Oğlumun ismi

Çok rahatsız edici olmuş. Allah korusun da kendi bebeğimden bile soğurum başıma gelse..
Öyle oldu ama ne yapsınlar o ismi kullanmamaya özen gösteriyorlar bebek küçük zaten ama seslenince bile kendi koymayı istedikleri isimle sesleniyorlar adını benimsesin diğerinin üzerinde durmasın diye

Ne saçma hesaplar Allahım milletçe nelerle uğraşıyoruz bazen diyecek laf bulamıyorum :olamaz:
Çocuk sizin çocuğunuz doğumdan sonra eşin 2 isim mi koysak acabaaa derse bi lohusa cinneti geçiriverirsin olur biter . Kimse çocuğuna istemediği isimle seslenmek-seslenilmesini istemez en doğal hakkın sonuçta
Korkuyorum ya zaten lohusalıkta da yaşayacaklarımdan korkuyorum😔 annem geçen gün telefonda dedi ki senin doğumun yaklaşıyor kendi lohusalığımda yaşananlar aklıma yeniden gelmeye başladı dedi🥺

evet saçma ama ben babasının ismini koyacağımızı bekledikleri düşüncesindeyim
Saçma olan ne anlamadım açıkçası böyle düşünmeniz mi yoksa gelenek mi? :)
Böyle düşünmeniz normal böyle saçma gelenek hala var. Kendi ismini zorla koyduran, tehditle koyduran var. Aynı sülalede beş erkek çocuğunun aynı dedenin ismine sahip olması gibi saçma sapan şeyler var evet.
Kendilerini padişah mı zannediyorlar nedir :)

Ke
Yok yok ne eşim ne ben öyle cümleler asla kurmayız zaten . Kp de yüksek sesle adımı koyun demez ancak surat asılır ses tonu değişir gibi gibi belirtiler olur . Böyle düşünüyorum ama ben neyi yapmazlar ya desem yapıyorlar belki öyle de yaparlar bilemedim ki 🤣
Kesinlkle istiyo kpederinz. ayni durumu yasadim kayinpederim ne isterseniz onu koyun dedi basta. daha sonra bu illa ki biriniz koyarsiniz yasatirsiniz ismime döndü. daha sonra kvalidem de esim isteyince cok srvindi olur dddi . ki inanin esiniz su an ailesine soylemiyosa babasinin ismini koyacagi icin soylemiyo . son dakika sizi sıkıstırcak babamij adini koyalim diue . hastane odasinda sancimin gelmesini beklerken konustu benimle olmaz dedim hallettik saniyorum . eve geldik yine isim konulmuyo .1 hafta oldu kulagina ismi okuncak odaya cekti ikna etmrue calisti . o psikolojiyld tamam dedim keske demeseydim

Gelmiş geçmiş olsun inşallah 🤷🏻‍♀️ Benim oğlumunda 2 adı var ama kimlikte sadece biri yazıyor diğerini hoca dedi takvada geçen bir isim olsun bir isim daha ekleyin diye 🤷🏻‍♀️ Ama diğeri de yazsa çok ama çok mutlu olurdum şahsen çünkü o isimde ben ısrar etmiştim minimumda bilinen hatta bilinmeyen bir isim 🥰
Allah razı olsun canım valla senelerdir ne çektim 16 yaşında oğlum yıllardır başıma kalktı senin yüzünden koydular bişey dememişsin diye İşte bu ay kimliği değişecek sisteme girilmedi daha

Ö
Ölen babasinin ismini koymak istese ben de karsi cikmam tabi ki o emerjiyle dunyaya gelsin istemem koymak istemem ama onun uzulcegini bilecegim icin koyarim . Ama yasahan insanin ismini koymak cok sacma ayni durumu yasadim dogumdan once hastanede esim sıkıstıedi babamin adini da koyalim diye. bu dogumdan sonra da devam ediyo tabi ki

Yaşayan babasının ismini koymak istemezdi muhtemelen. Lüzumsuz bir hareket çünkü. Bilmiyorum ben çok takılmıyorum bu isim konusuna. Bir gün ikinci kez anne olmak istersem ve sonucunda bir kızım olursa aklımda bir isim var sadece. Herkesi parçalarım yine de o ismi koyarım ajsjsj.

Böyle düşünmeniz normal böyle saçma gelenek hala var. Kendi ismini zorla koyduran, tehditle koyduran var. Aynı sülalede beş erkek çocuğunun aynı dedenin ismine sahip olması gibi saçma sapan şeyler var evet.
Gelenekler saçma ya 🤣 gelinim olursa banane Allah aşkına ne isterlerse koysunlar derim Sanki ne oluyor baba ana adı konulunca

Korkuyorum ya zaten lohusalıkta da yaşayacaklarımdan korkuyorum😔 annem geçen gün telefonda dedi ki senin doğumun yaklaşıyor kendi lohusalığımda yaşananlar aklıma yeniden gelmeye başladı dedi🥺
Arkadaşım sadece bebişine ve kendine odaklan iyi düşün herşey iyi olsun
Hayırlısıyla bebeğini kucağına al kalan herşey çözülür 🙏🏼🌺

Kayınpederimin kardeşi şehit ailede (4 kardeşler kayınpederim 3 kız 1 erkek) tüm kardeşlerin torunlarında şehitin adı var kaynımında adı aynısı 🤷🏻‍♀️

Allah razı olsun canım valla senelerdir ne çektim 16 yaşında oğlum yıllardır başıma kalktı senin yüzünden koydular bişey dememişsin diye İşte bu ay kimliği değişecek sisteme girilmedi daha
Kardeşim de annemin kafasına kakıyor sürekli adımı değiştirdin senin yüzünden bu ismi kullanıyorum değiştireceğim mahkemeye vereceğim diyor

Yaşayan babasının ismini koymak istemezdi muhtemelen. Lüzumsuz bir hareket çünkü. Bilmiyorum ben çok takılmıyorum bu isim konusuna. Bir gün ikinci kez anne olmak istersem ve sonucunda bir kızım olursa aklımda bir isim var sadece. Herkesi parçalarım yine de o ismi koyarım ajsjsj.
Acaba nedir nedir ? 😂

Görümceme de neden yönlendirmeye çalışıyorsun demek istiyorum ayrıca ona da sinirlendim

Kesi
Kesinlikle en guzelini yaparsiniz . ben de akillandim kayinvalidem bi de kiz olursa sunu koyarsiniz bi yerde duydum hikayesi cok gyzelmis diyo .Benden gecti o isler kim koyarsa koysun artık dedim . Ismimi belirliycem bir dahaki cocugumda bir de kendi babamin istedigi bir isim var onu koyucam Allah nasip ederse.

Eşiniz neden bu kadar çekiniyor ki? Alt tarafı bir isim söyleyecek. Bende oda içten içe babasının ismini koyması gerektiğini düşünüyor.

Bana kalsa dede ismi koyulmasında bir sorun yok oğlum iki isimli ve iki dedesinin isimlerini koyduk 😅 bu kadar dert ediyor ve eşinize de güvenmiyorsanız siz söyleyin bir şekilde laf arasında.

Ya ama isim vaaar isim var.
Bazıları çağ öncesinden kalma adını inatla, zorla koyduruyor.
2 günlük bebeğe "canım sen neden emekli kuyruğunda değilsin" diyesim geliyor. Çocuk her an memeyi bırakıp "şu ajansı aç da çiller ne demiş bir bakalım" diyecek diye korkuyorum.
Babasının adı berkecan olan yok ki gönül rahatlığıyla koysun :KK48:

Amannn boşverin kendi kendilerine konuşsun dursunlar eşiniz uğraşsın boşverin
Hormonlarım yüzünden sinir geldi vallahi 🥺 kafaya taktım bu isim olayını annesiyle filan hangi ara konuşsa aradan Kaş göz yapıyorum şöyle şöyle diye .

Aman sanki imparatorlukmu yönetecek oğlunuz ,kayınbabanızın ismi soyismi olsa nolur olmasa nolur.
Yani bu soy , illaki biyerde kuruyacak.
Diretmenin anlamı yok.
Aynen böyle söyleyin kayınbabaya.
Yani gerçeği duyunca belki üzülmez :)

Kardeşim de annemin kafasına kakıyor sürekli adımı değiştirdin senin yüzünden bu ismi kullanıyorum değiştireceğim mahkemeye vereceğim diyor
Benlenmiyorsa değiştirsin ama geçerli bi sebep olması şart
Benim oğlum dilekçede 2. isimle tanınıyorum diye yazdırdık 1. Adı sadece ailem biliyor okulda arkadaşlarım 2. adımla sesleniyor onu kullanıyorum dedi 2 ay sürdü mahkeme

Ya ama isim vaaar isim var.
Bazıları çağ öncesinden kalma adını inatla, zorla koyduruyor.
2 günlük bebeğe "canım sen neden emekli kuyruğunda değilsin" diyesim geliyor. Çocuk her an memeyi bırakıp "şu ajansı aç da çiller ne demiş bir bakalım" diyecek diye korkuyorum.
Babasının adı berkecan olan yok ki gönül rahatlığıyla koysun :KK48:
Haklısınız bizim iki isimde güzel ve birbirleriyle uyumlu olduğu için koyduk.

Ama o Berke Canlarda dede olunca komik olacak Berke Can dede hiç olmuyor bence 😅

X