Evettt gelelim sadedeeee. Mesaj bombardımanı gibi oldu ama öyle bu sefer tek tek şeediyim dedimmm...
Efenim bu sabah hastaneye gittikkk ve başladık doktoru beklemeyeee, bekle Allah gelmezz... meğersem ameliyeta girmiş, neyse geçde olsa geldi şöyle kısa bi görüşmeden sonra bu seferde ultrason odasının boşalmasını bekledik. En nihayetinde ultrasona da kavuştukk. Biz öncesinde eşimle yaşadığımız maceralardan bu doktora bahsetmeyelim kararı almıştık netekim söylemedikde. Ultrasonda ilk olarak kafa çapı ölçüldü ve ilk mükemmell nidasını duyduk, sonra sırasıyla kalp vs. en son serçe parmağı kemikleride tam görününce ben artık dayanamadım açtım çeşmeleri, ama öyle tuhaf bi şekilde sadece gözlerimden önleyemediğim yaşlar akıyorr, baktım eşimde bi tuhafff, doktorda şaşırdı ama nerden bilsin adam çektiğimiz eziyetleri buldumcuk ağlaması sandı ve gülümsedi bize. Kilosu boyu tastamam tam zamanı işaret ediyor. Neyse sonra bizi kan vermek üzre bahsettiğim labaratuara yönlendirdi. Ben tabi arada boş bulduğum bir zamanda hemşireyi sıkıştırdım, neden burada ikili tarama kanda bakılmıyor dedim, o da sizin ultrason sonucunuz iyi olduğu için gerek görülmedi dedi, sonra dedimki başka labaratuara gitsek olmaz mı diye sorunca, hemşire sonuçlar çok yanıltıcı oluyor en son yine dönüp dolaşıp Düzene gidiyor hep hastalar dedi. Bir de doktorum 15-16. haftalardaki hormon değişiminin sonuçları farklı etkilediğini o yüzden beni 17. hafta çağırdığını söyledi....
Sonracığma labaratuara gittik, tabii ben orada da durmadım aynı soruları sordum ve orada daha önceki sonuçları gösterdim. Meğer laborantta benzer sıkıntılar yaşamış, üzülmemi buradaki sonuca güvenmemi söyledi ve ayrıntılı ultrasonla şüphelerimin iyice geçeceğini söyleyip sağolsun çok rahatlattı benii...
Kısacası benim ve eşimin üzerinden resmen koca bir tır kalkmış gibi oldu. Şimdi bu sonuçlarda şüpheli çıksada hiç umrumda değil, çünkü ben sapasağlam kızımı çok net gördüm... yaptırıveririz amniyosentezi olur biter. Size nasıl anlatsam şimdi oturuşum bile rahatladı, sanki karnımda bir yumru bir gaz vardı ve o geçti gibi, kimbilir bebişimm ne haldeydi zavallım.
Bu arada kızçeliği kesinleşti gibii nur hocammm duyrulurr....