Oğlum!

Genetik olması şart değil olası odur benim oğlum 1 yaşındaydı krese başladığında özel tabi sizde gönderin hem rkadas edinir enerji stres atar cocuklarda haklı evde hapis hayatı yaşıyorlar

Geçen gün benzer bir konu daha vardı Jameya Jameya nındı galiba :)
Oraya da uzun uzun yazdık benzer sorunları yaşayanlar olarak.
2 gün önce metroya bindik ve Kızılay'a gittik. Büyük kızım 5.5 yaşında,küçük kızım 3 yaşında.
Küçük kızım öylece oturdu çok tuhaftı. Yarım saatlik yolculuk şeker gibi geçti. Uzasaydı neler olurdu bilemiyorum tabi :KK53:
Büyük kızım giderken sabah yediklerini,gelirken dışarıda yediklerini kustu. Günün tek kötü anısı bu oldu :KK14:
Olsun yine de güzeldi bence :kusmuk:

Zeki bu çocuk. Aynı durum arkadaşımın 18 aylık kızında var asla kardeşi olmayacak diyor

Peki arkadaşınızın çocuğu nasıl bir çocuk? Zekidir mutlaka, zaten zihin olarak sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum sadece idare edilmesi çok zor, hareketli olmasına da tamam, her çocuk aynıdır ama 1 haftalık henüz gözleri kapalıyken kafasını kaldırması kucağımda gezdirirken ay ne yapıyor demesi yanımdakilerin çok korkmuştum hani bir de çirkin olurlar ya :) öyle görünce kurbağa gibi. Ben hep hiperaktiviteyle karşılacağımı düşündüm o zamanlardan beri, 2-3 aylıkken bile uçacakmış gibi hareketler yaptığından dolayı.

Genetik olması şart değil olası odur benim oğlum 1 yaşındaydı krese başladığında özel tabi sizde gönderin hem rkadas edinir enerji stres atar cocuklarda haklı evde hapis hayatı yaşıyorlar

Özel kreş var 27 aylıktan başlıyor dedi, bir tanesi de bezleniyor mu demişti. Hatta bulunduğum civarda 3 yaş altı alan bulmanız çok zor diye de eklemişti. Bir şey kalmadı gerçi.

Oyun grubu? Spor kursu? ben yurtdisindayim burda o yaş çocuklar 10saat kreşe gidiyor genelde. Üstüne yüzme kursu vs. Cocuk bunalıyordur...enerjisini atmadan nasil uyusun kuzu? Bence bir araştırin

Hiç yerinde durmadığı için atması gerekiyor aslında ama..

Anladım benim ilk çocuğum ve tek çocuğum olacak. Çok zorlanıyorum artık, doğduğundan beri böyle olduğu için, 2 yaş sendromundan çok öte bizimkisi, yeni oluşan şeyler değil maalesef. En azından davranış olarak nasıl bir yol izlerim, nasıl kontrol altına alırım? Düzgün bir çocuk yetiştirmek isterim ama kural tanımadan nasıl olacak bilmiyorum?
3 yasi bekleyin , 3 de inanilmaz degisim gostwriyorlar , bebeklikten cikip cocuk oluyorlar , o zaman egitimleri daha kolay olur diye umit ediyorum

3 yasi bekleyin , 3 de inanilmaz degisim gostwriyorlar , bebeklikten cikip cocuk oluyorlar , o zaman egitimleri daha kolay olur diye umit ediyorum

Bende öyle düşünüyorum mutlaka vereceğim zaten kreşe fiziksel ve zihinsel gelişimine katkısı olması açısından..

Bizim ki doğduğundan beri böyle, biz yine pes etmedik her çocuk böyledir diye, ama olmuyor şuan oğlumla dışarı çıkamıyoruz kontrol edemediğimiz için.
Bizim kide aynı üç yaşına az kaldı geçen kum parkına götürdük birden kendini yere atıp ağlamaya başladı aralıksız bi saat ağladı eşim artık dışarı götürmek istemiyo.
Takipteyim konuyu..

Bizim kide aynı üç yaşına az kaldı geçen kum parkına götürdük birden kendini yere atıp ağlamaya başladı aralıksız bi saat ağladı eşim artık dışarı götürmek istemiyo.
Takipteyim konuyu..

Birazdan randevu alacağım, uzman görsün bir en azından davranış konusunda bilgi versin gözlemler neticede, ne kadar araştırsakta uzman bilgisi farklı..

Birazdan randevu alacağım, uzman görsün bir en azından davranış konusunda bilgi versin gözlemler neticede, ne kadar araştırsakta uzman bilgisi farklı..
Ben götürdüm. Dediği şey evde babasıyla beraber takım olarak çalışın tutarlı davranın. Evde oyun saati kurun onun için ağlayarak bişey yaptırmasına müsade etmeyin kreş belki olabilir falan filan.
Okumadığım kitap kalmadı ama hala aynı hırçın agresif uyumsuz bi çocuk. Çok zor sizi çok iyi anlıyorum.
Olur da giderseniz lütfen paylaşın burada.

Her cocuk ayri.. benim bi tanesi top atsan duymaz uyurken digeri yorgani ceksem uyanir.. halbuki ben hepsinin bebekliginde uyurlarken supurgede tuttum tv de izledim

Ben götürdüm. Dediği şey evde babasıyla beraber takım olarak çalışın tutarlı davranın. Evde oyun saati kurun onun için ağlayarak bişey yaptırmasına müsade etmeyin kreş belki olabilir falan filan.
Okumadığım kitap kalmadı ama hala aynı hırçın agresif uyumsuz bi çocuk. Çok zor sizi çok iyi anlıyorum.
Olur da giderseniz lütfen paylaşın burada.

Tabi ki paylaşırım..

Benim de 3 yaşında bir oğlum var aynı şeyleri bizde yaşıyoruz. 2. yapmaya korkuyorum o yüzden. Bir de bana inanılmaz düşkün kimsenin elinden birşey yemez içmez anneannede babannede durmaz. Şimdi birde herşeye o benim demeye başladı. İnanın 2 yaş bizim daha kolay geçti 3 yaş çok daha zor. O yüzden kelin ilacı misali akıl veremiyorum

Benim oglumda oyle cok hareketli suan 27 aylik dil gelisimi falan guzel gidiyor ama cok inat sizin oglunuzdan bi farki uykusu cok guzel bir cocuk.huysuzlugu mizmizligi ayni bende aglayarak donuyorum gittigim yerlerden istemedigi bise olunca kendini yerlere atiyor

Aynen öyle sınırı yok, Evet onun dediği olacak hep, hani derler ya her şeyin olmayacağını bilmesi gerek diye? Her şeye itiraz eden bir çocuğa kural koyamıyorsunuz maalesef, kendi bildiğini yapıyor. Benim annem de yok eşimin annesi de. Ama komşular rahatsızlıklarını dile getirdiklerinden beridir daha fazla kafaya takar oldum. Uyumuyor, son noktasına kadar direniyor. Hatta ben zorluyorum yine, yoksa hiç uykusu var gibi de davranmıyor..
Canım benim oğlum da aynı, yapma etme şöyle böyle anlamaz. Ve anira anira ağlar.
Senin ki gibi de az uyur, mümkün olduğu kadar orta yol bulmaya çalışıyoruz.
O tabi yine ağlıyor o sıra da ama önemli olan tatliya bağlamak.
Tabi bol sabır, sakinlik..
Hep oyun oynuyoruz, her fırsatta temiz hava..
Ama yine de sinir krizlerimiz meşhurdur.
Sizde de oluyor mu özellikle uykudan uyanınca gözünü açar açmaz ağlama ya başlıyor..
Komşular neden şikayet ediyor anlamadım..

Benim oglumda oyle cok hareketli suan 27 aylik dil gelisimi falan guzel gidiyor ama cok inat sizin oglunuzdan bi farki uykusu cok guzel bir cocuk.huysuzlugu mizmizligi ayni bende aglayarak donuyorum gittigim yerlerden istemedigi bise olunca kendini yerlere atiyor

Hastanede bir yerde anneyle karşılaşıyoruz konuşuyoruz. Hiç uyumuyor dedi kaçta uyuyor dedim? 10:30- 11 de dedi. Bizimkisi 3-4 hatta sabah 7 herkes kalkarken bizim yattığımız çok oldu dedim kadın şaşırdı nee diye? Gerçekten herkese kendi yaşadığı zor geliyor.

Araştırdım tabii, bizimkisi doğduğundan beri sendromda maalesef..
birde bir akrabamizin oglu var gerci 4 yasinda ama sizin oglunuz gibiydi hala öyle çocugun ıq su yuksekmis ve bu seviyesi yuksek olan cocuklar uyuduklari zamani bos zazamandan sayarlarmis
o cocugu zorla uyuturlardi kalkinca 1 saat beni niye uyuttunuz diye aglardi

X