öğretmen kasım anneleri

hımm sen doğumunu ekimin son haftası diye hesaplıyorsun sanırım ondan oluyor
ben doğumu kasımın 11 diye hesaplıyorum o zaman 3 hafta fazla çalışmam yetiyor
ayyy karışık işler bunlar ya ne yapalım nasip ne ise olur artık
Ya benim kendi doktorumun ultrasonunda (En son 2 ay oldu gitmeyeli) 6 Kasım gözüküyordu doğum tarihi olarak.Aslında onu baz alarak böyle hesapladım.Eğer bu gittiğimde tarih kayarsa yine 11 kasıma doğru ben de bir hafat daha beklerim çalışabilir raporu için.Ama tarih öne gelirse de yapacak bişey yok artık pazartesi yazdırırım hemen.
Ay inşallah dönemi hayırlısıyla kapatabiliriz.

valla elimden takvimi düşürmez oldum artık...kafamda sürekli hesap yapıyorum...
bende eğer 5 haftayı doğum sonrasına aktarırsam bunun 2 haftası sömestır tatilinde geçiyor...yazık oluyo canım 2 haftaya..
kızlar peki bu doğum iznini kullandıktan sonra rapor almayı düşünen varmı aranızda...ben düşünüyorum..
O zaman aktarmayıp 2 haftayı önce kullan canım sen de.
Yukarıda memurlar.net ten edindiğim bilgilere göre bu mümkün.3 hafta çalışırsın.Bu 3 haftayı sonraya aktarabilir şeklinde dokttorun rapor düzenler.Sonra gider geri kalanında izne ayrılacağın şekilde bir rapor düzenletirsin doktoruna.
Ben de senin gibi 2. dönem en azından bi 20 günlük rapor düşünüyorum.Hiç değilse bebeklerimiz 4 aylık felan olsun.

bu izin konusu benimde fena halde kafamı karıştırıyor, ben normal iznim dışında rapor yada ücretsiz izin kullanmak istemiyorum. müdürümde 2. dönem başlarsın diyor ama o zamanda iznimin tamamını kullanamıyacam sanki ya bilmiyorum zaten ne zaman doğum yapacağımız kesin değil fisfisfis
Tabi belli olan bişey yok canım.Artık doktorlarımızın tecrübesine güvenmek durumundayız.
Ben 2. dönem şubat ayı için rapor düşünüyorum.Martta başlamayı istiyorum en azından.

bende 2. dönem için rapor düşünüyorum kızlar
hani yılda 20+20 gün olarak iki kez rapor alma hakkımız varmış ya doğum yapan arkadaşlarım hep kullanmışlar bu haklarını
bende öyle yapmayı planlıyorum
benim hesaplarıma göre doğarsa bebeğim şubat tatili bitiminde 20+20 raporu da alırsam nisan 9 a kadar raporlu oluyorum
tabi bebeklerin ne zaman geleceği çok önemli
hayırlısıyla sağlıkla gelsinlerde gerisi hallaolur nasılsa

bu arada kızlar ben bayramdan sonra okula gitmeyeceğim
o zaman arada bayram tatili var tatil bitiminda repor alırım diyorum
rapor aldığım tarihten itibaen hesaplanacak değil mi?
yani bayram tarihinde çalışmış gibi sonraya aktarabileceğim bu haftayı da

Ya bu arada bu raporu sizler tanıdık vasıtasıyla mı alıyorsunuz? Benim İzmir'de tanıdıklarım var ama izin bitimi rapor almak için taa oralara kadar gitmek zor geliyor. Bir yolunu bilen varsa bana da söyleyebilir mi?? Doğumdan sonra benim de rapor almam lazım.

fatercim bu rapor olayını senin gibi bende düşündüm..32.haftamda doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir diye rapor alıp ondan sonrada normal hastalık raporu alma işi nasıl olur bi türlü kafama yerleştiremedim...madem çalışmıyacaksın doktorun sana çalışabilir diye neden rapor verdi diye milli eğitim arıza çıkarır diye düşünüyorum...

eeeeeeee canım bu çalışabilir raporu o anki duruma göre veriliyor
Allah krusun insan o tarihten sonra hastalanamaz mı?
ayrıca ben bu raporun içeriğini bilmiyorum yani şimdi raporda 3 hafta kalana kadar çalışabilir diye açık açık yazıyor mu?
yoksa sadece 32. haftadan sonra çalışmasında bir sakınca yoktur gibi bişey mi?
offfff amma karışık bu işler ya ben en iyisi pazartesi birde müdürümle kpnuşayım bu konuyu

konuş canım..bizede haber ver...bizim müdürün hiçbişeyden anladığı yok..ona sorsam bana mutlaka bi cevap verir ama onun verdiği cevaba asla güvenemem...
bizim memur var..bu konuları bilir...bende ona sorucam ama adamcağız izinde bu aralar...

Canım sorunu tam olarak anlamadım.Raporunu bayramdan sonra mı kullanacaksın izne ayrılmak için?
32. haftadan sonra aldığınız tüm raporlar doğum sonrasına aktarılacak izninizden kesiliyor.Ona göre.
Ne kadarının sonrasına aktarılmasını istiyorsan o kadar çalış.Çalışmadığın süreyi kesinlikle aktaramıyorsun.Normal grip bile olup rapor alsan.Doğum izninden gidiyor.

fatercim bu rapor olayını senin gibi bende düşündüm..32.haftamda doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir diye rapor alıp ondan sonrada normal hastalık raporu alma işi nasıl olur bi türlü kafama yerleştiremedim...madem çalışmıyacaksın doktorun sana çalışabilir diye neden rapor verdi diye milli eğitim arıza çıkarır diye düşünüyorum...
Çalışabilir raporundan sonra hastalık raporu alsan dahi,bu senin doğum öncesi izninden kesiliyor haberin olsun.Öyle birşey yapacaksan bunu göze alarak yap.Raporunu bozdurmuş gibi bişey oluyorsun bu durumda.

Ya bu arada bu raporu sizler tanıdık vasıtasıyla mı alıyorsunuz? Benim İzmir'de tanıdıklarım var ama izin bitimi rapor almak için taa oralara kadar gitmek zor geliyor. Bir yolunu bilen varsa bana da söyleyebilir mi?? Doğumdan sonra benim de rapor almam lazım.
Canım ben herzaman gitiiğim doktorumdan alıcam.Senin doktorun vermiyor mu gerekli olursa raporunu?Nereye gidiyordun doktora sen?Özelmiydi?

Benim doktorum özel hastanede çalışıyor ve rapor da sorun yaşayacağımı zannetmiyorum.Daha önce bu doktora giden arkadaşlarım sorun yaşamadı.

Başka arkadaşlarımda Doğumevinde çalışan bir doktorun özel muayenehanesine gidip,doğumevinde doğum yapmışlar.Onlarda istedikleri zaman doktordan rapor alabiliyorlardı.

ya darkcım durum şöyle aslında
bende karamio gibi 32. haftada çalışabilir raporu alıcam ama 5 hafta değil 3 hafta çalışıcam
bu durumda sorun olmaz herhalde
bayram tatili dönüşü işe gitmeyecğim ve izne çıkmış olucam bayram tatili çalışmış gibi sonraya aktarılır değil mi?

Canım ben herzaman gitiiğim doktorumdan alıcam.Senin doktorun vermiyor mu gerekli olursa raporunu?Nereye gidiyordun doktora sen?Özelmiydi?

Benim doktorum özel hastanede çalışıyor ve rapor da sorun yaşayacağımı zannetmiyorum.Daha önce bu doktora giden arkadaşlarım sorun yaşamadı.

Başka arkadaşlarımda Doğumevinde çalışan bir doktorun özel muayenehanesine gidip,doğumevinde doğum yapmışlar.Onlarda istedikleri zaman doktordan rapor alabiliyorlardı.

Dark bu 32. hafta çalışabilir ya da çalışamaz raporu değil. Doğum iznin bittikten sonra alabileceğin hastalık raporu. Sonuçta her zaman gittiğin doktora gitsen ve ben işe bir ay daha geç gitmek istiyorum, desen sana rapor mu veriyor. Hasta olmadığın halde. Bu yasal bir şey değil çünkü o yüzden diyorum doktorlar bunu yapmaya yanaşmaz ki. Benim dr. üniversite hastanesinde profesör ve kendi muayenehanesi de var. Ben üniversiteye gidiyorum.

Ben de bugün patronumla konuştum kızlar bayramdan sonra dershaneye gitmeyeceğim artık, ama eğer kendimi iyi hissedersem ekim 15'e kadar çalışabilirsin dedi. Doktorumlada konuşmuştum bu hafta pazartesi gideceğim yanına 1 ekim'e kadar çalışma izni versin. Sonraki 15 günlük dönem önemli değil. Şubat tatilinden sonra da döneceğim. Hayırlısı lsun bakalım, heyecanla tatile girmeyi bekliyorum diyebilirim. Ekim 15'e kadar da çalışmayı hiç düşünmüyorum aslında ama iyi olursam ve yarım maaşta öderlerse hiç yoktan iyidir, öünkü özel sektörde olduğum için izinli olduğum süre içerisinde maaş alamayacağım. Bu ara ne kadar aldımsa kar.

Farklı bir başlık altında konuşuyoruz ama öğretmen annişler kusura bakmasın,

Canım ben de özel sektörde çalışıyorum ama hem maaşımı hem de ssk dan paramı alabileceğim. Senin de en azından ssk dan paranı alman gerekmiyor mu?

ya darkcım durum şöyle aslında
bende karamio gibi 32. haftada çalışabilir raporu alıcam ama 5 hafta değil 3 hafta çalışıcam
bu durumda sorun olmaz herhalde
bayram tatili dönüşü işe gitmeyecğim ve izne çıkmış olucam bayram tatili çalışmış gibi sonraya aktarılır değil mi?
Fatercim inşallah bi sorun çıkmadan aktarılır.Sonuçta bu bayramı seçmek bizim elimizd değil ki.Biz o güne koymadık.Belki ben de bayramdan sonra gitmem kötü olursam.Şimdilik aklımda öyle bir düşünce var.5 hafta aldım raporu ama 4 haftadan sonra gider izne ayrılırım yapamazsam.
Heralde de yapamam gibi geliyor.
Doğurcak gibi bi halima var :pP
Sen yine rapor işini doktoruna sor.Onlar sürekli yazdıkları için en uygun diller yazarlar.
Benim doktorum 32 haftalık gebelik.5 hafta daha çalışabilir,iznini sonraya aktarabilir mi yazmıştı acaba? Sevkimi de okula bıraktım bakıp yazardım ne yazmış diye tam olarak.Buna benzer bişeydi yazdığı.

Dark bu 32. hafta çalışabilir ya da çalışamaz raporu değil. Doğum iznin bittikten sonra alabileceğin hastalık raporu. Sonuçta her zaman gittiğin doktora gitsen ve ben işe bir ay daha geç gitmek istiyorum, desen sana rapor mu veriyor. Hasta olmadığın halde. Bu yasal bir şey değil çünkü o yüzden diyorum doktorlar bunu yapmaya yanaşmaz ki. Benim dr. üniversite hastanesinde profesör ve kendi muayenehanesi de var. Ben üniversiteye gidiyorum.

Canım sen de keyfim yok gitmek istemiyorum demezsin.:çok üzgünüm:Bişeyler bulursun işte.Ahh ohh şuram acıyor,buram acıyor,tohtor bey ben çok fenayım gibisinden bişiler sölemen gerekiyor.:jeyyar: Ayy çok fenayım :jeyyar: Ya bişeyler bulunur o zamana bence.20 gün alıyoruz bir seferde en fazla biz raporu.
Sürekli gittiğim bir doktor sanırım sorun çıkarmaz hazır değilsem göreve başlamaya.Sonuçta hamilelik fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da atlatılması kolay olmayan bir süreç.
Daha önce düşük tehlikem varken.Doktor evde yatmanın bi etkisi olmayacağını söylesede eşim istemişti 1 hafta rapor.Tabi eşime kalsa 1 ay rapor alcaktı da ben istemedim.1 hafta zor kaldım evde.Sonuçta doktor vermeyebilirdi raporu ama bana bişey olsa da bu sefer suçlu olurdu.Yani bi şekilde bi rahatsızlığımız, bi zaruretimiz olmazsa zaten rapor istemeyiz.Ya bebeğim 3 aylıkkende ayrılmak var.4 aylıkken ayrılmak var :KK43:( :ecrin_bebek:

Farklı bir başlık altında konuşuyoruz ama öğretmen annişler kusura bakmasın,

Canım ben de özel sektörde çalışıyorum ama hem maaşımı hem de ssk dan paramı alabileceğim. Senin de en azından ssk dan paranı alman gerekmiyor mu?

SSK'dan alacağım zaten canım paramı, dershaneden maaşımı alamayacağım. Burada hiç bir dershane ödemez maaş biliyorum, hatta başka dershaneler normalde 30 gün falan izin veriyorlarmış bizimkilerin 4 ay vermesi beni şaşırttı. Ama onlar da maaş ödemediklerini kar biliyorlar sanırım
Sen de dershanede mi çalışıyorsun Julianne, öğretmenlik mi mesleğin?

Yok Dark, yerel değil, ulusal :KK66: şşş kimse duymasın :)

Beyazmelek öğretmen olmadığım için farklı bir başlık dedim ya canım. Unuttum senin de dershanede öğretmen olduğunu. Ama olsun yabancı sayılmam benim de eşim öğretmen :) Dark sen bilirsin, eşimiz de izin yapacak mı, okuldan izin verecekler mi onlara 3 gün? Gerçi benim eşimin idare pek bir anlayışsız, eğer mazeret izni olacaksa onu bile vereceklerine emin değilim :KK43:

sevgili julianne eşinin esmi olarak doğum izni kullanma hakkı var bu mağzeret izni değil oğm iznini kimse engelleemez önce 3 gündü ama son değişiklikte yani ağustosta sendikalarla yapılan sözleşmede 5 güna çıkarıldı şimdi eşim bu arada beni de eşim öğretmen tutturdu pazartesi sabah yapacakmışım doğumu o da tam 5 günü kullanacakmış:)))biz normal doğum istiyoruz bakalım kızım belki babasını dinler

Sağol Nisanur, peki sözleşme yasalaştı mı? Bu arada eşinin fikri de süpermiş :))) Umarım doğumun hayırlısıyla gerçekleşir. 5 güne çıkartılması da anlamlı çünkü zaten ders ücreti kesilecekti değil mi?

Benim eşim de öğretmen ama malesef o da dershanede ona ancak bir-iki gün izin verirler garibimin hiç şansı yok. Ben de oğluma diyorum, oğlum pazar günü sabah saatlerinde doğda baban izin alıp gelsin, pazartesi dershanelerin tatil günü zaten o günde yanımızdas olur, hafta içi dersleri çok yoğun değil zaten bir hafta titil yapmış gibi olur. Bakalım oğlum bizi dinleyecek mi? Bu arada eşim de, ben de pazar günü doğmuşuz.

X