- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
Lütfen canım sen hep böyle ol sen böyle olmaya devam ettikçe bu tarz sorunlar yavaş yavaş kaybolacaktır bak göreceksinn..Bak sana yine Allah razi olsun, gelinim dusunur demis
Bizimki onuda demiyor ya :)
Ben zaten insanlari mutlu etmeyi seven birisiyim, arkadaslarima, akrabalarima, cevremdeki insanlara kucukte olsa hediyeler alirim herzaman. Hediye vermek benide mutlu eder, karsimdakinide. Ama insan bir tesekkur ederim, cok dusuncelisin, cok begendim der dimi :)
daha sözlüsün,benim kaynanam da epey sonra alıştı bana.ayrıca anladığıma göre senin kaynananın da kızı yok.öğrenecek bazı şeyleri zamanlaBak sana yine Allah razi olsun, gelinim dusunur demis
Bizimki onuda demiyor ya :)
Ben zaten insanlari mutlu etmeyi seven birisiyim, arkadaslarima, akrabalarima, cevremdeki insanlara kucukte olsa hediyeler alirim herzaman. Hediye vermek benide mutlu eder, karsimdakinide. Ama insan bir tesekkur ederim, cok dusuncelisin, cok begendim der dimi :)
ooo hadi yine iyisin seninki yine teşekkür etmeyi biliyor,benim ki onu da bilmiyor,mesela yemeğe çağırıyorum yiyor içiyor ama teşekkür yok,madem kayınvalideleri çekiştiriyoruz biraz dedikodu yapayım bariSozlum yapsa havalara ucar, ben yaptigimda hmm sagol deyip bir kenara atiyor :)
ooo hadi yine iyisin seninki yine teşekkür etmeyi biliyor,benim ki onu da bilmiyor,mesela yemeğe çağırıyorum yiyor içiyor ama teşekkür yok,madem kayınvalideleri çekiştiriyoruz biraz dedikodu yapayım barikötü diyemem ama değişik huyları var bizimkisinin,mesela 3 sene önce kışlık bir ceket beğenmişti eşimle aldık kendisine,sanırım 1,5 ay kadar giydi,sonra biranda yok oldu,ne yaptın anne ceketi dedim aldığım yere geri verdim yerine başka birşey aldım dedi,e nasıl olur giydiğin malı değiştirmezler ki dedim,yok fişi götürdüm değiştirdiler dedi,değişim yapsalar bile 1 ayı geçmiş ürün değişirmi ya,aklınca beni kandırdı hala o ceketin akıbeti ne oldu bilmiyorum o gün bugündür bir daha hediye almadım.
milenacı'ğım çoook doğru bir yaklaşım. seni tebrik ediyorum. aslında kızcağıza böyle tavsiye vermek lazım tabi ama hepimiz öyle doluyuz ki sanırım koruma içgüdüsüyle "aman uzak dur" diyoruz. biz yandık sen yanma yapıyoruz burada. haa sonuç bizim yaşadıklarımızdan çok farklı olmayacak belli ki, şimdiden kendi kendine dertlenmeye başlamış bile. ileride daha da artacağından maalesef eminim de. ama bu noktada kayınvaliye ile gülüp geçerse ne ala, savaşmaz sevişirse pek ala. bunu başarabilirim derse, şu dakikadan itibaren u dönüşü yapıp, strateji yapmaya başlamalı.Aslında yapılan yorumlar sizin iyiliğiniz için. Türkiyede biten birçok evliliğin ardında aileler var, gelin kayınvalide savaşları var. Biz sizin iyiliğiniz için diyoruz. Kayınvalideyle takışmak ona değil, size sizin evliliğinize zarar verir. Kaybeden taraf genelde gelinler oluyor bu durumlarda. İnsan annesinden vazgeçemez, ama karısından vazgeçmek bir mahkemeye bakar. Aileyle iyi geçinmek çok önemli. Burada konunuzda size destek çıksak sizi daha da doldurmuş olacağız. İçten içe kayınvalidenize bileneceksiniz. Huzurunuz bozulacak. O yüzden burada kayınvalideyi kötülememiz yangına körükle gitmek olur. :))
Benim size tavsiyem, o yapmıyorsa siz ona yaklaşın. Çok cadaloz bir tip değilse ilginize karşılık verir zaten. Cadalozsa da yüzgöz olmayın yeter.
Sevgi emekle olan birşey. Dolayısıyla insan gelini/damadını kendi çocuğu gibi görüp sevmeye çalışırsa ona yakın bir sevgi besleyebilir. Nihayetinde anne olmak için illa doğurmak gerekmiyor. Bir kv gelini/damadı kendi çocucuğunu mutlu ettiği sürece kendi çocuğu gibi görmeli, ona göre davranmalı diye düşünüyorum. Anne yaşça büyük olan, sevgisinde de büyük olmalı. Yaşının büyüklüğünü ben daha iyi bilirimi ispatlamak için değil çocuklarının mutluluğunda olgun haliyle göstermeli diye düşünüyorum. Kimse tabi ki kimseyi öz çocuğu gibi sevemez ama bunu hissettirmesine gerek yok. Sürekli ben oğlumun annesiyim noktasında yaklaşırsa ondan yaşça küçük ve çok toy olan gelinin hata yapması da, tökezlemesi de kaçınılmaz. Tabi ki istisnalar vardır ama ben gelin/kaynana tartışmasında annelerin isterlerse tüm sorunu çözebileceklerine inanıyorum.Sizce gelini öz evlat gibi sevmek mümkün mü? Sizce konu sahibesinin annesi, damadını öz kızı gibi seviyor mudur? Damadı hastalandığında başında saatlerce bekliyor mudur? Üzüldüğünde göğsüne yatırıp başını okşuyor mudur? Ya da hiç damadının altını temizlemiş midir? Karnında 9 ay taşımış mıdır? Uğrunda doğum sancısı çekmiş midir? Geceleri uykusuz kalmış mıdır damadı için?
Konu sahibesinin annesi de eminim ki kızını damadından çok seviyordur.
Dünyada evladıyla damadını/gelinini eşit miktarda seven çoook az insan vardır. Normali de bu zaten.
ooo hadi yine iyisin seninki yine teşekkür etmeyi biliyor,benim ki onu da bilmiyor,mesela yemeğe çağırıyorum yiyor içiyor ama teşekkür yok,madem kayınvalideleri çekiştiriyoruz biraz dedikodu yapayım barikötü diyemem ama değişik huyları var bizimkisinin,mesela 3 sene önce kışlık bir ceket beğenmişti eşimle aldık kendisine,sanırım 1,5 ay kadar giydi,sonra biranda yok oldu,ne yaptın anne ceketi dedim aldığım yere geri verdim yerine başka birşey aldım dedi,e nasıl olur giydiğin malı değiştirmezler ki dedim,yok fişi götürdüm değiştirdiler dedi,değişim yapsalar bile 1 ayı geçmiş ürün değişirmi ya,aklınca beni kandırdı hala o ceketin akıbeti ne oldu bilmiyorum o gün bugündür bir daha hediye almadım.
yapacagin hicbisey yok malesef..Merhaba ben 22 yaşında sözlüyüm. Kayınvalide adayım sözlüme resmen aşık. Annedir, tabikide sever, sevecek zaten ama bizimkisi çok farklı. Bitanem, herşeyim, canım yavrum, biricik oglum kelimeleri olmadan asla konuşmaz. Beni misafirlige davet eder ama misafir yerine koymaz hatta insan yerine bile koymaz, sanki sözlüm aylarca eve gitmemiş gibi dakikalarca sarılıp öper, seni çok özledim yavrum der, sofrada yemek yerken GULRENGI sende misafirsin buyur bundanda ye demez, varsa yoksa biricik oglu ondanda yesin bundanda yesin bilmem ne. Anlatsam roman olur, umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Bu arada tek çocuk degil, abiside var sözlümün ama kaynana onu sözlüm gibi sevmez, abide bunu biliyor ve bir keresinde ben ordayken eve geldiginde kaynanamla aralarında geçen dialog:
Kaynana: Geldin mi oglum
Abi: Senin oglun yanında ya zaten (sözlümden bahsediyor)
Kaynana: aaa neden oyle diyorsun oglum
Abi: hadi hadi tamam ...
Ve ben sözlümun abisine cok hak veriyorum. Kim olsa alinir, gücenir. Dahada kotüsu sözlumun bu hoşuna gidiyor. Hareketlerinden ve sözlerinden anliyorum, hoşuna gidiyor annem beni daha cok seviyor, annem beni abimden daha cok seviyor, ailede en cok ben seviliyorum'bu tarz düşündügünu biliyorum.
Bir keresinde annen neden sadece hep seni seviyor neden bir kez olsun evlatlarim, cocuklarim, yavrularim demiyor, benim annem senin yaninda durmadan hep beni sevse sen alinmazmisin dedim. Benim annem böyle, sevgisini böyle gosteriyor, napalim beni cok seviyor işte, sen kiskaniyorsun, sen kiskancsin, sen annemi istemiyorsuna getirdi olayi. Su an ben kayinvalidemi hic sevmiyorum onun gozünde böyle ve ne olursa olsun annesi hakli. Dogru sevmiyorum, insan olsaydida sevdirseydi kendisini.
Arkadaşlar böyle durumla karşılasan var mi, nasıl bir davraniş icinde olmalıyım hem sözlüme hem annesine karşi, bir araya gelmemek icin cabaliyorum ama kacınılmaz olarak illa ki geliniyor ve ben tahammül edemiyorum buna. 25 yaşinda adam bebek gibi pohpohlaniyor ve bu onunda hoşuna gidiyor. Ne yapmalıyım sizce?
Ohhhh işin vaaar caaaaanım, kv de seni hiç rahat birakmaz, Merak tan olur oğlum a bakabiliyormu gelin diye
tukenmeyecek mi bunlarin nesli, hic mi akillanmayacaz??Daha durun,yeni nesil ruh hastasi anneler ve ogluslari geliyor.
Hayir lavantacim uzgunum.tukenmeyecek mi bunlarin nesli, hic mi akillanmayacaz??
umitvar olacagim benHayir lavantacim uzgunum.
Bunlar daha beter olacak. Cunku eskilerin hane basina dusen cocuk sayisi fazla. 2-3-4 ... Dolayisiyla ilgi azaliyor ister istemez.
Simdikler tek cocuk,2 cocuksa biri erkek.
Neler olacak bir tahmin et