Oda arkadaşıma ne söylemeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Idareye hirsizlik yaptigini ispat etmeleri lazim, kizi da sicil micil diye korkutmalari lazim yoksa o idareyle bi cacik olmaz

Oda değiştirirsem daha sorunlu tiplerle karşılaşırım diye de korkuyorum
Ben yurttayken oda değişikliği yapmıştım. Memur boş yatakların olduğu odaların listesini vermişti, oda oda dolaşıp kendim için uygun olanı seçmiştim. Bence bu şekilde değiştirmek daha az riskli oluyor çünkü az çok anlayabiliyorsun karşında nasıl insanların olduğunu.

Oda arkadaşınız baş edilecek biri olmadığı için kendinizi daha fazla yormayın derim. En iyisi oda değiştirmek.

"Benim yenisini alacak durumum var, önemli değil" diye düşünme. Durumun ne kadar iyi olursa olsun fark etmez, annen baban elalem için kazanmıyor o paraları. Gerçekten ihtiyacı da olabilir ama bu yaptığı hırsızlık ve bunu bilecek yaşta.

İlk sene ben de yurtta kalmıştım. Oda arkadaşım aynı böyle bir tipti ve durumu da benden iyiydi. Odada neyim var neyim yoksa her şeyime çökmeye çalışıyordu.
Bazıları için bu, ihtiyaç meselesi de değil. Başkalarını enayi yerine koymak hoşlarına gidiyor bence sadece.
Aşırı pis bir kızdı bir de, her şeyimden tiksinir olmuştum artık.
Biz sonunda kavga etmiştik. Başka türlü çözemedim ben.
Ama aynısını tavsiye etmem

Bence yurt işi ne olacak diye bekle. Eğer gidemezsen döndüğünde şimdiki samimiyet düzeyinden çok çok daha soğuk davran. Devam ederse kavga edersin. Şurada birkaç günün kalmış yok yere zehir etme bence kendine.

Özel olarak yetiştirme yurdunda büyüdüğünü belirttim çünkü yurtlarda bu tarz her şeyi ortak kullanmak kendisi için normalleştirdiği bir durum olabilir ve aynı imkânlara sahip olmadığımız için bazı şeyleri gözardı etmemin sebeplerinden biriydi yurtta büyümesi. Mesela odadaki diğer kızlar ertesi gün hapı için para istese ailesinden istemesi gerektiğini söylerdim ama kendisinin böyle bir şansı yoktu o yüzden yardım ettim. Kıyafetler için de aynı şekilde düşünüyordum, yetimhanede büyüyenlerin şartlarından emin değildim bu yüzden eğer kıyafeti kısıtlıysa paylaşmam sorun olmaz dedim ama sonradan devletin her ay belli bir harçlık gönderdiğinden haberim oldu.

Kıza bayılmıyorum evet, çikolata muhabbeti benim de hoşuma gitmedi onu da belirttim zaten. Onun dışında bazı şeyleri biliyorum yani, sizin de çok duyar kasmanıza gerek yoktu. Mesela ben evony siyah maske kullanıyorum onun kenarları elastik kulaklı oluyor, kendisinin normalde kullandığı farklıydı. Kutum kaybolduktan sonra onun da kullandığı maske değişti. Bu tarz şeyleri odadaki diğer kızlar da kendi eşyaları için fark ediyor.

Benim de vardi unv yurtta iken. Kiz bana sormafsn kiyafetlerimi giyerdi. Sinir olurdum. Sonra siniftan anlastigim arkadasin odasina gectim. Senin de baska yok mu anlastigin arkadas. Oyle yapabilirsin. Bizim dolaplar kilitli olurdu.

Bi de fare olayina çözüm bulamadilarsa ortada herkesin ulasabilecegi yerde cikolata falan bulundurma
Ay haklısın, fare olayı zaten ayrı bir cinnet konusu Buraya gelirken annemin 'pff bu havlu da çok güzel, sana vermesem mi acaba' diye söylenerek valizime koyduğu havlumu kapının önünü kapatacak şekilde koydum ki fare alttaki boşluktan girmesin. Geceleri havluyu kontrol etmeden yatmıyorum, annemin de haberi yok hahahaxwsd

Aynı şartlarda büyümemiş olduğunuzun farkında olmanıza sevindim, söylediklerimi duyar kasmak olarak yorumluyorsunuz madem vicdanınız rahatsa aynen böyle devam edin. Size iyi geceler

Len bari baska havlu seçeydin hdhdhsh

Öncelikle 5 yıl devlet yurdunda kalmış biri olduğumu belirterek başlayayım. İlk sene 12 kişilik odada, son 4 sene ise 6 kişilik odada kaldım.
Odada doğal olarak arkadaşlarımızla çok samimi oluyoruz. Ben en iyi arkadaşlıklarımı orada kurdum. Ama kıyafet gibi şeyleri asla paylaşmadık. Benim zaten içim de bunu kaldırmazdı. Ne kendi kıyafetimi verdim ne de başkasınınkini istedim. Benden isteyen de olmadı.
Şampuan, diş macunu, parfüm gibi şeyleri çok acil durumlarda paylaştık. Mesela benimki bitmişse bir defaya mahsus almışlığım-vermişliğim vardır.
Lakin böyle izinsiz kullanmak, diğerinin çikolatasını yemek falan inan 12 kişilik odada bile görmedim.
Sıvı sabun(yurdunki su sibiydi), deterjanı ortak alıyorduk. Bitince sırası gelen alıyordu. Dolaplarımız da hep kilitliydi.
Bence siz oda ahalisi olarak bu kızı karşınıza alın. Sınırlarınızı belirleyin. Hoşlanmadığınız davranışları açık açık söyleyip bir daha yapmamasını söyleyin. İsterse kızsın, isterse oda değiştirsin. Zaten böyle bu durumda küsmesi en temizi olur.

kız gene mi fare çıktı odadan?acaba bizlerin odasında da fare vardı da yaşayıp gittik mi haberimiz olmadan diye düşünmeye başladım senin konularından sonra fare mi kötü o da arkadaşın mı bilemedim valla ama

Yatililarda, yurtlarda oluyo maalesef, kaçamıyosun, manyak gidip benim botumun icine dogutmustu, ben de kalkip giymistim sabah, sonra bu ne be diye elimi sokum cikarip, ciyaklayip firlatmistim bebeleri havaya, zaten hakkin rahmetine kavusmuslardi basip ciklettigim icin, neyse ilacladilar gene cikti bi süre sonra, bas edilmiyo. En guzeli tuvaleti kapali tutucan, ortada yiyecek birakmiycan, bosluklari tikiycan falan falan, arada da ilac, alisiyosun zaten fikre zamanla

Ya inanın bu şampuan, parfüm falan benim normalde asla takacağım şeyler değil ama 'benim şampuanım bitmiş seninkini kullanabilir miyim' ile 'onlar da varsa benim para vermeme gerek yok fark edene kadar kullanırım' çok farklı şeyler. Çikolata mevzusu da artık sinirden yaptığım bir şeydi. Yoksa ben ayda bir kere buzdolabına meyve, abur cubur falan bir sürü şey alırım herkes ortak tüketir. Ben onu rafıma koymuşsam demek ki paylaşmaya açık bir şey değil yani, umursamazlığına sinir oluyorum.

başka odadan samimi olmadığım kıza pantolonumu verdim vermedi istedim mürekkep lekeli verdi çöpe attım çıkmadığından.başka kızla montlarımızı değiştirmiştik o başka bloktaydı.ben okuldayken odaya gelmiş hem benim montu getirmemiş hem de kendininkini de alıp gitmiş.birinin evinde pahalı bir saatimi unutmuştum.1 ay sonra alabilecektim sakla dedim.saklamak ne kelime öyle kötü kullanmış ki çizikler içinde kordonu kopmuş geri aldım.o zamanlar kavga etmeyi bilmezdim safça kabullendim bunları içim içimi yese de.üniversite de arkadaşlık ilişikilerinde hele de yurttta kalıyorsan ya da ev arkadaşın varsa dişli olunmalı yoksa sömürülüyorsun genellikle maalesef

Son düzenleme:
Valla biz hepimiz “bir şeyleri ortak kullanmaya alışıktır, kötü niyetle yapmıyordur, normal sanıyordur, imkanı yok diye bu yüzsüzlüğe göz yumuluyordur” olarak anlamıştık, siz art niyet arıyorsunuz

Ben yazdığın her şeye katılıyorum. Ne şampuan konusunda ne de çikolata konusunda yanlış değilsin bence. Hiçbir şeyini vermek zorunda da değilsin. Gerekeni yapmaktan da çekinme asla.

muhtesemgatsby bu arada hangi yurtta kalıyorsun? Anılarım depreşti keşke şu an da yurtta olsam Tabi ben hiç fare görmedim
İsim vermeyeyim ama İstanbul'da, çok küçük bir yurt zaten diğer yurtlara göre. Fare görmediğine sevindim, güzel bir tecrübe değildi benim için

İsim vermeyeyim ama İstanbul'da, çok küçük bir yurt zaten diğer yurtlara göre. Fare görmediğine sevindim, güzel bir tecrübe değildi benim için
Ya hangi yakada Benimki Anadolu yakasındaydı ama bu sene taşınmış sanırım çok üzüldüm Koca bina boş kalmış Hadi bunun için bi sigara yakalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…