• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuk azyla konumalar, olum kilot olcakm...

ben küçükken karpuza bayçek dermişim ne alakaysa,2,5 yaşındaki yeğenim de hep aba ,baba,anne yi çok kullanır,bi de meee"ler,hov hov havlar,horoz gibi de üüüüüüü diye ötmeye çalışır:)ali baba nın çiftliğine hasta da kendisi:),

ben küçükken karpuza bayçek dermişim ne alakaysa,2,5 yaşındaki yeğenim de hep aba ,baba,anne yi çok kullanır,bi de meee"ler,hov hov havlar,horoz gibi de üüüüüüü diye ötmeye çalışır:)ali baba nın çiftliğine hasta da kendisi:),

:roflol: çok tatlıymış yaa

benim yegenimde kucukken lavaboya yalabo,davula bavul,yatakodasına yakıodası tepe taklaga da tepe dşk derdi yazamam ayıp olurbilmiyorumkismile.kızımda suya neee derdi babanesine babidik ,küçüge cücük( ben cücügümmmm) derdi, yılana yalan ,kilimaya kımıla,şimdide oglumun pipisinede düdük diyor oglumun altını actıgımda ilk gordugunde anne düdügü var bunun dıye sasırmıştıbilmiyorumkismile minimini birkuş sarkısının aldım onu iceriye dicegine altın boya içinde diyor.bırde gecen yurtdışına rutrışı diyor kızım oyle degil yurtt dışı dıyorum yogurt dışı diyor :)

dinazor: dizino
şam fıstıgı:püü (yedikten sonra kabugunu püü diye çıkarıyormuş)
dayı: ayı
çiçek: çiçi
makapaka(çizgifilm bilirsiniz): acabaca
maymun: manuu
ambulans.vaw vaw vaw
otobüs: obodüs
imdat: imbat

daha çok.şimdilik bu kadar yazdım.tabi tüçükkendi.şimdi 3,5 yaşında.iyi konuşuyo ama bazen arada yeni ögrendiklerini yine komik çıkar ilk..

Son düzenleme:
benim oğlum net olara konuşuyo artık ama önceden

makarnaya mamaka

kaşığa taşıt

oklavaya kohlava

arabaya ayaba

tabağa tabat

süte hüt

suya buu

uzar gider bu böle çok tatlıydı konuşmasıııŞeniz

benim kızım 18 aylıkkonuşmaya epey meyilli ne dersen onu tekrarlıyor. Reklamlarda çıkanları söylemeye çalışıyor. Mesela 118 80 diyo ya o da titten diyo
türkcell reklamında 55 dermisiniz dediklerinde ebideeeet diyo

makarna- batana
battaniye - batine
banyo - biiidit
yapma - matna
baba - babi yada babido
elma - ama
sallıncak - nen nen
michael jackson - bati nene
babaanne - babinne
Eflin - edin
efe - epe
yiğit - iiiiit
yağmur - manur
ağlıyo - alaaa

ha birde kendisine ninni sölüyo
e e e e dan dan dan dan diye :D
konuşmaları çok hoşuma gidiyor
oturup konuşturuyorum bende :)
bu aralar dua etmeye başladık. Ağzında çıkan yaralar var. Kızım hadi allahım bana şifa ver de diyorum allmim bana mifa ber amiiiiin diyor :)

kızım tam 2 yaşında ve söylüyemediği bir kaç kelime var

Dometes ---- Domamis

Ayakkabı------ Akabı

Tuvalet -------- Tutalet

bunları söylerken bile çok şeker oluyor yaaa

ay cok güzel bi paylasim olmus öldüm gülmekten
ben büyüyünce kilot ollcam kaydirigubbakcemile3 moralari bozuk olan okumasini tavsiye ederim :))

bana cok ıyı geldı oğlumm 3aylık kucagımda uyuyor sabahtan berı benı delırttı ama şimdi gevsedım bızde ogunlerı gorurmuyuz

Benim kızım 6 yaşında, geçen bir arkadaşla sohbet ediyorduk, babam emekli diye anlatıyordu. Benim kızım da emekliyerek dedi ki, anne emekliler böyle mi oluyor diye.

21 aylık kuzenim benle muhabbet ediyor kendince.. "hııı,hııı" diyor birşeyi dinlediğini ve anladığını anlatmak için..

beni çağırmak istediğinde "bebeeee" diye bağırıyor..

bibere bibeeeğ
pilava pilaağ diyor..

düştüğünde kaldırmak istediğimde ise bana "elleme" dedi,kendi kalktı yerden..

birşeyi düşürdüğünde " düstüüü" diyor..

kızdığındaysa tıpkı büyük bir insan gibi bir tepki veriyor..

acıktığında da "mammaa" diyip gözlerini kısa kısa gülümsüyor..

34 aylkık kızım evlılık oynayalım deı tamam deıdm (sanırım evcılık dıcektı yanlıs soledı deıdm) sonra ben oturttu evlendık bız dedı tamam annem deıdm annem deıl kocam dıceksın dedı :emir_bebek:
tmm kocaım deıdm. dans ettık opsuturk ben yatak odasına gttım ısım vardı oda odasında kaldı.
bana bagırıyo yanına cagırıyo; KARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII dıye bilmiyorumkismile
dedım annecım ne ıdyosun sen. annecım deııll kocacım dıye bagordı sen benm karımsın deıd evt ama karı dıye cagrılmaskı deıdm hanııım de adımla cagır deıdm. babam sana hayatım dıyo ama sen onun karısısın o yuzden senın adın KARIIIIIIIIIIIIIIIIIII dedı :)

şöyle ıncılerımız var aynı zamanda zemuszemus
beypazarı kurusu (ankaraya has bı bıskuvı gbı bısey ) == beykuyusu pajayı
canavar=cavanay
helikopter=lelikopter
aşkı memnu=akşı meynu
bayanssulusmile

kızlar ben geldim.oglumdan incilere devam,
tatile gittik orda benden sıkılmış olcak ki,anne babamla seni firfaktöre göndericez diyip diyip duruyor.güya beni yılanlar böcekler yesin,eve geldik şimdi yok anne gitme diyor.
gülmekten öldüm nasıl aklına geliyo böle şeyler anlamıyorum.

3 yaşındaki yeğenim dedesiyle oyun oynuyor.güya elinde fatura var dedesi memur ona ödemesini yapıyor. Emrecim maaşını aldın mı diye soruyoruz cevap 'patyon maşı vermedi ya kiiz var dedi' (patronu maaşını vermemiş, kriz varmış:) )

3 yaşındaki yeğenim dedesiyle oyun oynuyor.güya elinde fatura var dedesi memur ona ödemesini yapıyor. Emrecim maaşını aldın mı diye soruyoruz cevap 'patyon maşı vermedi ya kiiz var dedi' (patronu maaşını vermemiş, kriz varmış:) )

Çoooookkk HOŞkaydirigubbakcemile3

benim oğlum şimdi 8 yaşında ama küçükken söylediği bazı şeyler aklımda
kucağına al:kollarını yukarı uzataraktan :ap ap
öp beni sev anlamında:maa
çikolata:godidi
maydanoz:maydamoss
ayakkabı:aboka
poşet:foşit
derdi..

oğlum da iki yaşından öne yirmi aylıkken falan "ducana al pöç arabasını döstert" derdi. Türkçesi "kucağına al çöp arabasını göster" :D

benim oğlum da 2 buçuk yaşında,
minibüs yerine ,münüsük
ambulans ,ambulak
çikolata,şukuşak
dayı,dali
sakız ,kakız
köpük,pöpük
iyi ki doğdun ,iki mumi iki mum :)
dede, dide
anane,anana
118 80 reklamının müziğinde de seksen seksen dedikleri yerde ''çinten çinten'' diye söylüyo :)
geçenlerde ''oğlum senin ismin ne? ''diye sordum ''2''dedi ,''2 diye isim olur mu,senin ismi 2 mi? '' dedim , ''3'' dedi :)
''evde kimse yok'' de diyoruz ''evde kimpis yok'' diyo :)
parka gittik dün,bomboştu ''parkta kimse yok ''dedim, 5-10 dk sonra bikaç çocuk geldi,bizimki heyecanla ''anneee bak kimpis geldi'' diye bağırıyo :)

Back