2 li test ekrandan doktorun bebişin herşeyine bakması ile başlıyor 10-15 dak sürer. sonra senden kan alınıyor ve bu kan belli parametreler kullanılarak bir bilgisayar hesaplayıcısına giriliyor, sana 1/5000 veyahut 1/3800 veya 1/24000 gibi bir değer çıkıyor.. Bu Down sendromuna yakalanma riskin, yaşı 35 üstü olanlarda bu sonuçlar 1/5000 ve altına iniyor, benim 1/24000 di mesela. Kesinlikle risk yok dedi çıktı doktyor işin içinden. 1/250 nin altı risk demek , amniyosemntez öneriyolar, oraları boşverin daha çookk var.. Ama mutlaka yaptırın 3 lü test de bunun aynısı , 16. hafta sonunda yapılıyor, bazı doktorlar 2 liyi yapıp 3 lüye gerek görmüyor, 2 li % 90 daha doğru sonuç, 3 lü % 70 daha doğru sonuç demek..
Arkadaşlarım ben yanlız gitmiyorum eşim ve babam da gelecek, gelişmeler ve stratejik operasyon 2 alternatifli şimdi yazamıycam , başarıya ulaşınca anlatırım size zemuszemus Böylelerine 2 tane tokat niyetine işlem yapmak beni daha mutlu eder, fitil fitil getiricem o yüzsüz suratlarından da burunlarından da.. Benim gibi meğer oraya sipariş vermiş 2 aile daha çıktı tanıdık, işlemi tamamlayayaım onlara da haber vermem lazım, adamlar Titan saadet zinciri gibi ayollllakannehir