öğlene kadar gülmeyen ,öğlenden sonra gülmezmiş

battaniyem kareli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
91
72
3
31
merhaba hanımlar
benim bir çok derdim var öncelikle ailemle olanı özet geçeyim
biz hiç aile olmadık davamlı hala ,teyze , dede vs gibi akrabalara hesap vermek zorunda bırakılarak büyüdüm
çünkü babam karatersizdi şiddet vardı huzur hiç olmadı annemle anne kız olamadık daha 6 yaşındayken beni döverdi devamlı öyle olunca dede babaanne ile büyüdüm diyorum ya hiç aile olamadık
ne adam gibi babam var ne annem
sonra erken yaşta evlendim çünkü çok iyi okullar kazanmama rağmen babam hiç arkamda olmadı mali desteği saylayan dedem de vefat etti temelli öksüz kaldım
subaylık için çabaladım aslında kazandım ama sırf aileme kızıp istemediğim şeyi yapamazdım
sonra eşimle tanıştık sevdim de güven veriyordu mutlu olacaktım o lanet evden çıkacaktım ya çok mutluydum
evliliğimizin ilk 2 senesi maddi sıkıntılı ama mutlu geçti ama 2 seneden sonra eşim tüm güvenımı sarstı
aldatma olmadı ama adam benim zinet eşyalarımı idda ya yatırmış setim kolyem herşeyim gitti
arkadaşı vardı ona uymuş adam idda ile ev arsa alıyordu banko kupon demiş ve bizimkide yatırmış yerine koyarım diye düşünmüş ama olmadı tabii
arkadaşının çerez parası dediği şey benım altınlarım dı
ağladı arkadaşım çok iyi kazandı maddi sıkıntı çekme istedim dedi boşanacaktım ama nereye gideyim 19 aylık oğlumla baba evinemi ?
bir çok sıkıntı çektim eşim iş değiştirdi çevre değiştirdik temiz bir hayat olsun diye ama yok bir şeyler sanki ters gidiyor içime sinmiyor kendime güvenim hiç kalmadı
çok hassaslaştım evime bakıyorum bir canlılık belirtisi yok çünki evimi ve kendimi süslemek içimden gelmiyor
eşimle olan resimleri kaldırdım
içimden gelmiyor hiç bir şey bebeğim için yaşıyorum bazen kendimi ölmüş gibi düşünüyorum sonra bebeğimi düşünüyorum kendime geliyorum
içimi dökmek istedim
gerçekten öğlene kadar gülmeyen , öğlenden sonra gülmez mi ?

Öyle deme canım , hayat sürprizlerle dolu , her insanın böyle dönemleri olmuştur zaman zaman , herkes her zaman güllük gülüistanlık olmuyor , hayat inişli çıkışlı zamanlarla doludur .Bugün ağladım her gün ağlıycam diye bir şey yok , Allah büyüktür , inşallah en kısa zamanda selamete erersin .

okuyup, istediginiz seveceginiz bir meslek edinememissiniz anladigim kadariyla
su an ki boslugunuzun nedeni o olabilir

ya bakıyorum ama ana babası ile mutlu olan hep mutlu oluyor çevrem hep böyle tabiki herkes daha iyi olsun kimsenın mutluluğunda gözüm yok

Eşine bir şans daha ver.Hata yapmış mı evet çok hata yapmış hemde. Ama yinede şiddet aldatma hakaret vs yok.Ben bunlar varsa boşanma taraftarıyım.Anladığım kadarıyla başını sokacak bir yerde yok ki çocuğun daha çok küçük.

Bence seni en çok çocukluğunda ve ergenliğinde yaşadıkların etkilemiş.Üstünede eşinin yaptıkları tuzu biber olmuş ve şuan hiçbirşeye tahammülün yok.Boşanırsan dışarda da birçok sorunların olacaktır ve belki felakete sürüneceksin ki şuan hiç maddi desteğinde yok...
O yüzden ilk önce psikolojik destek almalısın.Sağlıklı düşünene kadar.O raddede ha baktın olmuyo birikim yapıp yollarını ayırabilirsin ki aile desteği olmadan buda çetrefilli bir iştir.

Ruh durumunuzu değiştirin lütfen, sürekli negatif negatif düşünürseniz hayattan zevk almaz hale gelirsiniz hiç bir şey yolunda gitmez en ufacık şeyler gözünüze batar durur. Bardağın dolu tarafından bakın hayatta çünkü hiç bir şey sonsuza kadar kötü gitmez. Çalışıyor musunuz ? Evde oyalanacak bir şey bulabilirsiniz hobi olur , eve katkısı olur çünkü özgüveniz de kaybolmuş. Eşinizin hataları olmuş fakat düzeltmek içinde çabalıyor. eşim iş değiştirdi çevre değiştirdik temiz bir hayat olsun diye burası önemli bana göre . Olumsuz şeylere odaklanmayın , çözüm yollarına odaklanın.

ya bakıyorum ama ana babası ile mutlu olan hep mutlu oluyor çevrem hep böyle tabiki herkes daha iyi olsun kimsenın mutluluğunda gözüm yok
Öyle tabi anne baba desteği önemli fakat Allaha Şükür elin ayağın tutuyor;çocuğun sağlıklı;eşin hata yaptığının farkında ve kendisini düzeltmeye çalışıyor...
Bunları düşün neden benimde yok demek yerine;çok şükür bugün kü günüme de.

Benim de gülmüyor inan, yaşım 30 oldu.
Çeşitli sebeplerle gülemedim.
Yine de bir gün güler inşallah diyerek yaşıyorum.
Hatalarımdan ders almaya çalışarak..

Ve sen hikayeni yazmışsın güzel.
Ben sana annemin hikayesini yazsam kendine şükredersin.

Ve son olarak:

Sana moral vermek için böyle yazmak istedim.
Genel ruh halim berbat uzun zamandır.

Yine de Allah'tan ümit kesilmez.
Ümidimizi kaybetmeyelim arkadaşım.

Öküzlüğü kocan yapıyor olan sana oluyor anlamadım.Bu durumda adamı evire çevire dövsen haklısın gelmiş buraya gülmedim etmedim.
Bu nasıl bir güçsüzlük.
Annesin sen.
Çocuk doğurabilen insanın bu kadar güçsüz olması benim gücüme gidiyor.
Canından can çıkartmışsın bir şey olmamış,bir kumarcıya ezikleniyorsun.

bence bu negatiflikler hep geçmişine odaklı yaşamandan, eşin bir hata yapmış evet ama kendini düzeltirse çokta üstüne gitme adamın. birse senin okumak içinde kalmış, git açık öğretime yazıl okumaya devam et çok pahalı değil aö bildiğim kadarıyla. birde anneni babanı düşünmeyi bırak artık, onlar geçmişte kalmış, şimdi yeni hayatına odaklan onu nasıl daha iyi yapabilirsin, kendini nasıl daha iyi yetiştirip geliştirebilirsin bence bunlara odaklan.

yaşadıklarınız sizi iyce negatifliğe boğmuş.
artık sıkıntılarınızın altında eziyosunuz kendinizi.
sıkıntılar ezmiyor, dikkat edin siz eziyosunuz.
çünkü insanı en çok yıkan şey kendine acımasıymış.
sizle aynı imtihanları yaşayıp daha mutlu olanlar vardır eminim.
tek fark: kendinize acıyıp, acıma beklemeniz.
eminim ki çok güzel ve sağlıklısınızdır.
bebeğiniz de öyledir.
keşfedilmemiş yetenekleriniz vardır.
ana, baba, koca bilmem ne, hepsi geçici.
hepsini bırakıp, kendinizi keşfedin.
şu acı hikayelerinizi kutsallaştırmayı bırakın ama en başta.

okuyup, istediginiz seveceginiz bir meslek edinememissiniz anladigim kadariyla
su an ki boslugunuzun nedeni o olabilir
Pff konunun meslekle ne alakasi var.kadin cocuklugundada yetiskinligindede ailebortami sicakli bulamamis.
Konu sahibi arkadas sende bardagin doku tarafini gor bak bebegin var babasi yasiyor.asilamayacak sorun degil

eziklenmiyorum tabiki sadece hayat şartları işte ailem kötü evilikte de güven sarsılınca sıkıntılarım çoğaldı

acıma beklemiyorum kendimden sadece dediğim gibi çok zor günler geçirdim ve geçiriyorum
Allaha şükür üstün zekelı bir bebeğim var Allah izin verirse seneye yabancı dil eğitimi başlayacak şu an annemin babamın bana yaptıklarını ona yapmamaya çalişiyorum tek meşkalem o onu eğitmek için uğraşıyorum ama genl bir huzun var ve çıkamıyorum bu işin içinden

okuyorum zaten ama bebekle sıkıntılı oluyor

Pff konunun meslekle ne alakasi var.kadin cocuklugundada yetiskinligindede ailebortami sicakli bulamamis.
Konu sahibi arkadas sende bardagin doku tarafini gor bak bebegin var babasi yasiyor.asilamayacak sorun degil

meslekle alakasi var demedim, her calismayan mutsuz da olur demedim.
okuma istegi varmis, okuyamamis. istedigi meslegi edinememis. icindeki bosluk o nedenden de olabilir dedim.
baba evinde huzurlu bi yasantisi olmadiginin kendide farkinda zaten.

Eşin bi anlık gaza gelmiş bir hata yapmış.Hayat bu inişli çıkışlı.Allah sonuçta sana bir yuva bir evlat vermiş.Olumlu düşün şükret ve kendini topla.Allah sağlıktan etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…