Oğluma mektup (1)

Canım oğlum az önce bu mektupları kardeşin E....ile paylaşmaya çalıştım.O da okusun istedim.Başta çok istekliydi ama daha ikinci mektupta gözleri dolmaya başladı ve okumak istemediğini söyledi.
Şu anda yüzünü yıkamaya gitti.Onu üzdüğüm için üzgünüm.Ama demek ki duygularımı yansıtabilmişim.Kızımla herşeyi olduğu gibi bunu da paylaşmak istedim ama o bu hasret yükünü kaldımayı reddetti...
Seni seviyoruz kınalı kuzum...

Son düzenleme:

Sevgili Realist....Bildiğin şeyleri yazacağım üzülmemen adına ....

İnsan tabi ki evlatlarını ayırt etmiyor ama...Hiç bir evlat birbirinin aynı olmuyor....Ne huyları, ne kaderleri...
O kadar farklılıklar oluyor ki aynı evde, aynı terbiye, aynı görgü şaşırıyor insan. "Bu nasıl olur" diye?

Sanırım genler... Diğer büyüklerden huylar alıyor.
O yüzden hepsinin huylarının güzel ve aynı olmasını beklemek, kendimizi boşa üzmek demektir..

Hepinize Hayırlı Bayramlar

canım ablam ya benim oğlumda 3 yaşında henüz ama ben nedense onu severken kınalı kuzuuummm diye öpe öpe seviyorum aklıma her seferinde askere gideceği geliyor hani, bizde askerlere kınalı kuzu derlerya o yüzden demek istemiyorum şimdiden
senin mektuplarınıda şimdi gördüm ve hepsini bir seferde okudum ağlaya ağlaya hıçkırıkda tuttu eşim içierde uyuyo inşaallah gelip görmez halimi allahım kınalı kuzularına tez zamanda kavuştursun inş.günler su gibi gelsin geçsinde yüreğin yanmasın rabbim sabrını versin takip etcem mektuplarını

Mantıkta sonuna kadar seninle aynı fikirdeyim ama Yeşilim,söz yüreğime gelince aynı şeyleri söylemem mümkün değil.Yani yüreğime söz geçiremiyorum...
Yorumun için gerekten teşekkürler canım.Yanımda olmanıza öyle çok ihtiyacım var ki bu aralar...

Sevgili Ber,lütfen ağlama ne olur.Yaşandı ve bitti.O andaki duygu yoğunluğu işte.Şu an aynı yoğunluğu yaşamadığım bir gerçek.Zamanla duruma alışılıyor.Özlem hep var ama,idare etmesini öğreniyor insan zamanla.Sonuçta sayılı gün.Rabbim hayırlısı ile dönmeyi nasip eylesin...
Allah sana da yavrunun asker olduğu günleri göstersin.Sanırım özlemim ağır basmış.Bunun yanısıra çok gururverici bir olay.
Yorumun için teşekkürler canım.

Canım oğlum,ilk gözağrım sensiz geçen ilk bayramımızdı bu,tatsız tuzsuz geçti gitti.
ılk gün baban ve kardeşin beraber gidip kestiler kurbanımızı,sonrasında,dedenlerde toplandık bütün aile.Herkes vardı sen yoktun.
Boğazıma dizildi kurban eti,ama sana da ayırdım.Ne zaman gelirsen gel senin payın dondurucuda bekliyor.
Ertesi günse eş,dost,ahbap ziyaretimize geldi sağolsunlar.Onları büyük bir keyifle ağırladım.Misafiri seviyorum.Her zaman gelsinler..
Ve bugün son gün.Herkes yarınının hazırlığını yapıyor.Biz de öyle.
Çocuklar banyolarını yapıyorlar sıra ile,çantaları hazırlanacak,ben yarın sabah dişçiye gideceğim.Ön alt dişleri kesip ufaltacak.Şu işi biraz canımı yakmadan yapsa iyi olacak ya,ya o beceremiyor,ya da biz iyi bir doktora düşmedik..
Her halükarda ben suçsuzum....
Sonrasında küçük S...'yı okula yollayıp ben de kursa gideceğim.Akşama da geçici dişleri takar herhalde...Böyle monoton,sıradan bir gün işte.
Yarından sonra da A....'nın valizini hazırlayacağım.Eksiklikleri henüz tamamlayamadım.ınşallah eksiksiz yollayabilirim oğluşumu...
Onu da çok özleyeceğim.Her ne kadar didişsek de,beni her ne kadar en çok üzen o olsa da,yine de en çok güldürebilen o oldu.
Espirileriyle beni her zaman kahkahalara boğmuştu.
Şimdi onun gidişi ile kahkahalarım da öksüz kalacak.
Zaten onun beni üzüşü yalnızca didişmemizden kaynaklanıyor sen de biliyorsun ki,kimseye saygısızlığı olmamıştır,hiçbir kötü alışkanlığı da yoktur.
Derdi sadece benimle.Gitsin bakalım,bensiz kalsın bakalım ne yapacak?
Umarım rahat eder.Umarım büyür de gelir,Umarım hayata bakış açısını değiştirip de gelir.
Üf!...boğazıma yine birşeyler oluyor..
Yine ağlamak istemiyorum.Kardeşini de güle oynaya yollamak istiyorum.O yumruğu boğazımda hissetmek istemiyorum.
Allahım yardım etsin,sizleri bana bağışlasın,siz olmadan nefes bile almak acı veriyor...
Öbür gün sınava girecek.Artık hazır asker.Bakalım o nereye düşecek?
Kısa dönem mi,uzun dönem mi?
Hakkınızda hep hayırlısı olsun inşallah Yavrularım benim.......

Canım oğlum.....
Dünü anlatmak istiyorum sana.Dün sabah dişçiye gittik.Ve ön dişlerimi kesti.Hiçbir acı ve ıstırap duynadan hallettik çok şükür.Zaten çenemin uyuşukluğu tam dört saatte açıldı.Sonrasında bir acı ki, anlatmam mümkün değil.Ağrı kesiciler asla fayda etmedi.Öğleden sonra küçük S...'yı okula götürüp kursa gittim.Orada da aynı acı.Akşamı zor ettim.Akşam saat 18 gibi dişçiye gidip, geçici dişleri taktırınca yavaş yavaş ızdırabım hafifledi.Ve akşam saat 21 de ben gitmişim.Sanki dünyanın işini ben yapmışım gibi yorgundum..
Ve sabah 4.30 da kalktım kahvaltıyı hazırladım baban ve kardeşin için.
Evet ikinci askerim bugün sınava giriyor...
Dün Tuzla'da sınava girenleri gördük,yollar almıyordu.Ne kadar çok gencimiz var....
Allahım hepsini korusun...Dörderli sıralar halinde bir stadyumun etrafını saracak vaziyette yedeksubay adayı vardı.Bu sadece benim gördüğümdü.
Neyse benim askerim de bugün Küçükyalı'da sınava giriyor.Allah rast getirsin.Hem vatan, hem bizim için hayırlısı olsun.
Ayın 10 ya da 12 sinde yolcu......
Ya... işte küçük A... da büyüdü de vatan koruyacak..
Zaman su gibi akıp gidiyor..
Yakında ona da mektuplar yazacağım...
Onu da özleyeceğim,özlemime set çekeceğim.
Sen de uzun zamandır aramadın,senden de bir haber alamıyoruz.Bekliyorum sesini de özler oldum artık.
Canlarım sizleri çok seviyorum.....

Realist yeni askerimizin sınavı nasıl geçti...
Hayırlısı olsun

Teşekkürler canım alakana.Sınav formalite işte.Herkesinki iyi geçiyor.Henüz yeri belli değil.Olunca ona da mektuplar yazmayı düşünüyorum.Sevgiler canım..

Hadi Realistçiğim Allah yardımcın olsun....O anlamlı, duygu dolu yazılarını okuyacağım.

Az kaldı gitmesine, sabırlar diliyorum

Realistçiğim CANIM NE GÜZEL ıKıNÇı OĞLUN DA GıDıYOR ALLAH YARDIMÇILARI OLSUN BÜTÜN VATANI BEKLEYENLER ıÇıN DUA EDECEĞıMMMMM:)

Canım oğlum,bugünlerde bir daha anladım ki alışmak ve kabullenmek arasında dağlar kadar fark varmış.
Geçen hafta sonu iki halan da bizdeydi.Kahvaltı hazırlarken tam sekiz kişilik servis koymuşum.Kardeşin sürekli gidip gelip anne bir tane fazla koymuşsun dese de ben de sürekli saymasını mı unuttuğunu söyledim durdum.
En sonunda
-Kızım halanlar iki kişi,biz altı.....deyip durakladım.
Biz beş kişi kalmıştık uzun zamandır..
Ve yakında dört kişi kalacağız...
Gözlerim doldu yine.
Halan da dedi ki:
ışte annelik bu.Bir türlü yokluğuna alışamıyorsun..
Daha ne söylenir ki bu söz üzerine..
Seni seviyorum,burnumda tütüyorsun minik kuşum....
Allaha emanet ol!...

Haftaların, Ayların, Yılların su gibi akıp gitsin...Dönüşlerini kutlayalım ınşallah
Tüm asker yolu, okul yolu gözleyen,uzaktaki annelere, babalara, ailelere aynı dileklerimi yolluyorum

Haftaların, Ayların, Yılların su gibi akıp gitsin...Dönüşlerini kutlayalım ınşallah
Tüm asker yolu, okul yolu gözleyen,uzaktaki annelere, babalara, ailelere aynı dileklerimi yolluyorum

Ne güzel temenniler bunlar,teşekkürler Yeşilim verdiğin destek için.

galiba siz yazdıkca ben ağlacağımmm çok güzel duygalarını ifade ediyorsun
inş teskeresinide görürsünnn

ınşallah canım.Duygular yaşandıkça anlatılabiliyormuş meğerse...
Duana amin diyorum desteğine de teşekkür ediyorum.

Sevgili oğlum;
Kardeşini askere yollamanın hazırlıkları içerisinde,seni fazla ihmal ettim biliyorum.Senin, tüm zorluklardan sonra yerinde rahat olduğunu bildiğim için tedirgin olmuyorum.
Ama kardeşin için endişeliyim.
Henüz yeri ve ne kadar askerlik yapacağı belli olmadı ama gece sabaha kadar rüyamda onunla uğraştım.
Rüyamda onun,Manisa kırkağaca gittiğini söylediler.
Baban ve ben ağlıyorduk.
Baban orada askerlik çok çok zordur....dedi.
Ben de bir ümit belki zorlanmaz dedim ama baban sürekli ağlıyordu.
Küçük S.... ağlıyordu,hepimiz ağlıyorduk rüyamda...
Rabbim güldürür inşallah,Hayırlısı olsun.
Şu an psikolojim tavan yapmış vaziyette....Bu duruma alışmaya çalışıyorum.
Kardeşin yıllarca emek verip uzattığı saçlarını dün asker traşı yaptırıp geldi.Ben bir garip oldum.Sanki yetim çocuklar gibi olmuştu.E... da sarılıp üzüldüğünü belli etti.
A.... da üzülme kökü bende gelince yine uzatırım deyip onu teselli etti.
Sanki devamlı didişen iki kardeş onlar değillerdi.Öyle bir sarıldılar ki,kardeşliğin ne demek olduğunu,her bağdan daha güçlü bir bağ olduğunu anladım.
Ben hiç kardeşimle büyümediğim için bu duygular bana hep yabancı,,,
Ama her şeyi sizde öğreniyorum...
Hep mutlu olun,hep birlikte yaşayın....
Hayatınız boyunca asla biriniz diğerinizi üzmesin ve ezmesin.
Araya yabancı kişiler girip size karışacak, onları hep birlikte kucaklayın,onları da kardeşiniz bilin.
Asla aranızda maddi sorun olmasın.Eğer biriniz diğerinizden ihtiyacını gidermek için bir şey isterse,ihtiyaç giderildikten sonra zamanı gelince aldığınızı eksiksiz geri verin.
Saygı sevgiden önce gelir.Küçükler büyüklerini saysın.Büyükler de aynı saygıyı küçüklere göstersin.
Yarın ben ve babanız çekip gittikten sonra siz birbirinize destek olacaksınız.
Kızım bir tane.Size belki her şeyini anlatamaz..Ama ona arkasında olduğunuzu hissettirin....
Yaz yaz bitmez bu mektup...
Sanki mektup değil vasiyet.Ama olsun,belki yazmaya zaman bulamayabilirim.Şimdiden herşeyi yazmalıyım.
Arkadaşımız ayağı ile gitti hastaneye,bir haftadır yoğun bakımdan çıkamadı.Yarın kime ne olacak hiç kimse bilemez.
Öpüyorum seni kınalı kuzum.Sen en büyük ağabeysin.
Onları önce Allaha,sonra da sana emanet ediyorum....

ayy yapma kurban olayımm,haklısın söylediklerinde ama allah gecinden varsin inşallah canım yaa.
ve temennilerin için kocaman bir amiinn diyorum.allahım gönlüne göre versin inşallah.

senin A...... benim oğlan aynı gün teslim olacaklar sanırım.
benim oğlanında hafif keci sakalı var,oda ona üzülüp duruyor .
aneeee sakalımı nasıl kestireceğim yazık onaaa..yarı şaka yarı gercek söylenip duruyor.
bende boş ver kecidede var deyip şakalaşıyoruz.
allahım tüm çocuklarımızı hayırlısıyla teskereler nasip etsin.üzgünüm bazen içime ateş düşsede,mecbur er gec yapacak diyorum..tek oğlumuz.rabbim hepsini korusun..:Saruboceq:
aynen henüz bizimkininde ne yeri nede nekadar askerlik yapacağı belli değil,son birgünde belli olacakmış,gerginlik bizdede belirgin..gideceği yere inşallah bir gün içersinde bilet bulabilir,o,sorunda var.
sahi realist neler konuyor valizine,hiç bilgim yok,kimi yedek iç çamaşırı çorap,banyo havlusu,traş takımı,lif,şampuan,yüz havlusu koyun,kimi hiçbirşey koymayın,bense şaşkınım,
yemek secer bizimki,en çokda ona üzülüyorum,asla peynir yemez,sabah kahvaltısında puaca ,tostan tiksinmiş şekilde dönerse hiç şaşmam..
ne deyim asker ocağı ana kucağını birazda olsun arattıracak. artıkk.bu aşamadan gecmeleri gerekiyor sonucda,
inşallah yeşilimin dediği gibi sular seller gibi carcabuk bitiverir sağlıcakla.
bizde burda kutlamalar yaparız a.s.

Canım ne de güzel moral veriyorsun.Teşekkürler ırnam...
Allah seninkisini de hayırlısı ile götürüp getirsin inşallah...

Canım oğlum,sana epeydir yazamamışım beni affet.Hani arkadaşı R..... vardı ya,annesi de benim arkadaşım olmuştu sizin sayenizde.ışte onu evelki gün kaybettik.Dün de cenazesi kaldırıldı.Dün oradaydım...Çok üzgünüm.Hayatın kime ne sürpriz yapacağı hiç belli olmuyor.
Ama hayat da durmadan devam ediyor...Herkes kaldığı yerden merhaba diyecek tekrar,içide bir sızı olsa bile.Zamanla o ateş de küllenecek.Hiç bir acı sonsuza dek sürmez.......
Acıyı veren rabbim devasını da veriyor.Zaten sonunda dönüş ona değil mi, başımıza gelmemesini istemenin de bir mantığı yok.
O halde Allah sıralı ölüm versin demek en güzeli belki de......
Evim ıssız,evim sessiz,evim neşesiz.Sizin geldiğiniz gün hayat benim için bambaşka güzelleşecek.Şu temmuz bir gelse diyorum.A... da mayıs sonu teskere alacak.
Siz gelince HAYAT BAYRAM OLACAK.......
Öpüyorum canım yavrum sana iyi nöbetler.....

Arkadaşına Allahtan Rahmet, size ve yakınlarına sabır diliyorum Realist.
Çok zor, hele genç olunca daha acıtıyor içimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…