Madem gorumce bu kadar merakli babasinin adina kendi koysaymis cocuguna? Allah bilir kendi cocugunun adini Eymen koymustur, size de Abdulvahab koymak dusuyor oyle mi ne ala memleket
Eşim tek erkekmiş babası düşünürmüş . Sanki ne oluyorsa tek erkek olunca çok üstün bir soy sanki tövbe tövbe ya
Sizde benim babamın başı kel mi oldu olacak 3 isim koyalım dersinizŞuan benimle aynı fikirde gibi görünüyor fakat ona güvenmiyorum bu konuda. Küçücük bir surat asıklığı laf duysa görse bana 2 isim koyalım diyecek diye korkuyorum
Gerçekten de öyle kız paylaşımı görünce donup kalmıştı bende keşke kimliğe yazdırmasaydınız çok istiyorsa kendisi kendi oğluna koysaydı dedim üstelik isim arkadaşımın erkek kardeşinin ismiyle aynıCakal kayinpeder vayYalniz amca saygisiz ama cok da zekiymis bravo valla. Seytanin aklina gelmez sunu yapmak
Ailelerine durumdan isim öğrenmesi bence hoş değil saygısızlık olur gibime geliyor açıkcası . Bir ismi koyduğumuzu söylerken nasıl kırıcı olabilirsiniz aklıma gelmiyor Ki . Anne baba biz oğlumuza x ismini verdik bu kadar basit bence
Doğumdan sonra gelip 2 isim olsun diyecek diye geriliyorum
Aynen bide nedense hep erkeğin babasının adı koyulur . Ne oluyosa artıkBen de anlamıyorum bu saçmalık neden var ? Sanki padişah soyu yürüyorlar
Eşiniz neden bu kadar çekiniyor ki? Alt tarafı bir isim söyleyecek. Bende oda içten içe babasının ismini koyması gerektiğini düşünüyor.
Bana kalsa dede ismi koyulmasında bir sorun yok oğlum iki isimli ve iki dedesinin isimlerini koydukbu kadar dert ediyor ve eşinize de güvenmiyorsanız siz söyleyin bir şekilde laf arasında.
Arkadaşımın kayınpederi çocuğun doğduğu gün kendi adıyla değil kendi babasının adıyla çocuğun asıl ismini paylaştı üstelik arkadaşıma ve eşine sormadan hamileliğin başından beri böyle olcak böyle koyacaksınız dedi hep sonrasında onlar reddedince susar gibi yaptı adam en son tak diye doğumdan sonra bombayı patlattı bebeği öyle paylaştı herkes adını öyle bildiği için kimliğe bile kayınpederinin babasının adı ve kendi koydukları isimle yazdırmak zorunda kaldılarUmarım sizinde başınıza gelmez
Aynen bide nedense hep erkeğin babasının adı koyulur . Ne oluyosa artık
İsteyerek koyana saygım sonsuz ama bu şekilde dayatmalar , sırf bu sebepten küslük çıkarmalar komik geliyor bana
Gelmiş geçmiş olsun inşallahArkadasım çocuğa tek isim koyun güzel modern isim koyun ben yandım başkası yanmasın
Kayınvalidemin baskısıyla oğluma kayınpederimin verdiği ismi koyduk (kendi ismi değildi kendi ismini başka torununda)kendi beğendiğimiz ismide koyduk 2 isim artı soyadı çocuğun 2. İsmi hiç söylenmez oldu çocuk aklı yetince 1. İsmi asla istemedi bide uzun yıllardır bana kızdı neden koydurdun sevmiyorum yaşlı ismi diye eşim babam koydu diye inada bindirdi en son baktık olmuyor Geçen ay ön isimi sildirmek için oğlum mahkemeye başvurdu ön ad sildirirdi şükürler olsun
Size tavsiyem kendiniz sevdiğiniz ismi koyun sonra benim gibi darda kalmayın
küserse küssünler şimdiki aklım olsaydı ne olursa olsun koydurmazdım
Arkadaşımın eşi hiç istemiyordu o ismi ama kendileri köklü bir aile herkes adını o belleyip hemen geldi ve tebrik ettiler o ismi koydukları için bir nevi mecbur kaldılar adam yüzündenKp çevresi kendi akrabasıdır ne alaka öyle kalacak ki adı ? Gidip yazdırsalardı millet kimliğe anne babaya mı bakar yoksa kp durumuna mı ? Bebeğin babası da razıymış bana kalırsa o isme ve eşini kandırmış.
Aynen bide nedense hep erkeğin babasının adı koyulur . Ne oluyosa artık
İsteyerek koyana saygım sonsuz ama bu şekilde dayatmalar , sırf bu sebepten küslük çıkarmalar komik geliyor bana
Yok yok ne eşim ne ben öyle cümleler asla kurmayız zaten . Kp de yüksek sesle adımı koyun demez ancak surat asılır ses tonu değişir gibi gibi belirtiler olur . Böyle düşünüyorum ama ben neyi yapmazlar ya desem yapıyorlar belki öyle de yaparlar bilemedim kiİsim konusunu açtığınızda siz söyleyecekken araya girip de oğlum benim adımı verin diyebilir. O an kırıcı konuşup "yok sen karışma, bizim çocuğumuz, sana ne" vs. demek yerine "biz anne, baba olarak bu ismi sevdik" demekten bahsediyorum. O an sizden önce söylenmemesi için wp durumu yapılabilir dedim. Ki isim konusunu wpden öğrenmek niye saygısızca olsun onu da bilemedim.Ayhh çocuk yapmazsın bir dert yaparsın bir dert... Bu büyükler keşke her şeye karışmasalar..
Ölen babasinin ismini koymak istese ben de karsi cikmam tabi ki o emerjiyle dunyaya gelsin istemem koymak istemem ama onun uzulcegini bilecegim icin koyarim . Ama yasahan insanin ismini koymak cok sacma ayni durumu yasadim dogumdan once hastanede esim sıkıstıedi babamin adini da koyalim diye. bu dogumdan sonra da devam ediyo tabi kiOğlumun ismini eşim seçti. Benim tek isteğim tek isim olmasıydı, öyle de konuşmuştuk. Doğum yaptığım gün eşim "ya rahmetli babamın ismini de koysak mı başına" diye sordu. "hadi koy tamam" dedim konu kapandı. Kötü bir isim değil sonuçta ve benim "tek isim olmalı" takıntım, eşimin kaybettiği babasının ismini koymak istemesinden daha mühim görünmedi gözüme. Üzerinde düşünmedim bile.
Bittabi herkesin hassasiyeti farklıdır. Ancak eşinizin sizden habersiz isim eklemeyeceğinden eminseniz yok yere geriyorsunuz kendinizi.
Ne saçma hesaplar Allahım milletçe nelerle uğraşıyoruz bazen diyecek laf bulamıyorumKp düşünmese bile kv nin düşündüğüne nedense eminim . Görümce ile de iyi polis kötü polis oynuyorlar bence
Arkadaşımın eşi hiç istemiyordu o ismi ama kendileri köklü bir aile herkes adını o belleyip hemen geldi ve tebrik ettiler o ismi koydukları için bir nevi mecbur kaldılar adam yüzünden