Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Aslında belli bir rutin olmuyor mu bu hamilelikte ki. hepsi farklı davranıyor doktorlar..

Merhabalar kızlar biliyosunuz ben İngiltere'de yaşıyorum sağlıkta dünyanın en gelişmiş ülkesi ve folik asitle ilgili aklına takılanlar olmuş, burada da kullanılıyor, doktorlar günde 400 microgram yani ihtiyacımız olduğu kadarını veriyorlar. Fazlasını bilemem ama eksikliğinde ortaya çıkabilecek riskler kanıtlanmş olduğu için bu uygulama yapılıyor, kullandırmaktan kaçınmak bana saçma geldi. Tabi ki her şeyin gerektiği kadar olmasından yanayım fazla fazla içilmemeli. Vitamin konusunda daha önce de fikrimi söylemiştim ben kullanmıyorum, ilk hamileliğimde de kullanmadım. Bazı doktorların tahlil olmaksızın sadece hamile olduğumuz için vitamin vermesini mantıklı bulmuyorum. Tahlilde bir şeyin eksikliği söz konusuysa o başka tabi ki. Benim doktorum şunu söylerdi; iyi beslen! gereksiz şişmek istiyorsan vitamin kullan sen bilirsin! Sonuç olarak kullandırmadı ve ben hamileliğim boyunca 10 kilo aldım, Allah'ın izniyle sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdim. Hamilelik boyunca ilk üç ay folik asit, ikinci trimesterin ortalarında kan ilacına başladım, son trimesterde de kalsiyum kullanmıştım bu kadar. Alacağımız vitaminler şunlar bunlar zaten çocuğun kilosuna falan yansımıyor böyle yanlış bi algı var, bunlar bizim sağlığımız için. O tatlışlar her şekilde bizi sömürüyorlar:) Ama depolarda kalmayınca biz sıkıntıya giriyoruz işte. Son zamanlarda bacaklarda kramplar oluyor mesela, bebiş kalsiyum ve magnezyumumuzu tükettiği için. Doğumdan sonra da herkes inşallah emzirerek eski fit haline dönecek hiç takmayın kafanıza Ben anne olmadan önce XS'dum şu an yine XS'um. Uyuma konusu da tamamen emzirmeye bağlı bence, emzirme bittikten sonra geceleri kesintisiz uyumaya başlayabiliyosunuz. Emerken gecede 3-5 Allah ne verdiyse:)

canım benim folikasit içinde takviye b12 ev d3 var d3 üm zaten eksikti önceden biliyordum.. b12 konusunda bilgim yok ama kan değerleri yeterliyse extra alımına ben de karşıyım.. bakalım kan sonuçlarımı görünce ne diyecek

Kızlar grip oldum

Geçmiş olsun ben antibiyotik niyetine her gece bir diş sarımsak yutuyorum hap gibi..

Miden dayanırsa sarımsağı kaynamış süte katıp kaynat burnunu kapatıp iç daha etkili. Hamile bi arkadaş tek içişte gribi geçirdi diyordu bana da o önermişti..

Merhaba kızlar
Toksoplazma testi ilk 3 ay icinde yapilabiliyo diye biliyorum. Benimki de pazartesi yapilacak 7+3te. Zaten daha onceden hayvanlarla cok icli dışlı bi iliskiniz varsa pozitif cikar ve daha onceden bağışıklık oldugu icin bebekte hicbir sorun olmaz. Ama eger negatif cikarsa hamilelik boyunca ozellikle kedi kumundan uzak durman lazim dedi doktorum. Benim evde kedim oldugu icin. Kumu degistirmek zorunda kalirsan da eldiven kullan dedi. Bu kadar korkulacak bisey oldugunu düşünmüyorum.
Birde yolculuktan bahsetmissiniz temmuz un 6sında. Aktarmalarla birlikte yaklaşık 20 saatlik bir ucak yolculugu yapacağım pazartesi gittigimda detaylari doktoruma sorup ogrenirim sizin için de.
Folik asit konusunda da fazlasinin vucuttan atıldığını soyledi doktorum ama yinede mg ını düşürdü kullandığım ilacın. Henüz bir vitamin takviyesi vermedi kan testinden sonra karar verecek. Pazartesi kalp atışlarını duymaya gidiyoruz heyecan dorukta

Kizlar ben hcg testi yaptim bu gun adet gunumdu dayanamasim yine negatif gelecek calismak demek subat anneside olamiyorum malesef

sağlıkla duy cnm kalp atışlarını.. kaç haftalık oluyorsun.. benim hayvanlara ilgim yok toprakla uğraşmayı severim çiçek vs gibi.. tabi şehir hayatında bu da çok zor bakalım... kan testimi salı alacağım bende

Teşekkürler rahatladım biraz. çocukluğumdan beri kediler köpekler hep kucağımda inş bağışıklığım vardır. Okuduklarım korkuttu herhalde beni

Teşekkürler rahatladım biraz. çocukluğumdan beri kediler köpekler hep kucağımda inş bağışıklığım vardır. Okuduklarım korkuttu herhalde beni
Korkma canim sonucta kedi köpek sahibi birsuru hamile var. Doktor dikkat et derse biraz daha dikkatli olursun olur biter. Cig sebze meyveleri iyi yika, bide hayvan diskilarindan uzak dur yeter

Kizlar ven doktor kontrolunde yumurta takibi yaptiriyorum ayrica ovulasyon testide kullaniyorum ama yine yakaliyamiyorum yumurtayi ya

Kızlar merhaba. Bayadır yazamıyorum. Yorucu bir uçak yolculuğundan sonra memlekete geldim. Dün de dr a gittim. Bebişin kalp atışlarını duyduk çok şükür. Rabbim bekleyen herkese nasip etsin. Gerçi dr kalp atışları için biraz zayıf dedi ama bana normal geldi. Benim hesabıma göre 6+5. Dr 6+4 ölçtü. Haftaya tekrar çağırdı. Kan ve idrar tahlili verdim. Bakalım haftaya hem tahlil sonuçlarını göstericem hem de kalp atışlarına bakacak tekrar. İnşallah gümbür gümbür duyarız kalp atışlarını bu sefer. İki tane de düşüğüm olduğu için coraspin başlattı bi de. Bizde haberler böyle.

Hoşgeldin yağmurla bereketle geldin ay çok şükür darısı başıma inş haftaya daha iyi duyarsın.. İnş ben de kalp atışlarını duyabilirim.. Çarşamba günü de ben gideceğim bakalım. Doktor nasıldı? Hülya hanıma mı gittin?

Hoşbulduk canım. Sorma az önce bi fırtına koptu burda neyse ki dindi :) evet canım hülya hanıma gittim. Valla ben memnun kaldım. Baya konuşkan. Her şeyi anlattı. Ben sorularımı sordum. Güzel geçti yani.
Sen de duyarsın inşallah canım hayırlısıyla. Sağlıklı rahat hamilelikler nasip etsin Rabbim hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…