Oğlum okuldan kaçıyor

Evet ben de bir ogrt. olarak aynı fikirdeyim sınıfını degistirme yoluna gidebilirsiniz. Her çocuk bir değil kimi çabuk kaynar kiminin uzun sürer illa birseylere bağlamak dogru değil ve almayarak cok doğru bir karar vermişsiniz, zamanla mecbur olduğunu anlayınca taviz verilmeyince o da gidecektir illaki. Benim kızım da sorun çıkardı hep neler neler alıştı sonuç olarak. Ogretmem değişikliği motivasyon olabilir onun icin belli ki bu ogretmeni gereken disiplini, yakınlığı gösteremeyecek.

40 kisilik sinif birinci sinif icin kalabalik. Ogretmeni ile frekanslari tutmamis olabilir. Sinifini degistirmenizi tavsiye ederim.

Öğretmen haklı, derse uyum sağlayamayacak derecede olan öğrencinin velisi aranır. 1 çocuk bazen o kadar sıkıntı yaratabiliyor ki.

Bence de biran önce destek almalısınız. Okul rehberliği sizi Rehberlik Araştırma Merkezi'ne yönlendirsin bunu isteyin. Çocuğunuzda dikkat bozukluğu, hafif düzeyde zeka geriliği, otizm olabilir.
Veya ileri zekalı da olabilir. Hiperaktifliğin sebebi bu da olabiliyor vardı böyle bir öğrencim.
Bir anne olarak bunlara kızabilirsiniz ama sebepler bunlardan biri olabilir.
Konu sadece okulu sevmemek olsa en fazla 2 - 3 ayda adapte olurdu, kreşte de böyle ise adapte olması ya uzun sürecek ya da destek gerektirecek.

Dediğiniz kriterlere göre yapıştırmadım yaftayı. Şimdi size tek tek açıklıyamam elbet ama gerçekten dişli bir öğretmen değil. Bırakın mesleğini her insnın karakteri farklıdır. Ben sadece ilk gün çocuk sıraya girmiycem diye diretirken öğretmene hocam yar
Sorun kesinlikle öğretmende değil çocuğumda. Ben çözüm bulmaya çalışıyorum sadece. Mevcudu az sınıf yok malesef. Öğretmenin çözümü özele götürmemi ima ediyor ama mümkün değil. Pedagogla görüşüp 1 ay izlemeden karar vermiycem. En kötü ihtimalle 2. Dönem başka okul olabilir.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Dediğim gibi 40 kişilik sınıfta gerçekten işleri çok zor ama beni arayıp gel al dediğinde abimi gönderdim alması için müdür yardımcısı bayan çocuğumun elinden tutmuş onunla konuşuyormuş koridorda merdivenlere oturmuş ve onunla sohpet edip ikna etmiş ve sınıfa bırakmış. Yani demek istediğim yaklaşıma göre tepkisi değişen bir çocuk. Müdür yardımcısıda kesinlikle neyaparsa yapsın almamamız gerektiğini savunuyor ve yardımcı oluyor sağolsun.

Aynen bende öyle düşünüyorum. Öğretmeni yargılamıyorum kesinlikle ama tarz olarak biraz daha oteriter öğretmen daha iyi olur diye düşünüyorum.

Cocuga 6 sene siz bakip bir haftadir taniyan ogretmen de hata bulmak ne kolay valla bu davranislarin sorumlusu sizsiniz kendinizi okula baslama sureciyle ilgili gelistirecek bir makale bir kitap okudunuz mu ama ne gerek var bizim halkimiz zaten her seyi bilir ,ogretmene cidden uzuldum 40 cocugu okuma yazmaya gecirmesi bekleniyor ustune ozel ilgi bekleyenleri idare ediyor bir de ustune beceriksiz goruluyor her birine sadece gunaydin dese zaman dolar zaten cok uzuldum yazik ...

Peki siz yorum yazmadan önce zahmet edip ne yazdığımı okudunuzmu? Öğretmeni suçlamadığımı defalarca yazdım. Ben suçlu aramıyorum çözüm arıyorum.

benim kızımda evde özel ilgiye alıştığı için kreşte o ilgiyi aradı ve sınıfta öğretmen ne kadar ilgili olsada ilk zamanlar zorlandı, sınıfa gitmek istemedi, sıkılınca bilerek çiş yaptı falan filan ama artık alıştı.
siz kararlı olun ama gözlemlemeyede devam edin çocuğunuzu.
neden okula gitmek istemiyor ,asıl sorun ne, onu öğrenin?
kızımda yüksek sesten , aşırı kalabalıktan hoşlanmaz mesela ama artık uyum sağladı.
birde 40 kişilik bir sınıfta öğretmene de hak vermek lazım, hangi birine özel ilgi gösterecek, sınıf mevcudunun en fazla 20-25 kişi olması gereken bir yaş grubunda 40 kişi çok fazla..
bence pedagog desteği de alın...

Sorunun öğretmen kaynaklı olduğunu düşünmüyorum zira krese giderkende zorlanmış .Sonraki sene çok ağladığı için okula gonderilmemis anane bakmış (bence böyle bir esneme olmaması gerekiyordu ) şimdi okul çağı gelmiş ve okuldan kaçmaya tesebbus etmiş .Yeteri kadar okula hazır olmaya bilir burda anne babaya iş düşüyor okula hazırlanma anlamında.Öğretmenin tavrı bana doğru gelmedi ,tamam 40 çocukla uğraşmak kolay değildir ama her ağlayan çocuğunda velisi aranip çocuğu alın denmez diye düşünüyorum .

Mixico öncelikle sakin ve sabırlı olun.
Oğlunuzu eleştirip ayıplamayın.
Tatlılıkla sohbet edip sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın. Direk sorarsanız kendini size açmayabilir . Okulculuk oyunu oynayın siz öğrenci olun oğlunuz öğretmen olsun.
Bakalım nasıl davranacak.
Ya da kuklalardan yararlanın.
Kuklanın biri okula gitmek istemesin, dikkatlice dinleyin bakalım oğlunuz o kuklayı nasıl konuşturacak.
Ya da birlikte resim yapın ikiniz de o gün neler yaptınız? Gününüz nasıl geçti resmedin, sonra resimde neler var? Birbirinize anlatın.
Bu arada erken çocukluk uzmanıyım, çocuğunuzu görmeden,onunla biraz sohbet etmeden ve sizden doğum öncesinden başlayarak çocuğunuzun kısa bir gelişim öyküsünü almadan kesin bir şey söyleyemem bununla birlikte çocuğunuzda uyum problemleri olduğu ortada.
Öncelikle bunların sebebini tespit etmek lazım; dikkat dağınıklığı, öğrenmede güçlük yaşama,hiperaktivite veya zihinsel kapasitenin yaşıtlarından fazla olması çocuğun arkadaş- akran uyumunu dolayısıyla okula alışmasını olumsuz etkiler.
Bu tip bir sorun yoksa şunu düşünebiliriz,
bazen öğretmeni ile yeterli iletişimi, bağı kuramayan çocuklar da okula alışmakta güçlük çekerler.
sınıfında önceden tanıdığı bir arkadaşı, aşina olduğu bir çocuk yoksa ve yapı olarak çekingen, içe dönük bir çocuksa ortama alışmakta zorlanır.
Oğlunuza biraz daha tecrübeli bir öğretmen daha iyi yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Okulun PDR uzmanı vardır mutlaka onunla görüşebilirsiniz.
Gerekirse o zaten sizi RAM'a yönlendirir.

Peki siz yorum yazmadan önce zahmet edip ne yazdığımı okudunuzmu? Öğretmeni suçlamadığımı defalarca yazdım. Ben suçlu aramıyorum çözüm arıyorum.
Okudum tabiki daha disiplinli bir ogretmen olsa yazmissiniz bu suclamak oluyor iki kere uyarsa bu seferde cocuklara sert davraniyor dersiniz hatayi kendinizde arayin laf yetistirmek yerine

Gerçekten çok teşekkür ederim vakit ayırıp yorum yaptığınız için. Başka sunıfta kuzeni var ama biz ikisinin aynı sınıfta olmasının doğru olmıycağını düşünüp ayrı sınıf istedik. Yeğenim çok güzel adapte oldu hiçbir sorunu yok. O sınıfa aldırmalımıyım acaba?
Kesinlikle suç bende çünkü çalıştığım için yeterli vakit ayıramıyorum ve benim dikkatimi çekmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Dediğiniz taktiği hemen akşam yapacağım. Öğrenme güçlüğü yok tam tersi müthiş dikkatli ve algısı açık bir çocuk. Mesela şimdiden toplama yapabiliyor. İngilizce çok fazla kelime biliyor. Dinlemediğini düşündüğüm birçok şeyi bana sonradan dinlediğini belli ederek söylüyor. Ama yeni arkadaş edinemiyor. Birkaç tane arkadaşı var onlarla çok gğzel oynuyor ama hala sınıfta kimseyle konuşmuyor. Rehber öğretmeniyle konuştum çok zeki olduğunu bir sorun olmadığını zamanla alışacağını sabırlı olmamı söyledi. Haftaya pedagoga başlıycam. Tekrar teşekkür ederim.

Çok doğru söylüyorsunuz. Zaten suç bende söylüyorum çalışınca kıyılamoyor evlada ama hata yaptım.

Rica ederim, bu arada lütfen kendinizi suçlamayın.
Çalışan anneler olarak vicdanımız çocuklarımıza karşı hep biraz huzursuz ama akşam sadece ufaklığa odaklanacağınız bir zaman -20/30 dk-dilimi çoçuğunuza iyi gelecektir.
Oğlunuz sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor da olabilir.
Bu yarım saat sizin aranızda özel bir zaman olsun bir isim koyun bu zamana.
Mesela anne-oğul süt saati.
O zaman diliminde alın kutu sütlerinizi hem için hem sohbet edin. Ufaklık ne istiyorsa onu yapın, etkinliklere o karar versin. Göreceksiniz bu uygulama ikinize de iyi gelecek.
Ben yeğeninizin olduğu sınıfa almanızı uygun bulmam. Akraba/komşu çocuklarının pek çok farklı nedenle ayrı sınıflarda olması daha uygun bana göre.

bu yazınızdan anlaşılıyor ki oğlunuz dikkat çekmeye çalışıyor
özel ilgi ve alaka bekliyor evde olduğu gibi

Harika fikirler verdiniz. Gerçekten çok teşekkür ederim. Evet bizde öyle düşünerek ayırmıştık sınıfları sizde onayladınız. Akşam dediklerinizi uygulamaya başlıycam umarım işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…