Benım kızımda her sabah aglıyor kreşe giderken neredeyse 1 ay oldu başlayalı, ilk zamanlar karnım agrıyor uykum var dıyordu , sonraları sınıfta durmak ıstemedıgınden kres yonetıcısı bayanın yanına gıtmek ıstıyordu okula girer girmez (çünkü o onunla özel ilgileniyor benim kızımın asıl istediği de herkes ona özel ilgi göstersin), ara ara kusmalar sınıftayken bılerek çiş yapmalar falan eşlik etti bu duruma..
Kusmayı kestik çocuk doktorunda kan ıdrar kaka ultrason tahlıllerı yapıldı hafif enfeksiyon ve kolıt tanısı konuldu ilaç kullandık artık kusma kalmadı. Çişi de ilk zamanlar tuvalet eğitimi yeni oldugundan (kreş öncesi dönemde yeni edinmişti hala da tam tamamlanmadı gece bezliyoruz ama gunduz sıkıntı yok) hem kızımın varken yok demesı hem de öğretmenin sürekli soramaması nedeniyle kaçırıyordu ama bu hafta kazasız devam ediyor...
Birde kızıma bu zamana kadar dede ve anneanne baktı, özellikle dede çok düşkün o da dedeye aşırı düşkün o varken kimseyi istemez yanında ve dedemiz herşeyi ile ilgilenir yedir içir uyut alt değiştir gezdir vs vs....
Haftasonu dedeye ziyarete gittik (onlar baska ılde yasıyor kızıma baktıkları donemde yanımıza yerlesmıslerdı arada yıne kızımı da alıp kendı evlerıne gıdıp gelıyorlardı onlarla kalıyordu sıkıntısız bır sekılde bızde haftasonu yanına gıdıyorduk bır orada bır burada derken bu zamana kadar bakımını ustlendıler)
Şimdi de dedeme götürün okula gitmicemler başladı her sabah ağlıyor..
Babamız bir ara vazgectı alalım kresten dedi ama bu sene alsak seneye aynı seyler kat ve kat fazlasıyla yasanacak.
Sorun ilgiye alışmış, yaşıtları ile park harici zaman geçirme fırsatı olmamış(orada bile yanlarına giden bir çocuk değil uzaktan izler sadece çok nadir bir çocugun yanına gidip oynamak ister çekingen bir yapıda çünkü), herşeyi bakan kişilerce karşılanmış kendine yetmeyi öğrenememiş bir çocugun kendi kendine birşeyler yapmakta ve topluma ayak uydurup sosyallesmede sıkıntı yasaması , kurallarda cabası belirli saatte yemek ye , uyu vs... özgürce yaşamış her dediği anında yapılmış etrafında pervane olunmuş bir prensesin kurallara uymak istemeyip evde kalmak istemesi.
Ben her gun rapor alıyorum, saglıkla ılgılı bır sıkıntıda önce fiziki bir sorun var mı yok mu onu değerlendiriyorum, ona da soruyorum gözlemliyorum okul çıkışları gayet neşeli ve mutlu her gun bırseyler ogrenıp gelıyor eve, gelısımını gorebılıyorum her anlamda sadece aglama krızlerımızın gecmesı adına onu yarın bir çocuk ergen psikiyatrisi doktoruna götürecegim bu sabah krızlerını en az hasarla nasıl atlatırız , okulu nasıl sevdırırız , yada ağlamadan ısteklı bır sekılde nasıl gıtmesını saglarız amacım bunu başarmak...
Sizde pes etmeyin, güçlü olun, benim geniş aile yaşamaya dönmek gibi niyetim yok, kreşin ona her anlamda faydalı olacagını dusunuyorum, zaten yazları gıtmeyecek (yazın yazlıkıta yıne anneanne ve dede ıle olacak) ama artık bır bırey olarak sosyallesmeyı, kendıne yetmeyı ve bızden ayrı kalmayı (bızden ayrılmak sıkıntısı degıl dededen ayrılmak asıl sıkıntı) ogrenmesı lazım dıye dusunuyorum..