• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma mektup (1)

Sevgili oğlum;kınalı kuzum daha henüz senin yokluğuna başedebilmeye alışmışken kardeşin de askere gitme kararı aldı.
Yani anlayacağın ikinci kez asker anası oluyorum.Yine midemde bir yumruk,günler sayılı,ağlamamak için kendini zorlayan bir ben olacak yakında.Sonra kardeşin de gittikten sonra çözüleceğim.Ev bomboş kalacak.Evi yuva yapan sizlermişsiniz meğer.
Allahım dayanma gücü versin.
En fazla koyan da
"Oğlum sen büyük bir ihtimalle kısa dönem olursun.Ağabeyinden önce dönersin.Komik ama ondan sonra gidip ondan önce dönersin",dediğimde
belki de donemem anne ay allah korusun"Belki de dönemem anne!..." demesi yüreğimi dağladı.
Ben kötü şeyler düşünmek istemiyorum.
Sizleri çok seviyorum.
ANNENİZ.
:çok üzgünüm::çok üzgünüm:çok üzüldüm yazdıklarını okudukcaaaa beni ağlatın kıs senağlamasabah sabahhhh :çok üzgünüm:allahım tez zamanda kavuştursun oğlunuuuuu hayırlı teskerler dilerimmm ay kıyamam ben sanaaa innaki şu an ağladım ağlıyorummm oyyyyyyy yazamaycağım kelimeler yok olduu:delphin:

Sevgili oğlum;kınalı kuzum daha henüz senin yokluğuna başedebilmeye alışmışken kardeşin de askere gitme kararı aldı.
Yani anlayacağın ikinci kez asker anası oluyorum.Yine midemde bir yumruk,günler sayılı,ağlamamak için kendini zorlayan bir ben olacak yakında.Sonra kardeşin de gittikten sonra çözüleceğim.Ev bomboş kalacak.Evi yuva yapan sizlermişsiniz meğer.
Allahım dayanma gücü versin.
En fazla koyan da
"Oğlum sen büyük bir ihtimalle kısa dönem olursun.Ağabeyinden önce dönersin.Komik ama ondan sonra gidip ondan önce dönersin",dediğimde
"Belki de dönemem anne!..." demesi yüreğimi dağladı.
Ben kötü şeyler düşünmek istemiyorum.
Sizleri çok seviyorum.
ANNENİZ.

Allah her iki yavrunuzada hayırlısı ile gidip dönmek nasip etsin tüm askerlerimizle beraber inşallah.

canım kesin karar verdimi gidiyormu kuzucun sağ salim gitsin gelsinler inşşallah çifte taç giyiyorsun canım arkadaşım ......Allahımcc nerde varsa hayırlısını nasip etsin inşşallah yüreğine sağlık

Seninle ilgili hatırlayamayıp da yazmadığım,ya da hiç hatırlayamadığım ve de yazamadığım yaşanmışlıklar için kendime çok kızıyorum şimdi kuzucuğum..
5 aylıkken diş çıkarttığını hatırlıyorum.Çok huysualanmıştın ve ben ertesi günü seni doktora götürmüştüm.
Doktor hiçbir şeyinin olmadığını söylemişti.Apartmanımıza geldik.Alt kattaki komşumuz kapıyı açıp doktorun ne dediğini sordu,Hiçbir şeyi yokmuş dedim.
-Zaten doktorlar bir diş çıkartmayı bir de kızamığı anlayamıyorlar ilk anda...
deyiverdi.Eve çıktım.Düşündüm.Kendi kendime güldüm."Hadi canım sen de 5 aylık çocuk diş mi çıkarır" dedim.
Sana elma rendelemiştim.Kaşık kaşık yedirirken dişine değdirmek istedim "ÇIT" sesini duyunca ürktüm her nedense.Komşumu çağırdım emin olmak için.O da dişinin çıktığını söyledi.Sanki benim bayramımdı.O nasıl mutluluktu öyle......
Nelerle mutlu olmuşuz meğer şimdi düşündükçe eskiden daha mı mütevaziymişiz diyesim geliyor.
Ya da ılk çocuğunun ilk diş çıkartması bir anne için çok mu önemli bir olaydı?
Demek ki öyleymiş....

Sevgili ev hanımı.Oğlum karar aldı ama iş bulamadığı içindi.Hep askerlik şartını öne sürdüler işyerleri.
Şu an iki iş görüşmesi yapmakta.Eğer sonuç olumlu olursa nisana kadar gitmeyecek.Olumsuz olursa hemen gidecek.Hayırlısı Allahtan diyorum...

Masumum iyi dileklerin için teşekkürler canım.

Canım benim ...Sevgi dolu Anne olmak ne güzeldir..

ılk Dişinin çıkmasını bile hatırlamak mutlu kılıyorsa seni, paylaşıyorsan bizimle...Senin yazdıklarını okumak iyi geliyor bana inan... Çocuklarımla anılarım tazeleniyor...

Hep sev, hep sevil inşallah

Canım içime sindire sindire okudum. Beni oğlumun askere gidişinden aldın bebekliğine kadar götürdün.Böyle sevgi dolu anneyi hakediyorlardır umarım.Allah sağlıkla kavuştursun.Asker annesi olmak başka birşey tarifi imkansız biliyorum. Ne mutlu sen iki kez yaşıyacaksın.Tüm asker annelerine ve gönderecek olanlara sabır diliyorum.

Eşim biz evliyken askere gitti. Oğlum 5 yaşındaydı. Çok zor oldu. Oğlumun küçük bir çantası vardı hergün o çantaya çamaşırlarını kıyafetlerini koyar 'Ben babama gidiyorum ' derdi Çok aramış ve özlemişti babayı:)

Yeşilim ve Lereenim,paylaştığınız ve okuduğunuz için teşekkürler.ıyi dilekleriniz de içimi ısıtıyor.ıyi ki varsınız...

Sevgili oğlum,
Evelki gün küçük S...'yı araştırma hastanesine götürdük.Bayan dr. bize direkt olarak allerji testi yapmayacağını kandaki allerjen değerlerine baktıktan sonra gerekli görürse bu testi isteyeceğini söyledi.Ve küçüşS....'dan kan alındı.Gerçi o da sorun oldu ya....
Meslek lisesi stajyerleri olduğunu tahmin ettiğim kiiler sırayla hastalardan kan alıyorlardı.Bizim şansımıza da çıtı pıtı bir kızcağız düştü.Bizden önceki hastadan da kan aldı.Sıra bize gelince baktım aynı eldiven uyarma gereğini duydum.Aldığım cevap ilginçti doğrusu..
"Biz her hastaya eldiven değiştirirsek bize eldiven mi dayanır?"
Umarım bir gün kendisi o hastanede hasta pozisyonunda olmaz.....
Neyse,ertesi gün sonuçlarını alıp .çok hoş bir bayan olan dr.un kapısını tıklattık.
Küçük S...'mız normalin biraz üzerinde değerlere sahipmiş ama test yapılacak kadar da yüksek bir sonucu yokmuş.Yani birazcık allerji yapan şeylerden uzak duracakmış hepsi o...
Gerçekten sevindim doğrusu..Biraz büyüyünce de vücut bağışıklık kazanır herhalde.Dr.hanım bana yünden,tozdan ve özellikle sigara dumanından uzak kalmasını,sigaranın evin balkonunda bile içilmemesi gerektiğini söyledi.
Uygulamaya çalışacağım ama yine yaram kanıyor.İnsanlara bunu anlatmak çok zor........
Gelelim asker adayı kardeşine....O da bugün son muayeneye gitti.Ne zaman çağırırlarsa o zaman gidecek.Yine yüreğim buruluyor.
Ona da alışmam zaman alacak.Üstelik ona çok zor alışacağım.Biliyorsun o çok zayıf......Nasıl dayanır kuzum...Ben nasıl dayanırım bilmiyorum.Ama hepiniz Allaha emanet...........
Sizleri çok seviyorum..Rabbim sizin gibi evlatları bana layık gördüğü için ben çok şanslı bir anneyim diye düşünüyorum.Yolunuz açıık olsun kuzularım....Allah sizleri zorda,darda koymasın.....
Sizi çok seven anneniz...

Realistçiğim S... ye geçmiş olsun iyi netice olmuş sevinmişsin.

Diğer oğlunun da yolu açık olsun ınşallah. Şimdiden üzülme sakın...
Bak paylaştıkça günler su gibi akacak. Hepsi Allaha emanet olsunlar.

Günlüğümdeki dileklerin için teşekkür ederim.

Sevgili ev hanımı.Oğlum karar aldı ama iş bulamadığı içindi.Hep askerlik şartını öne sürdüler işyerleri.
Şu an iki iş görüşmesi yapmakta.Eğer sonuç olumlu olursa nisana kadar gitmeyecek.Olumsuz olursa hemen gidecek.Hayırlısı Allahtan diyorum...

Masumum iyi dileklerin için teşekkürler canım.

aynı durumu yaşıyoruz realist bizde.
artık bi karar vermesi geriekiyordubunalıp sıkılmaktan başka yaptığı yoktu ve dün gitti şubeye,askere gitmek istediğini söyleyip kayıt ettirdi.ve aralık başı veya ortalarında gidecek.
şimdiden benimde içime bi hüzün çöktü,allah bütün evlatları korusun hayırlı teskereler nasip etsin

küçük s..nin şidedli alerjisi olmadığına sevindim .dr. dediği gibi inş. olan alerjiside büyüyünce gecer canım tekrar gecmiş olsun.

diğer oğlununda yolu acık olsun..allah kavuştursun canım beniim.opuyorumnanaktan

Canım oğlum bugün kaldığım yerden devam etmek istedim.İlk adımlarını anlatmak istiyorum hatırladığım kadarı ile.
Bir temmuz günü idi ve biz Ankaradaydık.Sen,ben, deden.Benim şimdi aramızda bulunmayan halamın evinde..
Seni yere bıraktım.Çünkü yerde dik durabiliyor,sıralayabiliyordun.Bir 10 adım uzağına gittim.
-Hadi gel oğlum,koş anneye...dedim.
Dedim ama inanamadım gördüklerime...Bir adım ,bir daha...İşte şimdi düştü düşecek dediğim o üçüncü adım....Yürüyordun artık....Daha bir özgürdün.
Artık belki de ilk defa bana ihtiyacın olmadığını hissetmenin keyfini yaşıyordun sen de.Gözlerindeki ifadeden ve çığlıklarındaki sevincinden anlaşılıyordu bu!...
Belki de ilk kez bu kadar gerçekçi bir şekilde birey olduğunu farkına varmıştın....
Ve o gün bugündür kendi ayaklarının üzerindesin çok şükür...
Umarım yaşadığın sürece de kendi ayaklarının üzerinde olursun....
Seni çok seven annen.

Sevgili ırna inşallah senin oğlun da hayırlısı ile gider gelir.....Benimki de muhtemelen aralıkta gidecek...Sana şimdiden Allah kavuştursun diyorum...

SevgiliYeşilim,o dilekler yürekten geliyor.Lütfen teşekkür etme..
Sizleri seviyorum iyi ki varsınız......

Ufffff!...Özlemin büyüyor yine içimde..Arasıra böyle oluyorum.1O gün sonra buradasın inşallah dağıtım izninde.ınşallah kurrada yakın bir yeri çekersin de hafta sonları gelebilirsin..Çok özlüyorum...
Şimdi kardeşin de gidecek.Hala evraklarla uğraşıyor.Sabahtan gitti teslim etmeye,hala verememiş..
Kasımda o da asker....Aynı duyguları yeniden yaşayacağım....
Asker anası olmak çok zormuş be gülüm..Nerede asker görsem dönüp bakıyorum doya doya.Sanki seni görüyorum onlarda...
Duygular değişmiyor....
Sen gelene kadar kim öle kim kala.....
Sanki sen yanımızdayken ecel gelmeyecekmiş gibi....
Sizler gelince bayramım olacak benim..Belki yaşıma yakışmayacak çılgınlıkla karşılayacağım sizleri...
Beni hiç böyle görmediğinizi düşüneceksiniz belki...Haklısınız ama siz de hiç askere gitmediniz daha önce...Ve siz hiç sizsiz kalmadınız........
Yavrularım ne çabuk büyüdünüz..Zaman kavramını yitirmiş durumdayım...
Daha ne zaman okula başlayacaklar derken şu geldiğimiz zamana bakın....
Herşeye rağmen mutluyum,mutlusunuz,mutluyuz......
Allah bu mutluluğumuzu bozmasın ınşallah!.........

Ufffff!...Özlemin büyüyor yine içimde..Arasıra böyle oluyorum.1O gün sonra buradasın inşallah dağıtım izninde.ınşallah kurrada yakın bir yeri çekersin de hafta sonları gelebilirsin..Çok özlüyorum...
Şimdi kardeşin de gidecek.Hala evraklarla uğraşıyor.Sabahtan gitti teslim etmeye,hala verememiş..
Kasımda o da asker....Aynı duyguları yeniden yaşayacağım....
Asker anası olmak çok zormuş be gülüm..Nerede asker görsem dönüp bakıyorum doya doya.Sanki seni görüyorum onlarda...
Duygular değişmiyor....
Sen gelene kadar kim öle kim kala.....
Sanki sen yanımızdayken ecel gelmeyecekmiş gibi....
Sizler gelince bayramım olacak benim..Belki yaşıma yakışmayacak çılgınlıkla karşılayacağım sizleri...
Beni hiç böyle görmediğinizi düşüneceksiniz belki...Haklısınız ama siz de hiç askere gitmediniz daha önce...Ve siz hiç sizsiz kalmadınız........
Yavrularım ne çabuk büyüdünüz..Zaman kavramını yitirmiş durumdayım...
Daha ne zaman okula başlayacaklar derken şu geldiğimiz zamana bakın....
Herşeye rağmen mutluyum,mutlusunuz,mutluyuz......
Allah bu mutluluğumuzu bozmasın ınşallah!.........

CADIARZUcanısın güzel yazılarını okuyorum bende senle adım adım askerlik yapıyorum senle gülüyorum senle ağlıyorum hüzünleri senle yaşıyorum allahım hayırlı teskere versin amin öptüm:)
:gitme:benimde kıslarım gürbete çok dokunyorlar ayrılık deninceee:gitme:

Allah kavuştursun canım,iki yavrunada hayırlı tezkereler...

benimki de 25 yaşında okulu uzattığı için daha yapmadı ama kısmetse bu sene kalan derslerini verip seneye kasımda gitmek istiyor.Yani sizinkiler döndüğünde benimkisi gitmiş olacak.

Sevgili asker oğlum.Bu hafta sonu kura çekeceksin umarım hayırlı olur.
Uzun zamandır içimde biriktirip yazamadığım o kadar çok şey var ki.....
Kardeşinin de asker yolcusu olması beni bambaşka duygulara sürükledi yine...Özleminiz bundan sonra sürekli olacak biliyorum.Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Herşey değişecek..
Kendimi en kestirmesinden alıştırmam lazım..
Sen küçücük bir bebekken dünya senin etrafında dönüyordu sanki...Şimdi kocaman adam oldun ayıp yani senin etrafında dönmemeli o dünya....
Nerede kalmıştım senin ilk adımlarında değil mi?
Şimdi de kardeşine olan hamileliğimi anlatmak istiyorum sana..
Biz her öğlen birlikte yatardık seninle ve uyurduk beraber.Sana sarılıp uyumak dünyanın en güzel duygusuydu anlatılmaz yaşamak lazım...
Kardeşine olan hamileliğim sırasında karnım günden güne büyüdü.Ve bir gün sen bana sarılamaz oldun.Hatta salondaki o koltuğa sığamaz olduk beraber.Ve sen bana hala unutamadığım o sözü söyledin:
-Anne daha şimdiden aramıza girdi....
Dört yaşındaki bir çocuğun ağızından bunu duymak beni çok duygulandırmıştı.
Daha sonra karfdeşin oldu.
Ve büyük gün biz eve geldik...
Senin tepkini çok merak ediyordum ama sen bir türlü bebeğe yaklaşmıyordun.
-Gel oğlum kardeşini sevelim beraber dediğimde sen diğer odaya kaçtın.Senin yanına geldim ve anladım ki en iyi ilaç zaman.
-Haydi gel tırnaklarını keselim... dedim.
Yavaş yavaş konuşmaya,iletişim kurmaya başladık o andan itibaren.
Ben senin tırnaklarını kestim sen bana kardeşini sordun..Anlattım sana benzediğini,ileride beraber top oynayabileceğinizi ve şimdi hatırlayamadığım çok şeyi.
Sen ağabeyiliği öylesine benimsedin ki,bir sabah kalktığımda kardeşini yanımda bulamamıştım.Nasıl panikledim hala unutamıyorum...
Sana kardeşini sorunca o bebeksi ifadenle
-Anne sen uyuyordun ,kardeşim de ağlıyordu.Seni uyandırmasın diye onu uyutmaya çalıştım deyince ben felç olmuştum sanki..
Kardeşinin yanına gidip baktığımda mışıl mışıl uyuyordu.Nasıl başardığını sormama gerek kalmadı zaten..
Çünkü kardeşinin yanında reçel kasesi ve birkaçtane emzik vardı,suratında da temiz bir bölge kalmamıştı.Üstünü başını zaten söylememe gerek yok.
Sen ona yıllarca öyle baktın.Hep benim küçük yardımcım oldun.Ben annenim ama ,inan sana çok şey borçluyum.Biz zorlukları beraber aştık seninle..Sen bana anne olmayı öğrettin.Ben de senden evlat sevgisini öğrendim....Çok güzel günlerdi çok.....
Seni seviyorum canım benim...

Back