- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi elif_akin_mismon
-
bu durumdan ve düşüncelerimden çok utanıyorum psikologda olsa bir kişiye daha bunu anlatamam dillendirmek bile beni kahrediyor.
Merhaba,
babasına hemen söylemeyin bence, sizi huzursuz edecek kadar büyük değişiklikler varsa, öncelikle ergen psikolojisinde uzman biriyle birebir görüşüp, konuyu tüm ayrıntılarıyla anlatın, oğlunuza nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.
Sanırım oğlunuz babasıyla görüşse de sizinle yaşayan bir çocuk, sizi sahipleniyor ve evin erkeğiyim düşüncesiyle hareket ediyor, ergenlik çağının verdiği hormonal, fiziksel ve psikolojik değişimle de biraz duygu karmaşası yaşıyor gibi geliyor bana.
Sorununuza burda birebir çözüm bulamazsınız, bulsanızda ne kadar faydası olur bilmiyorum ama mutlaka yardım almanız lazım, oğlunuzu elinden tutup hadi psikoloğa gidiyoruz diye götüremezsiniz, bu ters teper ve hırçınlaşmasına sebep olur lakin önce siz ona hissettirmeden bir uzmana gider görüş alırsanız çok daha iyi olur.
Sonrasında gerekirse uzman oğlunuzla da görüşür bir şekilde.
babasıyla arası iyi. Benimde boşadkktan sonra hiç ilişkim olmadı. Ayrıca bu yaştaki bir çocuğu nasıl psikoloğa götüreyi o istemedenmzaten hoşlanmadığım şeyleri yapınca ama vuramıyorum
ergenlıkle alakalı dıcem ama kac yasında aklı basında yanı anne kavramını cok ıyı bılıyodur allah allah
Bir ana-oğlun ensest yaşamı! | KoyuLaci.com geçenlerde rastladım ve çok etkilenmişti.Sizde bir bakın :/
Bir ana-oğlun ensest yaşamı! | KoyuLaci.com geçenlerde rastladım ve çok etkilenmişti.Sizde bir bakın :/
Yazıyı okudum. Annenin tavrı hayret verici. Bu durum bir ruhsal rahatsızlıktır. Oğlumu kaybetmek istemiyorum yerine onu geri oğlum olarak kazanmak istiyorum ve uzmana götürüp yardım alıyorum denmeliydi. Annenin okumuş , cahil bir birey olmaması da apayrı bir olay. Bu olaya sessiz kalmasına ve yardım almamasına şaşırdım. :26:
Bu durumdan utanmak veya üstünü örtmek yerine en kısa zamanda bir uzmandan yardım almak şart.
bence utanmak değil de adını koyamamak ya da koymaktan korkmak. bir umut düzelir mi diye beklemek...
çok ciddi bir durum
psikolog seni yargılamaz emin ol
nasıl davranman gerektiğini öğren internetten araştır
ergenlikte büyük bir akıl karışıklığı yaşıyor
giyimine kuşamına dikkat et
kesinlikle birlikte uyuma
karşına alıp konuş anneye nelerin yapılıp neleri artık yapamayacağına dair
çok sert değil kararlı ol
Ergenlige kadar anneye neyin yapılıp neyin yapılmıyacagının ögretilmiş olması gerekli.Bu cocuk artık sunu yapma oglum dese bile dinlemez ki....O yası coktan gecmiş.Hanım efendide bazı yanlış tavırlar var.Beraber uyumak gibi....Uyurken sonucta heryeriniz acılabilir gögsün cıkar,belin acılır....Bir sürü sey sıralanabilir burda.Cocugunda böyle bir durum sezinlemişse tavr net olmalı....(cok haklısınız)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?