- 12 Temmuz 2006
- 55.452
- 212.425
- 52
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Ablam öğlen uykusu olmazsa benim oğlan daha da çıldırıyor. Erken kalkıyor çünkü sabah. O yüzden öğleden sonra verirsem bana göre oldukça iyi iken oğluma uymuyor. Sadece kendimi düşünecek olsam, tüm zaman bana kalır çünkü sabahtan işlerim bitmiş olur. Lakin birkaç denemede anladım ki oğlum öğlen uyumazsa adeta canavara dönüşüyor. Çünkü geç yatıp erken kalkıyor. E öğleden sonra okuldan gelip uyutsam bu sefer de saat çok geç oluyor gece uyumak bilmiyor.
Evet müdürün yaklaşımı çok itici. Çözüm bulmaktan ziyade biz daha az bakalım derdinde. Bana "böyle deneyelim ileride duruma göre şekillendiririz" dese yine anlarım. Bana direkt biz ona zaman Ayıramıyoruz özel ilgi lazım diyor. Yani buna getiriyor lafı.
Valla kusura bakmasınlar onlar çocuklar için okuyup eğitim aldı, çocukları sevmeyen, bunu kendine misyon edinmeyen çocuk gelişimi okumasın, bazı meslekler vardır ki insanı sevmek üzerine kuruludur, öğretmenlik bu meslek grubunun ilk sırasında, aman bir kadın için en kolay meslek sabah 8 akşam 5 gider gelirim parama bakarım diyen rica ediyorum bu mesleğe atılmasın, lafım meclisten dışarı, eğitimcilere saygı duyarım, ben olsam yapamam tahammülüm yok o başka, lakin genellemeden oğlunun gittiği okulu ele alınca hiç de çözüm odaklı, aman ne şirin çocuklarımız var, biz hepsini kazanacağız misyonundaki bir okul değiller, gıkı çıkmayan çocuğa bende bakarım birkaç saat, ağlamasın, sessizce otursun arada ağzına yemek tıkarım, iki şarkı, biraz etkinlik, parka bile götürürüm cici çocuk olsun yeter.
Özel okul mu bir de burası?
Ablacım ya senin istediğin saatlerde alacaklar çocuğunu ya da başka bir yer araştır, hani bir takım sıkıntıları olan çocuklar için nasıl uğraşıldığını bilmesem normali budur belki diyeceğim ama kızımdan biliyorum, senin oğlunun sıkıntısı bizimkilerin kazanmaya çalıştıkları çocukların sorunları yanında ufacık bir problem diyeyim sana.
Evet biraz özel çaba gerektirir ama aşılamayacak birşey de değil konulan teşhise göre.