Oda arkadaşıma ne söylemeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim yurdun bahçesi kocaman ve baya bakımsız, ben de zemin kattayım. Fare en azından benden korkuyordu ceycey, zavallım başını çıkardığı gibi çığlığımı duyması bir oluyordu 'nereden çattık buna da' diye hemen saklandığı yere dönüyordu

Kötü niyetle yapmadığı düşünülüyorsa biraz daha anlayışlı olunabilir, bende kaldım yurtta ve oda arkadaşlarımla o kadar çok şey paylaştım ki. Yeri geldi borcunu ödediğim oldu, yeri geldi sigarasını aldığım. Yediğim yemeği harçlığımı aylarca paylaştıgım oldu. Çünkü kızın elinde yoktu. Ailesi yoktu, destek olacak bir annesi babası. Bazı insanlar gerçekten çok zor şartlar altında büyüyor ve bizler kadar şanslı olmayabiliyor. Ben bu insanlara hayatın her alanında biraz daha anlayışlı davranılması gerektiğini, yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum sadece. Ben böyle düşünüyorum diye herkes bana katılsın benim düşüncemi desteklesin gibi bir iddiam zaten yok. Sadece çikolata meselesini görünce gerçekten üzüldüm ve yazmadan geçemedim

Ya hangi yakada Benimki Anadolu yakasındaydı ama bu sene taşınmış sanırım çok üzüldüm Koca bina boş kalmış Hadi bunun için bi sigara yakalım
Avrupa yakasındayım ben, seninki Ataşehir kyk mıydı acaba? Bu arada bizim yurdu da yıkacaklarmış galiba çok eski diye, arkasından sigara yakarım ama keyif sigarası olur

Avrupa yakasındayım ben, seninki Ataşehir kyk mıydı acaba? Bu arada bizim yurdu da yıkacaklarmış galiba çok eski diye, arkasından sigara yakarım ama keyif sigarası olur
Eveeet Ataşehir kyk benimki Ne aşklar ne cinnetler yaşandı orada Bin kişilik bir yurttu, orada kalanlar nereye gitti Allah bilir. İnşallah mağdur olmamışlardır.

Skdkfkflflfkf buna cok güldüm kusura bakma…..

Ay sen hangi yurttaydın Peki benim herkesin yurdunu merak etmem Ama ne yapayım yurtta kalanların ortak noktalarının olduğunu düşünüyorum bizi anca biz anlarız

yetiştirme yurdunda kalan çocuklara 18 yaşından sonra da destek var ki.yurt ona bedavadır yemek bedavadır ayrıca harçlıkta veriliyordur karşılıksız.mezun olunca da direkt memur oluyorlar sınavsız.psikolojik sorunları olabilir doğrudur yetiştiği ortamlardan ötürü.ama sonuçta çocuk değil kimse onu devamlı hoş göremez.devamlı hatalarını görmezden gelmek çocukluktan beri daha büyük yanlışlara da sürüklüyor bu tür çocukları maalesef.suçlu ne konu sahibi ne de şikayet ettiği kız .

Ay sen hangi yurttaydın Peki benim herkesin yurdunu merak etmem Ama ne yapayım yurtta kalanların ortak noktalarının olduğunu düşünüyorum bizi anca biz anlarız
benimki Ankaranın tek kız erkek karışık yurduydu mesela.her yer erkek dolu olduğundan sevgili neyim bulmadan bitirdim üniversiteyi.tam karşımızda koca 2 blok erkek vardı .fare görmedim ama eksiklik midir bilemedim

Haklısınız, umarım hayat hepsi için güzel şeyler getirir

benimki Ankaranın tek kız erkek karışık yurduydu mesela.her yer erkek dolu olduğundan sevgili neyim bulmadan bitirdim üniversiteyi.tam karşımızda koca 2 blok erkek vardı .fare görmedim ama eksiklik midir bilemedim
Ay bizim zamanımızda karışık yurda düşmedik diye üzülüyorduk Ben 2011 girişliyim

Ya ben daha ne kadar anlayış göstereyim, bence siz de haksız olduğunuzu biliyorsunuz ama kabullenmemek işinize geliyor. Benim mesela ailem bana bir öğrenciye göre iyi sayılacak miktarda para gönderiyor ama tırnak yaptırmak için 400 lira veremem. Bahsettiğim kişi param yok diye bana hap aldırdıktan sonra yaptırdığı tırnağı anlatan bir insan. Ben olsam utanırım yani. Bir şeyi izin alarak kullanmak ve gizlice kullanmak çok farklı şeyler, eminim bunun farkındasınızdır.

Ayrıca yurt detayını belirtmeme sinirlenen bir insanın şanssız büyüyen insanlara daha anlayışlı davranılması gerektiğini düşünmesi biraz komik. Demek ki bu detayı vermeseydim yorumunuz farklı olacaktı.

Ceycey cim hangi sehirde okudun
Bizim yurdun karsisinda da 2 erkek blok vardi tanisiyor muyuz yoksa

Tamamını okumadım ama bende üniversite de iken saç tarağıma kadar izinsiz kullanan biri yüzünden odamı değiştirdim çünkü hayır diyemiyordum oda ywtimhanede büyümüştü acımıştım çareyi odamı değiştirmekte buldum

Son düzenleme:
Haklısınız, umarım hayat hepsi için güzel şeyler getirir
memur olma haklarının olması onlar için çok büyük şans hakları da.ama maalesef aklı başında çocuklarımız yurtta kalıp 18 i bitirince bu haktan faydalanıp kendilerini kurtarıyorlar bazılarıysa yurttan kaçıp kötü kişilerin ellerine düşüp parlak hayatlara kanıp heba oluyorlar.bu kızımız üniversite kazanmış kendini kurtarmış aslında.karakterine de destek vermeli devlet psikolog desteği çocuğunu 18 i geçse de takip sistemi kurmalı gibi gibi.sadece para vermekle barınma sağlamakla olmaz.psikolojik destek de şart

Son düzenleme:
Ayy tam otlakçı oda arkadaşı, ama bu birkaç tık ötesi hırsızlık boyutunda. Ben olsam çok büyük olay yapardım, gerekirse yurt idaresine söyleyin izinsiz eşyalarınızı aldığını, odasını değiştirsinler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…