Oğlum ve Kız arkadaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi için demiyorum ama bazı üyelere göre bu yaşta cinsellik yaşanacağı zaman yetişkin, ama evli olunca çocuk oluyorlar.
bana göre çocuk kere çocuk bu yaş. Evlilik içinde cinsellik içinde.
reşitlik yaşı 18 ama müge anlı nın dediği gibi 25 olmalı bence.

oğlunuz ne düşünüyor ben onu merak ettim zaten. oğlunuz apart istemiş sizden diye yorum yapmadım ki.

Tamam oğlunuz öyle düşünüyorsa sizi olaya dahil etmeden apart tutsun. (Neden otel değil de apart anlamadım bana çok güvensiz geldi o başka konu) Siz konunun biraz daha dışında kalın bence. Tek başına bu sorumluluğu alamayacak yaştaysa bence davet etmemeli kız arkadaşını.

hayır sizin bunu kendinize dert etmeniz mantıklı gelmedi o kadar. Buraya bu yazılır mı demedim. Dert edinmişsiniz ki yazmışsınız.
Tabi ki dert edindim çünkü kimsenin evladının kılına zarar gelsin istemem ısrarla gelmek isteyen arkadaşı içinde ne işi varmış, niye geliyormuş, sakın gelmesin yada ne yaparsaniz yapın başınızın çaresine bakın demek de olmaz çocukların gururunu kırmak istemem kimse rencide olmasın diye makul olan nedir diye sormak istedim hepsi bu!

Ben sevgiliyken bu evlilik cüzdanı muhabbetinden çok çektim. İnanın o kadar çok denk geldim ki. Rezervasyonsuz gittiğimiz 10 otel varsa 9’u sormuştur. Belki de o zamanlar daha mı katıydı kurallar esnedi mi bilmiyorum ama muhafazakar yerler falan da değildi yani. Sapancada gayet romantik bir otelde bile sorulmuşluğu var o kadar söyliyim

Tamam da yer temin etmemek gururunu kırmak değil ki
Gelmek istiyorsa tabi ki gelebilir
Ama yerinizde olsam evimde kalmasını veya otel tutmayı sağlamazdım
Çünkü bu sefer de başına bir şey gelecekse sizin mesuliyetinizde gelecek yani
O daha riskli

Hala öyle maalesef

Ben ailemle yasiyordum. Ve tabi ki sevgililerim oluyordu başka sehirde olan da oldu ama bizim eve sokmadim getirip ya da babam hotel ayarlamadi.

Tatile, kampa, konaklamali geziye vs giderdik, eşimle de bunlari yapmiştik. Ailem sadece kiminle olduğumu, nereye gittigimi bilirdi tabi, bin tane yalan soylemedim hiç bunlari yapacagim diye.

Siz ve aileniz ayri garip kizin ailesi kat be kat acayip..bu zamanda ayni evin icinde yasayanlar birbirlerine neler yapiyor hergun okuyup goruyoruz dis kapinin mandalini ben eve alicam olmadi aparta yerlestirecegim...

Sizden istenen bir şey yoksa sizin dahil olmanızı doğru bulmuyorum o zaman. Oğlunuz size sadece haber vermiş bu durumda. Reşit bir birey var karşınızda koşulları kendisi ayarladıktan sonra otelde de kalabilir, apartta da. Kendi sorumluluğunda artık.

işte biz de kendimizce makul olanı anlatmaya çalıştık. Herkesin makulu değişiyor. Alınganlık yapmaya gerek yok ki.
Sakın gelmesin demezsin de çocuk da aileden bunu talep edemeyeceğini bilmeliydi zaten. Bilmiyorum uzaktan konuşması kolay belki de. Ne halin varsa gör demezsin tabi ki.
Bir de kız plansız şeysiz nasıl gelmeye niyetleniyor. Nerede kalacağını bilmiyor, nasıl ailesiniz bilmiyor. İyi cesaret ne diyim. Belli ki oğlunuzu da çok iyi tanımıyor.
Bilmiyorum mantıklı gelmedi hiçbir şey.
tanışmayı ben de kabul ederdim. Ama nerede kalacağı kısmını kendiniz halledebilirsiniz oğlum demek bana daha mantıklı geliyor.
Aile ile bir problem yaşandığında da siz olayın dışında olursunuz.
erkek kardeşim var 20 yaşında. İstediği arkadaşında gider kalır. Genelde öğrenci evi olan arkadaşlarda kalırlar. Babam bırakır. Konum atar vs. Kız arkadaşları da oluyordur ama bizi böyle bir durumla muhattap etmedi. Kimse kız arkadaşı olmasına tü kaka demez. Ama muhtemelen gider birlikte kalacak yerini ayarlar.
Sizinki bunu yapamıyorsa yaşı küçük demek ki diyorum ben de. O zaman yaptıkları şey mantıklı değil. Umarım sorun yaşamazsınız.

çok düşünceli bir anne babasınız gerçekten.
"pandemi var gelmesin"
"ailesinin haberi yoksa gelmesin"
"kalacak yeri yoksa gelmesin" vs vs söylemler ile baştan bu kapıyı kapatsaydınız bir daha ne oğlunuzdan ne de ileride kızınızdan bu konuda bir haber gelmeyecekti size. ama anlayışınız ve yanlarında duruşunuz ile size güvenmeleri gerektiğini çok güzel bir şekilde göstermişsiniz.
apart fikri mantıklı bence de. her birlikte kalan sevişecek diye bir şart olmadığı gibi, yasal olarak reşit insanların ne yapacakları da kimseyi ilgilendirmez tabi.
yemek konusunda da çocuğuna maddi imkan sağlarsanız onlar halleder zaten.
gidecek olan her türlü gider, yapacak olan her türlü yapar. bir aile olarak çocuğunuza bu konuda gönülden yardım etmek istemeniz çok etkiledi beni.

Bu sebepten alınmıştır. İki üyelik yasak sizin 2 üyeliğiniz varmış. Tespit edilmişse biri iptal edilmiştir.

yani evet ailem de beni evde erkek arkadaşımla konaklatmadı diye başıboş bırakmış, ne halin varsa gör demiş olmadı.
benim de babam otel ayarlamadı kimsenin babasının ayarladığını da görmedim. Anne babalar böyle bir konunun sorumluluğunu taşımamalı bence.

Bu sebepten alınmıştır. İki üyelik yasak sizin 2 üyeliğiniz varmış. Tespit edilmişse biri iptal edilmiştir.
Aslında bunu hiç kullanmıyordum diğer hesabın şifresini unuttuğum için 2 yıl önce açmıştım şimdi diğer hesap askıya alınınca buna girdim yani ikisi ayni anda kullanilan bir üyelik değil bilemedim neden askıya alındı yarın açılacakmış

Çok teşekkür ederim beni anlamaya çalışmanız çok mutlu etti beni nihayet art niyetli bencil ebeveynler olmadığımızı anlayan biri çıktı :) anne baba olarak tek derdimiz ikisininde güvende olmalari ve heveslerini kırmamak :)

Gerçekten yazdıklarımı yanlış anlamak yada anlamamak için uğraşıyor gibisiniz neyse :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…