Oğlum beni istemiyor :((

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
merhaba kk
2,5 yaşındaki oğlum 1,5 ay önce kreşe başladı ben de çalışmaya ve akşamları da ders çalışmam gerekiyor ( onun öncesinde gece gündüz birlikte dolu dolu 2 yılı aşkın bir zaman geçirdik şükür ama şu 1 aydır oğlumla pek vakit geçiremiyorum.. gündüz babası kreşe bırakıyor o alıyor sonra ben işten gel biraz oyna tekrar ders çalış,gerçekten o kadar az görüyoruz ki birbirimizi.. eşim beni ben oğlumu ihmal ediyorum ve bu hiç adil değil..
bu sabah üzerini değiştirmemi istemedi yanına gelmemi istemedi,onu istemediğimi ya da sevmediğimi mi düşünüyor bilmiyorum hep itti beni.. ( bunları yazarken bile ağlıyorum
Herşey o kadar arap saçına döndü ki ne kendime ne oğluma vakit ayırabiliyorum ne de hakkıyla ders çalışabiliyorum.. ağlamakla ğeçiyor oğlumu kendimden uzaklaştırıq ders çalışmam gereken zamanlar da.. ve bu daha 1 ay böyle olmak zorunda.. çok üzülüyorum onun psikolojisini bozduğumu düşünüyorum ğece boyunca anne anne.. yanından gitmemi istemiyor ama uyandığı zamandan itibaren beni itiyor.. (
Evliliğim sıfır etkileşim sıfır iletişim değişik bir hal aldı.. ben kendimi tamamen saldım bir sürü kilo aldım hantallaştım her yerim ağrıyarak uyanıyorum.. kendim için çıkıp bi yürüyüş yapmak vicdan azabına dönüşüyor oğlumla vakit geçirmek varken niye bu diyorum.. oğluma da kendimiyüzde yüz veremiyorum aklım sınavda,çünkü çok hayati meslek hayatım buna bağlı, kendime bakmak gelmiyor içimden, verdiğim değil alabileçegim ilişkiler istiyorum örneğin eş ilişkisi,bir sohbet biraz anlaşılmak o da yok,derdimi anlattığımda dinleyeçek anlayacak bir annem de yok,o hep dertlidir sormaz bile,anne olunca annemi anlayacağım yerde ona daha da çok kızıyorum içimde eşime ve anneme büyük bir öfkem var dinmiyor..
Bütün bu fedakarlıkların oğluma yansıması da herşeyin tuzu biberi oldu.. herşeyin üstesinden nasıl geleceğim nasıl oğlumla ilişkimi düzenleyeçeğim bilmiyorum,değerli yorumlarınıza ihtiyacım var mutlaka benzer şeyler yaşıyoruzdur.. sağlıcakla kalın

Çocuğunuz, sizin uzaklaşmanıza karşı tepkisini böyle gösteriyor.
Hem kreşe başlamış hem siz evde de yoğun bir ders çalışma sürecindesiniz.
Bu sorunun çözümü belli ve sorumluluk sizinle birlikte eşinizde.
Evladınızla uzun süre vakit geçiremiyor olabilirsiniz ama kısa vakti dolu dolu yani kaliteli geçirirseniz,çoçuğunuzun sevgi ihtiyacını karşılarsanız yavrunuzun sıkıntısı azalacaktır.
Yazdıklarınızdan ben kişisel olarak sizin iç dünyanızda sorunlar olduğunu hissettim ve bu durum oğlunuza yansıyor.
Psikolojik desteğe ihtiyacınız var gibi görünüyor.Sorunun odağı içinizdeki öfke,onu boşaltıp sağaltmadan oğlunuza faydalı olamazsınız.
Sınav elbette önemli ama ortada bir masum evlat varsa dengeyi kurması gereken biz yetişkinleriz.

2 buçuk yaşındaki çocuk anlamaz deriz ama anlarlar; güzelce konuşun anlatın yoğunluğunuzu onun anlayacağı kelimelerle, üzüldüm, sen de üzüldün galiba, bana sinirli olduğunu düşündüm sana vakit ayıramadım çünkü bla bla... Ama seni çok seviyorum vs. böyle anlatın, süreci anlatın, bitecek deyin. Benim oğlum da 2 yaş 3 aylık oldu; konuşurum anlar, anlamaz gibi görünür işine geleni ama anlar çocuklar. Siz açıklayın göz hizasına inin konuşun sarılın.

sınav bu kadar hayati ise sınava odaklanın. o rahatlama hissiyle her şey yoluna girer bence. şu anda sınavı boşverip oğlunla,eşinle,kendinle ilgilensen de bunları yoluna koyman epey vakit alacak. bari sınav aradan çıksın. oğlunla zaten düzelir hiç dert etme. belki de 2 yaş sendromudur sana yansttığı durumlar. sınavda başarılar

İlgilenmediğiniz için (o ilgilenememe sebeplerinizi anlamaz, onun için geçerli bir sebep yoktur) küsmüş size...

Önce sınavı atlatıp sonra işe girmeliydiniz. O yüzden bu kadar sıkışmışsınız.

1 ay çok uzun değil. Ben “önce siz, siz iyi olun çocuk iyi olsun” diyemeyeceğim. Bu kadar hızlı bi geçiş çocuğu sizden daha fazla etkilemiştir çünkü.

Bence işten geldikten sonraki tüm vakti çocuğunuza ve eşinize ayırın. Çocuk uyuduktan sonra bi çay için eşinizle, sonra derse başlayın.

Az uyursunuz, çok yorulursunuz. Ama 1 ay altı üstü. Dayanabilirsiniz.

Ben burda tavsiye göremedim!! Bazı insanlar gerçekten kötü kalpli!!

Konu sahibi hassassınız anlıyorum, ama durumu özetlemek ne zamandan beri kötü kalplilik oluyor? Ayrıca oğlunuz size küsmüş benim bundan ne gibi bir tatmin duymamı bekliyorsunuz? Anne-çocuk arasına kim girebilir ki? Şuan sizi anlamıyor ve küsmüş dedim, olay da bu zaten. Tavsiye ne olabilir? Ders çalışmayın mı diyeyim size? Ders çalışacaksınız tabi ki zaten az bir zaman kalmış, oğlunuza da daha fazla zaman ayırmaya çalışın. Kısa da olsa zaman geçirseniz en azından annem beni sevmiyor düşüncesinden sıyrılır çocuk. Neyse bana kötü kalbimle iyi günler.

Çocuğunuzla birebir zaman geçirin mutlaka. Yarım saat de olsa tüm cihazlardan uzak. Yuvarlanın öpün koklayın. Bitişinde de ona ders çalışmak zorunda olduğunuzu anlatın. Ona da yanınızda bir kalem kağıt verebilirsiniz. Bitirmenize yakın tabii. Beraber çizim yapın. Sizi istemese de onu çok sevdiğinizi tekrarlayın.

Siz ne dersi çalışıyorsunuz?
Ben böyle seylerın hep evlılıkten once halledılmesı gerektıgnı soyluyorum .
Cocugunuz uyuyunca ders çalışmalısınız, hıc bısey kuracağınız bağdan daha onemlı olmamalı bana gore

Siz ders çalışırken hergün değil belki ama ara ara eline kağıt kalem verip yanınızda boyama yaptırsanız dikkatiniz çok mu dağılır acaba. Yada sınava az kalmış. Bir ayı atlatıp sonra tüm dikkatinizi oğlunuza verirsiniz.

İşimle alakalı bir sınav ve belli bir zaman sonra bu sınava girebiliyorsunuz(3 yıl) yönetmeliği mi değiştirseydim anlamadım
Herkes çocuğunu sever önemser ama zorunluluklar şartlar vardır..

Muhtemelen ev hanımısınız,yapmalısınğz etmelisinizle olmuyor işte,22:30 da uyuyor ve birlikte Uyumazsak uyumuyor diyorum, anlamaya çalışmak değil yargılamak için okuduğunuz belli

İlgilenmediğiniz için (o ilgilenememe sebeplerinizi anlamaz, onun için geçerli bir sebep yoktur) küsmüş size...
ilgilenmediğiniz değil ilgilenemediğiniz için gibi yazsaydınız daha yumuşak olmaz mıydı?
çocuğu için üzülen anneye göre bu kısacık cümle bile çok ağır

güncel hayatta yaşadığınız siniri buraya da yansıtmışsınız. Evet söylenecek tavsiye belli ama öncesinde sakin olun. İşten gelince önce çocuğunuzla vakit geçirin size de iyi gelir zaten birbirinizi özlüyorsunuz. Eşinize olan öfkenizi azaltıp biraz siz sohbet etmeye çalışın tatlı dille. Her şey çözülür umarım

ilgilenmediğiniz değil ilgilenemediğiniz için gibi yazsaydınız daha yumuşak olmaz mıydı?
çocuğu için üzülen anneye göre bu kısacık cümle bile çok ağır
Neden öyle yazdığımı aslında parantez içinde açıkladım. Olay bu yani çocuk tarafından algılanan bu ve neden öyle algılandığını da yazdım. Ne hakaret var ne eleştiri var anneye karşı. Ne neden ders çalışıyorsun var ne başka bir şey. Bence bu kadar zor değil buradaki kötü olmayan niyeti görmek, yine de siz bilirsiniz...

Bence sabahları (insanin acelesi oluyor evet ama yinede) 10 dakikayi sirf oğlunuza sarilip kokluyarak geçirin. Çok sevdiğinizi söyleyin. Biz her sabah öyle kalkarız oğlumla. Sizin oğlunuzla yaşıt. Sonra imkan buldukça dışarı çıkıp beraber birseyler yapın sevdiği. Saatlerce olmasına gerek yok. Kısa markete gidip sevdiği birseyi almak da olabilir. Oğlunuz hem kreşe başlamış hem sizin zamaniniz az. Yani sizin itmesi kendisinin de itilmiş hissetmesinden. Bunu toparlarsiniz. Esinizin imkanı varsa oda oglunuzla birseyler yapsın. Bir ay kalmış. Ama genelde anneler böyle durumda yalnız kalıyor. Bana da bu aralar kimse yardim etmiyor. Esimin çalışma saatleri uzun, yardim etmeye istese bile fazla vakti yok. Ailem desen kimse kapımı calmaz (ablam sorar ama bebegi küçük) . Diğerleri hep benden dertli ve bana gelip yardim etmek sanki dünyanın en zor işi. Yani yalnızlığınizi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…