Oğluma mektup (1)

Siteye gelir gelmez oğluna yazdığın mektupları okuyorum Realist.
Ne kadar içten yazıyor, bizleri de duygulandırıyorsun...
Allaha emanet olsun tüm kuzucuklarımız, sizlere de sabırlar...

Masumum ve yeşilim.Teşekkürler duygularıma ortak olduğunuz için.ınsan yaşayınca daha güzel anlatabiliyormuş demek ki!....Biliyorsun Yeşilim ben de senin amansız bir şekilde takipçinim...

Canım oğlum,her gün yazacak ne bulduğuma ben de şaşırıyorum doğrusu..Hayat o kadar acımasızca geçiyor ki,yaşadıklarımızı bir şekilde kayıt altına almamız,torunlarımıza anlatacak hikayelerimizin olmasına vesile olabilir belki.
Ben yıllarca dedemin anlattığı Osmanlı zamanı hikayeleri ile büyüdüm.Onları yazmak istedim hep.Bugün ,yarın diye diye dedemi kaybettik.Oysa öyle güzel yaşanmışlıkları vardı ki....
"Bu millet Rum mezaliminden çok çekti" derdi rahmetli.Bebekleri süngüsünün ucuna takıp gezdirirlermiş.Hamile kadınların karınlarına süngüyü takarlarmış.Bizimkiler de erkek çocuklarını bellerine ip bağlayıp kuyuya sarkıtırlarmış rumlar öldürmesin bebelerini diye.Gerçi aynı vahşeti Kıbrıs savaşı sırasında da yaptılar ya neyse....
Bak nereden nereye geldim.Altı üstü yaşadıklarımızı anlatmaya çalışacaktım,hepsi o....
Bilsen kınalı kuzum nasıl tüttün burnumda bugün.Kahveyi sensiz içmezdik.Hep derdin ki,"şimdi ne zamanı?"..
Sen pişir de biz içelim derdim ....
Hayatın yemek üzerine kurulduğunu düşünecek kadar boğazına düşkündün....
Askerde ne yapacağını doğrusu çok merak ettiğimi hep söylemiştim sana...Ama şanslıymışsın askerleri çok güzel besliyorlarmış..
Seninle "yol arkadaşım"dizisini seyrettik yaz boyu.Ve aklımıza nedense çıtır çıtır lokma yapma fikri geldi.Sen yok musun sen...Çok fenasın.Senin metabolizma hızla eritiyor. Ya ben ne yapayım?
Çok denedik ama bir türlü başarıya ulaşamadık...Denemelerimiz senin terhis sonrana kaldı..
Ama çok gülmüştük.Hatırladıkça yine gülüyorum inan bana.
Bilmiyorum sen evlenince ben ne yapacağım?
Cadı bir kaynana olmam mümkün değil.Senin sevdiğin herkes benim başımın tacı....
Ama ya senin sevdiğin kişi beni sevmezse ne olacak?
Düşünmek bile istemiyorum.Bugünü yaşamalıyız.Yarına Allah kerim!....
Seninle çok güzel günlerim oldu.ılk çocuk annenin acemiliği oluyor ne de olsa.Ama büyüyünce de en yakın arkadaşı.....
Sana hakettiğin davranışı sergileyebildim mi bilmiyorum ama inan bana seni çok seviyorum.
ANNEN...

Sevgili oğlum,kınalı kuzum.Sana uzun zamandır yazmaya ara vermiştim.Gerçi telefonda her gün her havadisi alıyorsun da konuşmak için konu bulamıyoruz artık.Ama sana diyemediğim işin duygusal boyutu buraya yazacaklarım.
En küçük kardeşin S... için çok üzülüyorum.Okulun açıldığı ilk gün başladı öksürmeye ve ben onu derhal doktora götürdüm.Doktor dediysem sağlık ocağı.Hem çok yakın hem de fazla beklemesi yok.Neyse gittik ve bana eğer dkkat etmezsem kardeşinin ileride
%100 astım hastası olabileceğini söyledi.Ortamının çok temiz olması şart dedi.Zten bizim evde sigara içilmiyor ama gelene bunu nasıl anlatırsın ki?
Tiryakinin yedi ceddine söv (en azından benim çevrem böyle), bir şey demez ama sigarasına tek kelime ettirmez.
Anlaşılan artık insanlarla bozuşmanın zamanı geldi.
Sigara kullanan balkonda içmeye razıysa gelsin. Yoksa "ne ben size, ne de siz bana" diyebilme cesaretini göstermeliyim.
Zor ama çocuğumdan da daha önemli değil ya!...Beni anlamayan benden uzak olsun.Evladım için dünyayı yakarım.Sizin saçınızın bir teline bile zarar getirene bu dünyayı dar ederim.
BEN ANAYIM.....
Bugün de okul toplantısına gittim.S....'nın eski masum S... olmadığını çok konuştuğunu söyeyip öğretmenini uyardım. O da şimdilik memnun olduğunu sınıfta hiç konuşmadığını söyledi.ınşallah bu seneyi de vukuatsız kapatırız.Bizden haberler bu kadar kınalı kuzum.Senin de iyi olduğunu biliyorum ya benden mutlusu yok.En içten duygularımla öpüyorum seni.Hayırlı teskereler diliyorum sana.Yolunu bekleyen,SENı ÇOK SEVEN
ANNEN

Son düzenleme:
Canım arkadaşım,gözlerim doldu okurken...
bütün yavrularımızı Rabbim korusun...
ama küçük çocuğunuz için,eve gelenlere sigara içirtmeyin lütfen...
ne derse desinler..sizi seven zaten itiraz etmez diye düşünüyorum...
Allahım şifa versin...
sevgiler...

Canım ne güzel bir dertleşme şekli bu böyle....ıçten ve sıcacık

Evin de Sigara kullanmadığınız için, içenleri uyarmanız gerekiyor, bunda çekinecek bir şey görmüyorum... Ben içen biri olarak haddimi bilir, içilmeyen evlerde asla içmem...Benim içen olduğumu bildiklerinden tedirgen olurlar, ben onlara izah ederim
Artık bunları aşmak gerek, herkes haddini bilecek

Bu arada S' ye....geçmiş olsun

realistim çok gecmiş olsun canım .
yeşilime katılıyorum ,ben bırakın çocuğu,sigara içmişte bırakmışların yanında bile içmiyorum.kendi zevkimin uğruna neden başkalarına zarar vereyimkii.
evinizi bir köşesine kapıya ,duvara ,yaz büyük harflerle.
hasta var sigara içilmez diye gör bak nasıl etkli olur..

seni kırarlar ,ama o,yazıyı es gecemezler.
hadi açil şifalar opuyorumnanaktan

Sevgili y eşilim ve ırna,yazımda bir hata yaptığımın farkına vardım.Bu yüzden sizler ve sizin gibilerden özür dileyerek düzeltme yaptım.Benim çevrem emin olun ki böyle...Zor anlatırsınız.
Ama onun dışında herşeyiyle canla başla yanımdadırlar.Fakat bu konu gerçekten bambaşka.ıkna etmeniz mümkün değil...
Songülcüğüm sana da teşekkür ederim.Zaten bunu yapmaya kesinlikle kararlıyım.

Sevgili oğlum;
Sana dün yazdığım mektuptan sonra uzun süre düşündüm.En doğru olan kararı vermeye çalıştım.Özellikle s...'yı göğüs hastalıkları uzmanına götürmem gerekiyor.
Doktor ortamı temiz olmalı demişti...
Neye karşı savaşacağımı kesin olarak bilmeliyim.Allerji testi yaptıracağım.Sonrasında da tavrımı koymalıyım.Bu çocuk % 100 astım olmamalı.Ve olmaması için de elimden ne geliyorsa yapacağım.Takdir Allaha kalmış...
Umatrım doktor yalnızca beni korkutmak amacı ile söylemiştir.
Olsun!...Ben razıyım yeter ki üzüldüğümle kalayım da sizler sağlıklı olun..
Benim cepheden başka haberlere geçeyim.Dağıtım iznine gelince yiyebilmen için sana küçücük bir turşu kurdum.Biberlerin çekirdeklerini çıkarttım güzel olsun diye.Parmaklarım yanıyor cayır cayır...
Ama yerken güleceğiz inşallah....
Hadi yavrum benden bu kadar bugünlük.Yakında tekrar yazmak ümidi ile.
SENı SEVEN ANNEN

Allah tez zamanda kavuştursun inşallah.
Hayırlı teskereler,işte asker ocağı ana kucağı derlermiş.
Ben askerlik yapmadım ama eşimin sohbetleri askerlik yapış kadar oldum sayesinde.
Rabbim tüm askerlerimizi korusun,Vatan borcunun öder,çabuk sağ salim döner gelir inşallah.:Saruboceq:

Ay çok utandım ben ya şimdi,sadece ilk sayfaya göre yorum yapmıştım oysa!!!:kedi:
Ama devamıda varmış bu güzel duygularınızın.
ızninizle hepsini okumak istiyorum,çünkü öyle güzel bir anlatımınız varki,çok samimi ve içten.
a.s.a.s.

Teşekkürler adıvar.Bazen ben de ilk yazıya göre yorum yazıyorum,bakıyorum ki,konu nereden nerelere gelmiş kel alaka birşey oluyor.Ama olsun yine de teşekkürler.Duygularıma ortak olduğunuz için.

Allah hayırlısıyla oğlunuza kavuştursun tez zamanda inşallah Sizi....beklemek çok zor....

Sevgili oğlum;kınalı kuzum daha henüz senin yokluğuna başedebilmeye alışmışken kardeşin de askere gitme kararı aldı.
Yani anlayacağın ikinci kez asker anası oluyorum.Yine midemde bir yumruk,günler sayılı,ağlamamak için kendini zorlayan bir ben olacak yakında.Sonra kardeşin de gittikten sonra çözüleceğim.Ev bomboş kalacak.Evi yuva yapan sizlermişsiniz meğer.
Allahım dayanma gücü versin.
En fazla koyan da
"Oğlum sen büyük bir ihtimalle kısa dönem olursun.Ağabeyinden önce dönersin.Komik ama ondan sonra gidip ondan önce dönersin",dediğimde
"Belki de dönemem anne!..." demesi yüreğimi dağladı.
Ben kötü şeyler düşünmek istemiyorum.
Sizleri çok seviyorum.
ANNENıZ.

Ayy ablacığım ya ben nasıl kaçırmışım bunu :kedi: Kusuruma bakma nolur ilk Allah kavuştursun diyenlerden olmayı isterdim umarım geç sayılmaz...Allah kavuştursun...

Tam senden beklediğim bir ifadeyle anlatmışsın çok duygulu yazmışsın...Günleriniz çok güzel geçsin inşallah sağ salim alilenize dönsün.

Benim oğlum ana okuluna başladı büyürde askere gidermi acaba...

Canım Bonuscuğum;Teşekkür edrim iyi dileklerin için.ınşallah senin oğluşun da büyür,kocaman delikanlı olur ve askere gidip bizleri korur.
Ben alıştım artık.Çünkü geleceği güne odakladım kendimi.Bu bana yetiyor.Onun dışında kötü düşünmüyorum.Allah tüm asker analarına bendeki huzuru nasip etsin.
Ve acılarını göstermesin.....

Canım oğlum,kınalı kuzum;

Doğduğun günü anlatmak istiyorum sana ve seninle geçen koskoca bir 26 yılı....
Ömrümün baharında, en güzel kokan güldün gönül bahçemde...Seni yıllarca beklemiştim,seni ölesiye istemiştim belki de.Çünkü içimde bitip tükenmeyen bir çocuk sevgisi ile yaşamıştım evlenene kadar.
Uzun ve zor sancıların ardından,ölümden dönmüşken senin doğduğunu müjdelediler bana.Ama yanıma ne getirdiler ne de gösterdiler.Ben paniğim ya,senin ölü doğduğunu bana söylemediklerini düşündüm o yüzden.Akşam saat 19 gibi doğdun ama sabah saat 9 oldu seni göstermediler bana.Kimseye sormaya cesaretim olmadı.Kurdum,kurdum...
Çünkü sen doğduğunda hiç sesin çıkmadı.
Kendimi herşeye hazır hissettiğim an sordum anneme"Bebeğim yaşıyor mu?" diye.O da güldü..
"Sen bütün gece bunu mu düşündün dedi.Tabii ki yaşıyor,çirkin kapkara bir tosuncuğun var" dedi.Ve bir zaman sonra seni kucağıma getirdiler.
Ağladım ağladım....
Kalbimi öylesine ısıttın ki,bu duygu bana senden sonra bile üç çocuk daha büyüttürdü......
Ya kınalı kuzum seninle birlikte olan hayat yolculuğumuz bu şekilde başladı.....

Bu sonsuz sevgini hak eden, senin kadar değer veren evlatlar diliyorum Realitçiğim.

Sağolasın Yeşilim.Dualarımız karşılıklı.Ben de senin için aynı şeyleri diliyorum.

Kimse inanmayacak biliyorum ama ben yaşadığımı yazmak istiyorum kınalı kuzum..Sen doğduğun günden beri benim seninle konuşmadığım anım olmadı.Belki bunun meyvesi bilmiyorum ama sen beş aylıkken sadece iki kelimeyi tam da yerinde kullanabiliyordun."Anne gel".
Ne zaman yanından uzaklaşsam ağlayarak bunları tekrarlıyordun.Öğretilmiş çaresizlikti belki,Belki de bilinçliydin.Ama gerçek şu ki ben annelik konusunda donanımlı değildim.Senin yaptığın hiçbir hareketin normal ya da anormal olduğunun farkında değildim.
Yakınlarımın "herkese anlatma nazar değer" uyarılarından anlıyordum senin farklılığını.
Zaten on aylıkken hem yürüdün hem de konuşmaya başladın.Belki cümle kuramıyordun ama kelimelerle her şeyi anlatabiliyordun.
1,5 yaşındayken hayretler içerisinde bana kurduğun cümleyi unutamıyorum.
"anne havadan su akıyor!..............."
Aslında yağmur yağıyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…