- 7 Mayıs 2012
- 7.187
- 8.202
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Oy kıyamam, bende bırakınca özlüyorum seneye krese başlayacak bakalım nasıl olucak.Allah evlatlarımızı korusun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
idrak,Gelişmeden kastım daha az ağlaması. Lakin hala sınıfla uyum içerisinde hareket etmiyor. Tamam bu beklediğim bir durumdu ama ne bileyim keşke sarılıp ağlamasa :/
Gelişmeden kastım daha az ağlaması. Lakin hala sınıfla uyum içerisinde hareket etmiyor. Tamam bu beklediğim bir durumdu ama ne bileyim keşke sarılıp ağlamasa :/
Üç yaş cocukları kreşe gidiyor bi şeyler cok garip ya.yenı dunya duzenınden sıyrılıp resme uzaktan bakınca sankı bazı seyler ınsanlara geteksınımmıs gibi kaktirilmaya calısılıyor.
Çok haklısınız.onceden cikmasi çok gorgusuz,ergen,kaba,nezaketsizce.Dün kurum yöneticisi ile konuşurken çok gerildim. O yüzden biraz zaman geçmesini bekliyorum sakin konuşabilmek adına. Bir ev sahibi ya da kurum sahibi biri ile konuşurken, her ne şart olursa olsun konuşma ortasında odadan ilk olarak çıkmamalı. Bu hem medeniyet göstergesidir, hem de nezaket kuralıdır. Önce misafir olan çıkar. Çok afedersiniz kadın totosunu dönüp çıktı odadan.
Ben de "işiniz vardır anlarım da, ya bana bir açıklama yapın çıkmadan ya da bir zahmet benim çıkmamı bekleyin." deyip çıktım. Bu gerginliğin ardından biraz zaman geçsin istedim.
o zaman dediginiz gibi devam edeceksiniz, maalesef bazi cocuklar icin yemek ihtiyac bile olmuyo
dediginiz de cok mantıklı
yuzmeye yollayamaz misiniz kres yerine, onlar da haftada bi kac gun bi kac saat oluyo. grup halinde ogreniyolar falan. enerji de atar hem
sizle aktiviteye baslayip zamanla ayrilir da belki
ben sizin oğlanın hep cok basarli bi sporcu olacagini düşünüyorum
Konuyla alakadı varmı bilmem ama
Az önce oğluma dönüp iyiki varsın iyiki yanımdasın hiç ayrılmayalım olur mu deyip sarılup aglamaya başlayınca.
Dönüp bana anne şakamı yapıyondedi.
5 yaşında bu arada.
Uzaklık-yakınlık için bir şey diyemem. Ama fiyat söyledikleri rakamlara çok takılmamalı :)
Görüşmeye gittiğimde bana söylediklerinin neredeyse yarı fiyatına teklif için daha sonra arkamdan aradılar.
Rağbet olmayınca kampanyaydı, size özeldi, kimseye söylemeyin, aramızda kalsın derken söylediklerinin de aşağısına anlaştık.
Bence yürüme mesafesi olması daha önemli. Daha küçükler okul için oradan oraya gitmeye...
Eğer başka şansın yoksa,
sen gittikten sonra da okulda sorun çıkarmıyorsa, alışmaya mecbur kalacak biraz :)
Ben biraz okul konusunda değişik olduğum için çok da şeeeapma :))
Ama yemek konusunda rahat ol.
Sonunda yiyecek :)
Elbet istediği, sevdiği bir şey olacak ve arkadaşlarla yemek hoşuma gidince devamı gelecek.
Biraz da kendi yeme becerisi geliştikçe istegi artacaktır.
Evde de anaokulundaki duzen gibi bir dğzenl alıştırmaya yardımcı olabilirsin.
Bir de geçenlerde okudum. Hem çocuğu ısındırmak adına, hem paylaşım yapmak hem de duygularını öğrenmek adına okul dönüşlerinde bir vakit konuşma seansı yapabilirsiniz birlikte.
Eğer konuşması tam degilse, bir saat hazırlayabilirsin. Duygu saati :)
Bugün nasıl hissettin?
Arkadaşlarınla oynarken nasıl hissettin?
Öğretmenin size yeni bir şeyler öğretirken ne hissediyorsun?
Konuşmaları sen tamamlayıp ondan onay bekleyebilirsin.
Gerçi hiperaktif diyorsun sana saatten ziyade Benim oğlana yaptıgım gibi duygu sekseği lazım :))
Eki Görüntüle 2192659
Eki Görüntüle 2192660
Şuna benzer elektrik bantları ile koridora kareler yaptım. Ama hepsi düzdü bizimkinde.
İçine de suratlar yapıştırdık :)
Bazen zıplayarak, bazen arabayı üstüne park ederek oyun oynadık.
Sonra yol oldu, mahalle oldu falan. Ama kardeşi doğduğunda 2 yaşındaydı ve duygularını paylaşması açısından epey şşe yaramıştı sanki.
Benim bi çocuğum yok önerimde yok ama sizin anlatım dilinize bayılıyorum (bir önceki konudan) sırf onun için takibe geldim :) ama siz güçlü kadınsınız bunu da atlatırsınız
valla ben kizmaya geldim :)
pedagog onermisken okuldan alsam mi demen hosuma gitmedi saka bir yana.
3 yasinda gercekten yetiskinlerle iletisimde sorun yasayan ve sosyallesmek icin kendi yas grubuna ihtiyaci oldugu bariz olan cocuguna okuldan alip evde ne vermeyi planliyorsun?
Üç yaş cocukları kreşe gidiyor bi şeyler cok garip ya.yenı dunya duzenınden sıyrılıp resme uzaktan bakınca sankı bazı seyler ınsanlara geteksınımmıs gibi kaktirilmaya calısılıyor.
valla benim sipalarin baska sansi olmadigindan midir hemen alisiverdiler kreslerine.
her zaman anneler ise cocuklar okula dedim, alternatif sunmadim ondan sanirim.
bu hafta benim kucugun de oryantasyon haftasi, ilk gun babasi goturup 3 saat birakti, ikinci gunu 5 saat kalacak, haftaya tam zamanli baslayacak.
hatta buyuk oglumu 3,5 yasindayken hic dilini bilmedigi insanlarin arasinda yarim gunluk biraktim, oryantasyon haftasi falan da yok, egitim donemi ile birlikte basladi.
Cocuklara hayati zorlastiran biz miyiz diye de sormali mi acaba? Tamam okula baslamak zor bir donem ve de idrakcim senin oglun da huysuzgillerden, zaten zorlanacagin belliydi. Ama anne evde aglarsa cocuk da okulda aglar, hissetmediklerini mi dusunuyorsunuz?
sanki kendimi okudum. benim oğlumda kreşi istemiyor. kreşten sonra mama mama diye çıldırıyor. kreş bitti kreş yok diyor istemiyor yani. sabah bırakırken ağlıyor ama benden sonra susuyormuş. sanırım bizimkiler fazla bağımlı canım bize. kreşte yemeklerini veriyorlar ve hocası atıyor video falan çocuk güzel yemek yiyor. tereddütteydim. ama hocası evdeyken sizinleyken istediği gibi davranıyor ama kreşte kurallar olduğu için kimi çocuk bunu istemiyor. yani yemek saati uyku saati gibi. bana mantıklı geldi. çünkü oğlum özgürlüğüne kendi borusunun ötmesine çok düşkün
Hissediyor illa ki, soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama ana yüreği ana:))
Ya bir de sürekli çevremde daha çok küçük nasıl kıyıyorsun lafları olunca daha da sorguluyorum mevcut durumu. Acaba yanlış mı yapıyorum diye.
Haklısınız gerilmekte o zaman bayağı sorumsuz davranmışlar ayrıca kaba. Iki seçeneğiniz var devam etmek istiyorsanız sakin kalmaya çalışacaksınız kibar bir dille izah etmeye uğraşacaksınız ya da siz de gözünüzü karartıp gereken yerlere şikayette bulunup çocuğunuzu alacaksınız o kurumdan. Egitimhane değil ticarethaneye çevirdiler, neler gördüm ben. Inanın 1000'e yakın para istiyorlar ćok samimiyim bedava gelsin deseler göndermeyeceğim yerler var. Çocuklar yerlere yatmış, tv en son ses açık, çocuğun biri kulağını kapatmış oturuyor içim parçalandı yaz tatiliydi. Kadın da bana yok haftalık bildirim yapıyoruz soyle program uyguluyoruz şimdiki programınız ne diye sordum "yiyip içip eğleniyoruz" diyor o kadar pişkin.
Benimki de borusunun ötmesini istiyor işte. Toplulukla aynı anda hareket etmek işine gelmiyor beyefendinin.
Turuncu oğlum böyle oyunlara çok kapalı. Kesinlikle ikna olmuyor herhangi bir aktiviteye. Bak geçen gün oyuncak kutusunu boşalttı. İçine girmek istedi. İşte kapağını kapatıp "oğlum nerdeee" diyorum, oyun oynuyoruz. Ayağınla girmelisin içine dedikçe kafasıyla girmeye çalışıyor. Çünkü o kafasıyla girilmesi gerektiğini düşünüyor. Sözlü komut ile asla ikna olmuyor. En son ben ayağımla girdim ve bunu görünce yaptı. Görsel olarak örnek olmak gerekiyor. Sözlü komutlara uymuyor.
Mesela bu duygu saatini oğluma gösterip anlatsam, hiçbir tepki vermez. Öyle bakar suratıma. Eline alıp atar sonra. Zaten dinleyecek kadar sabretmez bile. Aylardır puzzle yaptırmaya çalışıyorum sıkılıp atıyor. Hamur oynamaz, boyama yapamaz. Sabretmez durup yapmaya. Sek sek biraz daha uygun ama her şeyden çok çabuk sıkıldığı için onu da en fazla bir kere yapar.
Sıkılmadığı tek aktivite deli dana gibi koşmak. Araba sürmek.