ÖFKE/STRES KONTROLÜ VE OLUMLAMA GRUBU

Kesinlikle bi de kolayı bırakmak da iyi geldi duygu dalgalanmalari azaldı sakinlestim. Bi de az yemek çok keyifli olmaya başladı. Sürekli ne yiyeceğim düşünmüyorum
Canım benim yediklerini yeme saatlerini vs bir düzene sok kiloların da hızlıca gider böylece. Bence kilo vermek ve sağlıklı beslenmek psikolojik anlamda ciddi bir olumlu etki yaratabilir.
Zaten duygu durum bozuklukları bizi kötü beslenmeye itiyor ya
Sen 1. takımda mıydın canım

Benim takimim yok yarışma bana göre değil ama 90 kilo grubundayim neşeli keyifli siskolariz

Benim takimim yok yarışma bana göre değil ama 90 kilo grubundayim neşeli keyifli siskolariz
Oh ne güzel tatlım ya ben de 9. takımdayım ama öyle yarışma stres falan havasından değil böyle etkileşim kurmak çok iyi geliyor duygusal yeme bozukluğu olan insanlarla :)

selam kuzum nasılsınız?geçtiğimiz 10 günü ben berbat geçirmiştim.iki gündür mücadele ediyorum sağlıklı besleniyorum ve spor yapıyorum nişanıma tam 9 gün kaldı haftaya c tesi..ve ben stresten ölebilirim.
cuma terapim var c tesi de diyetisyene gideyim diyorum düğüne kadar takip edilirsem belki işe yarar..çok canım sıkılıyor düşündükçe.5 ayım var tam hatta biraz az ve vermem gereken 20 kilom var.
onun dışında çok şükür her şey istediğim gibi olacak inşallah..bunu düşündükçe çok geriliyorum kendime çok kızıyorum.
her şey tam sadece benim iradesizliğim ve psikolojik durumum yüzünden yapamıyorum ve deli oluyorum.

kızlar öfke kontrolü için pek bir şey yapamıyorum bu arada..sen kendini kontrol altına alabildin mi bari diet killer
dün erkek arkadaşım bazen seni anlayamıyorum dedi düşün :) çocuk öyle sabırlı ki sayemde mertebe atlayacak

Kesinlikle bi de kolayı bırakmak da iyi geldi duygu dalgalanmalari azaldı sakinlestim. Bi de az yemek çok keyifli olmaya başladı. Sürekli ne yiyeceğim düşünmüyorum

hahaha kuzum beni anlatıyorsun resmen.ben sürekli yemek düşünürüm gittiğim yerlerde.bayram,seyran,tatil,sosyal ortamlar hep ilk yemeği hatırlatır.
hayır diyette olan insanın düşünmemesi gerekirken ben diyetteyken çok daha fazla düşünüyordum.
bu sabah poğaça almamak için kendimle savaştım ve almadım.akşam erkek arkadaşımla yemek yiyeceğiz ve ben şimdiden acaba makarna mı yapsak modundayım.ama sanırım onu da aşıcam ve salata,ızgara yapalım diyeceğim.
tek korkum hafta sonu!

keşke aynı takımda olsak motivasyon olurdu kızlar.bizim takım bomboş kaldı kimse yok en şişko benim düşünün :)

Ay tatlım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bu kötü durumu çok yaşadım. Geçmişte yapmadıklarını geçmiş hatalarını unutmalısın ve tamamen önüne bakmaya çalışmalısın 5 ayda 20 kilo, ayda 4 kilo eder hiçbir şey diye düşünmelisin. Stresini azaltmak için geçmişi düşünmemeye çalış önüne umutla bakmaya çalış canımmm

Öfke kontrolü konusunda ilerleme kat ettim galiba ama stres hala beni çok zorluyor. Ekonomik sıkıntı yaşıyorum, diyet vs derken stres ağır geliyor ama kilo verdiğimi görmek hem öfke problemime hem stresime çok iyi geldi

çok haklısın öyle yapacağım..olan oldu..düşüneceğime yapsaydım şimdiye vermiştim o kiloyu..ben ye iç gez yaşadım ama ..

süper canım maşallah..bırakma sakın çok iyi gidiyorsun.hiç kaçamak yapmadın mı peki ?
ekonomik sıkıntılar herkesin başına gelir zaman zaman düşünmemeye çalış..bende çok borçlandım evleniyorum malum.aileden de destek alamıyorum hiç annemin bana aldıkları dışında..bazen bende bunu düşünüp deliriyorum ama sonra kendimi telkin ediyorum.

Resmen benden bahsediyosun. Bende bi süredir sinirlerimi olumsuz düşüncelerini kontrol edemiyorum ve kendime zarar veriyorum farkındayım.
Nasıl bi yöntem izliyosun ?? Banada yardım et

keşke aynı takımda olsak motivasyon olurdu kızlar.bizim takım bomboş kaldı kimse yok en şişko benim düşünün :)

çok haklısın öyle yapacağım..olan oldu..düşüneceğime yapsaydım şimdiye vermiştim o kiloyu..ben ye iç gez yaşadım ama ..

Canım benim geçmişte yapmadıklarına yapamadıklarınla barışıp önüne bakmaya başlayınca daha az stres ve öfke patlaması yaşıyorsun. Ben hiç kaçamak yapmadım bugün 19. yada 20. gün. Kaçamak yapmamayı gözünde büyütme kuzum odaklandığın zaman senin için de kolay olacak bu. Ay bizim takıma transfer olmak istersen beklerim seni harika olur. Duygusal yeme problemi, stres ve öfke, fazla kilolar hepsi birbiriyle bağlantılı bir kısır döngü bu döngüyü kilo noktasından kırmaya başlayınca diğer noktalar da rahatlıyor.
Ah ekonomik sıkıntılar beni yaşlandırdı yemin ederim diyeti bozarsam bu yüzden bozacağım artık cinnet geçirip

helal olsun sıfır kaçamakla gidiyorsun maşallah..ben kaçamak yaptığım an arkası geliyor..yapmamakta zor.çünkü sürekli geziyorum çok sosyalim..tatiller oluyor sık sık..tek gün yapsam kaçamak olacak ama onu da yapması zor işte.
bir kaç haftadır üst üste artı çıktığım için transfer olamadım başka bir takıma.ama bu hafta toparlayacağım gibi gelirim inş. canım <3

Resmen benden bahsediyosun. Bende bi süredir sinirlerimi olumsuz düşüncelerini kontrol edemiyorum ve kendime zarar veriyorum farkındayım.
Nasıl bi yöntem izliyosun ?? Banada yardım et
Canım hoşgeldinnn :) ben kendimi dinleyip sorunlarımı listeledim. Öfke kontrol problemi, stres kontrol problemi, öfke ve strese bağlı yeme bozukluğu, kilo problemi...
Sonra hangisinden başlasam diye düşündüm. Önceliği kilo problemine verdim çünkü daha önceki deneyimlerimden kilo vermenin hayat enerjimi nasıl olumlu etkilediğini gördüm. Diyet yaptıkça diyetimi bozmadıkça daha huzurlu ve keyifli oluyorum bu daha zor öfkelenmeme yol açıyor. Öfke durumlarını yaşamamak için meditasyon da yapıyorum. Kaygı ve strese ciddi bir çözüm bulamadım henüz sen de bana yardım et tatlım benim ya

Ben de sürekli geziyorum kuşum çok dışa dönük biriyim ve İstanbul'da ciddi bir çevrem var. Gece hayatı, gündüz gezmeleri cabası.. Ama kilo verince gelen o haz işte ona odaklanınca kaçamak yapmayabiliyorsun. Bir kere dayanınca öbürüne de zorla kendine sonra sonra kolaylaşıyor

Duygusal Yeme Bozukluğu olan kuzularım bakınız;
1 Nisan 2017, 94 kilo iken vücut ölçülerim ve geçen Cuma, 86.9 iken vücut ölçülerim (İşte bu bana 5 seans terapiden iyi geldi yemin ederim)

-7 KG

•GÖBEK 102cm > 95cm
•BEL 90cm > 82cm
•BASEN 125cm > 117cm
•BALDIR 75cm > 70cm
•ALT BACAK 45cm > 43cm
•KOL 38cm > 35cm

O yazdıklarının 4 ü de mevcut bende

Bende kilodan giriştim bayada zayıfladım.
Dediğin gibi hayatımda çoğu şeye karşı hevesimi arttırdı motivasyon sağladı.
Ama sinirime stresime engel olmadı.
Ben geçmişimde yaşadığım olumsuzluklara bağlıyorum bu durumu. Çünkü önceden kavga etmeyi bilmeyen bağırmayan fazla sinirlenmeyen sakin biriydim.
Şuanda herşeye herkese sinirleniyorum
Önüme gelenle tartışmaya girebilirim
Etrafımdakiler hep sorunlu gibi
Ya da ben sorunlyum bilmiyorum
Tartışamazsam eğer gece kendi kendime şunuda deseydim bunuda deseydim diye krizlere girip kendimi yiyiorum uyku uyuyamıyorum
Ya da durup dururken sinirleniyorum
Hiç strese gelemiyorum strese girdiğim anda öfke patlaması yaşıyorum. Örnek vereyim kızım var 13 aylık. Dışarı çıkmamız het zaman sorun oldu. Onu hazırla evi topla kendini hazırla. Acele ol diyen eş biyandan. Dışarı çıkacağımızı anlayınca paçalarıma yapışan kızım.. bakımlı olayım diye çaba gösteren öyle dışarı çıkmaya çalışan ben. Bişey unutmayayım diye sürekli düşünmem. Kızın habire mızıklaması acele etmesi. Kızı parka götürmek bile stres dolu. Her dışarı çıkışımızda sinür krizleri geçiriyorum eşime sataşıyorum anneme sataşıyorum. Hiç bişeydennkeyif almıyorum.
Sonra yaşadıklarım aklıma geliyo bazen. Düşünüp bidaha yaşayıp sinir stres gerilim
Bide sevmeyip mecbur görüşmek zorunda olduğumuz bazı insanlar var ki onlsr ömür törpüsü zaten.

Çok sinirliyim ben ya

Canım geçmişte unutamadığın hırsların hayat kaliteni düşürüyor. Bilinçaltında bir yerde bir şeylerin hıncını çıkarıyorsun, eskiden kalma ezilmişlikler hırslar kırgınlıklar belki. İçine ve geçmişine dönüp seni tetikleyen şeylerle barışmaya bunları umursamayı bırakmaya başlamalısın. Umursuyorsun ki sinirleniyorsun umursamamak intikamdan umursanmaktan vazgeçmek intikamdan kat kat daha çok güç ister. Egonu yenmeyi başarmak ve affetmek ulvi bir güç ister. Bu güç seni huzura götürür çocuğun varsa çocuğuna kötü etki ediyorsundur yada edeceksin. Ben kendim gibi ve senin gibi bir ebeveyn tarafından büyütülmek istemezdim. Bunu düşündükçe kendime çok kızıyorum

Baştan sona kadar katılıyorum sana.
Evet dediğin gibi geçmişle barışmam affetmem ve umursamamam gerekiyo.
Düşünüyorum düşünüyorum bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Geçmişimde beni üzenlerle habire görüşmek zorundayım. Ve hala akıllanmış değil kimse. Onları napacağım bilmiyorum.

Ve dedipin gibi kızıma bu şekilde bi hayat sunamam !!! Öyle bi anne olmak istemiyorum. Karnımdayken çekmediği kalmadı yavrumun zaten
Onun için iyş olmam lazım.
Hadi bana bişeyler önerde ordan başlayayım nerden başlayacağımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…