Özlettin kendiniçok yorma kendini aman iki küçük canavarın yeter zaten sana nasılsın iyi misin
Sagol canim amin insallahh dualarim hepimizleHayırlı evlat olsun inşallah cnm
Sağol canım ama yorulmamak mümkün değil. 3 ay yattım şimdi acısı çıkıyor. Bulantılarım azalınca yemek işini tamamen devraldım. Fındık falan bitti işte. Bu ara o kadar yoğun ki bugün neredeyse yorgunluktan ağlayacaktım. Annemler de yok kızım yine hasta oldu. Kucağımda hastaneye götürdüm getirdim mecbur. İlk hamileliğimde saatleri sayıyordum neredeyse. Şimdi tlfn hatırlatıyor şu kadar haftalık oldunuz diye şaşırıyorum. Çok yorgunum yani bu ara. Senin nasıl gidiyor, çabuk geçiyor mu zaman?
Kızlar göbek deliğimin altında ve etrafında sertlik ve buna bağlı ağrı hissediyorum sürekli ovarak yumuşatma ihtiyacı duyuyorum daha dün doktordaydım ama bunu söylemeyi unuttum. Sizin de oldu mu
Teşekkürler cnm bize de iyi oldu bu listeevet kızlar yakınlarda doğum yapan arkadaşlarımın bizzat verdiği hastane çantası için kesin lazım olacakların listesini yazıyorum. biz ortalama birşey yazdık. sezaryen olunacaksa miktar arttırılabilir veya normal doğumlarda azaltılabilir. bizim gözümüzden kaçan ve sizin aklınıza gelen bişeyler olursa lütfen yazın. bazı maddeleri hastane temin ediyorsa onlar listeden çıkarılabilir.
ANNE İÇİN :
-emzirmeye elverişli iki adet gecelik veya pijama takımı ve tabiki onlara uygun lohusa taçları :)
-bir çift çorap
-terlik
-birkaç adet rahat iç çamaşırı veya tek kullanımlık külot
-normal doğumsa yiyecek kraker vb. hafif bikaç yiyecek
-kozmetik malzemeleri (hastanede duş alınacaksa şampuan+havluyu unutma)
-göğüs kremi ve kalkanı (eğer kalkan kullanılmayacaksa gögüs pedi alınabilir ama ilk günlerde süt çok gelmediği için çok lazım olmuyormuş)
-koridor yürüyüşleri için bir adet sabahlık
-rahat eve gidiş giysisi
-ped (gece boy) veya depend in daha kalın pedleri (genelde hastane veriyormuş)
-emzirme sutyeni veya atleti
-kirli poşeti (size ayrı bebeğe ayrı kirlenen kıyafetleri koymak için)
- baba için eşofman-terlik-deodorant
-eğer varsa doğum planı
-başka hastanede doğum yapılacaksa hastane dosyası
-şarj cihazları
BEBEK İÇİN;
-min. 3 adet altlı üstlü takım veya tulum ve hepsinin içine giydirmek için çıtçıtlı body
-çorap-eldiven-şapka
-eve gidiş için kalın giysi
-20adet bebek bezi
-bebek için mendil
-müslin bez veya ince battaniye (kucağına almak isteyenlerin üzerine koymak için)
-ana kucağı
-battaniye
-ıslak mendil
- vermek isterseniz emzik
canım benimde ilk bebeğim kısmetse yoğun olduğum günler hissdemiyorum ara ara hissediyorum ilk hissettiğim haftadan sonra 1 hafta hissetmedim panik oldum ama normal olabilir.Kizlar merhaba, umarim herkes guzel bir hamilelik geciriyordur. Ben bebisin hareketlerine takinti yaptim bu aralar. Gecen hafta kelebek kanadi gibi yada yer degistirmesinin hareketlerini hissedebiliyordum ama son bir kac gundur hic yok. Bu normal midir acaba?
ekledim cnm kızlarımız önde gibi sanki..Cerenkarcimm bu arada liste yapiyorsan beni kiz annelerine ekleyebilirsin
Merhaba anneler nasılsınız biraz işler yoğun dün şantiye falan geri dönemedim yazamadım.. decavit kullanıyorum o da sanki akşamları bana uyku yapıyor öyle hissettim. birde bu aralar eşimin yaptığı normal şeyler e sinirleniyorum. akşam ailesine gitmek istiyor nerdeyse her hafta gidiyoruz normalde vardiyalı çalışıyor bende dedim bi kerede biz ayrı geçirelim gerçi beraber vaktimizde oluyor birde uzun zaman oldu 12 saat mesafe olunca aileme gidemedim hamilelik vs. önceden normal gelen şimdi gelmeyebiliyor bi parlıyorum. arabaya bikaç şey almış ona parladım bi ne gerek var diye.. sonra durup düşününce diyorum alsa ne olur heves etmiş kızdığım şeyde jantları değiştirmesi..
Bizim burda çok tanıdığımız yok eşimin ailesi yakın onlarda hamileyken 2 kere geldiler ilkinde hamile olduğumu söylemedim 2. de biliyordu ama onlar 14-15 kişi geldi içlerinden yardım edenlerde oldu ama buna rağmen bende çok oturamıyorum hatta bir ara ağrı hissedince oturdum biraz. canım tez olunca çok gelmemesi daha ii aslında..yoksa misafiri severim iş arkadaşının biri sana gelecektik dedi bikaç kez sessiz kaldım şu an o enerjim yok açıkçasıKızlar, size birşey sormak istiyorum, yarın akşam yemeğe misafirim gelecek toplam 6-7 kişi olucaz. Hamileliğimin başından beri yemekli misafir ağırlamadım çünkü artık çabuk yoruluyorum. Biraz panik yaptım açıkcası, misafir geldiği zaman gidene kadar hizmet etmekten oturamam hiç. Sizler misafir ağırlıyor musunuz bu dönemde nasıl idare ediyorsunuz?
Nikini sevdim.. bende 16 dan beri hissettiğim, düşünüyorum açıkçası ilk hamilelikte 20lerde olurmuş diye okumuştum ama hep düzenli olmuyor bazen günlerde hissetmediğimde.. ama benimki hassas bir bebek evde yada işde gerilsem ya kramp giriyor anında yada pır pır hareketler hissediyorum.Ultrasona göre 12+3 te cinsiyetini kız olarak söyledi doktorun bir tanesi. Dün yine kız dedi. diğer doktor henüz yorum yapmadı ona her gittiğimizde çok sakin duruyor hareket etmiyor sanırım o yüzden göremiyor. Her ne kadar doktorlar hissetmezsiniz dese de 10. haftadan itibaren ben hep seyrimeler hissediyordum.bu aralar daha da yoğunlaştı. Belki bebeğin hareketi değildir ama ben yine de mutlu oluyorum
Ben hala kokularla aram hoş değil ya.. yağmur yağınca bazı parklardan ve büyük ağaçların yakınından geçmeyi sevmiyorum kuşların kakaları öğrtüyor beni.. diş fırçalarken boğazımı çalkalerken bile etkileniyorum.. ayrıca ter , sigara vs kokusu bazen bulaşık makinesinin kokusu çöp kokusu mahvediyor...Ben hamileligimin basinda kokulardan okdr etkileniyodum ki mutfaga bile giremedigim zamanlar oldu. Buz dolabindan su alirken bile rahatsiz oluyodum. Insanlarin misafirlige gitmeden once boyle seyleri dusunmesi lazim. Bana kimse aksam yemegine gelmedi hamileligimin basindan beri. Çağırsam bile gelmezler sen bize gel derler. Sende kolay yemekler yap kendini cok yorma. Eşin de yardim etsin
Bne birde sadece çay koysam yada hazır alsam içi rahat edemeyenlerdenim ama son seferde eşimde dedi çok kalabalık almayalım diye..Yaa kötü olmuş ama eşine ders olmuştur. Ben ramazanda hamile olduğumu daha bilmiyordum çalışıyordum da kendimi o kadar kötü hissediyordum ki kendimize göre iki lokma yemeği bile zor hazırlıyordum. Eşim de tutturuyordu ki ailesini iftara davet edelim. Erkekler bazen anlamıyor. Geçenlerde gelmek istediler kabul etti sadece çay koydum. Ama yine kalkıp etrafı topla temizlik yap toz al yoruluyor insan.
canım geçmiş olsun o yerleşme kanaması 4-5 hafta civarında olmuyor muydu..Kızlar dün gece akıntı ile kanamam geldi hemen hastaneye gittik. Bişey olacak diye o kadar ağladım ki şükür bişey yokmuş yerleşme kanamasıymış ama canımdan can gitti. Bu arada bebişede baktılar oda 73 mm olmuş
Kuzende hiç almayayım demiş:)Eşimin hali hazırda hamile olan ve geçen sene doğum yapmış iki arkadaşı sürekli size oturmaya gelicez diyip duruyor. Hayır yani onların hamileliği iyi geçmiş olabilir ama ben zorlanıyorum. Bir daha eşime söylerlerse kendim arayıp kabul edemiyeceğimi söyleyeceğim. Kendi kuzenime bile yemek ve temizlik yapacaksan gel dedim ki gelmedi zaten. İnsanlar gerçekten çok bencil..
sanırım benim aileme hiç gidemeyip onunkine de sık gitmek bende hırçınlık yaptı dediğin gibi kısmet olursa bayrama gideceğiz inşallah..Canım ben de aynıyım. Herşeyi batıyor sonra düşününce pişman oluyorum. Napalım naz yapabileceğimiz bi onlar var o kadarını da çeksinler. Normal zamanlarda uyarıyorum hormonlardan bu tip şeyler yaşayabiliriz o zamanlarda alttan al diye.. Bi de zaten hamileliğin başından beri pek yakınlaşmayı sevmiyorum. Bıyıkları sigara kokuyor ve normalde çok güzel kokardı şimdi ten kokusu rahatsız ediyor zaten sıcak vıcık vıcık bunalıyorum.
Aileler konusunda ben de sorun yaşadım. Biliyorsun fındığa gittik 5-6 gün gitmeden önce ortalığı ayağa kaldırdım. . 8 aydır annemlere gitmediğim için de sinir olmuştum Ama gittik evdekinden daha çok rahat ettim herkes ilgilendi benimle. O kadar kavga ettiğime de pişman oldum.
Hamile olmayan bir insan bile ailesinin yanına gitmeyince hırçınlaşıyor. Ben 8 ay sonunda geçen haftasonu gittim dünyalar benim oldu. Tavsiye ederim
Bende öyle biliyodum ama her ay düzenli gelen bile varmış. Baya korktuk akıntının içinde az bişeydi ama görünce hemen kalktım tekrar wc ye bile girmedim. Nasıl ağladım anlatamamcanım geçmiş olsun o yerleşme kanaması 4-5 hafta civarında olmuyor muydu..