Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Sagolasin canım devlet de içime sinmiyor ya ışte... en azından diplomasi vardır diyorum. Canim doktorun çok iyidir eminim ama lütfen doğumuna girecek hemsirelerin diplomasina bak hastabakicilar hatta temizlikciler bile hemşire ebe gibi davranıp sana müdahale edebilirler. ve doguma seninle birisi daha girsin. Dogumda o kadar savunmasız kalıyorsun ki insana neler yapıyorlarmış.. çıkışta da bebeği sürekli takip edin. Daha siz sevip koklamadan millet bebeklerin flaşli resmini çekip faceye watsappa koyabiliyor.. en son çıkışta fatura edilen ilaçların ayrıntılı listesini isteyin. Hemşireler ilaç alıp sizin faturaniza yazabilirler..
Doğum anında gerçekten insan savunmasız oluyor. ilaç olayında serumla verdik diyebilirler diye düşünüyorum

@_myth_ canım yarın için heyecan var mi? Ben ikili ve torch sonuçlarını da alacağım stres oldum.
Üstüne dün kaynana kaynatam hasta bakmaya -yani bana- geldiler. Ister istemez yoruldum. Sabaha kadar agridan 1 dakika uyumadim. Sabah da lekelenme oldu. Şimdi gittiler güya üzüldüler ama yarın doktora bi gideyim. Tek tek herkesi arayıp doğurana kadar misafir kabul etmiyorum diyeceğim. Istirahat etmesi gereken hasta ziyarete gidilir mi? He gidilir yemek yaparsin ben buradayken dinlen dersin amenna ama bi de utanmadan doktorun izin verirse findikta bize gel; sen evde çalışırsın kocan bahçede diyorlar. isyanlardayim valla
Aman canım bebeğin önemli boşver fındığı bebek doğunca gelirim de geç.. sağlık önemli.. Lekelenme ne durumda geçti mi.. benim de pazar kayınvalideler görümceler geldi on civarıydık çok yoruldum ama onlar da yardım etti..yine de 2 gündür dinlenemedim tam

Canım düzcede doğum yapanlar Mayıs ayında ki yorumunuzu gördüm serdar beye gidecekmissiniz . Hala serdar bye mi devam ediyorsunuz.. ben ayşe hanima gidiyordum ama memnun kalmadım suan araştırmaya gidiyorum
Merhaba canım.. ayşe hanımda düşük yaptım cnm aralıkta. ilgilenmedi gece gelmedi bile. Hatta bana alttan bakayım dedi keseyi göremedim diye ve sormadan başka işlem yapıp parça aldı. bir daha da gitmedim. sonrakinde serdar beye gittim ama çok ilgili değildi soru sorunca sana geri soruyordu biraz iletişim olmadı.. şimdi derya hanıma gidiyorum 1 defa gittim fena değil gibi.. ama bi hastanede olmasını tercih ederdim açıkçası.. ilk bebeğiniz mi.. siz kime gidiyorsunuz?

Merhaba canım düzcede doğum yapanlar 2016 konusunda dolayı yazıyorum. Ben 2017 konusu açtım ama kimse yazmadi. Düzcede yeniyim ve hangi doktora gideceğim i bilmiyorum siz serdar beyden memnun kaldınız mi.. 23Haftalık gebeym ve hala mutat doktorum yok. Ayşe hanima derya hanima gittim suan da araştırmaya gidiyorum
Araştırmada kime gidiyorsun cnm aşkı hanımı duydum ben ama nasıl randevu alınıyor bilmiyorum ondan

Adem güneş bir egitimci olarak bana da itici geliyo nedense. Ben hypnobirthing diye bi kitap aldim dogal dogumla ilgili onu okuyorum bu aralar. Bide rehber olsun diye ayse öner in hamilelik dogum ve bebek bakimi kitabini aldim. Bebek dogduktan sonra da takildigim yerlerde acar bakarım. Onun dışında pek bisey almayi düşünmüyorum. Yeni dogum yapan arkadaslarim da bikac kitap getirdi ama onlari daha okumaya başlamadım

Ayse öner in kitabına ben de bakayım bir.. Ben de arada bakmak için köşe başı kitabım olsun istiyorum. Özellikle uyku düzeniyle ilgili.

Annem disiplinli bir kadındı. Küçük kardeşimi hiç kucağa almazdı. Yemeğini altını mümkün olduğunca beşiğinde hallederdi. Uyutmak için hiç sallamazdı. 3 aydan sonra gece beslemezdi. Bizi de böyle büyütmüş. Annem çok rahat etmiş ama.. Acaba bu yöntem doğru mu? Ben de uygulasam mı? Bu konuda çok düşünüyorum. Birşeyler okumak istiyorum..

Sivilce bendede oldu yanaklarımda ay inşallah uzun sürmez çok kötü sivilcelendi

Canım kaşıntı da yapıyor mu? Benim de yanaklarımda çıktı hafif de kaşınıyordu. Hamilelikte cildin yağ dengesi değiştiğinden T bölgem aşırı yağlanırken yanaklarım aşırı kurumuş. Bepanthol onarıcı bakımı kullanıyorum iki günde geçirdi. Sadece yanaklarıma sürüyorum.

Aman canım bebeğin önemli boşver fındığı bebek doğunca gelirim de geç.. sağlık önemli.. Lekelenme ne durumda geçti mi.. benim de pazar kayınvalideler görümceler geldi on civarıydık çok yoruldum ama onlar da yardım etti..yine de 2 gündür dinlenemedim tam

Canım bugün geldim bile. Ama gelince herkesi topladım durumumu anlattım. Hep uzanıyorum hiç bir şey yapmıyorum. Eşim yardım ediyor. Zaten eşim en ufak rahatsızlıkta gideriz dedi. Çok şaşırtıcı bir şekilde herkes anlayışlı davranıyorlar. Torun nelere kadirmiş :p

Benim lekelenmelerim geçti çok şükür. Ama yorulunca kasığıma belime ağrı giriyor. Aman dikkat et sen de. Düşük tehlikesinin zamanı yokmuş bir süre sonra adı erken doğum oluyor sadece..

Herkese merhabalar .Bizde cinsiyet için gittik ama yavrumuz yüzüstü yatıyormus asla dönmedi göremedik doktora yinede bir tahminden bulunmasını istedik kıza benziyor dedi ama neye göre dedi hiç bir bilgim yok ben hala erkek hissediyorum ama bakalım saglıkla gelsin hiç bir önemi yok tabiii

Kızlar hastaneden çıktım çok şükür ikili ve torch testlerim temiz çıktı. Cinsiyetimiz yine belli olmadı. Yedim içtim öksürdüm bu seferde ayakta gibi dikeydi ama yan duruyordu bir türlü açmadı. Napalım sağlıklı olsun da.. Bu arada hiç beklemiyordum ama bebeğin hareketini erken hissedenlerden biri oldum sanırım. Çikolata falan yedim bi de uyansın diye öksürdüm tam doktorun kapısından girerken karnımda bir pırpır oldu. Dondum kaldım. Şok oldum. Bağırsak hareketiyle alakası yokmuş. Hayatımda ilk defa böyle hissettim. Doktora anlattım gülümsedi olabilir dedi. Karnımın büyüklüğünde sorun yokmuş normal dedi. 4.5 kilo aldım yapıyla alakalı normal dedi. Progestana devam ama yolculuğa izin verdi. Alerjilerim için daha önce kullandığım allerseti kullanabilirsin dedi. Hapşırmaktan bıkmıştım çok sevindimmm.

@_myth_ canım sen ne yaptın
Canım bende özellikle dün yoğun olarak o kelebek kanadı çırpınışı gibi bir his oldu epey tekrarladı bebek diye düşünüyorum ama bilmiyrum.. inşallah yakında öğrenirsin yakında sağlıklı olsun da

Testlerin iyi çıkmasına ve her şeyin yolunda olmasına sevindim canım. Bebek hareketini hissetmek çok güzel. Artık hep hissetmek isteyeceksin :) bende daha tık yok.
Bizim de her şey yolundaymış çok şükür. Benim bebiş gösterdi kendini. Gerçi baya uğraştı dr. Karnımı falan salladı. Sonunda gördüm dedi. İkinci oğluşum geliyor hayırlısıyla. Bu arada doğum ile ilgili bilgi aldım. Mesai saati dışında da olsa doğuma geliyormuş. Doğum ücretleri falan da uçuk değil. Büyük ihtimal orda doğum yapıcam. Hayırlısı bakalım. Bizde de haberler böyle :KK66:
Hayırlı olsun canım oğlun..

Adem güneş bir egitimci olarak bana da itici geliyo nedense. Ben hypnobirthing diye bi kitap aldim dogal dogumla ilgili onu okuyorum bu aralar. Bide rehber olsun diye ayse öner in hamilelik dogum ve bebek bakimi kitabini aldim. Bebek dogduktan sonra da takildigim yerlerde acar bakarım. Onun dışında pek bisey almayi düşünmüyorum. Yeni dogum yapan arkadaslarim da bikac kitap getirdi ama onlari daha okumaya başlamadım
Ayşe öner in kitabını ben de duydum ama yorumlarda yarısı reklam çok bilgi yok yazıyordu almaktan vazgeçtim bende tüm aşamaları kapsayan bir kitap almak istiyorum aslında..

Kızlar süt içebiliyor musunuz? Oğluma hamileyken her gece mutlaka içerdim ama bu sefer sütü çok sevmeme rağmen görmek dahi istemiyorum. O kadar ki dondurmayı da çok severim ama bu süt olayından mıdır nedir dondurmayı da görmek istemiyorum. Bu arada her iki gebeliğimde hiç bulantı kusmam olmadı şükürler olsun.
bende içmiyorum cnm istemiyor.. peynir yiyorum bazen de yoğurt

Merhaba canım.. ayşe hanımda düşük yaptım cnm aralıkta. ilgilenmedi gece gelmedi bile. Hatta bana alttan bakayım dedi keseyi göremedim diye ve sormadan başka işlem yapıp parça aldı. bir daha da gitmedim. sonrakinde serdar beye gittim ama çok ilgili değildi soru sorunca sana geri soruyordu biraz iletişim olmadı.. şimdi derya hanıma gidiyorum 1 defa gittim fena değil gibi.. ama bi hastanede olmasını tercih ederdim açıkçası.. ilk bebeğiniz mi.. siz kime gidiyorsunuz?
Bende ilk ayşe hanima gittiğim canım memnun olmayınca derya hanima geçtim oda biraz fazla yoğun galiba çok birsey anlamadım.. Şimdi kontrollere üniversite araştırma hastahanesi ne gidiyorum oradaki doktorlardan memnunm ama doğumu düşünüyorum Nerede yapayım diye..derya hanımın mutat yeri yok doğumda nasıl olur diye düşünüyorum... Epidural normal istiyorum ama o da düzcede yok galiba

Canım bende özellikle dün yoğun olarak o kelebek kanadı çırpınışı gibi bir his oldu epey tekrarladı bebek diye düşünüyorum ama bilmiyrum.. inşallah yakında öğrenirsin yakında sağlıklı olsun da

Canım ben normalde de gazlı biriydim. o yüzden hissetmem 6 aya kadar mümkün değil diyordum. Ama bu hissin gaz hareketiyle alakası yok. Erken hissedenlere pek inanmıyordum gazdır o diye. Gaz sancılarını, hareketlerini, karında oluşturduğu hissi biliyorum bu çok farklı. Sanki içerden biri parmağıyla tık tık tık yapıyor. Seğirme çekilme gibi.

Bugün yemek yedim üzerine çikolata yedim arabanın arka koltuklarına yattım yola çıktık o pıtpıtları tekrar hissettim. Hemen arabayı durdurduk. Hareket sağ tarafımdaydı ve karnım sağ tarafa doğru yamulmuştu resmen. O taraf şişmişti.

X