Oğluma mektup (1)

Arkadaşına Allahtan Rahmet, size ve yakınlarına sabır diliyorum Realist.
Çok zor, hele genç olunca daha acıtıyor içimizi
Teşekkür ederim Yeşilim.Biz bir şekilde kolay kabulleniyoruz da Allah yakınlarına sabır versin inşallah...

Canım oğluşum,
Nasılsın?
Bizler iyi olmaya gayret gösteriyoruz.Senin için temmuzu,kardeşin için de Mayısı bekliyoruz.
Su gibi akıp geçen zaman artık geçmiyor.Sanki eğreti yaşıyoruz.En azından ben öyle hissediyorum.
Necip Fazıl ne güzel yazmış:

Ne hasta bekler sabahı,

Ne taze ölüyü mezar,

Ne de şeytan bir günahı,

Seni beklediğim kadar!...

Tabii ki benim sizi beklediğim kadar.O zaman gülüşler anlam kazanacak.O zaman benim bayramım olacak.
Özlemim zaman zaman tiryakinin sigarası gibi vuruyor beynime.
ınan bana siz gittikten sonra hayat öylesine renksiz,öylesine çekilmez ve öylesine sıradan oldu ki,sizler buradayken bunun böyle olacağının farkında bile değilmişim.
Demek ki evlat demek hayat demekmiş.
DAHA NE SÖYLEYEYıM.

Canım oğluşum seninle her gün telefonda görüşünce yazacak fazla birşey kalmıyor.
Okullar tatil.Kardeşlerin karnelerini aldı.Küçük S....'nın karnesi baştan aşağıya 5.
E.....'da takdirnameyi,5 puanla kaçırdı yazık ki.Söz verdi ikinci dönemde takdir getirecek..Ayrıca şu anda da test çözüyor yıl sonunda gireceği sınava hazırlık olsun diye..
Bana sorarsan küçüücük bir aile olmanın nasıl birşey olduğunu anlamaya çalışıyorum.Kalabalıktık,yoruluyordum ama inan bana çok mutluymuşum meğerse...
Bir koşuştırmaca yaşadım yıllaryılı.Biraz mola verdim.Kendime doping yapıyorum,sizler gelince hayatı daha hızlı yaşayabilmek için.
Özlemim artsa da,şartlamışım kendimi temmuza..
Ama verdiğin o sürpriz haber,beni bir yandan sevindirdi,bir yandan da çok üzdü.
Şubatın 20'sinden sonra eğitime gelecğini,görüşeceğimizi söyledin.Seni görebileceğim için çok mutluyum.
Mutsuzluğuma gelince,o kadar zor alıştım ki,sensiz geçen günlere....
Şimdi bir daha sil baştan yapacağım..Hayatımız önce biraz renklenip sonra da tekrar monotonlaşacak anlaşılan..
Ama ne yapayım ki bugünleri yaşamak zorundayız.Askerlik hayatınızdaki tek engeldi...O engeli de aşmanız gerekiyordu zaten ileriye rahat bakabilmek için.
Kardeşinle de her gün telefonlaşıyoruz.O da orada Ales sınavına hazırlanmayı düşünüyor.
Bu da demek ki hayatı ciddiye almaya başladı..
Sevindim yavrularım.Allah da sizleri hep sevindirsin.Hep hayırlı haberlerinizi alayım ınşallah....
Dayan yavrucuğum şubata ne kaldı...
Hasta olduğunu söyledin dünkü telefonunda..
ınan ki merak etmiyorum desem yeri.Çünkü orada mecburen gidiyorsun doktora.Burada seni hangi kuvvet gönderebilir ki,aklınca ilaç kullanırdın,ya da kendi kendin beklerdin iyileşmek için.
Bugünlük benden de bu kadar hoşçakal canım evladım....
Seni çok seven annen...[/

canım yine güzel güzel yazmışın ne kadar şanslısınnn ayrıca gecmiş olsun oğlunuzaaa
sevgili realistopuyorumnanaktan
olumunekankayizsmile

ınşallah hep güzel haberlerini alırsın. Çok geçmiş olsun dediğin gibi oralarda iyi bakıldığına eminim... Diğer çocuklarının da başarıları daim olsun.

Sevgili Yeşilim ve esmer gzeli verdiğiniz destek için teşekkürler....Sizler de iyi günler görürsünüz inşallah!...

Oğlum nihayet geliyorsun!..Görevli de olsan,bir haftalık da olsa hasretini hafifleteceğim yüreğimde.Sevincim neşem,yaşam kaynağım,sen geliyorsun.Özledim...Çok özledim..Bana ne istediğimi sordun.Sen gel,sağlıkla gel,gülüşün yeter.....
Mutluyum.Allahıma şükürler olsun ki sizin gibi evlatları nasip etti bana....Hafta sonu görüşebilmek ümidi ile.Yolun açık olsun.Kazasız belasız bir yolculuk diliyorum..

Sevgili Yeşilim ve sevgili esmer güzelim Umarım sizler de iyisinizdir.ıyi dileklerinize de teşekkür ederim...

Sevgili Yeşilim ve sevgili esmer güzelim Umarım sizler de iyisinizdir.İyi dileklerinize de teşekkür ederim...

tşk ederim kendi adıma iyim ankara buluşmasına gittim geldim yorgunum canım umarımki sende iyisinnnn öptüm iyi geceler güzel mektuplar huzunlu olmasın okemiiiiiii

tşk ederim kendi adıma iyim ankara buluşmasına gittim geldim yorgunum canım umarımki sende iyisinnnn öptüm iyi geceler güzel mektuplar huzunlu olmasın okemiiiiiii

İnşallah canım.Ama elimde değil.Ben buraya henüz kuzularımla paylaşamadığım duygularımı yazmaya çalışıyorum.Kimseye anlatmadıklarımı,anlatamadıklarımı.İnan biraz deşarj oluyorum bu satırlarla.
Umarım hüzünlü olmaz......Ama bu hasret bitecek bir gün.Bu askerler gelecek inşallah.Ve bu mektuplar da sona erecek...O zaman en son mektubum olacak askerlerime o da mutluluğum....

Neden insan kavuştuğu zaman sanki hiç ayrılmamış gibi oluyor?
Neden çekilen hasret,yürek sızısı ve o koskoca zaman bir anda siliniveriyor?
Sanki seninle dün ayrılıp bugün kavuşmuş gibiyiz oğluşum.Çok şükür seni sağ salim gördüm.Ne kilo almışsın ne de vermişsin.Kişiliğinde bile değişen hiçbir şey olmamış.Seni yine benim oğlum gibi buldum.Hoşgeldin kınalı kuzum hoşgeldin.Evimize neşe getirdin.
Ama dün birden fark ettim ki hala bir yanım eksik........Az kaldı hep birlikte olmaya...
O günler de gelecek inşallah bekliyorum...

sevgili Realist..

bir süredir yazamadım sana.
oğlunla kavuşmuşsunuz ne güzel. gelip de böyle güzel bir haber almak beni çok çok sevindirdi.
kavuşunca unutulsun o hasret dolu günler ki, kavuşmanın tadına varabilsin insan..
herşey geçici.. yeter ki Rabb'im sağlık ve huzur versin.
en kısa sürede oğlunla bir daha ayrılmamacasına kavuşursunuz ınşaAllah arkadaşım..
tüm ana kuzularına, tüm askerlere, tüm evlatlara Rabb'im sağlık sıhhat versin..
sevgiler...

Cocostar senin yazdıklarını okuyunca eski bir dosta tekrar kavuşmuş gibi hissettim kendimi..Teşekkürler canım...Yazdıkların ve diğer arkadaşlarımın da yazdıkları bana güç veriyor......Allah sizlere de sağlık,sıhhat versin ama ayrılık vermesin.Zaman zaman ayrılığın da güzel yanları yok değil aslında.ınsan kendini sorguluyor,duygularını davranışlarını sorguluyor.Hata yapıp yapmadığını,yaptıysa düzeltebilmenin yollarını arıyor.
Arılık da insanın bakış açısına bağlı.ınsanları daha da olgunlaştırıyor...

Canım oğluşum,ŞU an aynı çatının altına akşamları birkaç saat de olsa birlikte olmanın keyfini çıkartıyorum.ıki gün sonra gidiyorsun yine...Beş ay sürecek bir hasretlik dönemi var önümüzde.Değişentek şey bu kez ağlamayacak olmam....
Herşey kabullenmeyle kolaylaşıyor belki de..Zorunlu olduğunu başka çıkış kapısı olmadığını kabullenmek zaman zaman çözümün bir parçası belki de...

Realistim çok geçmiş olsun askerine. Her kavuşmada hiç ayrılmamış gibi hissedersin. Ama ayrılık zamanı gelip çatınca ne yazıkki gerçek insana koyar işte. Hiç ayrılmayacağınız günlerin çabuk gelmesi dileğiyle. Öpüyorum.

Teşekkürler Lereenim....
ınşallah diyorum.......Biz bir anne-oğuldan daha fazlaydık......Sırdaşım,arkadaşımdı......Onu çok özlüyorum...

Gittin yine!.....Kendime söz vermiştim ağlamayacaktım ve sözümü tuttum.Yavaş yavaş asker annesi olmaya da alıştım artık.Üzüntüler sevinçler yerini asker annesi olmanın gururuna bıraktı...
Şimdi sizleri soranlara "ikisi de asker" diyorum gururla......
Bir de iki ay sonra bir 15 gün izin kullanacağını bilmek rahatlattı biraz da!....
Sen de fazla duygulanmadın bu kez!...
Havaalanından seni uğurlarken ben iki ay sonrasının hesabını yapıyordum.
ıki ay ne ki biz altı ayı yedik...
Seni uğurladıktan sonra ne kadar da alışsam , bilinçsizce şu şarkıyı mırıldanmaktan kendimi alamadım:
Hani o bırakıp giderken seni,
o öksüz tavrını takmayacaktın..
Alnına koyarken veda buseni
Yüzüme bu türlü bakmayacaktın......
Gelse de en acı sözler dilime,
Uçacak sanırım birkaç kelime
Bir alev halinde düştün elime
Hani ey gözyaşım akmayacaktın....

Oğlullarıma;
Ben bugün yarına daha umutla bakmaya başladım artık.Eeee!...Kolay değil askerimin birinin teskereye 2,5 ayı diğerininse izine gelmek için 2,5 ayı kaldı.
Bu ayrılık sanırım hepimize iyi geldi.Ben kendi adıma yarınımıza umutla bakmaya başladım.
Hatalarım olmuşsa affola diyorum.Bilerek,isteyerek hiçbirinizi kırıp incitmedim.Eğer kırıldınızsa lütfen bunu annelik içgüdüsüne verin.Maalesef annelerde,koruma ve sahiplenme duygusunun önüne kolay kolay geçemiyorsunuz.Üstelik bu bir duygu da değil,içgüdü...
Yani farkına bile varmadan yapmış olduğumuz hareketler.Anneliğin doğasında olan bir davranış biçimi için sanırım beni suçlayamazsınız.Ama yine de bilmeden kırdıysam affola......
Siz benim dünyada hiçbir şeye asla ve asla değişemeyeceğim yegane varlıklarımsınız...
Bu ayrılıktan ben kendi payıma düşeni acı da olsa aldım.
Umarım siz de kendinizle alakalı bir özeleştiride bulunmuşsunuzdur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…