Oğlum beni istemiyor :((

Önünüzde sınav için oğlunuzdan çalacağınız 3-5 sene yok ki 1 ay var . Sınava odaklanın .Her şeyi toparlarsınız merak etmeyin . Ben de mali müşavirlik sınavı için 3,5 ay gece gündüz çalıştım . Yemek yapmadım , temizlik yapmadım . Uykusuzluktan kahve içmekten , ayakta kalmaya çalışmaktan bitap düştüm . Çocuklarıma bakamadım . Ama hepsi geçti . Sizin de geçecek . Merak etmeyin .

Yapıcı yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim.. aynı yollardan geçmiş biri olarak bunları söylemeniz çok değerli benim için..

merhaba, cok sevdiginiz biri iki sene surekli birlikte olsa ve aniden bir ay uzaklassa siz de bu duruma tepki gosterirsiniz. biraz daha sakin olmaya, empati kurmaya calisin. oglunuz tepkili ve siz bu durumu onunla konustunuz mu? belki sizi anlamiycagini dusunursunuz ama bence pes etmeyin sozler olmasa bile duygular cok onemli. surekli birlikte olup asla iyi bir bag kuramayan anne cocuklar var.gun icerisinde cok kaliteli bir saat oglunuzla gecirseniz bile bunun yararini hissedersiniz. yuruyuse oglunuzla cikabilirsiniz, birlikte bisiklet surup top oynayabilirsiniz. hem siz de egzersiz yapmis olursunuz. ya da gununuzu planlamayi deneyin. biraz daha erken uyanip yuruyuse cikmak olabilir. biraz kendinizi dinleyin. bunlar size ne hissettiriyor? vucudunuz agri olarak size tepki gosteriyor, bunlara kulak verin. hicbirsey bir anda duzelmez ve boyle zamanlarda kriz yonetimi cok onemlidir. tabiki de cok zorlanacaksiniz ama ufak tefek mutluluklar, guzel anlar biriktirmeye calisin. hem bu sinaviniza motivasyon olarak geri de doner. kendinize ve sevdiklerinizi az da olsa zaman verin. size basarilar diliyorum. umarim hersey gonlunuzce olur <3

yüksek lisans öğrenciyisim aralık 7 e kadar girmem gereken 2 sınav 3 makale 1 proje ve raporu bugün ödev teslimim var. ayrıca 8 gün sonra açıköğretim sınavım (hadi bunu salla) hepsini de yapmayı umuyorum ve en önemlisi bebem var. yani benzer durumdayız. eşimin uzun ve abuk sabuk bir çalışma düzeni ne zaman geleceği belli değil. işten gelince en en en önce oğlumla ilgileniyorum. oynuyorum meyve soyup yiyoruz. dans ediyoruz. beraber markete gidiyoruz. sonra oğlum 10 gibi yatıyor inadı tutmazsa. o arada eşim geliyor bir yarım saat bir saat onunla oturup saat 11 de ders yapmaya başlıyorum. yatışım gece 1-2 artık allah ne verdiyse ama diyorum ki 1 aydan az kaldı biraz sabret. bu arada bir yandan kod yazıp bir yandan kocamla lak lak ediyoruz. çay kahve içiyoruz. bende günler böyle sana ne kadar yardımı olur bilmem ama benim durum bu.

Evet haklısınız öfkeliyim ben de fark ettim bazı yonumlara cevap vermek yerine yok sayabilirim ama şuan o kafada değilim (

Evet ben de annemeyalvardım ama gelemem dedi türlü bahaneler uydurdu bir gün icin bile ğelmesiri de geçtim bir kez olsun neyin var diye arayıp sormadı.. sadece para konuları için arar allah yokluğunu göstermesin ama çok kızgınım ona da

karşımda mutlu bir kadın ğörüyorum ve bence eşinizle etkileşimde olmanızın büyük payı var sizin adınıza çok sevindim allah mutluluğunuzu daim etsin yavrunuzla eşinizle

Çok güzel bir yorum olmuş çok teşekkürler

Sizin yerinizde olsam soyle yaparim;

10.30 da uyuyormus,
9 a kadar sadece cocugumla ilgilenirim, o saatte artik babayla yatma vakti deyip gonderirim,
baba da ustunu degistirir, yatma hazirliklari yapar, kitap okur falan, 10 gibi yataga goturur ve artik babasi da bir sekilde uyutur yani.

siz de kalan zamanda ders calisirsiniz.
her gun bu plani uygularsaniz yeni duzene alisacaktir.

çocuğunuz çok küçük, muhtemelen bu günleri 3 ay sonra hatırlamayacak bile.. şu an tamamen sınava odaklanın, öncelikle onu atlatın.. ben her zamanki gibi önce anne diyorum, sizin psikolojiniz iyi olmazsa çocuğunuz 1 ay değil bir ömür o sıkıntıyı çeker.. sınavı atlatın, hayatınızı normale koyduktan sonra fazla fazla zaman geçirir bu açığı kapatırsınız..

Bu konuyu aile terapisti ve pedagoga giderek hallddebilirsiniz. Onlar daha kalici cozum sunarlar. Sabahlari evden gitceginizi bildigi icin itiyor sizi.
Ayrica ders calisirken onada kalem kagit verin. Esiniz o anda napiyorsa o ilgilensin ayrica.
Esinizle iliskiniz konusunda profesyonel yardim alin ikinizde. Evinizde genel bi bunalim varki cocuga yansimiş. Onlarin algilari bizden daha acik.

Muhtemelen ev hanımısınız,yapmalısınğz etmelisinizle olmuyor işte,22:30 da uyuyor ve birlikte Uyumazsak uyumuyor diyorum, anlamaya çalışmak değil yargılamak için okuduğunuz belli
Bende çalışıyorum 1 yasındakı bebegım 8 de, 9 yasındakı oğlum 9 da uyuyor

Normalde ille çocuk önce cocuk derim
Ama altı üstü 1 ay, ayrıca mali müşavirlik gibi hem zor hemde dönemsel bir şey için
Moral bozmayın sakin kalmaya çalısın 1 ay geçer gider fazla fazla telafi edersiniz. Eve eli boş gelmemeye çalısın. Bunu gördüm sen seversin diye aldım derseniz belki biraz sakinleşir

şimdi yapıcı şeyler yazmak lazım zira zaten gerginsiniz

öneriler yazacağım ama çalışma şartlarınızı tam yazmamışsınız

kaçta gidip kaçta geliyorsunuz

çocuk kaçta gidip kaçta geliyor

çocuğun hayatı çokkkkk değişmiş 7/24 elinin altındaki anne yok kreş ortamı var ve akşamları da anne yok bu çok ağır bir tempo onun için

önümüzdeki süre bir ay ise bunu çocuktan değil sizin kişisel ihtiyaçlarınızdan kısmalıyız örneğin hızlı banyo yapın ya da saçınızı kuaförde yıkatın öğlen arasında

sabah kaçta kalkıyorsunuz bu önemli yani gerekirse çocuk da siz de yarım saat erken kalkıp sabah oyun seansı koyun

akşam erken yatar böylelikle

diyelim ki akşam 7 de eve geldiniz 9 a kadar olan süreyi çocuğa ayırın mesela bu bir ay yemek yapmayın ev yemeği söyleyin ya da eşiniz yapsın vs vs

9 da da yatmaya alıştırın zaten yaşı gereği o saatte yatakta olmalı sabah erken kalkarsa erken uyur

kreşte uykudan zaten 3-3.30 gibi kalkarsa 6 saat sonra uyuması çok olağan

sonra gece birlikte yatabilirsiniz bir aylık süreçte fiziksel ve kokusal temas çocuktaki gerginliği azaltır

ders çalıştığınız süreçte eşiniz ile paylaşımınız azalmış olabilir bu da sizi gerginliğe sürükleyebilir ama eşinizden de dinlemek lazım

zira onun da hayatı değişmiş bu süreçte

eskiden evde çocukla ilgili bri eş varken şimdi çocuk ile ilgili birçok şey ona kalmış onun da uyum süreci sıkıntısı olabilir

mesela 15 dakika da birbirinize ayırın sadece ikiniz sarılın oturun ya da sohbet edin hatta scrabble oynayın

bu öneri sen benimle dalga mı geçiyorsun duygusu yarattı sizde biliyorum

ben diyorum ders çalışacağım sen diyorsun oyun oyna

evet daha verimli ders çalışmak için dersi unutturucu faaliyet yapmanız eşinizle paylaşımda bulunup gerginliği atmanız lazım

yani ay sen çok yoğunsun anlıyorum seni minvalindeki konuşmalar gerginliğinizi almaz sizi daha da gerer

kolay gelsin ama lütfen zaten olağan hayatta 2-3 saat olan çocuk ile ilgilenme süresinden ayırmayın zamanınızı başka yerden kısın

Bendede durum pek farklı değil. Çocuklar iki hafta hastaydi. Yalnız baktım. Kimse bir gelip "ne yaptınız" demedi. Insan bunalıyor bazen. Tek sohbet edebilecek biri olsun evde. Yani kimsenin gelip işlerimi yapsın gibi bir beklentim yok zaten. Ama bu kadar yalnız birakilmak da gerçekten üzüyor. Ben gitsem gittim, ama kapımı calan yok. Yanı kızmak da istemiyorum, ama kırgınım

çocuğunuzla vakit geçirin akşam eve gidince.oyun oynayın birlikte eğlenin gülün.kucağınıza alın uyutun sevin.kitap okuyun. küçük oğlumu bu şekilde düzelttim.aynı sorun bende de vardı.

Bugün onun için bişey alın bu oyuncak yada kitap olabilir ama beraber oynayacaginiz bir şey olmasına dikkat edin çok degilki sadece akşam yarım saat onunla birebir zaman geçirmek yeterli onun için ama bu TV izlemek yada odayı toparlarken konuşmak şeklinde değil sadece onunla ilgileneceginiz bir vakit olmalı .. eşiniz çocuğunuz ve siz saklambaç bile oynayabilirsiniz ... Mesguliyetinizi anlıyorum ama günde yarım saat ayrılabilir bir vakit . Ayrıca üzülmeyin çocuklar kin tutmayi bilmezler siz gerekeni yaptığınızda oda sımsıcak karşılayacak sizi ..

Ben burda tavsiye göremedim!! Bazı insanlar gerçekten kötü kalpli!!

Kizmaniza gerek yok, yorum sahibi dogru soyluyor.
Cocuk size kusmus.
Benim oglumda bana kusmustu, 1 ay kadar mecburi bi ayriligimiz oldu.
Duzeltmem 3 ay aldi.
Kuskundu kirgindi ve o da 2,5 yasindaydi.
Ben beraber uyuyarak arayi duzelttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…