• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuk azyla konumalar, olum kilot olcakm...

benim böcüğüm yeğenim

kravat -kayabat
teşekkür ederim -tökşerm
doğum günü yaptık= doğum yaptık
kalem-kelem
bonibon-monimon
jelibon-concon

ohooo gülmekten aklıma gelmiyo daha ,canım o benm yaa opuyorumnanaktan

Benim oğlum da küçükken yiyeceği bir şeye tadına bakayım yerine kadına bakayım derdi:emir_bebek:

kravat -givarat
su -ga
el,ayak-elisi ayasi
mendil-meldin
elbise-tinini:roflol:

Ayy çok tatlılar yaa.
benim oğluşumda
emziğe-emmi
suya-burtti
çaya-day
bebeğe-bebi
anneye-amne
ablaya-aba
elmaya-ema
süte-dut
öcüye-ado
oturmak-abu
benim o-menimo
bişi takmak-taki
çıkarmak-çıkıt
cız-cış
banyo-bayn

benim yegenimde kucukken annesine BABiS derdi,,,yani FAZILET,ambuntus=ambulans,gönul=nönu,sivilce=dimilce,cekirdek=cetirdek

hangisini yazsamki benim kizim 2 yasina girecek ve hic dogru duzgun kelime cikaramiyor tahmin edeceginiz gibi

suya - fu
dayi -ayi
abla yerine abi (ozellikle bile bile diyor)
emzige _ memme
banyoya - bici bici
sekere -seke
benim - menim
arabaya -abaa
otur -otu
liste uzarda gider .....

kızım 3 yaşındayken pijamaya hijama derdi...gök kuşağına göt kuşağı ohaoldumsmilederdi..daha çok vardı yazmadığıma pişman oldum çünkü birtek bu aklımda kaldı..şimdide 6.5 yaşında testereye kestere diyor ...bllerek düzeltmiyorum çok hoşuma gidiyor mantıklıda keliyor...kesteredelikafadulden:roflol:

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum çok güldüm çok hoşuma gitti hepsi
benim kızım 9 ayına yeni girdi başı sıkışınca hemen anne ne ne ne demeye başlıyor ama babasınada genelde anne diyor
birde oyun oynarken dıgıl dıgıl degam degam çok diyor inşallah sizlerin yaşadığınız bu eglenceli günleri bizde yaşarız :)))

ayakkabı; abuhu
terbiyesiz;telbiyebiz
noel baba; niel baba,
en çok kullandığı kelimeler ise; ciciya, aşağı.

Benim iklizlerim neredeyse iki olacaklar ama oğlum konuşma konusunda daha tembel. En çok sevdikleri yiyecekler ; pokalle ( portakal), çikilop ( çikolata) ve küfte!

yeni incilerimizden aklıma gelenler...

makas-pakana
makarna-pakarna
anne kuzum nerde?-anne kucum neğne?
eve gidiyoruz-eve didiyos
bakkal- bakka
aa dayım gelmiş--aa dam delmis
halasının adı gül bağırır ismiyle- guuuuuuuu
A.hadi kızım artık yatma zamanı
R.ııhhhhh oncak onuyom
göüzm acıyor diyeceğine de-gözlük acıyo diyo

ay kızlar sormayın benim oglan 4 yaşının içinde, ama haergün yeni yeni kelimeler ögreniyor.ona gülmekten ölüyoruz.şarkı sözlerini bir degiştiriyorki sormayın pc de tam oturuyorum unutuyom.hatırlamaya çalışıyım,beni severken tontiş anne,kokluyo geçen anne çok güzel kokuyosun diyo ne kokuyorum diye sordum da anne kokusu anne,demezmi.hamurger,bsayayar kısaltmadan gidiyo benimki,kuşu var kuşa takmadıgı isim yok yani mıllık,cancan,cicik,canbal,say say bitmez.çocuklarımızın dertlerini göstermesin allah hepimizin,olmayanlara da versin rabbim.

Benim ikizlerim 8 yaşındalar şu anda ama küçükken söyledikleri kelimeleri söyleyince şimdi gülüyorlar.
Kumanda = Muganda
Kafam = Kaham
Alikemal isimli bir arkadaşımıza Amikela Amca vs çok komiklerdi ya o zamanlar.

benim kızımda şimdi 6 yaşında kemik yerine keyik köpük yerine köyük şişko yerine şikşo derdi dah çok var tabide aklıma gelenler bunlar

cok gulerek okudum hepsini harikalar:))) benim kizim suan 4 yasinda bilmisin onde gideni ama kucukken babamiz bizden uzakti ve sadece bilgisayarda konusuyoduk kizim babasi gelice babam kutuya girdi diyodu:))))))))))) hala soyler guleriz:))

ben sana yandım zühtü yerine, ben sana yandım sürtük dedi bugün, allahım söleme dedimsede diline dolanmış tekrarlıyo. allahım nasıl ögreniyo bunları gülmekten öldürüyor bizi.

benim kızım 2.5 yaşında çok erken konuşmaya çok erken konuşmaya başladı bi çok kelimeyi normal söylüyo sadece
kapata- bapat esila ismi eşila

aşkım diyeceğine akkım ,su yerine şu,altı yerine akıı,üç diyeceğine üşş,araba diyemiyor bu aaaa diyor.aklıma gelenler bir çok şey söylüyor ama anlamıyoruz

Back