Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

İnşallah canım benim döngü felan dinlemiyo sürekli çıkıyo

Kızlar hastaneden çıktım çok şükür ikili ve torch testlerim temiz çıktı. Cinsiyetimiz yine belli olmadı. Yedim içtim öksürdüm bu seferde ayakta gibi dikeydi ama yan duruyordu bir türlü açmadı. Napalım sağlıklı olsun da.. Bu arada hiç beklemiyordum ama bebeğin hareketini erken hissedenlerden biri oldum sanırım. Çikolata falan yedim bi de uyansın diye öksürdüm tam doktorun kapısından girerken karnımda bir pırpır oldu. Dondum kaldım. Şok oldum. Bağırsak hareketiyle alakası yokmuş. Hayatımda ilk defa böyle hissettim. Doktora anlattım gülümsedi olabilir dedi. Karnımın büyüklüğünde sorun yokmuş normal dedi. 4.5 kilo aldım yapıyla alakalı normal dedi. Progestana devam ama yolculuğa izin verdi. Alerjilerim için daha önce kullandığım allerseti kullanabilirsin dedi. Hapşırmaktan bıkmıştım çok sevindimmm.

_myth_ canım sen ne yaptın

Testlerin iyi çıkmasına ve her şeyin yolunda olmasına sevindim canım. Bebek hareketini hissetmek çok güzel. Artık hep hissetmek isteyeceksin :) bende daha tık yok.
Bizim de her şey yolundaymış çok şükür. Benim bebiş gösterdi kendini. Gerçi baya uğraştı dr. Karnımı falan salladı. Sonunda gördüm dedi. İkinci oğluşum geliyor hayırlısıyla. Bu arada doğum ile ilgili bilgi aldım. Mesai saati dışında da olsa doğuma geliyormuş. Doğum ücretleri falan da uçuk değil. Büyük ihtimal orda doğum yapıcam. Hayırlısı bakalım. Bizde de haberler böyle

Oyy hayırlı olsun maşallah oğluşuna. Bizim doktorda çok baktı sağdan soldan falan ama yok eller ayaklar kıpır kıpır ama dönmedi bir türlü. Ben hep 6 aydan önce hissetmem diyordum valla çok şaşırdım. Ben kan da verdim. Kalsıyum demir vitaminler troid testi falan hepsi bakılacak.. Bizi iki hafta sonra üçlü teste çağırdı. Sen ne zaman gideceksin sanırım üçlüyü de yaptırmayacaksın. Ben de doğum ve odalarla ilgili bilgi alacaktım. O bölüm eşimin öğrencileri ile doluydu stajyerlik yapıyorlar. Sohbet şamata hep unuttuk sormayı. Neyse daha çok var

Kizlar bugün hamilelik ve bebek bakimiyla ilgili bir sürü kitap inceledim. Hiç ilgi çekici bir şey bulamadım. Bana birşey katabilecek kitap begenemedim. Ender saraç in çocuğunu doğru besle adindaydi sanırım aldım kasada sıra beklerken vazgeçtim. Filetolar balkabaklari falan valla benim bile yemeyeceğim şeyler vardı. Bi çocuğa onları yediremezsin yedirsen bile oyle bir damak tadı oluşmasını istemezdim. Sırf hevesim var bir kitap alayım diye adem güneş in 0-6 yaş çocuk eğitiminde 100 temel kural i aldım. Gıcık kaptığım kişisel gelişim kitapları gibi. Internette okuyacaklarinizdan fazlası değil. 250 sayfa kitap ama 1 saat araba yolculugunda bitirdim. Her sayfada bir iki cümle.. Adam tüm kitapta anne çocuk arası bağlanmadan bahsetmis ama babanın adı yok. itici geldi.

Onerebileceginiz dolu dolu bir kitap var mi?

Adem güneş bir egitimci olarak bana da itici geliyo nedense. Ben hypnobirthing diye bi kitap aldim dogal dogumla ilgili onu okuyorum bu aralar. Bide rehber olsun diye ayse öner in hamilelik dogum ve bebek bakimi kitabini aldim. Bebek dogduktan sonra da takildigim yerlerde acar bakarım. Onun dışında pek bisey almayi düşünmüyorum. Yeni dogum yapan arkadaslarim da bikac kitap getirdi ama onlari daha okumaya başlamadım

Kızlar süt içebiliyor musunuz? Oğluma hamileyken her gece mutlaka içerdim ama bu sefer sütü çok sevmeme rağmen görmek dahi istemiyorum. O kadar ki dondurmayı da çok severim ama bu süt olayından mıdır nedir dondurmayı da görmek istemiyorum. Bu arada her iki gebeliğimde hiç bulantı kusmam olmadı şükürler olsun.

Canım "beni ödülle cezalandırma"kitabını tavsiye ederim bir araştı istersen doğru bildiğimiz yanlışlarla dolu eğitim anlayışını yıkıyor bir nevi

Ben normalde hiç süt sevmem içmem ama bu hamileliğimde resmen süt aşeriyorum günlük süt alıp soğuk soğuk içiyorum kendime hayret ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…