Oda arkadaşıma ne söylemeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eveeet Ataşehir kyk benimki Ne aşklar ne cinnetler yaşandı orada Bin kişilik bir yurttu, orada kalanlar nereye gitti Allah bilir. İnşallah mağdur olmamışlardır.
Diğer yurtlara yerleştirmişlerdir onları, Ataşehir'in konumu falan güzeldi bakmıştım yurtlara gelmeden önce. Dur sana özelden yazayım nerede kaldığımı

Anlattıklarınız çok gıcık olunacak şeyler.Bende olsam çok sinirlenirim.Nefret ederim benden izinsiz cöpümun bile kullanılmasından.Kendinize büyük kilitli bir dolap alın.Herseyi kitleyin.Baska çaresi yok.

yurt idaresinden tavsiye idareye anlat durumu saç baş yolup yurttan atılma

Odada kalan diğer kızlarla beraber yapın konusmanızi.
Kırmaktan cekiniyorsanız,genel konuşun,kimse kimsenin özel eşyasını kullanmasin,izinsiz birşey alınmasın vs diyerek. Yada ona özellikle söyleyebilirsiniz birlikte, bak biz bu davranışlarından hoşlanmıyoruz,şunları şunları yapmamalısın vs diyerek.
Yani bilemedim şimdi,annesi/babası veya aile büyüğünün yanında yetişmiş bir insan olsa farklı düşünebilirdim ama üzüldümbir yandan da ben arkadaşınıza,şartlarını bilmesemde çok keyifli,hos bir ortamda büyümemiştir diye düşünüyorum, heves ediyordur ,geldiği yerde normal budur vs bu sebeple dışardan göz olarak bence anlatmanız gerekir ki bilsin normalin bu olmadığını. Kırmadan anlatın güzellikle belki kendine ceki düzen verir biraz.

Kesinlikle en büyük şans memuriyet hakkı verilmiş olması bu gerçekten beni de çok mutlu eden bir durum. Keşke elimizden gelse fazlasını yapabilsek ama 18 yaş bitince her şey bitiyor malesef ve herkes bu şansı kullanamıyor buda üzücü bir durum

Anlayış göstermek istemiyorsanız göstermeyin siz bilirsiniz, bu konuda amacım sizinle bir tartışma yaratmak değil. Sadece fikrimi söyledim bana katılmak zorunda değilsiniz elbette. Yaptıklarımı yapmak zorunda da değilsiniz. Konuya daha fazla yorum yapmamın size bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum, gereksiz bir polemik oluştu. Bu yüzden yazmamamın daha doğru olacağına inanıyorum. Herkese iyi akşamlar dileyerek kimseyi kırmadan konudan ayrılıyorum :)

Son düzenleme:
Bu arada ben de dolabımdan fare çıktığı için küçük emrah modunda geziyordum 'travma sahibi insanım, bana dokunmayın' diye, seninki daha kötüymüş. Botumdan minik fareler çıksaydı şu kız yurduna gelen ambulans olayı bir de benim için yaşanırdı

şu köpekler istedikleri yerlerde gezsinler diyenler gibi farelerin yaşam alanı oralar siz öğrenciler de kim oluyorsunuz diyen bir üyeyi bekliyorum da henüz gelmedi konuya

Ben elimi camasir suyuna yatirmistim bildigin elim cozurdadi, ama inatla ambulansi aramadim hshshs

Kilit altına almaktan başka çare yok. Zira anlattığınız profildeki biri ile yapacağınız konuşmadan verim alamayacağınız kanaatine vardım. Hem boşa nefes tüketeceksiniz hem de sonuç alamayınca boş yere yine sinir olacaksınız..

Allah kolaylık versin

İçim daraldı okurken

Sen sakın o kıza uyma ablacım her yönüyle çöp bir karakter

Daha giysilerini kimseyle paylaşma
Bak virüs var virüs olmasa bile kimde ne var bilemezsin alerji şu bu vs
Kıyafet konusunda “ kimseden almam kimseye de vermem huyum değildir kusura bakmayın “ de bundan sonra isteyen olursa
Kişisel eşyalarını kimseyle ortak kullanma

Korunmasız ilişkiye girip ne yapacağını sana sorması da çok saçma sonuçlarına katlanamayacağı şeyi yaşamasın sananeymiş ki yani hap alacak parası olmaması

Seni eşyalarını senden habersiz kullanıp izin almaması hem saygısızca hem de iğrenç bir davranış

Kızda karakter yok.
Söylediklerini anlayacağını pek sanmıyorum.

Eşyalarını özel bir kilit varsa kilitle
Akşamları onla oturmak zorunda değilsin.
Vardır illa yurdun vadesi vs orada oturursun ya da kütüphane varsa ders çalışmaya gidersin
Hiç bir şey yapamıyorsan kulaklığı takar bilgisayarda oyalanırsın.

Bence konuşma muhattap bile olma
Tabi oda değiştirme şansın varsa mutlaka kullan
DEvlette pek olmaz da özelse kaldığın yurt şansını dene bence

Ben hiç üzülmedim valla. Yiyim mi çikolatanı dese yeme mi diyecekti? Birinden izin almadan ona ait bir şeyi almak hırsızlıktır. Söylenmesine rağmen yapmak yüzsüzlüktür

Aynı şartlarda büyümemiş olduğunuzun farkında olmanıza sevindim, söylediklerimi duyar kasmak olarak yorumluyorsunuz madem vicdanınız rahatsa aynen böyle devam edin. Size iyi geceler
e duyar kasmissiniz ne yani simdi bu bir de yaptiginiz seyin adini soyleyince mi zorunuza gidiyor? cok basit bir polemik yontemi bu, konuda o kadar sey varken bir detaya takilip sabote etmek. hos da degil ve amaci belli.

Benim de kısa yurt dönemimde birkaç
Kere özellikle pahalı olan kıyafetlerim istenmişti vermedim. Borcu ihtiyacı olur yardımcı olurum. İhtiyaç için yardımlaşılır öteki başka bir şey oluyor.

insanlar belki de ona bu yetiştirme yurdu muhabbeti dolayısıyla zaman zaman anlayış gösterdiler, sizin de bu yüzden başta paylaşımcı olduğunuzu görüyoruz yalnız bu anlayış genellikle yurt ortamlarında karşı tarafın suistimal etmesiyle son bulur. yurt ortamında bir kere bir şeyi paylaştığın zaman bunun asla sonunun gelmeyeceğini ve olur olmadık her şeyini isteyeceğini bilmen gerekirdi. ne demek izinsiz montunu giyip çıkmak?? böyle insanlara haddini
bildirmediğin sürece bahsettiğim suistimal devam edecektir.
başkasına fazla merhametli olmak kendine karşı acımasız olmaktır.

Dolap zincirı al kilit al her seyını kılıtle.Çok ayıp ya .Yurt gercekten hıc ıyı deıl .Keske ımkanlarımız olsada apartta kalsak.Ne bılıyım yurt 4 kişi ne kadar zor

valla donup bi daha okudum dogru mu gordum diye. saka mi gatsby neden bu corona durumu ortadayken kiyafet paylasiyosunuz? dikkat et lutfen.

onun disinda ben olsam kirici olurdum. direkt ifsalardim yani. sampuanimi kullanmissin kullanma, aldigim seyi yemissin yeme diye direkt poker face soylerdim ve muhabbeti keserdim. cunku abi bu normal degil yani hirsizligin yumusatilmis versiyonu. ki bence yumusatilmis da degil ama neyse. mumkunse eve giderken bir cop bile birakma veya biraktiklarini kilitle.

hanımefendi farkında mısınız konu sahibi zaten başta gerekli toleransı göstermiş ve her şeyini paylaşmaya gayret etmiş. kız kendine ait bir kaç montu olduğu halde gidip izinsiz başkasının montunu giyebilecek kadar sınır çizmekten yoksun maalesef. bu sınırı sen çizemezsen başkası çizer bu böyledir, çikolata olayı son damla olmuş zira ortada bir birikmişlik var. yurtta büyümesi meselesine gelince herkesin travmaları yoksunlukları vardır eminim ama insanlar buna sığınarak bu şekilde hadsiz davransa sonumuz ne olurdu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…