Oğluma mektup (1)

Canım oğlum;
Dün öğleni zor ettim desem yeri.Kuranı çekip gideceğin yeri belirleyecektin.Saat tam14.10'da telefon çaldı.Ve ben daha dayanamayıp sana direk nereyi çektin diye sordum.
Sen de Konya'da kalıyorum deyince ben bittim.Neden mi?Eğer Konya'da kalırsan yol iznin yoktu.Bu seni göremeyeceğiz anlamına geliyordu.Yoksa Konyaile ilgili bir problemimiz yok.Hatta gerçekten de çok sevmiştik o şehri.
İnanamıyorum dedim sana.Doğru mu bu deyince,sesimdeki tonlamadan üzülmüş olduğumu anladın galiba ve şak şaka deyiverdin.
-Kıbrıs'a gidiyorum dedin.....
Zaten sen de orayı istiyordun ama sesinde de bir memnuniyetsizlik sezdim sanki.Neyse gelince konuşuruz bunu.
Ben hakkında hayırlısını istemiştim.Demek ki hayırlısı buymuş.
Yeni görevinde sana başarılar ve mutluluklar dilerim.
Ha bir de Allahtan kardeşinin de senin olduğun yere düşmesini dilerim.İnşallah o zaman sizleri hiç düşünmeyeceğim....
Sizleri çok seven anneniz...

ALLAH hayırlı teskereler nasip etsin bemnide iki oğlum var biran onları düşündüm
ilk mektubu okurken çok duygulandım

OĞLUM GELİYOR.............................
Oğlum kınalı kuzum, bugünden itibaren 15 gün dağıtım iznini alıp yanımıza geleceksin.Yolun açık olsun.Birlikte hayattan çalacağımız 15 günümüz var.Sonrası Allah kerim.Nasılsa bu geliş gidişlere alıştım artık.Rabbim başka türlü ayrılık vermesin...
Seni dört gözle bekliyorum.Bugün senin en çok sevdiğin yemekleri yapacağım,sana doyasıya sarılacağım.Ama inan ki ağlamayacağım.......

canım gözün aydın bak izinine bile geliyor oğlun kısa da olsaaaaa
kendine çiçi bak öptümmm hayırlı teskereeee

Hoşgeldin canım oğlum.Seninle beraber azalan hatta kaybolmaya yüz tutan neşemiz yerine geldi.
Tren garından seni baban ve kardeşlerin aldı sabahın 5'inde gitttiler.Ben evde kalmayı ve hazırlık yapmayı yeğledim.
S... seni dezenfekte etmiş kolonya ile ondan sonra öpmüş.
Şu domuz gribi de zamanını buldu yani.
Gerçi senin de ölüm vakasının gerçekleştiği kentten geliyor olman da bizi endişelendirmedi değil.Senin için ne kadar dua ettim bir bilsen...
Sonra "tam evime geldim oh!....." diyecekken zorla banyoya iteleyiverdik seni.
Banyodan sonra bir güzel hoşgeldin diyebildik ancak birbirimize....
Dün de dedenlere gittik.Ben bloğumun okyanusta bir damla olduğunu düşünüyordum ki,amcamın eşi olan L....yarım türkçesi ile bana ,sana yazdığım bu mektupları okuduğunu söyledi.Resmen şoku yaşadım.Ve korktum.
Korkum duygularımı öğrenmesinden yana değil.Eğer sana söylerse sürpriz bozulacak.
Ben bu mektupları sana terhis olduğun zaman okutmayı düşünüyorum.
Hatta kardeşine de yazacağım.Haberiniz olmadan.
Canım amcam lütfen bu sürprizimi bozma olur mu?
Görüşmek üzere.....

Lereenim, esmer güzeli ve ev hanımı sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum duygularımı paylaşım üzüntümü hafifletiğiniz,sevincimi çoğalttığınız için.

gözün aydın canım oğlun dağıtım iznine gelmiş.bol bol hasret giderin inşallah.
kıbrısta yapacağı vatani görevi içinde hayırlısı olsun inşallah kazasız belasız oradada yapar gelir.diğer oğlununda allah gönlüne göre versin.
realist diğer oğluna yazmassan, onun yerine ben kıskanırım söyleyim sana...
yaz canım yazki bizi bu mektup ziyafetinden mahrum etme.opuyorumnanaktan..

Lereenim, esmer güzeli ve ev hanımı sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum duygularımı paylaşım üzüntümü hafifletiğiniz,sevincimi çoğalttığınız için.

opuyorumnanaktan OYLE GÜZEL YAZIYORSUNKİİİ İNANKİ SANKİ OĞLUM ASKERE GİTMİŞ GİBİ GELİYOR CANIM SOYLE AMCANA SÜPRİZİ BOZMASIN GÜZEL MEKTUPLARINI BEKLİYORUM BENİMDE MEKTUP DİYE Bİ TOPİĞİM VARDI ONA GİDEM Bİ KOŞU Bİ ŞEYLER YAZIMMMMMyerimseniben

Bu gidiş gelişlere alışırım sanmıştım ya gülüm,meğerse gelişlere alışılıyormuş da gidişlere bir türlü alışılamıyormuş.
15 gündür evimzde gerçek gülüşleri yaşadık.Meğerse senin yokluğunda gülüşlerimiz bile yapmacıkmış.
Oysa bugün seni yolcu ettik.Evimiz yine buz gibi oldu.
Senden kalan anıları topladım.Gönlümün bir yerine hapsetmek için.Özlemim arttığında çıkarıp çıkarıp hasret gidermek için.
Yoksun işte,8,5 ay nasıl geçecek bilmiyorum.Ama kendimi sensizliğe bir türlü alıştıramıyorum.
Koskoca adamsın artık.Bakma benim kınalı kuzum,minik kuşum dediğime.Ama evlatlar annelerin gözünde hiç büyümüyorlar ki....
GÜLE GÜLE KUZUM YOLUN AÇIK OLSUN.GÜLE GÜLE KUZUM SENİ RABBİM KORUSUN.....
Seni çok seven annen...

ablacığım öncelikle Allah sağlıkla kavuştuğunuz güne ulaştırsın, sizin için günler su gibi akıp gitsin diyorum..
ablacığım diyorum, mazur gör.. çünkü oğlunla yaşıtım muhtemelen..
hani yazında; oğlum gidene kadar, gözyaşlarımı görmesin diye güçlü durmaya çalışıyorum demişsin ya..annem geldi aklıma..o da okul için farklı bir şehire gideceğim gün çok güçlü duruyordu..git ve hayatını kazan diyordu canım annem..o da gözyaşlarına boğulsaydı benim gibi, belki de vazgeçer gitmezdim...güçlü durmaya devam et güzel anne, evladının senin üzüntülü olduğunu bilmesi onu iki kere üzer..
kınalı kuzuna hayırlı teskereler diliyorum ablacım turkbayragi

Sevgili pamuk helva bir evladın gözünden anneye verilebilecek en güzel öğütü vermişsin sen.Bunun için sana teşekkür borçluyum.
Abla demen de beni memnun eder canım.Yorumun için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Canım oğlum,sensiz sabahlara uyanmak ne kadar zor olsa da,yokluğuna yavaş yavaş alışıyoruz.Zaten başka çaremiz de yok.
Havaalanna iner inmez bizi aradın ya sağ salim vardığına çok memnun oldum.Sonra da askerlik hizmetini tamamlayacağın yere seni götürmek için araç beklediğini söyledin.
Sonra iki gün haber alamadık senden.
Konya'da ne rahattım ben.Her gün aryordun.Evde olan biten her şeyden haberin vardı.
Burası ülkeler arası da olunca,telefonu idareli kullanmaya başladın.
Zannediyorum burada sınırlı telefonlaşacağız seninle.
Olsun canın sağ olsun da varsın görüşemeyelim.
Bizde hayat devam ediyor.
Küçük S....yine rahatsız.Soğuk algınlığı.Hemen ciğerlerine inmeden Dr.a götürdüm.Hafif bir şurupla atlatacak inşallah ama üç gün de istirahat verdi.Bu defa da çocuk okuldan soğuyor.
Bugün de evde..
Ben,baban ve A.....dişlerimizi yaptırıyoruz.En vahimi benimkisi.
Geçen hafta üst dişleri kesti.Geçici taktı.
Bugün de alt dişleri kesecek ama geçicileri akşama takacak ya o sızıya nasıl dayanacağım bilmiyorum.
Sonucunda gülerken inci gibi olacaklar ya,o yüzden dayanıyorum.Çıtçıtlı diş yapacakmış.Bakalım bir de bunu deneyelim.
Bizden bugünlük bu kadar.
Öpüyorum seni.......

Realistimm
okurken pc karşısında sessiz sessiz baktım süzülüyor gözyaşlarım
biri görmesin die hemencik sildim,
aklıma henüz 19 aylık olan kuzum geldi
o da birgün büyüyüp asker olacak allahın izniyle
allah sağlıcakla kavuştursun kınalı kuzuna
öpüyorum sen,i en kocamanından ve en sıcağından

Sevgili realist Allah kavuştursun kuzunu.

Özlemini dile getirip içini dökmen, bizimle paylaşman seni nasıl hafifletiyorsa, gelip seni okumak benim de içimi rahatlatıyor bilmeni istedim...
Sen hep yaz ... Yüreği güzel anne

Canım annelik ne kadar zor bir meslek öyle değilmi. Evlatlar dede , nine olsalarda onlar bizim hep küçük kuzucuklarımız olarak kalacaklar ve bu ömür boyu sürecek. Oğlunun karşısında ve yolcu ederken kendini tutman ne kadar zor bilirim . Mektuplarında haykırışlarını dile getirmen bir bakıma iyi oluyor. Naçizane bir fikir verebilirmiyim. Bu mektupları bir kitap haline getirip oğluşunun doğum gününde yada askerden döndüğünde neden ona vermiyorsun. Sağlıkla kavuşman dileğiyle, asker annesini öpüyorum.

Son düzenleme:
canım buraya gelmeden kendimi alamıyorum çok güzel kendini ifade ediyorsunnn
yazdıklarını okudukca içime bi burukluk giriyor ben asker anası olmaycağım diyede üzülyorummm
oğlum askerlik için baş vurdu olmadı gidemiyor kilolu kilosu çok çıktııı
buda bizi çok üzüdüü
gitmemsine en çok gelinim sevindi ama ben üzüldüm asker edemedim oğlumuuuuu

Hayırlısı böyleymiş demek.Zamanla kilolarını verir ve gider canım bunun için üzülme olur mu?

Canım oğluşum.Bugün sensiz geçen ilk bayramımızın ilk günü.Umarım sensiz geçen son bayramımızdır.
Biraz buruk biraz garip ama gerçek acı maalesef sensiziz.
E... dün seni çok özlediğini söyledi.Çocuklar çok sabırsız oluyor.Ben kendimi temmuza endekslemişim ya artı beklentimin olması da mantıksızlık,çok fazla üzülmüyorum.Allah can sağlığı versin..
Bu yıl koç aldı baban.Tek başına zorlanacaktı ama amcan da aynı yerden koç alınca rahatladım azıcık.Birlikte yardımlaşırlar..
Bu arada A...'nın askerlik hazırlıkları başladı.Sağolasın çok eksiğini sen tamamlayıverdin ama diğer eksiklerini halletmek için zaman kalmadı.Bayram ertesi sınava girecek.Hayırlısı olsun diyorum.Senden alışkın olmanın rahatlığı var.
Ama yine de onun askere bir an evvel gitmesini çok istiyorum.Çünkü bebekliğinden beri beni en çok üzen o oldu.Hatası telafi olmayan şeyler yapmadı ama gerçekten çok üzdü.En azından bizim dışımızda insanların nasıl olduğunu anlamasını ve en azından yatağını düzeltmesini istiyorum..
Ana kucağında terbiye olamadı istediğim gibi belki asker ocağında olur..Asi karakterli,gerçek çok acımasızca ama yine de itiraf etmeliyim ki karakteri bana benzemiş.
Tek farkla ben babaannemi üzerdim ama affetmesi için de bir kedi kadar munis davranır gönlünü alırdım.
Onun farkı kırdığı kalbi zamana bırakması.Yaptıkları affedilmeyecek şeyler değil aslında ama bir kez kırılan kalp zor düzeliyor.
ışte bu yüzden bir an evvel gitmesini istiyorum.Özlemeyecek miyim.Çok derinden duyacağım o özlemi.Üzülmüyor muyum,üzülüyorum.Ama biraz ne derler burnunu sürtmesi lazım tabiri caizse!...
Hayırlı ve mutl bayramlar diliyorum kınalı kuzum..
Hayırlı teskereler!....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…