Öfkemi kontrol edemiyorum

Merhaba 8 yıllık evliyim dışardan baktığımızda güzel bi evliliğimiz var genel olarak güzel zaten çok şükür tabi benim ara ara öfke patlamalarım oluyor öfkemi kontrol edemiyorum hıncımı hırsızımı alana kadar bağırıp çağırıyorum birazda ağır konuşuyorum özellikle ailesi hakkında bu yaşananlar eşimin bana karşı soğumasına sebep oluyor en son ki tartışmamızda gördüm ki çocuklarda etkileniyor ben bize yazık etmek istemiyorum öfkemi nasıl kontrol edebilirim ne yapmam lazım eşimi seviyorum iyi bi insan iyi bi eştir ama biraz ilgisiz geliyor bana bi hediye bi çiçek almak aklına gelmez güzel bi söz söylemez sarılmaz işi düşünce yaklaşır onu seviyorum ama o beni sevmiyor diyemem ama benim onu sevdiğim kadar sevmiyor sanki aramız nasıl daha iyi olur evlilik aşkı öldürüyormuş anladım
Bence esiniz sizi seviyor. Bu davranislarinizdan dolayi da sizden uzaklasiyor. Hicbir erkek veya kadin bagirip cagiran hakaret eden bir insani hayatinda istemez. Siz evlisiniz o yüzden esiniz hala yaninizda. Öfkelendiginiz de icinizden konusmayi deneyin, bagirarak agzinizdan cikmasin icinizden hakaret küfür edin. Anladigim kadariyla ailesiyle ilgili sorunlar oluyor ki ailesini katiyorsunuz tartismalariniza. Su sekilde düsünün onlar onun ailesi siz olsaniz da olmasanizda dogdugu günden bugüne var olan ve hayatinda hep var olacak insanlar. Sizde sevgilisi degil esisiniz yani sizden de vazgecmesi kolay degil ama vazgecebilir. Aile olmak herseyi sorun etmek, herseyden rahatsiz olmak degil. Bazen görsende görmemek, duysanda duymamaktir. Siz onun ailesiyle iyi oldukca o da size daha cok baglancak ve sevecektir emin olun.

Merhaba 8 yıllık evliyim dışardan baktığımızda güzel bi evliliğimiz var genel olarak güzel zaten çok şükür tabi benim ara ara öfke patlamalarım oluyor öfkemi kontrol edemiyorum hıncımı hırsızımı alana kadar bağırıp çağırıyorum birazda ağır konuşuyorum özellikle ailesi hakkında bu yaşananlar eşimin bana karşı soğumasına sebep oluyor en son ki tartışmamızda gördüm ki çocuklarda etkileniyor ben bize yazık etmek istemiyorum öfkemi nasıl kontrol edebilirim ne yapmam lazım eşimi seviyorum iyi bi insan iyi bi eştir ama biraz ilgisiz geliyor bana bi hediye bi çiçek almak aklına gelmez güzel bi söz söylemez sarılmaz işi düşünce yaklaşır onu seviyorum ama o beni sevmiyor diyemem ama benim onu sevdiğim kadar sevmiyor sanki aramız nasıl daha iyi olur evlilik aşkı öldürüyormuş anladım
Öfke kontrolsuzlugu zamanında sürekli haksızlığa uğramaktan olur

Evinizdeki huzursuzluktan bence öfke patlaması. Eşinizle ilgili kafanızda yatmayan bişey varsa ve siz bunu konuşamadıysanız dışa bu şekilde vuruyor olabilirsiniz. Kimse durduk yere öfkelenmez. Aklınızdaki sorunu çözmeye çalışın

Öfke patlamasından çiçek almaz ilgilenmez kısmına nasıl atladın anlamadım. Öfke patlamasının alt metninde ilgisizlik var sanırım. Ama bana ağzına geleni söyleyen esle ben de çok muhattap olmam. O yüzden aile terapistine danışın veya öfke kontrolü için psikiyatriye başvurun.

Kime öfkelendiyseniz ona patlayin ki icinizde birikenlerden sucu olmayanlar nasiplenmesin

Aslında dediğinizi bi dönem yaptım beklentimi düşük tutunca üzülmedim sinirlenmedim ama şuan 1. Sınıfa giden kızımın dersleri 8 aylık bebeğimin bakımı derken kendisinin telefon elinde oturması canımı sıkıyor mesela en son ki tartışmamızda şu yüzden oldu kendisi arkadaşıyla yemiş içmiş bende evde aç açına bekliyorum gelecekte beraber yicez diye aklına bana haber vermek gelmemiş bende bağırdım çağırdım suçlu yine ben oldum

bakın burda yazdıklarınız çok fazla şey açıklıyor.
ilk konuyu açtığınızda bunu yazmalıydınız o zaman insanların size bakış açısı çok daha farklı olurdu.
toplumumuzda kadından çok fazla şey bekleniyor. yaptığı zaman muhteşem eş/anne oluyor, şikayet ettiği zaman dırdırcı kadın/uzaklaşılacak eş oluyor.
bu asla kabul edilemez bir durum.
siz çocuklarınızla/evinizle/eşlik görevlerinizle alakadarken kocanız sadece eve para getiren adam rolündeyse, yılların verdiği birikimle öfkenize hakim olamamakta çok çok haklısınız demektir.
o zaman eşinizi alıp karşınıza içinizdekileri net bir şekilde anlatmalısınız. neden böyle olduğunu, bu öfke patlamalarının sebeplerini vs vs..
anlar ve değişim gösterirse inanın siz zaten olumlu adım atmaya ondan daha hevesli olursunuz.
ama mesuliyet kabul etmezse siz de artık haksız konumda olmazsınız.
umarım anlatabilmişimdir..

Bence esiniz sizi seviyor. Bu davranislarinizdan dolayi da sizden uzaklasiyor. Hicbir erkek veya kadin bagirip cagiran hakaret eden bir insani hayatinda istemez. Siz evlisiniz o yüzden esiniz hala yaninizda. Öfkelendiginiz de icinizden konusmayi deneyin, bagirarak agzinizdan cikmasin icinizden hakaret küfür edin. Anladigim kadariyla ailesiyle ilgili sorunlar oluyor ki ailesini katiyorsunuz tartismalariniza. Su sekilde düsünün onlar onun ailesi siz olsaniz da olmasanizda dogdugu günden bugüne var olan ve hayatinda hep var olacak insanlar. Sizde sevgilisi degil esisiniz yani sizden de vazgecmesi kolay degil ama vazgecebilir. Aile olmak herseyi sorun etmek, herseyden rahatsiz olmak degil. Bazen görsende görmemek, duysanda duymamaktir. Siz onun ailesiyle iyi oldukca o da size daha cok baglancak ve sevecektir emin olun.
Benim korkumda dediğiniz gibi bende soğuması bu olaylar yaşandıkça benden soğuması aslında çok sık yaşamıyoruz böyle tartışmalar

Vallaha haklısınız ya. Put gibi hicbirsey yapmadan etliye sutluye karsimadan duran kocalar yüzünden iyi veya kotu taraf olmasini beklerken böyle ortada sanki birsey yokmusta sen problem cikariyormusun gibi bir ortam. Aslinda gayette ortada problem var. Es ailesi dediniz ordan anladim. Belli ki sizi savunmayan veya aranızda halledin mantığında biri. Hak verdim ben size vallaha hak etmis 👍

Benim korkumda dediğiniz gibi bende soğuması bu olaylar yaşandıkça benden soğuması aslında çok sık yaşamıyoruz böyle tartışmalar
Olaylarin ne sıklıkla yasandiginin bi önemi yok erkekler icin, biz bayanlar kirildigimizda biraz güleryüz, güzel sözler duydugumuzda herseyi unuturuz. Ama erkekler unutmuyor, dile getirmese de icinde yasiyor. O yüzden sorun oldugunda size konusmak iyi geliyorsa, ya da bagirip cagirmak en yakin arkadasinizi arayip onunla paylasin ona bagirarak anlatin. Asla ailenizden biriyle paylasmayin cünkü aileniz sizi sevdigi icin duygusal yaklasip esinize tavir alabilir veya esinizden soguya bilirler, iliskiniz daha da kötü olabilir. Ve unutmayin hicbir evlilik veya iliski kusursuz degildir. Birseyleri görsenizde görmeyin, duysanizda duymayin cünkü size kötü davranan insanlarin istedigi zaten bu mutsuz ve huzursuz olmaniz. Baskalarinin söyledigi kötü söz veya davranislar icin esinizi yargilamaniz dogru degil, esiniz onlar gibi düsünüyo olsa suan yaninizda olmazdi. Esiniz belki istedginiz tavri sergileyemiyor ama kendinizi onun yerine koyun, sizin aileniz ya da ailenizden biri o sekilde davransa ömürboyu ailenizle konusmayacakmisiniz veya bagirip cagirip onlari ciddi sekilde kiracakmisini. Duygusal davranmayin.

Evlilik aşkı öldürmez . Aşkı evlenen ve emek vermeyen çiftler öldürür. Kendinizi normal bir zamanda doğru ifade edin. Eşler arasındaki iletişimsizlik ve ilgisizlik kadınlarda hırçınlık erkeklerde umursamazlık yapar

Back
X