Oğlum

elif_akin_mismon

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
14
0
6
35
Bursa
Öncelikle iyi günler. Birkaç gündür internetten araştırıyorudum bu konuyu ancak işe yarar birşey bulamadım. Kimseye söyleyemiyorum yakın bir arkadaşıma söyledim psikoloğa git dedi ancak başka birine anlatacak yüzüm yok bu siteyi buldum internetten bakarken sanal ortam olduğu için rahatça soruyorum. Ben 18 yıl önce üniversiteye giderken evldendim ama evliliğimiz 7 yıl sürdü daha sonrasında anlaşarak ayrıldık. 16 yaşında bir oğlum var sorun ise tamamı ile oğlum. Sanki aramızda anne oğuldan daha öte bir ilişki var gibi geliyor. Son aylarda çok daha yakın davranmaya başladı. Belki ben kuruntu yapıyorum ama oğlumun değiştiğini anlayabiliyorum. Acaba bu neler düşündüğünü ona belli etmeden anlayabilirmiyim ?

Ana oguldan daha ote ne olabilir ki? Bence gercekten bir psikologa gorunun.

Tövbe tövbe daha neler duyacaz ya o senin canin kanin be ne demek ya o senin cocugun daha ne olabilir allah akil fikir versin

nasıl araştırdınız da bulamadınız?? nasıl inanalım buna? konu yazmak için mi yazıyorsunuz, emin ol burda tepkiden başka bişey almazsın, internete birdaha göz at sıkıca, boşa oyalanma burda, orda sayısız örnek var sdc tezini çürütmek için baktğmda bile saniyeler içinde gogle zibillon tane sonuç verdi... haydi..

nasıl bir ilgi size karşıbir evladın annesine yakın olması en normal şeydir nesinden rahatsız oldunuz mesela?

ben buna emin değilim diyorum nasıl vazgeçiririm demedim o anlamadan nasıl öğrenebilirim dedim. Sürekli odama girip çıkmaya başladı hep yalnız olan odasına girince bile kıyametler koparan çocuk şimdi benimle yatmaya başladı hep sürekli sarılıp öpüyo şakayla karışık biyerlerime vuruyo kilo aldı falan diyerek. Normal gelebilir ama bu çocuk hiç böyle değildi.

hımm eşinizle ayrı mısınız sizinle yatıyormuş oğlunuz?ergenlik dönemi bazı şeyleri merak ediyordur diyeceğim ama işin içinden çıkamadım:26:

Öncelikle bu çok derin bir konu bence ve kesin emin olmak gerekir Acaba oğlunuz babasıyla anlaşabiliyormu? araları iyimi? yada o hareketlerinin dışında size yakın olan başka bir erkeği saf dışı tutma, kıskanma eğilimi varmı? benim aklıma "oedipus kompleksi" ni getirdi oğlunuzun tutumu. Bunu bir araştırın derim.

Son düzenleme:
2002 de ayrıldık ama aramızda sorun yok. O evlendi ama beraber büyüttük çocuğu diyebilirim. Acaba ona mı söylesem dedim konuşsun bi diye ama öyle birşey yoksa daha kötü olabileceğini düşünüp vazgeçtim

evet baba faktörü önemli, oğlunuz babasıyla görüşüyor mu araları nasıl? sizin bir ilişkiniz var mı varsa sevgilinize karşı tavrı nasıl?

oedipus bu yaşlarda pek görülmez, ama ergenliğiyle alakalı bir durum bence de.

size o tip el şakaları yaptığında sert ve kesin bir dille uyarın bir daha yapmaması konusunda ve kesinlikle yatağınıza almayın. kararlı davranırsanız bu davranışları bırakacaktır.

bunu siz öğrenemezsiniz sanmam yani. 16 yaşında çocuğun karşı cinse ve cinselliğe ilgi duyması normal. size karşı farklı bir duygusu varsa ki sanmıyorum bunu açığa vuracak kadar aptal değildir. bence sorununuz böyle bir şey var mı yerine bu davranışları nasıl düzeltebilirim olmalı. çok sıkıntı yaratacak durumdaysa davranışları, çapa'da ergen psikiyatrisi var oraya götürün onlar anlayabilirler ancak böyle bir durumu.

cok hassas bir konu, bir psikologa gidin ve daha sonra sizi yonlendirmeleri dogrultusunda oglunuzu da goturun.
zaman kaybettiginiz her an tereddutunuz davranıslarınıza yansıyabilir ve kuruntu yapıp sizin ondan sogudugunuzu bile dusunebilir.

bir de yanınızda yatmasını uzmanların da onaylayacagını sanmıyorum.

babasıyla arası iyi. Benimde boşadkktan sonra hiç ilişkim olmadı. Ayrıca bu yaştaki bir çocuğu nasıl psikoloğa götüreyi o istemeden mzaten hoşlanmadığım şeyleri yapınca ama vuramıyorum

babasıyla arası iyi. Benimde boşadkktan sonra hiç ilişkim olmadı. Ayrıca bu yaştaki bir çocuğu nasıl psikoloğa götüreyi o istemeden mzaten hoşlanmadığım şeyleri yapınca ama vuramıyorum

yoo yoo vurmayın kesinlikle yalnız sert ve kati bir ses tonuyla uyarın ki ne kadar ciddi olduğunuzu fark etsin.

ben olsam napardım diyorum, kendim giderdim bir uzmana ve şüphelerimden bahsederdim. o size muhakkak ki anlattıklarınız doğrultusunda yardımcı olur. çocuğu görmek isterse de; çocuğa bunun çok normal olduğunu herkesin zaman zaman uzman yardımı aldığını bunun arkadaş ilişkileri ve okul başarısı için de olumlu olacağını anlatır psikologa gitmesini sağlardım. zaten onlar gerisini hallederler yani sezdirmeden davranışlarını analiz ederler.

Merhaba,
babasına hemen söylemeyin bence, sizi huzursuz edecek kadar büyük değişiklikler varsa, öncelikle ergen psikolojisinde uzman biriyle birebir görüşüp, konuyu tüm ayrıntılarıyla anlatın, oğlunuza nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.
Sanırım oğlunuz babasıyla görüşse de sizinle yaşayan bir çocuk, sizi sahipleniyor ve evin erkeğiyim düşüncesiyle hareket ediyor, ergenlik çağının verdiği hormonal, fiziksel ve psikolojik değişimle de biraz duygu karmaşası yaşıyor gibi geliyor bana.

Sorununuza burda birebir çözüm bulamazsınız, bulsanızda ne kadar faydası olur bilmiyorum ama mutlaka yardım almanız lazım, oğlunuzu elinden tutup hadi psikoloğa gidiyoruz diye götüremezsiniz, bu ters teper ve hırçınlaşmasına sebep olur lakin önce siz ona hissettirmeden bir uzmana gider görüş alırsanız çok daha iyi olur.
Sonrasında gerekirse uzman oğlunuzla da görüşür bir şekilde.

arkadaşlar yanlış anladınız oğlumda bir aşırı ilgi var ben bu durumdan rahatsız olduğum için yazıyorum

Bir annenin boyle düşünmesi için ciddi anlamda bazi hareketler görmesi gerek. Sörf anneye fazla ilgi göstermeye baslandi diye boyle dusunelemez
Aklim almadi
Seni bu düşünceye iten somut şeyler olması lazim

Yani kilo aldin sen deyip affedersin göğüslerini mi elliyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…