Eşim söyledi ben yazdım (Dilekçe gibi oldu :KK70:DD )

çok teşekkür ederim canım.ama neden müdürlerimiz bizi bilgilendirmez anlamıyorum.bi deneyim bakalım alabilecek miyim.çok sağol.

Arkadaşım bi sorum daha olacak bu parayı yalnız sözleşmeli öğretmenler mi alıyo.ben kadroluyum da o yüzden sordum sonra bi yanlış anlaşılma olmasın...

sulecim;
ben de kadroluyum ve kadrolu öğretmenlerin yasayla belirlenmiş hakkı doğum yardımı. ben asıl sözleşmelinin alıp alamayacağı konusunda şüpheliyim.
neyse, müdürler bazen bizim için önemli olan bi cok konuyu angarya gibi gördükleri için ilgilenmiolar maalesef. kendi hakkını kendin takib etmek en güzeli.
cok bi para değil ama yine de hakkın olan bi yardım. bi konuş bakalım müdürünle..

Fater mrb doğum nezaman? izine ayrılmışsın sanırım mesajlrını okudum hemen hemen aynı dönemlerde doğum yapacağız. Allah nasib ederse 14 kasım benim doğum tarıhi. Bende 32+3 henüz doktora gitmedim. 5 haftalık izin almak istemiyorum doğum öncesi 15 tatile geliyor 3 hafta çalışıp 3 hafta aktrayım diyorum. benim dönemleimde doğum yapacak olan arkadaşlar mesajların çoğunu okudum ama ne yaptınız. herkese hayırlı doğumlar.

canım bu geçen yılın konusu ama yaşananlar aynı tabi, benim doğumum 24 kasım öngörülüyordu ama 14 kasım 2008 de doğum yaptım, ben 5 hafta doğum sonrasına aktarmak için kasım başına kadar çalıştım ama oğlum 10 gün erken gelince hepsini kullanamadım, doğumdan tam 13 hafta sonrada göreve başladım, 15 tatile geliyorsa önce kullan derim o kadar süreyi

kızlar şimdi arkadaşım telefon etti...
öğretmenlerin kullandığı doğumdan önceki 8 haftalık iznin 5 haftasını doğumdan sonraya atma hakkı artık yokmuş...kötükedihüso
sakın nasıl olsa 5 haftayı sonraya atacam diye fazladan çalışma...hakkını öldürme diyor...
siz bu konuda ne biliyorsunuz???????
yeni çıkmış bu yasa onun demesine göre...:uhm:televizyonda da duymuş...:uhm:
ya napim ben erkenden ayrılıp..ben güya 5 haftayı sonrasına atıp bebeğimi biraz daha büyütüp işe başlamayı düşünüyordum:KK43:((((((((:-)a015:

ben böyle birşey duymadım izin yönergesinde böyle birşey yok. doğum önü iznii kullnıyorum şuan...

X